- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
#45185024 #27848 üzenetére
Úgy rémlik, hogy itt a topikban is sokan említették: sajnos tényleg ez van a gyakorlatban. Ha jól láttam az 590-es tesztnél, akkor még annál is. Talán azt írta valaki, ha azonos a másik monitor felbontása és a frissítése, akkor nem emeli meg, de mindjárt megpróbálom megkeresni.
-
HSM
félisten
válasz
#45185024 #27848 üzenetére
Gyönyörű szövegezés, csak éppen a valóságban nem állja meg a helyét. Lásd pl. mérések: [link]
Plusz ha ennek nem hiszel, nálam is egyből felrántja a ram órajelet maxra két DP-os kijelzővel. Egyáltalán nem örülök neki, de azért élhető.
Videolejátszásban viszont nálam is szép takarékos marad (egy monitorral!), nem úgy, mint a korábbi Radeonok. -
törölt tag
A mester:
"A másik fő újítás az energiatakarékosságot érte, amely két területen hoz lényeges változást. Egyrészt az új Polaris GPU-k áttervezett memóriavezérlőt kaptak, aminek célja az volt, hogy az eddigi, memóriára beállítható két órajelállapot helyett már három legyen elérhető. Ezek közül nyilván az egyik a minimum, míg a másik a maximum, amelyek eddig is elérhetők voltak, de mostantól van egy köztes beállítás, amelyet akkor aktiválhatnak a Radeonok, ha a felhasználó két kijelzőt köt a VGA-ra, viszont ezeken a kijelzőkön nem fut GPU-t terhelő alkalmazás. Erre azért volt szükség, mert az eddigi minimális memóriaórajel két kijelzővel már nem volt alkalmazható, ugyanis képhibákat eredményezne mindkét megjelenítőn, ha a memória órajele a minimum állapotról a maximumra kapcsolt volna és vissza. A köztes állapottal azonban ez a gond megoldódik, mivel ilyen formában a váltás nem két nagyon messze álló órajelérték között következik be, így az kevésbé megterhelő a rendszerre nézve, és emiatt már nem kell a memória órajelvezérlését kötelezően maximumra kényszeríteni.Az AMD szerint az új memóriavezérlővel egy extra kijelző csatlakoztatása már csak átlagosan másfél wattos extra fogyasztást jelent, szemben a korábbi Polaris GPU-k 7-8 wattos, vagy a még korábbi termékek 20-25 wattos büntetésével.""
-
HSM
félisten
válasz
AVarice #27836 üzenetére
Megvan sajnos. Kb. 40w-ot kér két megjelenítővel, szemben az egy megjelenítős 10w környékével. Én csináltam rá egy profilt OverdriveNTool-ban, bogy ne 2ghz-en, csak 1-en hajtsa ilyenkor a ramokat, így már legalább fixen passzív marad a Nitro+ két monitorral is, 44-47fok között.
A nitro-nál másik opció, ha minimalizálod a ventit 550rpm körül, néma csendes marad, de akkor már jóval 40fok alá megy így is.(#27837) Pepeeeee: Tévedés. Több monitorral ugyanúgy max óranelen hajtja sajnos a ramokat. Az 580-ban azt javították a 480-hoz képest, hogy videogyorsítás használatakor csak 1ghz-re rántja a ramokat, nem a maximumra, így 40w helyett bő 20w csak a videolejátszós étvágy. Ami amúgy sguper upgrade, ha csak egy monitorral tolod.
-
aty-73
aktív tag
-
-
zseko
veterán
válasz
Fradizmus #27839 üzenetére
Szerintem nem kellene, mert például mikor Amazonról rendeltem, az meg azonnal a magyar áfát csapta hozzá magyarországi cím kiválasztásakor.
A vga-hoz ajánlottként 750W-ot ír, nekem meg egy BeQuiet! Straight Power 11 550W CM van, szóval ez sem túlbiztosított, de elvileg egy kis alulfeszelés és jó lesz. -
Bishi
tag
válasz
Supatron #27841 üzenetére
Nekem 40%os fan speeddel hangosabb volt mint a nitro + maxon. Visszavittem. Lehet kártya hiba, ma hoznak hozzám másikat, meghallgatom azt is. De ami nálam volt hangosabb volt mint a páraelszívóm legkisebb fokozaton. Teljesítménye jó, jó kis kártya, de a hajszárító szintű hangja idegesített.
-
Supatron
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata erről a MSI Radeon RX 580 ARMOR 8G OC vga-val?
Elég jó akció van rá és elgondolkoztam a vásárláson de nem tudom hogy van-e valami típus specifikus defektje, idegesítő hibája ami esetleg eltántorítana tőle.A válaszokat előre is köszönöm.
-
Fradizmus
csendes tag
-
törölt tag
Ezt elfelejtettem mondani. figyeljétek mert van olyan webárúház aki ÚJSZERŰ vagy Bgrade (kishibás) kártyákat is árul, nehogy utána gyere rá mert elfelejtettétek végigolvasni.
-
törölt tag
válasz
AVarice #27836 üzenetére
480->580 ugyanaz a GPU csak finfet 3 gyártástechnológiában és a feszültségkezelésben más.
Az 580 már 2 monitor esetén is leejti az órajeleket idlen.
Alzán 3 év vedd ott. attól függ honnan szerzik be, a 2 év is jogszerű. Nézni kell
Akár 6 év is lehet a kiterjesztett garanciával. -
AVarice
tag
Sapphire Nitro+ esetén miért csak két év a garanciaidő? Bár boltonként eltérő, de több helyen láttam 2 évet. RX 580 4GB-ot szemeltem ki. Ennél megvan még az az AMD nyűg, hogy 2 vagy több digitális kimenet (monitor) esetén nem áll vissza a GPU alap órajelre? Kvázi így mindig fűt a kártya. R9 380-nál még megvan ez a jelenség...
-
zsintai1987
tag
Üdv! Vegre ismét, sajnos az előző bontott volt így azt visszaküldtem, most jön egy "új", mert azt ígérték nem bontottat kapok!
Rendelés értesítő: Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+ videokártya /11265-01-20G/ -
zseko
veterán
Nem, hogy szakadjon meg
Alapvetően nem is akartam venni vga-t, csak szerettem volna már jó ideje lecserélni a HD7870OC-t. Típusban RX580 alá, árban meg 78e fölé nem akartam menni, de ezt nem lehetett kihagyni. 120e szállítással, de bízom benne, hogy a három játékot el tudom passzolni 10-13e körül, és akkor 90e-ből kijön a kártya. Néztem itthoni árakat, az átlagár 185e...
-
Yany
addikt
Elcsábultam a Vega Nitro akción.
Srácok, jó volt veletek, odaát találkozunk.
-
TIT
veterán
-
whitezo88
nagyúr
Én nem vettem még észre törést, kivéve régebbi játékban, nem tudom az hogy lehet. Monitoron Standard, driverben is ON. Doom3 BFG brutálmód törik, szinte hányingerkeltő. Az a baj viszont hogy ha játékban bekapcsolod a vsyncet akkor meg mosott lesz valamiért, ahogy olvasom AMD betegség benne...
Btw. FS vs VS hogy jön ki egymással? Mert van ahol kapcsolgatható FS on mellett is.
-
TIT
veterán
Hát én sajna nem veszek észre semmit freesync alatt,sőt volt,hogy töredezett volt.
Azt hiszem a 40-45 fps is megvolt akkor,habár a 260X-el elég necces volt már azt tartani.
A lényeg,hogy nem igaz a sapphi ijesztegetése,hogy a kari 225w-ot eszik,legalábbis csak pár embernek nyalt bele. -
-
Dareiosss
senior tag
Amúgy mint gondoltok erről az XFX FATBOY ról? Van olyan jó a hűtése mint a Nitro+ nak?
-
TIT
veterán
válasz
solfilo #27817 üzenetére
Mármint mi,hogy van hozzá játék?
Persze,hogy igaz max.náluk nincs.attól még máshol van mo.-n.HSM: Akkor kb.nem sokkal fogyaszt többet az 580 mint az agyonajnározott nv.és legalább nem butított.
Nekem is megállt 150-be,de most csak 80-at fogyaszt játék alatt,nem is sokat dolgozik. -
Én titkon reméltem, hogy picit tud javulni az energiahatékonyság az RX 580-hoz képest az új gyártástechnikának hála, nem jött be.
Arra leszek majd kíváncsi, hogy ha kifutnak a játékok, esik e majd az MSRP.Ezt most olvasom az ipon hírben, igaz lehet vajon?
"Annak érdekében, hogy az ajánlatot vonzóbbá tegye az AMD, három érkező játékhoz is ad kuponokat a kártyák mellé, de jelenleg úgy néz ki hazánkban ez az akció nem lesz elérhető (ha mégis, arról természetesen hírt adunk majd)."(#27815) Pepeeeee: miért kéne új szoba? A Polaris 10 és a Polaris 20 egy helyen, szerintem befér ide a Polaris 30 is.
-
HSM
félisten
válasz
solfilo #27813 üzenetére
Ezen miért csodálkozol?
Az RX470/480 erősen TDP limites, sokkal ideálisabb (kisebb) órajelen működik, így magasabb a perf/watt aránya. Az 570, 580, 590 már sokkal jobban el van engedve TDP ügyileg, magasabb órajeleken, jobb teljesítményt ad, de ennek a teljesítménycentrikus GPU beállításnak a rosszabb perf/watt arány az ára. Ha ebből jobbat akarsz, leveszed a 480 órajelére akár csak az 580-at (~1250Mhz), és szinte elkezdi termelni az áramot....A feszt sem kell piszkálni, mert leviszi saját magának a pincébe. De ugyanez a hatás elérhető, he kicsit játszol a TDP korlátjával, lassulni fog, de sokkal kevésbé, mint ahogy a fogyasztása fog csökkenni.
Már ha valakinek ez fontos... A csip tudja, kb. 3 perces beállítás a WattMan-ban, hogy az az automata feszültségek mellé kézzel beírod az 1250Mhz feletti órajeleknek is az 1250MHz-et....
Ahogy néztem az 580-asom gyári feszültségeit, perf/watt huszároknak még az 1215MHz is érdekes lehet, talán még az a legjobb órajel erre, ott nekem már csak 0,963V-ot ad gyárilag az 1340Mhz 1,125V-jához képest ami nagyon durva difi, míg az a 125Mhz elvesztett órajel kb semmi. És ezek a gyári feszültségek, mindenféle trükk, alulfeszelés nélkül az én kártyámnál. Persze, más kártyákon a pontos feszültség érték eltérhet, de szvsz az arányok hasonlóak lesznek.Egyébként én az Rx580 Nitro kártyám alap BIOS-ú 1340Mhz-es GPU órajeles BIOS-ával egyáltalán nem találom vészesnek a perf/watt arányt, 120-150W körül eszik játékban a GPU, plusz most a hasamra ütök, lehet még +20-30W a ram, és teljesen jó teljesítményt kapok érte, és ehhez a fogyasztáshoz még éppen nem kell extrém szellőzésű ház sem, hogy ne süljön meg.
-
törölt tag
Na hol az új 590 szoba fiúk ?
Itt van 20 teszt meg is jelent ma szoba meg sehol -
Looserke
őstag
-
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Jelenlegi gépem:
Proci: i5 4570
Ram: 1600 ddr3 8gb cl9
Vga: aorus rx 580 8gbFull Hdn elvagyok, de bizonyos multikban elég gyengus a processzor.
Berendeltem egy wqhd freesync 48-75 hz es monitort.
Az lenne a kérdésem, hogy rontok vagy javitok a helyzetemen.Köszönöm a segítséget!
-
PsycHo88
senior tag
Köszönöm !
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Pakmara #27794 üzenetére
nincs vele semmi gond, amennyiben hajlandó vagy a textúrák jócskán visszavenni néhány játékban, most nem a CSGO-rol van szó ami beéri 3 gia vrammal maxon... vagy a battlefield 1 is pl. 3,5-el zabáll maxon. úgy általában a single player játékok maik igazán magas felbontású textúrákat használnak.
-
ricsy888
senior tag
válasz
turistakolbi #27797 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, de maradnék az 580-nal.
Kétlem, hogy ~70 körül lehet majd kapni 590et. Főleg nem 3 játékkal. Ez maga lenne a csoda.Esetleg felerőltetem rá a win7-het vagy 10-hez való drivert?
-
Daffni2
addikt
válasz
turistakolbi #27797 üzenetére
Miután felébredtél,észreveszed,hogy bilibe lóg a kezed!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Haditechnika, harcászat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest