- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bindike01
aktív tag
Amúgy az csak egy plusz volt Nem is vettem észre hogy az MSI világít. Az MSI vel csak az volt a gondom hogy piroskás De viszont ránéztem az órajelekre és a hűtő bordára ....abszolút meggyőzött . Na meg persze ti is meggyőztetek itt PH n Be is kell vallanom hogy először a fehér asus t akartam megvenni mert olcsóbb volt. Na hát ezen nem fogok spórolni hogy aztán szarakodjon nekem.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
addikt
válasz bindike01 #17393 üzenetére
De nem világítás miatt ugye????
(#17392) King Charles: Arra vonatkozik a leginkább. A temptargetet told ki kapásból 75-re, mert nagyon fog tekerni a hűtő. Aztán jöhet az alulfeszelés ha még mindig meleg lenne.
[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
Jocy
aktív tag
Sziasztok!
Felkerült az AMD oldalára a javított aláírással rendelkező driver, feltettem, és valóban WHQL minősítésű a rendszer szerint. Eddig minden ok.
A "régi" még 433Mb volt, a mostani 513, már csak ez van fent. 17.2.1-feb28. [link][ Szerkesztve ]
-
bindike01
aktív tag
-
King Charles
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most veszek egy ASUS STRIX-RX470-O4G-GAMING RX470 4GB GDDR5 OC PCIE kártyát. Az lenne a kérdésem, hogy az összefoglalóban szereplő ajánlás miszerint érdemes alulfeszelni, hogy stabilabban működjön és ne melegedjen annyira erre a kártyára is vonatkozik?
Köszi
-
-
addikt
válasz ADAM1337 #17386 üzenetére
Ott az ajánlott
Olcsóbb, és tuti jó. A dual egyfapadosolcsóbb hűtő. Gigat nem ismerem.
Vagy nézz szét a Sapphire és XFX környékén.
Ha jól tudom a Sapphire gyorsabb memóriát rak a 4 gigás kártyákra is.[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
ADAM1337
nagyúr
Nekem eddig asus kártyáimmal nem voltak gondok, se gigabyte-al.
Sőt az asus-ok elég csendesek voltak, én nem tuningolok alapórajelen legyen jó.ASUS DUAL-RX480-4G RX 480 4GB GDDR5 PCIE
Vagy:
Melyik az ajánlottabb ?
Nem tudom mennyivel erősebb egy r9 280oc-nál értelmes tesztet nem találtam róluk.[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Eléggé megpadlózott az MSI RX480 4Gb ára (66-67k).
Van esetleg tapasztalat arról, hogy mit mennek tuningban átlagosan? (főként a Vram érdekelne)
[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
R9 280-ról cserélnék RX 480-ra, érdeklne a véleményetek melyik model éri meg igazán?
Anno 7850/r9 280-nál tudom a sapphire produkált fekete screen error-t, itt van bármi féle gyártói hiba egyes gyártóknál ?
Asus vagy Gigabyte-ot vennék, (jelenleg windforce 3x-es hütéses r9 280oc-m van azzal megvagyok elégedve de kéne valami erősebb kártya)
-
bindike01
aktív tag
Oké jó tutira meg is győztetek hogy nekem MSI t kell vennem Köszi skacok a sok rám fordított időt!!!
https://www.youtube.com/watch?v=_m1uM3Vtm7Uhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
bindike01
aktív tag
válasz R0GERIUS #17370 üzenetére
Értem köszi
Ha jól értem akkor vagy MSI t ajánlasz vagy XFX et. Más gyártó jó de lutri a hűtés és kitudja lehet e relatív épp ésszel húzni hogy legalább a gyári OCt megkapd amiért elkérnek legalább egy 10 est.
Vagy a fehér ASUS is maradna a listán?
[ Szerkesztve ]
-
R0GERIUS
tag
válasz bindike01 #17348 üzenetére
"De nem tudom hogy még ezeken az árakon felül megéri e azt a pluszt."
Racionálisan: nem. Teljesítményben nem jön vissza az árkülönbség.
Kinézetre: sajnos peched van, mivel a piros a mainstream, és kevés a szín semleges kártya.Miért nem ajánlják alapvetően a STRIX-et:
a) Indokolatlanul nagy: 298 mm hosszú (az XFX csak 280 mm)
b) A hűtés hatásfoka nem olyan, mint amit a 3 ventilátor sugall.
c) Jelentősen olcsóbb az MSI, ami teljesítményben ugyanolyan, GPU chip hűtésben erősebb.
(Tehát nem azért, mert rossz lenne a kártya, hanem mert van olcsóbb is és rövidebb is.)Tehát nincs túl sok racionális ok a STRIX mellett. Ha nem MSI, akkor még mindig ott van az XFX, ami hasonlóan jó PCB-s mint a STRIX, jó hűtéssel rendelkezik és van VRAM hűtése (és ugyanúgy szín semlegesnek mondható).
Viszont jóval rövidebb mint az ASUS, így a legtöbb konfigba simán befér.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz MasterMark #17367 üzenetére
Akkor minden bolt megadná....
XFX sem volt mindig 3 év garis ,1 évet vállal hazánkban rá a gyártó ,külföldön kezdetek óta 5 év garis márka.
[ Szerkesztve ]
-
bindike01
aktív tag
válasz MasterMark #17358 üzenetére
Hm ...csodálkoztam is!! Köszi az infót!!
-
bindike01
aktív tag
válasz MasterMark #17355 üzenetére
Ahol én szeretném megvenni ott csak 2 van rá
-
bindike01
aktív tag
-
addikt
-
audigy
csendes tag
Az alaplapomon a legfrissebb bios van (2014-es)
A ventik jól működnek, bár win10 bebootolásakor néhány másodpercig maxra pörgeti a ventiket, túlmelegedést sem tapasztaltam.A drivert AMD-től töltöttem le a relive-os februári verziót: Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.2.1
majd leszedtem és most az Asus honlapról töltöttem le a 16.50-es drivert (szintén februárban tették fel).
Viszont csak unistalláltam az előző drivert nem pedig DDU-val szedtem le.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz audigy #17354 üzenetére
Ventik amúgy forognak rendesen? Nem melegszik a kártya?
Alaplapi bios update valóban ráférhet, bár az inkább csak a biosban történő fagyásra ad okot.Drivert honnan töltötted le és milyen verzió?
[ Szerkesztve ]
-
audigy
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Asus DUAL-RX480-O8G-t és sajnos rengeteget fagy a gépem GTA 5 alatt.
Nem mertem max beállításokra tenni, pedig úgy is csak 6 Gb VRAM kellett volna neki.
Csak úgy hajlandó stabilan működni a GTA 5, ha teljesen kikapcsolom az MSAA-t (Multisample anti-aliasing).Ha belépek az alaplap UEFI biosába, akkor meg csak billentyűzetről lehet kezelni Advanced módban, mert az egér használatától azonnal lefagy a gép.
Van ötletetek, hogy ez hardveres probléma vagy a szoftveres? Visszavigyem a boltba vagy küzdjek még vele? Konfig: Asus Gryphon Z87 alaplap, i5 4770K CPU, 16 Gb Corsair 1866MHz, 550 FSP Raider. Az előző Asus R9 270 2 Gb OC-vel tökéletesen megy a gép.
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
MaxxDamage
félisten
válasz bindike01 #17352 üzenetére
Nekem a tápra is csak 5 év garit ad minden bolt amit vettem, de nagykerböl beszerezve 10 évet kaptam rá... érdekes dolgok ezek ! Van a gyártói garancia, bár az EVGA hivatalos oldalát nézve, ott is csak 5 év garit írnak rá..mind1 , én jól jártam!
Tápot SLi -re vettem és használtam... most ezzel a kártyával bőven elég a táp és elég is lesz, még CF -re is (csak a lapom SLi -t tud , CF -et nem)
Amúgy ez az új fajta technology mennyire új lapokban használható ki ? Gondolok itt a CF Híd nélküli kivitelezésre ami a kártyát érinti.L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
bindike01
aktív tag
válasz redhunter #17351 üzenetére
Ahol én néztem a nitrót ott mindenhol 2 év volt. Bár érdekes hogy tényleg van ahol 3 év van rá!!
Kár hogy nem lehet a VGA k ra plusz garit venni mint pl az EVGA nál.De ott is csak a csúcs kártyákhoz.
Meg talán még az msi is ad valami 6 hónapot ha regizel. De ha tévedek javítsatok ki!!!http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
bindike01
aktív tag
válasz MasterMark #17349 üzenetére
A sapphire ra 2 év a gari csak.......Amúgy jól néz ki a nitro felirat .
XFX meg pénz kereti probléma Tudod mint majdnem minden ember próbálom kihozni a legolcsóbban
-
bindike01
aktív tag
válasz R0GERIUS #17347 üzenetére
Eredetileg én is ezt néztem ki.
Egy Prodigy M be ment volna bele ami zöld színű.
De nem tudom hogy még ezeken az árakon felül megéri e azt a pluszt.
Kb 90 K ért meglehet már venni Szívem szerint ezt venném de a tárcám nem engedi.
Ezért is ajánlották az MSI T.Most próbálok a lapon spórolni és a procin is.Hátha megtudnám venni. Az asus nem ajánlja senki az MSI meg nem az hogy nem tetszik csak a zöld házhoz hogy megy már
-
R0GERIUS
tag
válasz bindike01 #17340 üzenetére
ASUS STRIX lap mellé ASUS STRIX-et néztem ki.
Én nemrég raktam össze az egész gépet, és mind a GTX 1060 leváltásával, mind a black friday alatt vásárolt SSD-vel, illetve RAM-mal már eleget spóroltam, így itt egy kicsit megengedtem a gyeplőt.
Egy kicsit a kinézet is számított, ha már bőven benne vagyok a keretemben.
Ha ezt nem számítjuk, akkor max. a PCB jobb kivitele és a VRAM hűtés megléte szól csak mellette (illetve az XFX GTR BE mellett), de ezek kérdéses. hogy mennyire érik meg a felárat (akkor biztos nem, ha nincs OC; OC esetén meg több múlik a szilikonlottón).
(A VRAM hűtés ugyan hiányzik az MSI-ről, de összességében van olyan jó hűtése, hogy ez nem probléma.) -
Erdei88
veterán
A tegnapi napon csatlakoztam a táborhoz egy Msi RX480X-el.
A két 470 utáb bizakodva vágtam én is bele.Amit eddig tapasztaltam, (nem akarok flémet indÍtani), végre egy csendes és hűvös kártyát kaptam!
A szoftverek tekintetében, még semmi tapasztalatom, a wattman-t még se találtam. Tegnap egy gyors GTAV-re volt időm, azzal elégedett voltam.
-
Szoszo94
őstag
Valakinek van MSI RX 480 Gaming 8GB kártyája aki próbált rá Gaming X BIOS-t flashelni? Nekem a 153 volt rajt alapból, de kipróbálnám mit megy a 152-vel, azonban a gpu-z adatbázisában csak az X-hez van BIOS.
Esetleg ha valakinek van a sima Gaming kártyáján 152-es, GPU-Z és atiwinflash programokkal le tudná menteni és fel tudná ide dobni bezippelve? Akár még az összefoglalót is ki lehetne egészíteni vele, ha már a GPU-Z adatbázisán ez nincs fennt
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
SirRasor
addikt
MSI RX 480 GAMING 8GB-nál nálatok nem jött elő a cicergés?
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5asbrq/msi_rx_480_gaming_x8_has_mild_coil/Make Love not war!
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Kb két hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy MSI RX470 4gb-nak.
A konfigom elég régi (Athlon X4 940 procival) AMD 6870-ről váltottam.
Az egyetlen amit cseréltem a VGA volt.
Nem vagyok hardcore játékos, de pld. a Witcher3 az egyik kedvencem.
A régi VGA FHD közepes beállításokkal 20- 24 FPS körül átlagban és néha 15 FPS minimummal tudta futtatni csak a Witcher3-at.
Az új VGA beváltotta amit vártam, FHD felbontás mellett minden maximumon (kivéve hairworks), átlag 35-38 FPS, és a minimum is 30FPS lett.
Tehát aki hasonló konfiggal szeretne csak RX470-et cserélni szerintem elégedett lesz.
Hosszú távon természetesen erősebb CPU, modernebb gyorsabb alaplap es RAM mellett, további javulásra számítok, de most erre volt lehetőségem.
A kártya nagyon csendben teszi a dolgát, a GPU sem ment 50-60% fölé. A 4GB memóriát ehhez felbontáshoz, és ehhez a játékhoz elégnek érzem. -
-
addikt
válasz gaben88 #17334 üzenetére
Köszi!
Szép eredmény, nekem sajnos a 15000 gs nem jött össze, de majd még lehet, hogy játszom vele kicsit.(#17333) Pepeeeee:
(#17262) sakal83
Az én konfigom minden szempontból alkalmatlan egy crossfire rendszerű párosításra.
Alaplap nem támogatja. Proci és ram is édeskevés lenne.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
R0GERIUS
tag
válasz bindike01 #17330 üzenetére
Én egy kicsit felette terveztem az árkategóriádnak, és erősen gondolkoztam a 1060 6G-n.
Viszont a Gigabyte-ről én is sok panaszt olvastam (pl. sok a coil whine-os kártya), így azt kivettem a lehetőségekből.
A kis márkákat nem ismertem, és nem is mertem bevállalni; a nagyok meg 106k környékén vannak a legtöbb helyen.Ekkor megnéztem a december utáni teszteket (olyan hírek alapján, hogy jelentősen javult a 480), és láttam, hogy a különbség DX 11 alatt sok helyen mérési hibahatárt súrol (1-2 címet kivéve, pl. GTA V, ahol a GTX a nyerő).
Ehhez hozzátartozik az a tény, hogy RX 480 8G legdrágább kivitele is 16k-val olcsóbb, az MSI Gaming-et nem is említve...
Így hiába, hogy egyébként a 1060-ra is teljes mértékben volt keret, valahogy hirtelen nem akartam ennyi pluszt fizetni egy olyan kártyáért, ami DX 11-ben csak helyenként teljesít jobban, és low level API-kban (pl. DX 12) alul is múlja a 480-at...Szóval ha minden jól megy, akkor a héten veszek át én is egy RX 480 8G-t.
(U.i.: A Gigabyte alaplapoknál nem értem azt a mostani trendet, hogy mi a fenéért éri meg nekik olyan ATX lapot gyártani, ami nem szabvány méretű, így az egyik oldala nem rögzíthető. )
-
gaben88
őstag
Nekem auto fesszel 1370/2250 volt a max hibázás nélkül. AB-ben adtam neki vagy +36 vagy +46-ot (este tudom pontosan megnézni, így fejből már nem emlékszem pontosan) más setupja alapján (innen a fórumról) és úgy lazán megy neki játékok alatt is a 1400/2250.
FS: [link][ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
SirRasor
addikt
válasz bindike01 #17330 üzenetére
Én is az MSI RX 480 GAMING 8GB-al szemezek, de ahogy olvastam, néha a ventivel vannak gondok. Konkrétan egy emberkének driverfrissítés után leállt a ventije..és 60 fok fölött se kapcsolt be, illetve másnál meg random ugrál a fordulatszám, ami több embernél is előfordult. Hááát...
Make Love not war!
-
bindike01
aktív tag
válasz Pokesz007 #17329 üzenetére
Csaó köszönöm a választ . Én is használtam a keresőt és már vagy 3 hete ezen filózok hogy melyiket vegyem.
Igazából gigát vettem volna de olyan ocsmányra sikerült hogy fuj....
Bár mostanában elég sokan panaszkodtak a gigára mint márkára. Főleg a lapjaira.Legalábbis én ezt vettem le .
Hát köszönöm tényleg a tanácsokat bár én nem szoktam updatolni a kártyát. Meg eredetileg 1060 ast akartam de le is beszéltek róla . Inkább az rx 470 est ajánlották. De úgy voltam vele hogy azt a 15 20 ezret szerintem megéri egy 480 as 8 gb. Még a dizájn hát nem tudom hogy fog kinézni egy zöld prodigy M plexis házbahttp://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Pokesz007
senior tag
válasz bindike01 #17326 üzenetére
Én elolvastam az összefoglalót,meg használtam a keresőt.
MSI Gaming Hűtés és hang jellemzők alapján az MSI Gaming szériája kiemelkedőre sikerült. Nem a leghosszabb, de mindenképp a legmagasabb RX kártyákról beszélünk.
Bios Update elérhető MSI Live Updaten keresztül,de nem minden esetben zajlik le vagy ha igen akkor problémák léphetnek fel,a jelenlegi visszajelzések alapján Live Updatel Nem ajánlott frissíteni![ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
bindike01
aktív tag
Sziasztok egy kis választási tanácsra lenne szükségem.
ASUS DUAL-RX480-8G 70 490 Ft Szerintem ezt venném meg.
Gigabyte PCIe GV-RX480G1 GAMING-4GD 70 490 Ft Külleme nem igazán tetszik.
ASUS DUAL-RX480-O8G 73 990 Ft Nem tudom megéri e a plusz felárat.
Gigabyte GV-RX480WF2-8GD 74 990 Ft Ennek se tetszik a külleme.
