Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
kovsol #15496 üzenetére
Ezzel annyi a gond, hogy az NV viszont úgy tűnik marad a Keplernél, és ott sem lesz architektúra váltás. Na most addig amíg ez nem változik - és nekik akkora befolyásul lesz mint amilyen -, addig a GCN nem lesz domináns és nélkülözhetetlen, kvázi soha annyival jobb mint egyébként az architektúra előnyei alapján lehetne. Ti. akkor a Kepler GPU-val szerelt VGA-k csúnyán háttérbe szorulnának, amit egyszerűen engednek meg. És ha a GCN nem kell - márpedig nem, ez már bizonyított -, akkor előnye sem lesz. Ha vki kételkedne, nézze meg hány játékban jobb egy 660-Ti, akár egy 7950-nél is (ami fölött még két nagyon teljesítménykategória van).
Abu85-nek ezt forszíroztam az AMD fejlesztésű (Gamind Evolved ugye) FC3 kapcsán: ha ez nem jobb egyértelműen egy AMD/GCN GPU-n a konkurens megoldasainál, akkor nincs itt vmi gond? -
-
milszab
senior tag
válasz
kovsol #15267 üzenetére
Hát a 4870-esem kicsivel többet vette, de kb 3játék volt ami alatt már picit lehetett hallani! És iylenkor már 80fok körül volt. Szerintem itt a venti vezérlés van nagyon eltúlozva. Ahogy észrevettem ilyen 60fok körül próbálja tartani. Mikor nyomok egy Alt+tab-ot, 60-67körül van a hőfok. De alapjáraton frankó. Szobahőmérsékletnél 4fokkal melegebb csak mindig.
-
-
Tomix24
addikt
válasz
kovsol #15186 üzenetére
Lehet, de lehet nem. Próbáltam nem CPU igényes programoknál ezt megnézni, és egyszerűen nem értem be a nagyobb márkákat. Nem sokkal, de épp elég volt utolsónak lenni vele mindenben
A Volt emelést meg nem szerették. Lehet én fogtam ki rossz példányokat, de olcsó húsnak híg a ... Fen tartom.
-
troland26
őstag
válasz
kovsol #15152 üzenetére
persze , hogy nem , csak próbáltam szemléltetni az arányokat .. lényegesen több kártya fogy Sapphíréknál ezért is lehetséges ( nem ezért van , csak lehetséges ) a nagy számok törvénye alapján a több meghibásodás ( BS )
darky@ te meg gondolkodj a postokon kicsit mielőtt trollozol..
-
Pocok77
tag
válasz
kovsol #15042 üzenetére
Elhiheted megmaradt bennem is. Viszont ahonnan a kártyát vettem azt a választ kaptam, hogy ha reprodukálni tudom a hibát szó nélkül cserélik. Na már most itt akadtam el., vagyis eltűnt a hiba.
A mai napig nem tudtam újra BS körülményeket teremteni de ennek csak örülök. Ez nagyon elgondolkoztat főleg úgy, hogy 2 hét alatt 6 alkalommal jött összesen elő (a vásárlást követő 2 hét) és azóta egyszer sem.
Pedig ugyanazokkal a játékokkal játszom/játszottam azóta is. -
válasz
kovsol #14939 üzenetére
az összes HD sorozatú Ati/AMD VGA -n Realtek hangkeltő van!
(nem ugyan az mint az alaplapokon az integrált mert külön Driver is van hozzá) ATI HDMI Audio Device néven le is lehet szedni(pipa és NEXT) mindég a leg frissebbet nem csak AMD oldalán lévő jó hozzá
-
newest
csendes tag
válasz
kovsol #14925 üzenetére
Tudom én se úgy értem csak a sapphiréből szinte egyántalán és lehet nem BS probléma a többi gyártónál meg rengeteget hibásat írt le mindegy hogy BS vagy nem..most vagy elfogult sapphire rajongó
vagy nem tudom
persze egyik oldalon se említette hogy mi a probléma de a leirtakalapján jobban járunk ha sapphiret veszünk pedig épp a Sapphire BS-éről van szó úgy hogy van egy kis ellentmondás én erre akartam utalni -
plekk
tag
válasz
kovsol #14785 üzenetére
Na a te házadban szerintem jócskán jobban jár a levegő már csak ha azt nézzük az a 19 es venti maga sokkal jobb mint az én 2 db 12 esem egy ilyen házban.
Tele van a házad ventivel ráadásul neked még a CPU sem generál plusz hőt mivel vizezve van nekem meg csak az alap i5 ös hűtés van rajta. -
plekk
tag
válasz
kovsol #14781 üzenetére
Igen ez nyílván így van a te esetedben, mondjuk ő sem azért feszelte alul mert neki is 60 fok körül van a hőmérséklet, hanem azért mert nemrég váltott házat egy Aerocool Extreme Engine 3T ről egy ugyanilyenre amilyen nekem van Cooler Master Elite Knight 350. De úgy néz ki hogy nem érte meg mert neki jócskán hűvösebb abban a házban a gép mint a CM ben és ezért is hozta el ide hogy az enyémben is megnézzük.
2 venti ment a házban és bizony kicsitt megugrottak a Tempek a CM házban.
Bár neked nemtudom milyen házad van. -
válasz
kovsol #14595 üzenetére
Mint írtam mind2 jó, de a PowerColor HALKABB! nem azt írtam hogy az MSi hangos hanem hogy a powercolor sokkal halkabb
és ez így is van ha nem teszteltél még ilyen vagy a PCs+ os PowerColort akkor próbáld ki és te is meglátod akarom mondani meg hallod
2 vs 3.év továbbra is úgy vagyok vele ami megy 2.évig hibátlanul az 3.évig is bírni fogja, ha meg valaki arra utazik hogy 2,5.év múlva jobb áron fogja eladni mert van még rá ~fél év garancia nem sok értelmét látom, 2-2,5.év múlva sz.ted mennyiért lehet majd eladni a 7850-2gigást 20.e ért? ha meg van még fél év gari esetleg 22.ért nagy kunszt az a 2.e FT
-
válasz
kovsol #14007 üzenetére
Én egy tuningolt 12.11 Beta 11 9.01.8 – 7900 MOD Drivert használok most
Ebben vannak olyan beállítások amik az alap CCC -ben nincsenek, lehet kicsit visszább fogja a teljesítményt
Mert kicsit én is keveslem a pontszámomat
egy kép a ccc -ről
-
válasz
kovsol #13890 üzenetére
Az igaz..... Reméljük hogy ezeket is lehet majd alulfeszelni
PL: a 7950 Boost -om is 1,250.v kap gyárilag, de el szaladgál ugyan azon az órajelen 0,975.v -al is
és így 60.W al fogyaszt kevesebbet és 10.fokkal hidegebb
Kár hogy nálunk még nem kaphatók ezek a Tahiti LE -vel szerelt 7870 ek
-
DeathAdder
veterán
válasz
kovsol #13745 üzenetére
Igaz a kártyám "csak" 33% tuningot enged és más játékok alatt 99%-on megy, de ac3-ban, hitmanben, fc3-ban, cry2-ben alig hoz néhány fpst.
Oké cry1-ben meg ilyen biciklibb játékokban durvább gyorsulásokat hoz, de nálam az 50 helyett 67 nem előrelépés, inkább a 25-ról 34-re lenne az (és nem 22), de unalmas vagyok már magamnak is ezzel a témával
A cry2-t meg nem értem. Hálisten viszi szóval nem is károgok róla tovább
-
DeathAdder
veterán
válasz
kovsol #13685 üzenetére
Gyorsítani gyorsít, csak nem fps-ben ott ahol kellene.
3DM-ben hoz közel 2000 pontot új korában lemértem és Heavenben is.Ha a cpu-ra értetted, akkor azt én sem értem. Ki kellene jobban pörögnie szerintem, ha a vga nem 99%-on teker
(#13688) fenergie84 - társkártya nélkül sem jobb. Úgy használtam egy ideig, mert azt hittem azért kapok kékhalált. Később kiderült hogy a beta driver volt a hibás
-
fenergie84
addikt
válasz
kovsol #13397 üzenetére
7870-em van, 1200/1450-en
és tényleg van, miért állítanám az ellenkezőjét?
(#13397) kovsol: én bekapcsoltam pont azért, mert így felmegy olykor-olykor a GPU 99%-ra, nélküle meg 80-90% között mozog...
mod2: de nem is ez a lényeg...
Jól értem, h ha 99%-ig "megpörgeti" a GPU-t a procim, akkor az azt jelenti, h csak-csak kihajtja? -
válasz
kovsol #13270 üzenetére
két dolgot érdemes megfontolni:
- alapórajeleken a 7870 és a 7950 között alig több, mint 10% a differencia ALU teljesítményben
- igazán ALU-intenzív játékokban a 7870-nek alaposan el kellene húzni a 7850-től - mivel ilyen eredményt alig látni, valószínűleg a 7900-esek ott húznak el jobban, ahol a memória sebessége kevés -
Chapel
addikt
válasz
kovsol #13254 üzenetére
Jajaj indul a "xy kari húzva olyan mint a nagytesója téma"
Este megnézem hogy nálam hogy alakultak az eredmények váltáskor, ua konfig ugye csak 7850->7870.
Van húzott meg alap értékem isAmúgy nekem egy kifejezetten antituningos Asusom volt 7850ből és húzva hozta ugyan a 7870 alap szintjét, de cserébe azon nem volt stabil, tehát végeredményben a 7870 alappal jobban jártam.
Most meg az egyik fórumtárs a 7950 felé terel...meglátjuk
-
lowzor
veterán
válasz
kovsol #13231 üzenetére
Igen, power limit maxon volt. Majd 2600K-val kiváncsi leszek, hogy többet hoz-e, mert lehet, hogy a proci a baja.
AB-vel lemonitorozom grafikus teszt alatt a 7950-et, hogy kihajtja-e. Heaven alatt szerintem nem hajtja ki, mert 96% fölé nem megy a GPU használat. 7850-el is 97-98-on ugrált. -
kovsol
titán
válasz
kovsol #13224 üzenetére
akkor egy ilyet is
HD7850 1200/1450, i5-3570k@4400MHzScore
P7843 vs 8043 +2,5%
Graphics Score
7859 vs 7865 +0% (hibahatáron belüli értékek)
Physics Score
7987 vs 8835 +10,6%
Combined Score
7531 vs 8341 +10,7%Következtetés: a rendszer memória a cpu érzékeny eredményeknél hoz előrelépést, míg a grafikus kártyán alapuló teszteket nem befojásolja.
-
-
-
and1ao
őstag
válasz
kovsol #13136 üzenetére
Persze ez tiszta sor ugyanúgy ahogy mint máshol semmi nem használ 4 szálnál többet számításra,és ez a rákfenéje az AMD-nek nem kardoskodok mellet isten őrizz de azért azt elkell ismerni hogy ahol megy többszál ott lényegesen jobban pörögnek az FX-ek csak 2012 írunk és nincs jaték engine ami ezt meghajtja szégyen...
Példálózott nekem valami a multkor hogy AC3-ban lesem a low FPS-t hát lestem is mivel egy förmedvény konzolport és 6 magomból terhelt 3-at 70%-on jóhogy nincs kihajtva a VGA,és továbbra se látom CPU limitet miszerint nincs benne több kakaó mert van csak épp alszik.
Egyszálon jobb az intel meg jelenleg jobb az Intel!
-
kovsol
titán
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
kovsol #12603 üzenetére
Most nézem az adatlapodat, igen az a táp szerintem már kevés lenne a 7850cf-hez ahogy látom a 12-es ága is ketté van bontva, úgy viszont árban neked a 7950 érné meg jobban ár/teljesítményben.
Hát minimum egy 450w kell a cf-hez de tesztet nézve láttam ahol volt fogyasztás teszt is 500-at karcolta alulról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Macska topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Autós topik
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest