- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz Tarill #28585 üzenetére
De ahogy SpeedR is irta, legalább tartósak a ventik cserében az extra zajért
HSM
Na erre majd én is ránézek, hátha tudok még picit spórolni
Tibicsucsu:
Én arra gondoltam a széthalytás alatt, hogy finomhangolás ide vagy oda, ott olyan terhelést kapott fél év alatt, amilyet pl nálam 10év alatt sem kapna.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
lacus83
senior tag
válasz Tarill #28478 üzenetére
Szia
Hirdetni nem lehet, bányász témát pedig nem szoktuk erőltetni. Vagy mire gondolsz?
Üdv Lacus
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Remus389
veterán
válasz Tarill #24926 üzenetére
irtam korabban hogy 63 a minimum fps wot-ban rx 470-essel(legalabbis aki kiprobalta aszerint)
szoval en jo vagyok mert 60 hertz a monitorom
De neked 75 fps kell minimum, viszont rx 580-asod van, ami azert erosebb.
Ha annyira zavar ez teged, meg mindig megtunningolhatod a videokartyadat, preselj ki belole egy +8-9%-ot es akkor tuti megvan a 75 fps-ed, vagy vegyel le az arnyekokat medium-ra, szerintem realisztikusabbak a medium arnyekok, hisz a valo eletben sem tuelesek az arnyekok hanem elmosodottabbak, csak nezz korul
egyebkent tipikus first world problem, most nagyritkan beesik 75 ala akkor mi van? semmi a budos eletben nincs
Tovabba valoszinuleg az AMD is ad ki uj drivert majd ra, ami csak noveli valamennyire a teljesitmenyt, 1-2 honap max
[ Szerkesztve ]
-
-
Plasticbomb
addikt
válasz Tarill #24924 üzenetére
Nem fog 75 fölé menni, állitsd be a freesyncet és csókolom, ha meg mégis fölé menne, akkor nyomd be a chillt is, és annak is add meg a tartományt. a vsync fix 60ra dolgozik, ráadásul nem a gpu teljesitményét szabályozza hozzá a kivánt frameratehez, mig a chill igen, és wottal nagyon szépen megy is, inkább ezt használom vsync helyett 59-61 tartományban és pluszban kevesebbet fogyaszt és hűvösebb a VEGA. Sajnos TVben még nem jelent meg a freesync, pedig lenne értelme... És 40+ inch méretben meg normális monitor nincs.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Plasticbomb
addikt
válasz Tarill #24920 üzenetére
vsyncet kapcsold ki. bezavar, meghülyíted az egészet.
A chill meg a radeon software része, szal van neked is.
Am csak úgy mellesleg, milyen monitorról beszélünk?
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Plasticbomb
addikt
válasz Tarill #24912 üzenetére
v-sync vagy freesync? Nagyon nem mindegy. Freesynchez állitsd be a tartományt, chillt is lesd meg, pl vsync és chill hajlamos összeveszni, szal én a játékban kinyomtam a vsyncet, és a chill-t beállitottam 59-61 közötti tartományra, igy stabil 60 fps-t hoz a VEGA 4kban. Ugyanezt 1080pben a 480 is meghozta, csak ugyanigy kell eljárni.
1.0 meg ugyanigy belőve 59et pörög, ha jól emlékszem, de annyira amúgy sem okés még az 1.0 test, pl garázsban 25 fps-t pörög csak, csata közben meg laggol, és valahogy olyan érzésem van, hogy nem pörög rendesen a játék, a VEGA megy, a szokott értékeken, de hiányzik az a pattogósság, amit az eddigi verziók alatt megszoktam.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Tarill #24900 üzenetére
amd supportnak hol tudok valami levelet írni? felesleges a WOT miatt, az egyik legnépszerűbb játék
wot most fog kapni új grafikai motort, és az 580 nem bírja tartani a 75fps-t max grafon, szomszédba az 1060 meg röhögve,
Ezt nem tudom honnan veszed a szomszédod is kipróbálta?tudom h nvidia támogatott játék, Ez biztos? Én ilyenről nem hallottam
de ha nem optimizálnak valamit driver szinten akkor elengedem az amd kezét :/ Biztos hogy fognak rá optimalizálni
BullKoxa Tehát eladtad az rx 480-asod, gratula, most mid van Nvidia 1030? A semminél jobb egy AMD kártya, értelmes árak pedig nem lesznek még egy jó darabig.
[ Szerkesztve ]
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz Tarill #24595 üzenetére
Én is játszok vele és nem tapasztaltam ilyen problémát, legújabb driver van fent. Egyébként ne lepődj meg, hiába jött ki az 1.0 rettentő bugos az egész játék, új pálya egyfolytában crashel, szóval lehet ez a probléma is inkább a játék végett áll fent nálad.
Más: szép és jó ez az új driver, végre be lehet tölteni a wattman beállítást, jó is ez, mert minden indításnál alap beállítás töltődik be, kivéve a hőfokot és venti értékeket. Másnál is hasonló a helyzet?
-
addikt
válasz Tarill #24555 üzenetére
FHD Full beállítások mellett játszol? Mert az az 50 nagyon kevésnek tűnik. Nekem 1060 3gb-al ultra aa, ultra texture, a többi very low és csak ritkán esik be 50 alá, házban 100+, átlag 70-80 fps-el megy. Ma jön ki az 1.0 elvileg jobban fog futni, én teszt szerveren nem néztem. De amúgy elég optimalizálatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Vitka675
tag
-
Vitka675
tag
válasz Tarill #24550 üzenetére
Nekem most pont nem, nem tudom sajnos mi váltja ki, úgy olvastam, hogy driver gond. Órajel nekem is lekoppan, de terhelés nincs, ezért nem melegszik. A memóriáról nem tudok nyilatkozni, nekem az a 2 monitor miatt mindig maxon jár. Igen, ha bányászvírus lenne, akkor izzadna a kártya rendesen, windowsban, alapjáraton viselkedne úgy, mintha valami játékkal, vagy bench-csel hajtanád. Sőt, nekem társult hozzá egy idegesítően hangos visítás is. A szó szoros értelmében visított a kártya.
-
cintula187
addikt
válasz Tarill #24462 üzenetére
A windows log application ben ilyenek vannak
Warning:
The LastCounter and LastHelp values of the performance registry are corrupted and need to be updated. The first and second DWORDs in the Data Section contain the original LastCounter and LastHelp values, respectively, while the third and fourth DWORDs in the Data Section contain the updated new valuesError:
The performance counter name string value in the registry is not formatted correctly. The malformed string is 19776. The first DWORD in the Data section contains the index value to the malformed string while the second and third DWORDs in the Data section contain the last valid index values.GPU-z logban semmi rendkívüli. Most próbálom a táp másik 12V os ágán.
A táp cicergés az olyan mintha egy bogarat hallanék ciceregni?[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz Tarill #24370 üzenetére
Üdv!
ez a 75 hz meg freesync szerintem egy sz*ar úgy ahogy van
Ezzel nagyon nem értek egyet. Nekem RX 480-am van, és pl GTA-ban vettem észre először, hogy bármennyire rángatom az egeret vezetés közben abszolút folyamatos a kép, nincsen semmi kisebb beszaggatás, ami eddig nem fs-es karival volt.
Overwatch-ban, ahol nem az a kérdés, hogy 75 fps alatt hogyan működik, hanem van fix 100+, ott pedig a 75 Hz-nek élvezem a nagy előnyét. Sokkal smoothabb a játék, utána visszarakni 60-ra még csak próba erejéig is bántó volt a szememnek.[ Szerkesztve ]
-
giornalista
senior tag
válasz Tarill #24357 üzenetére
elég rossz monitorod lehet. nekem amíg nem volt VGA-m pár napig, 75 Hz-en kellett használnom a gépet. majd amikor beraktam a kártyát, de még nem volt meg a driver, lement 60 Hz-re, hát azt hittem, leesik a fejem, olyan pocsék volt.
(egyébként 144 Hz-es a monitor alapból).
a Freesync is olyan, hogy nem nehéz megszokni, viszont ha kikapcsolod és hirtelen nincs, az viszont rossz.
esetleg nézd meg, hogy egyáltalán be van-e kapcsolva...?
-
Csupingo
veterán
válasz Tarill #24313 üzenetére
Az semmi. Nálam az előző cod iw, 1600x900 -ban, nem is max beállításokon több mint 4 GB-ot használt. Úgy néz ki, a cod az ilyen. Persze ki tudja, hogy ezek "hasznos" adatok e, vagy némelyik program addig terpeszkedik, amíg van hely. Olyan progit is lehet találni, ami hasonló látványvilággal elvan 2 GB alatt. Az se szentírás, hogy kevesebb memóriát használva a több törlési művelettől látványos akadásokat produkál. Ha odafigyelnek rá, akkor szinte észrevehetetlen is lehet. Régebben is megoldották, sajnos manapság erőből dolgoznak, ellustultak a fejlesztők és mások a szempontok is.
(#24314) fragthefter: 1-2 1060-at találni időnként 94 alatt. A dual se olyan rossz a gtx 1060-ból, ott picit gyengébb hűtés is elég, mint az rx szériánál. Persze ha amd párti vagy, vagy egyszer jól jöhet a vga egy freesync-es monitorhoz, akkor természetesen rx. Teljesítményben egész közel vannak egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
TIT
veterán
válasz Tarill #24182 üzenetére
Van drivere a moncsinak+softvere is,a ccc helyett crimsonnak hívják,abba írja a displaynél és a moncsiba is be kell kapcsolni.A driverbe bekapcsol utána magától pl.drivercserénél.
Én már a 3.kábelt fogyasztom a villogás miatt,nem volt difi a dell és a valami német márka volt,most meg delock van aranyozott és a 4K miatt 1.2 legyen ha kell.
3000 főlé nem érdemes menni és ne legyen hosszabb 2 m-nél. -
törölt tag
válasz Tarill #24011 üzenetére
Melyik olcsóra gondolsz ? a 89 ezres az 4 Gigás olyat ne vegyél.
Már most is láttam olyan tesztet ami vegán HBCC On-nal 9 Gigát tölt be,
A 106e XFX GTS, és a 108e Sapphire NITRO+ és MSI Gaming X meg kábé egy kategória, ami szimpibb.
Alzán még van Pulse 105ért meg 119 130 között olyan ami nekem tetszik de az már neked sokk meg már árban túl közel van a Vega 56hoz... hát nem lettek olcsóak az árak emlékszem a Pulse amikor bejött 90 volt egy éve.
Plasticbomb: Jogos[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Tarill #24003 üzenetére
XFX NV márka volt, aztán gondolt egyet és átjött. AMD exclusive Sapphire-vel együtt.
Mint ilyen olcsóbban kapja kicsit a GPU-t. Nem az XFX mint márka jó, hanem az XFX GTS sorozata, legjobb VRM hűtés ! azon belül 480-ból a a Black Edition különleges, 5 év venti garival, és csak nála cserélhető pattintással a venti.
580-nál nem lett benne az 5 legjobba de nem azért mert rossz hanem mert az 5 Extrém kártya sokat erősített a hűtőbordáin[ Szerkesztve ]
-
NoiZz
tag
-
-FreaK-
veterán
válasz Tarill #23876 üzenetére
Én tegnap raktam a a gépembe egy Giga RX580 XTR-t, a GTX 970 helyére, öcsém vette, pár hétig lesz nálam. Nálam a felbontás 3440x1440, szóval még ez a kártya is kevés lesz (Vega a terv év végén), de azért a sebesség látványosan nőtt néhány helyen, nem ilyen 4-5fps-t, hanem többet. Pl. BF1 alatt 70-80fps között voltam eddig, kártya csere után 100+ lett volna, de limitáltam 97-re, hogy a Freesync range-ből (100) ne essek ki.
PUBG-ot próbáltam még ki pár perc erejéig, ott is érezhető volt a gyorsulás, bár számokat nem tudok mondani, mert nem emlékszem mennyi volt előtte, de most 50-60 között voltam (very low/low setting), és míg korábban játszhatatlan volt a játék a magas input lag miatt (amit szerintem az alacsony fps okozott) most simán játszhatóvá vált, bár egy nagyon minimális input lag-ot még érzek.Nem volt sok időm tegnap, csak kipróbáltam gyorsan, majd ma tesztelek rendesen, Witcherrel meg CS:GO-val, még.
A helyzet viszont az, ahogy mondták előttem is, hogy azt a 40e Ft-ot valszeg nem ér meg a váltás, sőt rosszabb esetben ez még akár 50 is lehet. Még úgy se, hogy nálam végre lett Freesync. Nekem legalább is.
Kérdés a többiekhez:
Tegnap mielőtt beraktam az 580-at, DDU-val gyalultam az NV drivereket, valamint felraktam a Windows 10 fall update-et, aztán a kártya berakás után a tegnap kijött Beta drivert tettem fel a kártyához.
Volt két fagyásom BF1 alatt, az egyiknél ilyen csúnya színhibák villantak be egy pillanatra, majd újra indult a gép, a másiknál csak a játék fagyott le, driver hibára hagyatkozva. Okozhatta ezeket a Beta driver?
Még egyre tudtam gondolni: lehet, hogy kevés a 400W (de minőségi) táp ez a kártya alá. Bár ahogy néztem ez a kártya ilyen 240w körüli peak fogyasztást tud csak játék alatt, szóval elvileg elég kéne legyen. -
füles_
őstag
Szia!
Szerintem ilyen árak mellett ne válts GTX 970-ről, kivéve csak akkor, ha valamilyen okból kifolyólag jó drágán el tudod passzolni a GTX-et és nem buknál túl nagyot az egész váltáson. Várj még amíg mérsékelődnek az árak, már nagyon sokat javult a helyzet nyár óta, csökkentek az árak és készlet is van, de ez még mindig fog lejjebb menni. Elvileg év végén jön a Vega11 is, a Polaris10/20 (RX 470, 480, 570, 580) leváltója, de ez messze nem biztos.
Én már fullHD-ra is 8GB-os RX 580-at vennék, manapság már egyre több helyen jól jön 4GB-nál nagyobb memória. Egyébként nincs más különbség a 4 és a 8GB-os kártyák között a VRAM méretén kívül. -
4264adam
veterán
970-ről váltottam RX470-re. Elég magas tuningal tudtam behozni a 970 teljesítményét. Shadow Of War pedig High texture mellett 3.85GB-ot kér, ha itt hagyom akkor 1-1mp akadás és hirtelen FPS esés van 72-ről 20-30-ra. Mediumon fix 72FPS.
I7 2600 4Ghz
16GB RAM
SSD-n való futtatás.Mindenképpen 8GB-ot vásárolj, tele szemeteli a Vramot és ha kifut belőle akkor tapasztalod az 1-1mp akadást.Most adnám el a 4GB-ot és cserélnék 8GB-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKÁR JÁTÉKRA!! ASUS Mining P106 6GB - GARIS
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest