- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
D1Rect #27536 üzenetére
Nézd, a probléma, hogy egy olcsóbb, gyengébb hűtésű példánytól várod el azt, amit inkább egy komolyabb hűtésű darabtól lehetne.
Egy 1050Ti kaliberű kártyánál nem kell erre figyelni, mert egy rozsdás vasdarab is meghűti bármilyen állapotban, ahogy AMD-nél házon belül az RX560-ra is igaz ez abban a teljesítmény kategóriában.
Ha engem kérdezel, ez user error. Ha nekem egy igényes, halk, túltervezett hűtésű kártya kell, akkor keresek egy igényeimnek megfelelő, drágább, komolyabb hűtésű verziót, így is tettem az 580-asnál, nincs is semmi gondom a hűtésével.
Illusztrációként itt direkt beálltam BF1-ben egy jobban terhelő részre, resteltem a GPU-Z-t és HWiNFO-t, és ott hagytam 20 percre melegedni a kártyát. FHD DX11, max beállítások, és hogy azért terhelést is kapjon a VGA 150% resolution scale. A VGA a gyári alap BIOS-án, full gyári beállításokkal, minden külső program vagy állítgatás nélküli, 100% out of the box állapotban, zárt gépházban.
Itt se throttling, se helikopter hatás bizony nem volt.Szépen eléri a gyári 75 fokos termal targetet, és ehhez 1300rpm-en forog csendben a ventilátor.
Megnéztem, mi történik a játékból kilépéskor, semmi, picit megemeli a fordulatot pár másodpercre, maximum 1577rpm-re, majd szépen ahogy hűlt vissza a kártya, 47 foknál átmegy passzívba 5 perc után.
Ráadásul, két monitorral, ha csak egy lenne, még hamarabb visszahűlne, mivel akkor nem maradna 2Ghz-en a memória, hanem levenné szépen azt is 300Mhz-re.Amúgy igen, elvileg érkezőben az 580-as 12nm-es verziója, kicsit magasabb órajelekkel, biztos jó cucc lesz. De ne egy olcsóbb típust vegyél majd.
-
HSM
félisten
válasz
D1Rect #27532 üzenetére
Várható volt, hogy ez lesz a vége. Már az elején is segítség kérése helyett csak szidtad az RX580-at.
Pedig egy jobb hűtésű RX580 ugyanúgy szépen passzív üresjáratban, akár több monitorral is pár kattintás után.
Egyszerűen nem az igényeidnek megfelelő típust választottad. Nem véletlen néz ki pl. így eymás mellett a Pulse és Nitro+ verzió... [link]
Mondjuk ha neked jó így fele erejű káryával, FS nélkül, nekünk is. -
HSM
félisten
válasz
D1Rect #27525 üzenetére
Érdekes, egy monitornál 300Mhz-en kéne menjen a memória, kettőnél pedig 2000Mhz-en, nálad meg 1Ghz, érdekes kérdés, miért, elvileg az a köztes órjellépcsője, de miért abban van....
Nálam még 4K VP9 videó lejátszásnál is meghagyja egy monitornál 300Mhz-en. No, meg a 0,9V is sok, nálam ugye a kézi "2D" profilomban is belőttem, hogy 1Ghz ramnál elég legyen neki a 0,8V. [link] Bár nálam az 1Ghz-es lépcsőhöz gyárilag is 0,8V tartozott. [link]
Így nálam a Nitro+ két monitorral, 2D-ben terhelve is elvan 48 fok körül passzívan. -
válasz
D1Rect #27513 üzenetére
MSI Radeon RX 580 Gaming X 8GB, majd most Asus Strix RX580 T8G tulajként egyszer sem jártam a beállításokat, és nem volt ilyen gondom sem.
A ház szellőzése megfelelő?
(nálam 2-2 12cm-es venti fúj be és ki, 600-1000 RPM-en)Apropó Strix, úgy rémlik volt itt 1-2 rossz szó a hűtésről. Nálam a Superposition Benchmark alatt 67°C-on állt meg a kártya, és AC Odyssey alatt sem megy 65 fölé. A ventit alig hallom (volt egy Hyper TX4 procihűtőm, 9cm-es ventivel, úgyhogy tudom milyen egy hangos hűtés), nincs coil whine, stb. Lehet egy gyári hibás jó darabot fogtam ki
A kártya nagyon vastag és nehéz, ezért ki kellett támasztani a végét (kb 1 centit lehajlott, féltem kitépi a csatit), de a bordák teszik a dolgukat. -
HSM
félisten
válasz
D1Rect #27504 üzenetére
Igen, én is akkor csaptam le rá, és ehhez még prémium is járt.
A story módja eddig tetszett, már ezért bőven megérte a rá költött pénzt, viszont a multijáról rosszakat olvastam, így eddig nem erőltettem a kipróbálását. Majd egyszer azért megnézem, milyen, de túlzottan nem izgat. Van még pár cím, amiket megvettem és majd végig akarok játszani, két Deus Ex, meg a ROTTR, de eddig idő hiányában csak a várólistára fértek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Lépj egy szintet felfelé gamingben! Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest