-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
@R3laX: Folyamatos 100%-os terhelés mellett?
@subaruwrc: Majd a hétvégén lehet nekiesek a Cleanup Utility-vel. Legutóbb az kimaradt, de kétlem, hogy ez lenne a baj...
@KYZRR: A Wattman-t én alapból elfelejtem, mert normálisan nem lehet vele a hűtőventit belőni.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Habugi
addikt
"Adatlapon lévő proci vszeg kipörgeti."
Játékfüggő, pl Arma3-ban 1080p-ben az átlag GPU Usage nagyjából ~25-30% körül lenne (), 1440p-ben pedig már akár 50-60% is..
Btw.., RTSS-ben is van már frame limiter egy ideje, könnyen elképzelhető hogy ott állítgattál valamit és véletlenül bekapcsoltad, most pedig az "új" AB & RTSS ezt resetelte és ettől javult meg/állt helyre.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
TeeBee73
veterán
Ezek szerint felszaladtak az árak.
Nem követem ilyen szempontból a hardverpiacot, a mostani konfig mindent kiszolgál. Az enyém ~2,5 év garanciával volt 114k, de ennek másfél éve.
Ergo: minden drágább lett.
Egyébként, akkor láttam ilyen használt árakat, amikor az 1070-es nVidiák kijöttek, ha jól rémlik.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
HSM
félisten
A power limit csak egy dolog, még két limit van a BIOS-ba égetve, amit csak a BIOS átírásával tudsz állítani, az egyik az áramfelvételi, a másik kettő meg valami TDP-s érték. Ha azok kiakadnak, ugyanúgy visszaesik az órajel. Gyanús, hogy ezzel lehet gond, mert a sima 390-esek alapból magasabb áramfelvételűek, és 1150 körül már szépen kérhetnek enni. Nekem 1100-on már a rekord kis szivárgású Asus DC2-m is le tudta verni a 200A-es limitjét....
-
KYZRR
őstag
Szabadni szabad, kérdés, hogy tudod-e hűteni a VRM-et, illetve egyáltalán van-e rá moddolt BIOS, ha nem, akkor remélem tudsz hexadecimálisan olvasni, mert akkor neked kell turkálnod a BIOS-ban.
Szvsz 1500mem elég egy 390-nek, 16db GDDR5 chipnek kellemes étvágya van, nézd meg úgy, hogy ugrál-e úgy is a core.
You can only die once, make sure it is worth it...
-
Habugi
addikt
VSR-t kapcsold be és pattintsd fel a játékok felbontását 1440p-re majd nézd meg így is csinálja-e, van egy meredek gyanúm ami remélhetőleg falsnak bizonyul majd..
Ellenőrizd h a teljesítmény hatékonyság/power efficiency nincs-e véletlenül bekapcsolva a driverben, továbbá gyári órajelek mellett úgy is nézz rá, hogy a feszt nem babrálod de a TDP-t kitolod egészen 50%-ig.
Egyéb ötletem nincs.., az FRTC-s/Vsynces, s egyéb köröket már megfutottuk.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Omli85
őstag
Hát egy másik táppal teszt megérne egy próbát. Mert alap órajelen +50% limittel baromira nem kéne hogy dobálja az órajelet még 1080p-ben sem de vsr 1440p-ben meg végképp.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Omli85
őstag
Hát amennyiben van 2db 6-os dedikált kábel a tápon a vga-nak akkor célszerűbb lenne az egyikből 8-ast csinálni könnyen előfordulhat hogy bezavar az a molexes móka de így részemről ez csak egy erős találgatás.
Szoftveresen minden ok nincs fps limitálás stb így nem igazán van egyéb ötletem nekem sem. Esetleg lehet valami energiatakarékosság ami bekeverhet win alatt kapcsolj át a Ryzenes profilra és próbáld ki akkor is jelentkezik e. Már ha még nem próbáltad .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
R3laX
addikt
Most vagyok úgy, hogy már nincs tippem. Kinyomtam a P-State-et, alaplap biost is kipróbáltam alapon is. MSI AB nélkül is próbáltam, Ryzen balanced móddal, sima kiegyensúlyozott(ajánlott) energiagazdálkodással. Mindenhol visszaesik a frekvencia. Már GPU-Z Renderer Test-nél is csinálja PL 1125-ről 1123-1119-re. Mi a franc ez?
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Tekintve hogy momentán eléggé rágja az idegeidet h kisebb-nagyobb mértékben ugrál az órajel, amondó vagyok miszerint egy kiadós driver takarítás után szépen tedd fel az utolsó Crimsont ami még nem Relive és nincs szétbuherolva benne x+1 -edik alkalommal a Powertune profil..
16.11.5 ...: innen vagy innen.
Miért is lenne jó ez neked..?!
Azért mert ezzel még rendesen tud kooperálni az MSI AB, esetedben az órajel ugrálást is lehet ezáltal orvosolni, mivel az AB idevonatkozó funkciójával kompletten ki tudod rántani a kártya alól játék idejére a Powertunet, zeró energiatakarékos üzemmód.
Belövöd, utána csinálsz/mentesz magadnak egy tetszőleges alulfesz vagy OC/akármi profilt (a lényeg h minimum +-1Mhz-el eltérjen a gyári órajeltől) és onnantól fogva amikor az Apply -ra nyomsz, a PP megszűnik létezni a kártya számára és még Idle állapotban is egyből Maxra vágja az órajeleket.
Játék végeztével Reset.., és újra a régi minden, Idle órajel stb..Ezen a videón mutattam anno a működését/dolog lényegét: [link]
-
Pixx96
aktív tag
nekem is ugrált a asus r9 290 dc2 az órajel nekem egy 4,5ghz 2500k volt mellette aztán ugrált pedig bőven ki volt tekerve a kártya direkt néztem olyan játékokat amik jobban 1-2 szálra vannak kihegyezve és akkor is meg volt a jelenség tápom meg egy corsair cx600v2 nem volt molex csatim tápon fixen van kettő 8-as csati szóval ez nem lehet probléma nálad se. power limit ki volt tolva.. feszt is adtam csökkentettem...Érdekes módon néztem olyankor le esett kihasználtság is érdekes Én 1 napja megváltam a kártyától 1 hetet volt itt de én nem hallgatom a kártyát hogy 85 fokon szaladgált néha. Majd ha nem lesz bánya őrület vissza térek valami sapphire tri-x kivitellel
-
Habugi
addikt
Most mondanám hogy amennyiben ezt PP/PT oFF mellett adta elő abban az esetben tuti h táp/kábelezés/átalakítózás a ludas de mivel ismét "kétes/kétesélyes" OC mellett durrantottad el a shotot, aka 1125 @31mV, így sajnos ez nem egyértelműen kijelenthető..
Kéne egy teszt gyári/alapórajel +1Mhz, 50% TDP-vel ééés zéró feszbuher mellett, mondjuk 20-30 Valley közben.
Egyetlen huncut Mhz-et sem lenne szabad droppolnia ilyenkor, PP oFF mellett, amennyiben mégis megteszi az vagy azért van mert adott OC mellé kevés neki a fesz vagy azért mert betáp szinten, legyen az táp/átalakítózás/egyéb.., nem kap elég kakaót a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
És az FPS is bedroppol észrevehetően ? Vagy csak monitorozásból látod, hogy droppol? Nem lehet valami fps limit vagy egyéb ami miatt elveszi az órajelet ? Akkor szokott ilyet csinálni mert olyankor nem hagyja kifutni a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
A 200/300-as széria ezen a téren kicsit mikrolaggosabb mint 400-as széria de ettől függetlenül a frekit tartania kéne kivéve ha valami bele pofázik, hogy vegye vissza ment nem szükséges a max órajel. Ötletem nincs mi lehet, főleg ha minden más stabil a rendszerben. Ram/CPU oc stb. Ha esetleg valami húzva van próbálj már rá egy totál default bios beállítással akkor is csinálja e.
szerk: Még esetleg azon agyalok nem lehet hogy TDP limit miatt dadog be (mármitn a tényleges max limitbe fut bele ami engedélyezve van biosban) ? Csekkoltad GPU-Z-vel vagy HW infóval mennyit eszik a vga ilyen beállítások mellet ? / csak hangosan gondolkodok
Illetve ha van lehetőséged tesztelj egy combosabb táppal mert még mindig azt mondom az is lehet itt a hunyó engem anno szívatott be HD7950 egy öregedő 700W-s táp esetében szóval sosem lehet tudni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Nyaralás topik
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Renault, Dacia topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Villanyszerelés
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest