Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Joshi

titán

válasz Atti777 #2236 üzenetére

Nem pörgök én semmin, az veszi a Nanót aki akarja, szíve ügye. Én csak azt próbálom elmagyarázni hogy prémium vga nincs. Bizonyos pozitív tulajdonságokért lehet plusz pénzt elkérni mint pl. a hatékony hűtés (zaj/hő), vagy a gyorsabb gpu/vram és ugye a méret és dizájn. Sokáig az volt a lehúzás tárgya egy vga-nál, hogy megduplázták a vramot ami általában parasztvakítás ahogy a Titan-nál is. Persze van egy-két bugos játék ahol jól jön, de egyébként felesleges.
    Talán az a legvalószínűbb, hogy az AMD nem adhatja olcsóbban a Fiji lapkákra épülő kártyáit, mert akkor ráfizetéses lenne. Biztosan gondok vannak a gyártással ez nem kérdés.

ui.: egyébként a prémium szó nekem azt jelenti, hogy a vga 24 karátos arannyal van futtatva, a venti körül pedig swarovski kristályok vannak. Természetesen a kártya backplatejét aláírta Lisa Su. ;]

• matteo_szg

őstag

válasz Atti777 #1827 üzenetére

Ja hogy közben lett egy revise? Tipikus...no, mivel szeptember 10 az on-shelf date, még ez is változhat addig.
    És végül csak bejött, amit nem vártam...lenyesték majdnem 200 USD-vel az árát.

• matteo_szg

őstag

válasz Atti777 #1824 üzenetére

Részemről nem volt hivatkozás a wccftechre, hivatalos infó a 649-655 USD. Sajnos...

• HSM

félisten

válasz Atti777 #1811 üzenetére

A PRO-ból is lehetne hasonlót, olcsóbb GPU, nagyobb NYÁK, egyszerűbb/olcsóbb VRM, egyszerűbb, nagyobb hűtő. Nem lenne olyan gyors és takarékos, de olcsóbb lehetne.

Ami amúgy a valós igényt illeti, én a számát sem tudom, hányszor voltam hülyének nézve, mikor a 290-es radeonom a gyári órajelnek csak 95%-án használtam, hogy a fogyasztás csak az eredeti 80%-a legyen.... Az 50W volt mínuszban, 300W körül kért az egész gép játék alatt 350W helyett. Szerintem sokan azt se tudják, mit akarnak. :N

Én úgy gondolom, bevétel akkor lesz, ha a legyártott nem túl sok csipet a lehető legmagasabb áron adják el. Hülyék lennének olcsó népkártyát csinálni belőle, míg a kereslet meghaladja a kínálatot... :N

(#1813) Szaby59: Nyilván a konkurencia árazására reagálva igazítottak az árakon, de ez semmit nem változtat a korábbi állításom igazságtartalmán.

"a a 290X a launch óta majd 200 dollár olcsósítás után sem volt erre képes erre akkor felesleges azt várni, hogy majd most."
    Ezzel a kijelentéssel én még megvárnám az első pár valódi DX12-es játékot. ;)
    Én a mai napig gondolkozás nélkül vennék 290-est a GTX970-ek helyett, dacára annak, hogy tisztában vagyok a 970 pozitív tulajdonságaival is.

(#1814) Malibutomi: A 290-ek közt is voltak teljesen jók. Kellett nekik egy jól szellőző ház és annyi.
    Amúgy én a 390-eseknél gondnak is látom a 8GB-ot. Drágább tőle és torkosabb. Én erősen elgondolkoznék a 4GB-os verziókon, ha lenne. :K

• HSM

félisten

válasz Atti777 #1804 üzenetére

Akkor csak várni kell kicsit, míg olcsósodik a Fury Pro... ;) Az tömegkártyának készült, a Nano meg rétegigényekre.

A vízhűtés persze költséges, de egy ilyen pici kártya bonyolult léghűtése sem lehet éppen olcsó. Azt sem tartom kizártnak, hogy GPU-ból is szigorúbban válogatott kellhet rá, akkor meg még drágább is lehet a gyártása, mint az X-é...

(#1805) -Solt-: A VGA-k csupán egyetlen paramétere a sebesség.
    Ha a "A VGA egy dologra való, hogy adott összegért minél több képkockát rajzoljon ki a monitorra, pont." állításod igaz lenne, akkor nem lenne annyi embernek Maxwell2-es VGA-ja. ;) Sőt, senkinek nem lenne, ugyanis a földbe tiporta az akkori GCN ár/sebesség arányban. [link]
    Innentől kezdve erre a hibás gondolatmenetre épített többi dologra inkább nem is reagálnék.

A tömegeknek a Fury Pro készült, nem a Nano. :N Sosem a fullos GPU-t teszik egy tömegtermékre, nem gazdaságos.

"Ez talán megér plusz 20-30K-t a 390X-hez képest, bár a villanyszámlán talán még 5 év alatt sem jönne vissza a különbség."
    Ez is tök hülye hozzáállás. Nem a villanyszámla miatt vesz az épeszű ember energiatakarékos gépet, hanem mondjuk azért, mert halkabban hűthető, és nem csinál 45 fokos szobát nyáron, ha 10 percet játszani szeretnél.

Amit leírtál erősorrend, az csakis a sebességen alapul, így semmi értelme, lásd pár sorral fentebb. A Fury Pro a tömegkártyának alkalmas modell, nem a Nano a bonyolult hűtésével, NYÁK-jával és extra GPU-igényével. :N
    Amúgy nem egészen értem, a Fury Pro-ból is lehet faragni egy kis fogyasztású kártyát, kicsit viszaveszi az ember a power targetet, és máris kész a Nano-nál picit torkosabb, de még minig nagyon jól teljesítő kártya, szuper halk hűtéssel, túltervezett PCB-vel. Tehát akinek csak ez kell, már eddig is megoldhatta magának.
    A Nano abban tud többet, hogy extrém pici helyen adja ezt elő, és a lehető legjobban ki van gyúrva a kedvező fogyaszásra. Tehát kvázi gyárilag garantálják a jó GPU-t, és paraméterezést. Akinek ezekre nincs szüksége, nem is értem, miért a Nano-t nézegeti....

• HSM

félisten

válasz Atti777 #1801 üzenetére

Terhelve 99%, hogy jóval hangosabb lesz, mivel a Fury-X legnagyobb erőssége, hogy csak 32dB teljes terhelésen, valamelyik Nano-s slide-on meg 42dB-t emlegettek. Bár az őszintén szólva nekem kicsit soknak tűnik terhelés alatti zajnak, mivel halkabbnak mondják a 290X-nél, és az bizony csendes módban nem nagyon érte ezt el.

HTPC kártya alatt természetesen azt értettem, hogy egy olyan HTPC, amivel játszanak is. Anélkül bőségesen elég lenne egy egyszerű APU is, sőt, igazából klasszisokkal jobb és olcsóbb is. :D

Ahol van hely a nagy Fury X-nek és nincs szükség a kihegyezett energiatakarékosságra, oda azt kell venni. Akkor semmi értelme a teljes GPU-nak, semmi értelme az extrém PCB-nek, semmi értelme a bonyolult, de pici hűtésnek. Oda mehet a Fury-X, vagy ha mégtöbb hely van, olcsóbban a Fury Pro....

(#1802) -Solt- : Pont a lényeggel nem értesz egyet... :(
    Nem ugyanarra való. Az AMD-nek is szerintem egyszerűbb, ha a sima Fury-X-et veszed, meg neked is, ha nincs helyhiány, vagy nem nagyon fontos az energiatakarékosság. Szerintem ez egy egészen más közönségnek szól, mint a Fury-X.... Csak valahogy itt az emberek gondolják azt, hogy majd egy Fury-X verő cucc lesz, fele árban. Nem is értem ezek honnan jönnek... :U

• matteo_szg

őstag

válasz Atti777 #1793 üzenetére

Volt már olyan, hogy NDA előtti utolsó órákban vágtak egyet az áron. De kétlem, hogy most eldobnának kb. 200 USD-t a holnapig.

Új hozzászólás Aktív témák