-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
qukesz #27499 üzenetére
Ha ezt nekem szántad, én 50mV-al a gyári feszültsége alatt járatom, 10Mhz-el magasabb órajelen, mert úgy szép kerek 1350Mhz.
Hogy miért? Miért ne.Így még egy picit halkabb és hidegebb, és úgyis használom a programot, mert sajnos gyárilag elég torkos lenne két monitorral ha nem játszom, és a ventilátort is be-bekpacsolgatná.
-
qukesz
senior tag
Most kérdezem én?
Full HD-ba miért kell egy rx580-át feszelgetni meg ilyenek???
Nem elég a teljesítménye???? -
RX580 8GB-hoz milyen feszültségeket és órajeleket célozzak meg?
Vagy van valami all around úgyis működik minden kártyán profil? -
szasanyi
félisten
-
-
Lacccca87
addikt
válasz
füles_ #27469 üzenetére
Nekem ez van XFX 480 RS 8GB hűtése hasonlónak tűnik. Néha hangos de én fülest használok szóval nem zavar.
-
És innentől már Windows 10 topik téma lényegében...
Az elmondásod alapján az egyedüli lehetőségnek a Windows és/vagy AMD driver energiamenedzsmentje maradt. Ezt lehet megoldja ha átváltasz másik enegiagazdálkodási sémára, de nekem inkább a már említett eldugott opció a gyanús.
Legegyszerűbb megoldás, ha kikapcsolod az alvást és csak a monitort kapcsoltatod ki vele X idő után.
Esetleg annak utánanézhetsz még, hogy van-e új BIOS a VGA-hoz.A táp részhez: Gyakran azzal érvelnek, hogy "eddig működött". Semmi nem garantálja, hogy az 550W tápod teljesítménye idővel nem romlott le annyira, hogy ma már 300 Wattot se tud. Egy új gép fontos új komponense egy friss és erős táp. Én jártam úgy 5 éves Chieftec táppal, hogy a VGA nem kapott elég kakaót, aztán már a RAM is vacakolt, akkor lett gyanús. Pedig nem volt soha 70% felé hajtva, de az új VGA hirtelen többet kért mint volt, nem is bírta...
Nem azt mondom, hogy a tiéd rossz, de ezt sajna bele kell venni a képletbe. -
Zolik
senior tag
válasz
Aljasvip #27477 üzenetére
Köszi! Mivel vadi új (pár hónapja jelent meg) a lap így még új bios sincs rá.
Előtette AM3-as lapom volt és abban nem csinált ilyen problémákat. Egy 550W-os Gigabyte tápom van, ami eddig remekül működött. Mióta át lett téve a VGA az új lapba azóta csinálja ezt.
2x8gb ddr4 2133-as Crosair ramok vannak, tuning nincs, a bios-ban csak az XML 1 profilt állítottam be.Az volt a fura, hogyha egy ilyen sleep mode után fogtam ki és bekapcsoltam a monitort akkor jó volt, utána már nem villogott a kép. Megpróbálom azt ami írtál.
A foglalatot duplán ellenőriztem, jól benne van a kártya.
Sokan panaszkodtak erre fórumokon, hogy Wattman hibával elszáll a kártya. Táp nekem is eszembe jutott, de ha az előző lapnál se lett volna elég akkor ott is ki kellett volna jönnie a hibának. Igaz ott win 7et használtam.
A fura az ha folyamatosan játszok / használom nincs ilyen gond. -
Első körben BIOS frissítés javasolt, és keresd meg a Win10 energiamenedzsment beállításai között a PCI-E eszköz altatást, kapcsold ki ezt a funkciót.
Második próbálkozásra egy másik alaplapban/gépben is meg kellene nézni, hogy előjön-e a hiba. Attól, hogy új a lap, még nem jelenti hogy nem lehet hibás.Én memória tuningra és tápra is gyanakodnék. Engem dobált ki játék és volt akadó kép rossz tuning miatt. De ugyanez a hiba előjöhet, ha más VGA-ról váltottál Win újratelepítés nélkül. (Én MSI RX580-at cseréltem Strix RX580-ra, el nem hinnétek mennyi minden akadt össze, pedig az ember azt hinné...)
Extra kör: Szép egyenesen áll a PCI-E foglalatban a kártya, nem kell megtámasztani? Lehet kontakt hiba is... -
Zolik
senior tag
Sziasztok!
Sehol nem találtam igazi megoldást a következőre:
MSI RX 580 MKII 8Gb OCA hiba az után keletkezik hogy win 10 alatt üresjárat után a vga elmegy aludni, de ha vissza lépek és el akarok indítani egy játékot akkor elkezd villogni a kép. Jobb esetben ki tudok lépni, rosszabb esetben lefagy a gép teljesen és csak az újraindítás segít. Próbáltam mindent, drivert újra telepíteni, biost resetelni. Semmi nem segít. Win 7 alatt semmi ilyen gondom nem volt. A lap is zsír új B450 MSI Gaming plus.
Néha lefagy akár 10-15 másodpercre is aztán a win 10 dob egy hibát miszerint:
"Default Radeon WattMan settings have been restored due to unexpected system failure"Már az is fura, hogy mikor bekapcsolom a gépet a monitor szépeket villog a win 10 betöltéséig.
Valakinek van ötlete, hogy ez mitől lehet?
-
Devas
őstag
válasz
szasanyi #27473 üzenetére
Arra céloztam, hogy erős CPU + gyenge dVGA mellett lehet magas FPS-ed, ha leveszed a felbontást és a settingset, míg fordított esetben nem igazán. (Erős dVGA + gyenge IPC CPU).
A 21 éves játékot pedig azért említettem meg, mert nálam gyakorlatilag az volt az egyetlen eset, ahol éreztem, hogy kevés a fix 60 FPS. -
szasanyi
félisten
Egyéne válogatja, kinek mi irritálja jobban a szemét. Nekem a 60Hz@60FPS az ideális, eddig minden játéknál ezt tapasztaltam - ami nem jelenti azt, hogy minden játékkal játszottam és ez másként tuti nem lehetséges (bár szvsz egy 21 éves játék sem mérvadó, hiszen 1-1 elenpélda szinte mindenre akad).
Vitathatatlan tény, hogy egy erős dVGA hozzávaló, megfelelő számítási teljesítménnyel bíró CPU-t feltételez (ez olyan evidens, hogy szvsz nem kell külön kiemelni). -
Lecseréltem a 1050Ti-t egy RX580-ra, mert kellett a freesync.
Kilépek a BF1-ből és mindig maxon teker a venti, mi lehet ennek az oka? -
Devas
őstag
válasz
szasanyi #27470 üzenetére
Na ezért jó a freesync, amíg a rangeben vagy, minden képkockát csak egyszer mutat, viszont eltérő ideig bámulod őket, ha ingadozik az FPS.
Gyenge proci mellé meg hiába teszel erős dvga-t akkor se lesz magas FPS.
Pörgős játékokhoz, meg a fix 60 FPS kevés, inkább vállalja az ember a screen tearinget / stutteringet.
Aki nem hiszi, egyszer próbálja ki az 1997-es Shadow Warriort fix 60-al, majd Vsync off-al. Ég és föld. -
szasanyi
félisten
válasz
MasterMark #27433 üzenetére
Ezért kell erős dVGA (vagy Freesync / G-Sync kártyától függően). Ha nincs, de a min. FPS nem esik be 60 alá Vsync mellett, akkor igazán tükéletes képet látsz (teljesen sima, folyamatos) nem úgy Vsync nélkül - ahol a legtöbb esetben hiába van 60+ (vagy akár 100) FPS akkor is olyan a folyamatosság(talanság) mint amikor egy filmtekecs fogaskeréken gördül nem pedig simán. Na az a szadomazo (számomra).
FaTHI: megkaptad, van már tapasztalat az AORUS RX 580-nal?
-
füles_
őstag
Sziasztok!
Használ valaki a topikban ilyen kártyát (XFX RX 570 RS 8GB XXX Edition)? Milyen vélemények vanna róla, hűtése milyen? -
csiga8
senior tag
Köszönöm, már működik minden, a barátodnak igaza volt.
Alaplap BIOS reset után működik minden, tesztet futtattam, játszottam rajta. ( meg egy vinyó tápkábel csere)
Érteni nem értem a miértjét. Előtte gond nélkül végig toltam a WW2-t, rendereltem, stb. Full stabil volt a rendszer. Csak nagy ritkán villant a kép. Egy VGA BIOS csere rendesen kitolt velem. A lényeg, hogy működik, de jövő nyárra lap csere lesz,
( ha addig kibírja, már 7 éves) az tuti.Most nézem, a régi BIOS van rajta
-
HSM
félisten
válasz
csiga8 #27455 üzenetére
Épp most kaptam priviben egy tippet egy barátomtól, hogy Asrock lapban lehetnek nehézségek a VGA-detektálásban, ő is úgy járt, hogy nem volt képe BIOS resetig, csak bebootolt kép nélkül.
Szóval, sok szerencsétlen apróság gyűlhetett itt össze. Én továbbra is arra tippelek, hogy az alap probléma, hogy a BIOS frissítés sikertelen lett, és utána az apróságok halmozódtak, de hogy egy megfelelő BIOS újraprogramozással pl. a DOS-os módszerrel szerintem gatyába rázható lesz. Ez persze nem ígéret, lehet a tiéd lesz pont az a ritka kivétel, amikor nem, ezt nem lehet tudni, a gari is ezért jó, ha van.
-
david_97
senior tag
Sziasztok. Egy kis segítség kellene srácok. Megvettem az assassin's creed odyssey-t. Mit ne mondjak borzalmasan fut high és medium settings keverèkkel is. Adott egy I7 4790 és egy Rx 580 8gb top strix. Elméletileg lehet javítani a teljesítménen ha az alapból 4x-e állíott msaa-t leveszi az ember. Viszont ilyen nincs a játékban. Van leírás hogy NVIDIA control panellel le lehet venni, csak hat nekem nincs olyan. Amd-s kártyával ezt hol tudom megoldani? Köszi előre is
-
HSM
félisten
válasz
csiga8 #27453 üzenetére
Érdekes, sikertelen bootolásnál ott kéne maradjon egy szám a debug leden, hol akadt el.
Ez alapján pedig lehet elkezd tölteni, csak kép nincs valamiért.Gari semmi nincs a cuccon? Magától egy elrontott BIOS frissítéstől nem lenne szabad téglásodnia. Illetve meg lehetne próbálni más kártyát berakva elsődlegesnek van-e kép bootolásnál, vagy hogy ha a bányászgép látja, ott is lehet próbálkozni a BIOS helyreállításával. Persze, csak ha amúgy nincs kinyiffanva a kártya.
-
csiga8
senior tag
Nem tudom hol van a debug led.
Az alaplapon a számláló egy pillanatra felvillan, tán 10, 12, 13, 10 és elalszik.
A kártyán a ventik pörögnek, a Sapphire felirat világít.
Készítettem free DOD-t USB-ről, de odáig el sem jutunk, hogy elinduljon.
Ennyl. Feladtam.
Körbenézek Nvidia kártyák terén...
(Nem tudom mi lenne, ha bányász gépbe tennénk. Van egy ismerős, akinek van, aktív bányász ( igaz, Nvidia kártyákkal). Ha utolérem, megkérdezem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Fogyjunk le!
- Kedvenc zene a mai napra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Eredeti játékok OFF topik
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politikai mémek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest