Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini-ITX
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Devas
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Arra céloztam, hogy erős CPU + gyenge dVGA mellett lehet magas FPS-ed, ha leveszed a felbontást és a settingset, míg fordított esetben nem igazán. (Erős dVGA + gyenge IPC CPU).
A 21 éves játékot pedig azért említettem meg, mert nálam gyakorlatilag az volt az egyetlen eset, ahol éreztem, hogy kevés a fix 60 FPS. -
Devas
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Na ezért jó a freesync, amíg a rangeben vagy, minden képkockát csak egyszer mutat, viszont eltérő ideig bámulod őket, ha ingadozik az FPS.
Gyenge proci mellé meg hiába teszel erős dvga-t akkor se lesz magas FPS.
Pörgős játékokhoz, meg a fix 60 FPS kevés, inkább vállalja az ember a screen tearinget / stutteringet.
Aki nem hiszi, egyszer próbálja ki az 1997-es Shadow Warriort fix 60-al, majd Vsync off-al. Ég és föld. -
Televan74
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Játéka válogatja. Hol ez jobb,hol meg a másik. De ahol jobb ott sem kell eget-verő különbségekre gondolni.
RX580 mellett a freesync tette le a voksát.Ugyan is 46.000Ft volt a LG24MP59G-P monitorom, ennyiért fasorban sincs egy 24" IPS -s Gsync.De nem is tudom hogy 1080p -re van e Gsync -es monitor.
Igaz csak 40-75Hz -es a Freesync,de legtöbb játékban csak ritkán menne 75fps fölé, főleg amikkel én játszom.Nekem maga a tökéletesség a Freesync és mellette még olcsóbb is.Persze ha adott egy 60hz -es monitor,nagyon jó választás a GTX1060 is.Egy két játéknál ki próbálható a Adaptive VSync,ami nem rossz ha támogatja a játék.
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
Így igaz.
Ugyanakkor ezen kérdésekkel nem fárasztotta magát a kérdező, így én se fáradtam a válasszal. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nemrég volt téma, képpel is illusztrálva: [link].Ami a kártya erejét illeti, szerintem szemléletes, hogy az RX560-am éppen jó volt 4GB VRAM-al....
Persze, van játék, ami szépen kifutja magát 580 szinten is 4GB-al, de én biztos nem ezen spórolnék. (És nem is spóroltam.
)(#27390) milan18: A Nitro+ 580-nak bitang jó hűtése van...

-
HSM
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
Persze, megértem, egy Freesync képes IPS megjelenítő nekem is piszkálja a fantáziám.

Mondjuk a mostani 80Hz képes Dell 24" IPS-el is meg vagyok nagyon elégedve, de játéknál jót tenne a sync, csak a sima V-sync nekem nem opció, mert fájdalmasan elrontja az amúgy alacsony input lagom. -
HSM
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
"Minek is cserélnél RX580 Nitro+ kártyát Rx580 AORUS-ra?"
Próbáltam egy smiley-val jelezni, tessék ezt egy hatalmas adag iróniával értelmezni.
Mondjuk egy 1070Ti-ről azért rendesen lefelé lépés egy Rx580, a 1070Ti szintjén inkább a Vega 56 van, bár gondolom ezt a vonatkozását átgondoltad a dolognak.

(#27360) Devas: Természetesen igen, csak kérdés, milyen órajel (teljesítmény) mellett következik ez be.

Nem minden 580-as kártya meleg/hangos gyári értéken, az 580 Nitro a gyári, nem OC 1340MHz-es BIOS-ával kifejezetten halkan és hűvösen tudott dolgozni, csak berakod a gépbe, és már fülig is érhet a szád.
Szóval, hogy miért írom ezt, borzalmasan jól skálázódik a GPU. Ezt szemléltetendő lőttem 3 Superposition benchet 1080P Extreme presettel, GPU-Z-ben mérve. Azt hiszem, elég sokat elárul erről a GPU-ról, és hogy miért gondolom azt, hogy 1200Mhz környékén kb mindegy is, hogy milyen hűtő van rajta, egy jobb hűtő már 1340-en is meghűtheti, de komolyabb OC-hoz már durva hűtős verzió kell. A kártya RX580 Nitro 8GB, zárt, halk de szellőző gépházban, teljesen gyári, alap beállításokon, feszültségen 1250, 1340 és 1411Mhz-en, a gyári "Nitro" BIOS-ával, WattMan-ból állítva be a maximális órajellépcsőt, és maximális áramfelvételi korláttal.

Szerintem a maximális GPU fogyasztáson, ventilátorfordulaton és hőfokokon tökéletesen látszik a "skálázódás".
Persze, jogos érv lehet, hogy általában lehet alul feszelni a kártyákat, de szvsz az arányokon ez nem sokat változtat, illetve azzal már sokan nem szívesen vacakolnak.(#27361) szasanyi: Ez a mérés neked is érdekes lehet, ha halk, hűvös kártyát akarsz magadnak varázsolni.

(#27362) Runo: Nem lőnél egy ilyen Superposition GPU-Z mérést alapórajelen, alapfeszen, gyári ventiprofillal, ahogy én is, egy végeredmény pontszámmal együtt?

-
törölt tag
válasz
szasanyi
üzenetére
960M-ről váltottam, szóval a teljesítménnyel nagyon meg vagyok elégedve!

3840x2160 a monitorom max felbontása, de az a játékban nagyon furcsa, inkább 2560x1440-ben játszom, ott nincs vele gond.
Freesync-es a monitor, de még ismerkedek a beállításokkal, egyenlőre 60 Hz-re van állítva 3840x2160-ban.
Ezt a max 60 FPS-t nem értem 1080-ban, mert 2560x1440-ben is 60 FPS-el megy a játék... -
HSM
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
Én mikor kifejeztem aggodalmaim pár napja a hűtő mérete és az alacsony TDP korlát láttán engem erősen próbáltak meggyőzni, hogy jó az.
[link]Azért a Nitro-m lecserélésére nem hozták meg a kedvem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az BF1 alatt az nálam elvan 66 fokon 1200rpm alatt 1350Mhz-en kis alulfesszel, az szvsz nagyon baráti.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
(#27349) Pepeeeee válasza szasanyi (#27348) üzenetére ÚjVálaszPrivát2018-10-27 11:08:20
Pepeeeee
(PH! addikt)
rengeteg tesztet vágtam be annó róla használd a szoba keresőt.
Aorust már meg lehet venni a gigákal ellentétben de azért az igazán jó kártya az az Aorus extreme
sokkal sokkal nagyobb hűtő van rajta[ Szerkesztve ]
Keresőbe illeszd be, vagy írd be kérlek: Gigabyte AORUS
pl.:
(#26018) Daffni2 válasza csucsbicep (#26002) üzenetére ÚjVálaszPrivát2018-07-29 13:27:44
Daffni2
(PH! addikt)
Nekem eddig kizárólag Gigabyte kártyáim voltak,a legutóbbi RX480 8GB G1 villámcsapás következtében tönkrement,ezért cseréltem RX580 8GB Aorus-ra.
Hibátlan, csendes 73 C ig egyáltalán nem hallani a ventit,82 C ig melegedett max. akkor egy kissé már hallani,(rendereléses terhelés mellett) játék közben semmit nem hallok.
Nincs húzva,nem piszkáltam semmit. UHD felbontásban NFS Playback tökéletesen fut.Pld a 4850, és a 5950, 7950,kártyáim még tökéletesen működnek a családtagok gépeiben.
-
-
-
füles_
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Hali!
Grat a kártyához, használd egészséggel!
Ha újabb drivert teszek fel én csak simán rátelepítem a másikra, nem nagyon szoktam a DDU-t meg az AMD Cleanerjét sem használni. Talán 2-szer használtam DDU-t.Ha szeretnél javítani az energiahatékonyságon, akkor alulfeszelheted a GPU-t. Ezeket a GPU-kat általában elég jól lehet alulfeszelni.
-
Daffni2
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
driver csere, re-install elvégzése hogyan célszerű?
Saját tapasztalatom, mielőtt az új kártyát beteszed A topik összefoglalóban megtalálható linkről töltsd le az AMD driver "pucolót,és a DDU-t.
A leírtak szerint használd,majd az új kártyát betéve telepítsd a legújabb drivert.
Ha már használod a kártyát,akkor is célszerű lepucolni mindent a leírtak szerint,majd telepíteni a legújabbat. -
CptAdamica
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Itt egy Decemberi újra tesztelés, októberben még kicsit jobb volt az 1060-as kártya. Általánosságban elmondható, hogy dx11 alatt egál, kivéve egy-két játék, például gta 5, ott sokkal erősebb az 1060-as. Dx 12 és vulkan alatt pedig az rx 480 jobb kicsivel, ami a jövőben kifizetendőbb lehet és az 1060-as már valószínű nem fogja behozni ezt a lemaradást. Tehát ár/érték arányban jobb választás az rx480.
-
távcsőves
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Ha a gtx1060 ellen vagy kiváncsi, erre képes. Ez egy játék, de mindenhol erre számíthatsz. Nagyon kevés kivételtől eltekíntve (Pl: GTA5 vagy DOOM Reboot) nem tudnak egymástól elszakadni. Egyik sem vágja ketté a másikat.3 gyártó is van, akinek egy bizonyos sorozatú kártyái mindenféle hokusz-pokusz nélkül jók. Nitro+, Gaming és GTR BE Ízlés kérdése melyiket választod. A fogyasztásuk egy fokkal nagyobb az 1060-nál, de ha az 1070 szerinted könnyen hűthető volt, ezek is azok. Mivel az átlagos fogyasztásuk nem magas. Persze belelehet durrantani velük a gépházba, ez viszonylag könnyedén megy. De alapesetben nem. A driverek: nem tudok neked hibát írni, mert én nem szaladtam bele. Ami tény,de ezzel szerintem Te tisztábban vagy, régi játékmotorokhoz az NV-nek kifinomultabb driverei vannak. Ez nem azt jelenti, hogy az új Polarisal nem menne bármi. (Sőt, érezni, hogy volt tranzisztor költés rá.) De az 1060 több FPS-t fog kapni ezekben a nagyon régi motoros játékokban. (pl
oT) Viszont itt is bőven 60+ FPS FullHD felbontás mellett. A drivert szanaszét lehet profilozni játékokként, és nem csak grafikai beállítások, hanem az esetleges over/underclock értékek is eltérhetnek. Én személy szerint elégedett vagyok. FullHD felbontáson nagyon kellemes vele az élet.A többit leírta Laccus. Jóval hosszabb volt a tervezet összefoglaló. Ez maradt meg belőle,szét lett volna trollkodva. Én is sajnálom, így is láthatod, de xy miért nem? De ez miért van így? El is fáradtam ebben. Hülyeség ez az egész.
-
lacus83
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Szerintem kaptál már választ a kérdésedre 480 kérdésben.
Összefoglaló is adott
MSI a leghalkabb, Xfx Gtr jól megy tuningban és hűtésre hasonlóan jó mint az Msi.
Sapphire a 3.ik a listában. Kicsit hangosabb mint a már említettek.
Ha konkrét benchmark eredmények érdekelnek használd a keresőt.
Melyik Nvhez képest miként megy az meg itt ebben a topikban pont nem téma. Nehezen is tudnának rá válaszolni mivel mi nem vettünk Nvt.
Van AMD vs Nv topik.
Ha te meg Nv 1070 ről jössz nagy csalódás fog érni, nem egy liga az Rx 480.Update
Az egy dolog hogy kérsz segítséget, amit kaptál is.
Az pedig egy másik hogy tetszenek e a válaszok. -
törölt tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Ezek nagy része amit itt felsorolnak egyedi hiba és nem érnti a teljes termékpalettát.
Szerintem minden kártyának van driverhibája.
Amikor kijön az új driver a végén mindig van két lista.
A javított hibák listája, és ami még fontos, az ismert de még ki nem javított hibák listája.
Ez sokakat nem érdekel pedig fontos rész illik elolvasni főleg ha neked is van valami hibád. -
lacus83
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Teljesen rendben van.
Az én 480 karim is onnan van.
Pl készlethiány lett mikor rendeltem+hétvége, következő hétfőre már drágább lett náluk mégis a rendelés állapotában kirakott árért kaptam meg a kártyát.
Pedig visszadobhatták volna, kb mint mások hogy drágábban tudja már küldeni kell e vagy se.
Ez igy Off, ezért ezzel le is zárom. -
AVarice
tag
válasz
szasanyi
üzenetére
"(de innen nem érdemes vásárolni, mert a jövő hetet is felszámolják pluszban
)"Ez alatt mit értesz? Végül az MSI RX 480 8Gb-ra jutott a választásom, de most vacilálok, hogy honnan rendeljem...
Legolcsóbb itt lenne, de annyira nem ismerem a boltot, ezután a PCX jönne számitásba, esetleg a vizesek. -
menpee
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
De, megold sok mindent a paszta cseréje.
Ha nyertél a szilikon lottón, akkor a rossz pasztával sem lesz feltűnő baj, ha nem, akkor könnyen kibukik. -
CptAdamica
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Nincs baj a strix rx 480 hűtésével, teljesen jól hűt. Majd ha nagyobbak lesznek a gpu chip-ek, (amit kétlek a mai korban) akkor több hőcső fog érintkezni vele. Ugyan úgy az MSI kártyák pasztájával is lehet gond. Egyik barátomnak 1 éves sem volt az MSI R9 390-e és valószínűleg kiszáradt a paszta, játék alatt 90 fok volt... Felesleges állandóan a strixet ostorozni hülyeségekkel.
-
válasz
szasanyi
üzenetére
Biztos lehetsz abban, hogy csak az a különbség

Amúgy én most kicsit visszavettem, 1250@960mV a GPU, 1375-höz kért 1158mV-ot (memória u.e. feszt kért 2250-hez) 3DMark Firestrike teszthez és 4K játékhoz, stabil volt vele. Nincs nagyon időm játszani, ha akad akkor meg pár éves címekkel, így értelmetlennek találtam az 1350/2240-es 24/7-es beállítást, majd feljebb húzom ha olyan játékkal játszom, amihez kell

-
R3laX
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Tegyél egy próbát az MSI-vel, az a leghalkabb, persze azért itt sok függ a gépház szellősségén. Ha egy hangszigetelt, esetleg ITX házad van, az MSI is be tud pörögni, illetve egy jó 10-15 fokkal melegebb a VRM-je az XFX GTR-nél. Az pedig, hogy most alul tudod e feszelni, teljesen kártyafüggő. Van aki -30Mv-al használja itt az MSI-t +50Mhz tuningal, 2150Mhz-es memóriával, de tesómnak pl +36-42 kell az 1350Mhz-hez, és a ram sem bírja alapfeszen a 2150-et, csak a 2100-at. Az XFX BE 1338Mhz-en fut, ami gyorsabb, mint az MSI alapfrekije, ha jót fogsz ki, itt is alul tudsz feszelni + a ramja is jól bírja. 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól, ha online berendeled. Próbáld ki vmelyiket.
szerk.: Mikrolagtól pedig ne parázz, volt már dolgom Ref, XFX, MSI-vel is, mind szép folyamatos képet ad. Persze ha van egy freesync monitorod hozzá, teljes a kép.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Samsung LCD és LED TV-k
- weiss: Autó költségek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- PlayStation 4
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ugyanakkor ezen kérdésekkel nem fárasztotta magát a kérdező, így én se fáradtam a válasszal. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze, van játék, ami szépen kifutja magát 580 szinten is 4GB-al, de én biztos nem ezen spórolnék. (És nem is spóroltam.

Azt én sem ajánlanám,de szerintem az Aorus nem lehet rossz,vállalható,bár nincs személyes tapasztalatom.
oT) Viszont itt is bőven 60+ FPS FullHD felbontás mellett. A drivert szanaszét lehet profilozni játékokként, és nem csak grafikai beállítások, hanem az esetleges over/underclock értékek is eltérhetnek. Én személy szerint elégedett vagyok. FullHD felbontáson nagyon kellemes vele az élet.