MSI RX 480 GAMING 8GB 75 990 Ft Passz...Az árak PH ról vannak!
-
távcsőves
senior tag
válasz huskydog17 #17305 üzenetére
Ne küldözges privátot, nem érdekel. Szép napot!
-
törölt tag
Esti kapszaicin előadáson hangzott el és minket nagyon nagyon előnyösen fog érinteni:
"Az AMD a show alkalmával egy szokatlan együttműködéssel kapcsolatos bejelentést is tett, amelynek értelmében a cég és a Bethesda között szorosabbra fűzik a kapcsolatot. Ez egy kifejezetten hosszú távra szóló együttműködés lesz, amely mély technológiai alapokon nyugszik majd. A cél, hogy a Khronos Group Vulkan API-ját a Bethesda összes játéka megkapja, ne csak a Doom, így ugyanis sokkal több cím profitálhat majd a hardverközeli API nyújtotta előnyökből"Jöhetnek az új Vulcanos Dishorned Fallout Skyrim részek, rendkívül jó hír
-
Pityu.
nagyúr
válasz TechN7ne #17322 üzenetére
Hát nem tudom nekem egy 80+goldos cooler master v450 tápom van előző videokártyám nem ciripelt vele hanem tette rendben a dolgát ahogy kell.Most azon gondolkodom lehet vissza küldök pár cuccot a szervízbe van csere garanciám is legalábbis a videokártyára meg az alaplapra a tápra meg anno kaptam 6 év garanciát abból még van vagy 3 év.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
Hogy érted a hangos ciripelést,mert ma én is fedeztem fel egy két hangot egy az az alaplapból jön az tuti néha terhelésnél,de a gta V öt elindítva már egy újabb hang jött de nem tudtam el dönteni ez most alaplap vagy kártya [link]
Nekem az a bajom nagyon vájd fülű vagyok.
Ja egyébként nekem msi rx480 gaming x 8gb van[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
SirRasor
addikt
Helló, csak egy gyors kérdés: lehet pofátlannak tűnik, de a 15 wattos idle áramfelvételt wattmannel visszább lehet venni?
Make Love not war!
-
addikt
Próbáltam megtalálni a végét, de lustaságból csak auto-fesszel.
Az összes mérésem:
firestrike: 9962, gs 13510 - alap
firestrike: 10356, gs 14414, 1350/2200
firestrike: 10285, gs 14239, 1400/2000/+50PL
firestrike: 10255, gs 14340, 1350/2250/+50PL
firestrike: 10481, gs 14691, 1400/2250/+50PL
firestrike: 10546, gs 14838, 1420/2250/+50PLJelenleg ezt tervezem használni:
firestrike: 10255, gs 14340, 1350/2250/+20PL és 1100 gpu fesz. 1070-nél már hibázik firestrike alatt.
Aztán lehet, hogy visszamegyek majd alapra és megpróbálom mégjobban alulfeszelni.Sajnos míg a 470 csendes volt, ennél van egy halk ciripelés, de egyáltalán nem zavaró tartományban. Nem is magas fps-nél, inkább csak terhelésnél.
A hűtés viszont korrekt! Mivel nem került sokba a csere, így azt mondom megérte!
Aki 1400+ gpu frekin használja, milyen fesszel megy nálatok?
(#17236) sakal83: 2000 a minimum a memóriára, így sajnos azt nem tudom tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz huskydog17 #17305 üzenetére
Nem értem, hogy a negatív tulajdonságaid miért rám vetíted továbbra is?
Engem nem érdekel a szoftvered. A fejlesztőjét sem különösebben. Egy laza hibás az SDK szövegel ezt pipázta is. (Mutass hibátlant! De közben az AMD ne javítsa?! Értelmetlen. Fordítok= hibás az SDK, ezért nem jó, de az AMD folyton belejavít az sem jó. ) Nem kell irányíts, nem szorulok rá, elboldugolok a PH-n és a való életben is. Nem a vga a hibás, hanem... Itt lezártam, továbbiakban ignore ez a téma részemről. (Ez valami kényszer lehet, olyat nekem tulajdonítani amit nem írtam, na mindegy. Ez legalább személyes lett, utólag valami igazolható. )
[ Szerkesztve ]
-
szabo9501
csendes tag
válasz MaxxDamage #17316 üzenetére
Akkor csak ki kell próbálnom valami komolyabb, másik táppal
-
MaxxDamage
félisten
válasz szabo9501 #17313 üzenetére
Nekem anno a GTX 770 OC-val a cicergés pl.egy FSP Raider 550w táp társaságában volt tapasztalható.
(#17317) szabo9501 Nálam is FSP volt a ludas...
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
taranis
addikt
válasz Beretvás #17301 üzenetére
Ahogy nézem RX470-esek is panaszkodnak erre, és ott is le lett szűkítve a hardveres videó gyorsításra. Nehezen tudom elképzelni, hogy ez ne szoftveres gond legyen, de hát majd meglátjuk... remélem.
Szerk: Az AMD válaszolt az egyik topicba, hogy foglalkoznak az üggyel, és egy jövőbeli driverrel javítva lesz, tehát szoftveres a dolog. Más kérdés, hogy ez októberben volt, és azóta sincs javítva...[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
huskydog17
addikt
válasz távcsőves #17303 üzenetére
Ha már ennyire támadó kedvedben vagy: nézz utána az AMF SDK-nak! A legújabb, 1.4-es verzióban is rengeteg hiba van.
"A 3D szóra, ó istenem, sajnos a játékokra gondoltam"
Igen, 3D helyett simán terhelést kellett volna írjak, de sajnos nem tudtam, hogy egy nem játék alapú D3D11-es program esetén ezt nem szabad használni. Bocsánat! Így megfelel? Leírtam, hogy miért írtam azt, ignorálod, erről nem tehetek. A kioktatást nem én kezdtem, nem értem miért erőlteted ezt az irányt.A személyeskedés is megy, ilyet én is tudnék, ha akarnék, mint például:
"Ugye tudod, hogy egy VGA-t nem csak játékra lehet használni?"De inkább nem teszem. (Úgyhogy kérlek te is hanyagold ezt a stílust!)
Új energiagazdálkodás? Hogy jön ez ide? Nem azzal van a baj, hanem az AMF SDK-val. A széria megjelenése után bő fél évvel a multimédia SDK-k még mindig sok és súlyos hibákat hordoznak. Több szoftver mérnök katasztrofálisnak tartja, nem véletlen, nyugodtan nézd meg a github oldalt, ott találsz nagyon szép hosszú hibalistákat. Érdemes olvasni a jegyeknél a kommenteket, néhány fejlesztő olyan hardver limitációkat találnak a mai napig, amiket az AMD se észlelt, a mai napig hegesztik az AMF csomagot.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
KisBundi
őstag
RX470 GPU hőmérséklete meddig kúszhat fel biztonságosan?
-
távcsőves
senior tag
válasz huskydog17 #17298 üzenetére
Továbbra is a program fejlesztők sara. Új energiagazdálkodása van a Polarisnak, és reszelnek rajta folyamatosan. Hagyják abba, mert a csodabogár programnak a fejlesztői nem bírják erőforrással? A 3D szóra, ó istenem, sajnos a játékokra gondoltam, és általánosan, mivel nem írtad, konkrétan egy darab szoftver az ami alatt hibásan működik. És nem csak én, mások is. Nem kell a kioktatásod, tanulj meg kérdezni. Vagy rendesen leírni mivel is van problémád. Erre viszont itt nagyon is szükség lenne, de nem megy.
-
szabo9501
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta boldog tulajdonosa vagyok (lennék) egy MSI RX 480 GAMING X 8G kártyának. Régóta böngészem a fórumot, és az itt olvasottak alapján döntöttem az MSI mellett. Azonban amit beszerelés, driver telepítés után tapasztaltam, terhelés alatt, az sajnos a 'coil whine' volt. Azért választottam az MSI-t mert talán ez a legkevésbé hajlamos erre a kellemetlen jelenségre. Az lenne a kérdésem, hogy esetleg írjak-e a három betűs boltnak, hogy tudnának-e eszközölni egy esetleges cserét, vagy pedig ezzel kell együtt élnem
Esetleg valakinek valamilyen tapasztalat, hogy ez a típusú táp lenne-e kevés neki, vagy sem.
A vidokártya BIOS-át még nem updateltem v153-ra, hátha az csökkentené a coil whine-t.Előre is köszönöm a válaszokat.
A konfigom:
Intel i5-6500
Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz
Gigabyte GA-B150-HD3P alaplap
FSP FSP500-60APN 85+ 500W OEM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen SSD-t vegyek?
- Windows 11
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest