- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- iPad topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Hát ha valami nyilvánvaló, akkor ez az.
Persze nálatok más a helyzet, mert közel sincs ekkora hátrány a CPU miatt de azért van különbség. Én mondtam neked, hogy ne 8 magos AMD legyen, mert játékra az kevésbé jó választás mint egy i5-2500K. Azt persze nem tudom, hogy mire használod még, ami miatt fontos lehet. Ha van olyan, mert nem sok program használja ki a 8 szálat (többek között ezért fölösleges pénzkidobás a játékosoknak és az átlag usereknek egy i7-2600/K))
-
Yany
addikt
Itt vannak az eredményeid az enyémekkel összehasonlítva:
[3DMark 11: 7850 @ 1050/1450 vs 7870 @ 1150/1350]
Szerintem elég szépen helyt áll a kis 50-es.
-
Speed®
titán
Az oldalsó venti f4szság szerintem..csak loégörvényeket kelt. Elöl-alul be, hátul-felül ki, ez még mindig a legjobb recept a fizikára alapozva. Szóval én a helyedben nem vetném el a plexit, legalább csinos..egy ideig
szasanyi
Persze, ráérek..csak szeretném nem 1 év múlva kipróbálni ;ptorma1981
A 660 egyelőre nagyon bizonytalan..lehet átnevezett 5ös szériás is akár..várjuk meg az infokat,egyelőre a 670/TI, amiről tudjuk nagyjából, miféle. -
Speed®
titán
Úgy néz ki nem lesz közvetlen ellenfél a 7850nek a 600as szériában..
Remélem hamar beesnek az árak, szeretnék egy 7870et kipróbálni ;p -
Yany
addikt
Nem baj, ezért járok ide.
Na, csak lenyomtam egy extreme tesztet is: [3DMark 11, Sapphire 7870 @ 1150/5800]Nekem ez az 1150/5800 tűnik a legmagasabb stabil frekinek (kizárólag CCC-t használva és alap ventiprofillal).
-
szasanyi
félisten
Én sem szeretem a hasonló, kimondottan magas árakat mint ahogyan más sem... pölö ilyen ár egy házért, vagy 100k egy VGA-ért (legyen az bármilyen!) nálam - a hátrány mellett - némi "előnnyel" is bír. Ennyiért nincs min hezitálni, tipródni!
MOD - annyit még hozzátennék ehhez, hogy nem azért mert csóró vagyok. Az egy más aspektus. DE hülye sem, és szerintem ennyi pénzt nem ér meg. Ki tudnám fizetni ha nagyon akarnám, de nem akarom mert pénzkidobásnak tartom. Ezt csak azért írtam le, hogy nem elsősorban a pénzhiány miatt siránkozok, hanem a túlzott - és a teljesítmény alapján is indokolatlan - árazást nem fogadom el.
-
Gabe123
aktív tag
Pont ez a baj ,hogy nincs. Pontosabban 86k-t kicsit soknak találok kifizetni egy 7870-ért a 7850 meg vagy 20%-kal tud többet a 6870-emtől meg abban ,hogy 2 gb-s.
Szóval érem én és szívem szerint a 7870-felé hajlok de sokIlletve a 7870 1280 x Stream procit tartalmaz, a 7850 meg 1024 x Stream procit tulajondképp ennek miben van haszna, gonolok itt arra ,hogy egy 7850-et lehetne e 7870-esíteni mint a 6950~6970-eknél?
Szerk: meg is válaszoltam a kérdést ,hogy nem , magyarán ha sikerül 7870-es órajelekre felhúzni a 7850-et akkor sem lesz teljes értékű igaz?
-
szasanyi
félisten
Ezért kell a megbízható, teljes értékű papíros garancia! Egyébként ahol gond volt, ott pár óra, esetleg nap alatt kiderült, csak játszani kellett. Egyes VGA-k esetében ezeket a hibákat BIOS frissítéssel tudták orvosolni és megszűntek, másoknál garanciális csere lett a vége. És itt megint visszautalok a korábban már hangsúlyozott, és első mondatban leírt garancia fontosságára. És még arról nincs szó, hogy mondjuk a 23-ik hónapban hibásodik meg...
-
szasanyi
félisten
Elvileg van valamiféle teszt, ami alapján a jobb példányok kapnak gyárilag magasabb órajelet. DE! Elvileg... megint csak azt tudom mondani: itt nem mehetsz 100%-osan biztosra. Sok példa van arra, hogy a gyári OC kártyákkal gond van (volt) aztán az, hogy a 78xx kártyáknál mi lesz, majd a gyakorlatban derül ki. Én biztosan az OC-t választanám ugyanolyan áron.
-
szasanyi
félisten
Mit mondtam? Ha így haladnak jó lesz ez, nem is sokára.
MOD - rövid távon inkább jellemző az, de hosszabb távon (pár hónap) összességében inkább csökken - főleg egy új, drága termék esetében. Persze ez sem mindíg igaz, mert még a forint negatív árfolyamváltozása (1-2 politikusunk beszól itt-ott ugye
) betehet ennek a tendenciának. Tudom, te nem tudsz olyan sokat várni... itt nem lehet okosnak lenni, te döntesz!
-
Yany
addikt
Csubi: Szinte mindenhol megírom, ahol előhozzák a témát, hogy a DC2 jó hűtő, ha hűset akarsz, de borzasztó hangja van. Nem csak az, hogy alapvetően hangos, hanem a tónusa zavaró. Búg a motor, nem csak szélzaj van, mint ahogy a 6xxx-es Gigabyte-oknál pl. (a 7xxx-es gigák szintén hangosak). Ráadásul nem csak 1 db-ot hallgattam meg az Asus-ból, mert öcsém is vett egyet és pontosan ugyanolyan. A két ventinek a búgása ráadásul interferál, és hol erősödik, hol gyengül a hangja ezáltal, így az sem lehet, hogy megszokja az ember. Persze szubjektív, hogy kit zavar és kit nem, de az már objektív, hogy mind a Sapphire (VaporX), mind a Giga (WindForce 2x) hűtők sokkal halkabbak voltak korábban, mint az a 2 db Asus DiCu2-es hűtő, amit hallhattam. A Sapphire-t csak azért nem annyira szerettem választani, mert csak 2 év gari van rá, de most perpill letojom, mert elegem van a zajból...
-
Yany
addikt
Ugyanígy erre várok, csak a 7870-esre. Sok-sok review-t átnézve a Sapphire tűnik magasan a legjobb választásnak, ha a csendmániámnak akarok hódolni. Mondjuk 7850-ből a Giga is roppant szimpi nekem azokkal a hatalmas kerekekkel, az biztos jó halk, csak én 7870-re akarok ráugrani.
-
csucsbicep
nagyúr
-
Yany
addikt
-
szasanyi
félisten
A gond a 125W TDP és az ezzel járó melegedés, no meg az az apróság, hogy nem mindenütt és nem egyértelműen döngöli földbe a "régebbi" 4 magos 2500K-t. Ezt csak azért mon dtam, hogy ez világos legyen mint ok, egyébként te döntesz - és nincs se INTEL részvényem, se üzletem, hogy bármi kanalam legyen a másik irányú döntésedben.
-
szasanyi
félisten
-
csucsbicep
nagyúr
A Powercolor és a VTX szinte ugyanaz, ugye TUL. 6800-asoknál tök ugyanazt a hűtést is kapták meg, csak az egyik piros volt másik meg fekete... Amikkel vigyázni kell inkább az a GB kártyák. Én a VTX-et simán bevállalnám, mivel nem kevés elégedett tulajjal találkoztam, legalábbis a 6000-es széria esetén. Sapphire meg az egyik legjobb AMD esetén. Asus DCII hűtésről pedig olvastam hideget/meleget 7900-as topikban.
-
tajcsi
őstag
Zotac-ot. Az AMP szériás kártyáik állatok. Egy AMP szériás kártyát sem kaptam még javittatásra...asus, gigabyte volt alegtöbb, aztán msi...EVGA-t és XFX-et is szivesen elfogadnék
Stukker1987
Egyáltalán nem hülyeség a design, én is szeretem az esztétikát és sokan mások....
-
Stukker1987
senior tag
-
tajcsi
őstag
VTX nagyon kevés van referencia hűtővel. Powercolorok nagyon jó minőségű kártyákat csinálnak. Asusról nem nyilatkozok, inkább AsRock
Másik meg a gariztatás csaka bolttól függ...törvény írja elő, hogy ha xx napig nem javitják meg, akkor újat kapsz...sok híres gyártó átment tömegtermelőbe, s már rég nem hozzák azt a minőséget amit valamikor....
-
Stukker1987
senior tag
Lehet hogy kirakják rendelhetőként,de nem hiszem hogy rögtön hétfőn,így sztem nagy mák kell,hogy bárki kapjon kézhez jöv héten normál magyar kiskergarisat.
Érdemes itt ph-n is szétnézni,mert lehet hogy itt páran hamarabb tudnak nagykergarival keríteni.Árakban nem nagy eltérés lesz az előre beharangozott árhoz viszonyítva. Érdemes picit várni a vásárlással. A 7970 esetében is kellett egy kis idő mire "normalizálódott".
-
hahakocka
őstag
Az jó köszi. Sajnos még nem nagyon van magyar teszt 1-2 angol cikket néztem csak. PH-n remélem lesz hamarosan 7850-7870-ről egy nagy teszt.
Várok rá remélem két hónap alatt lemegy az ára kb 5-10 ezer ft-al mert még elég drága azért a 65-70 ezres sávban. Míg 6870 most van 45-50 ezer között is sok helyen.
Mellé megy majd egy 6 magos/szálas AMD FX 6120 95 watt tdp-vel és 3.6 ghz-el amit fel lehet húzni 4.2 -re is.
Remélem a 450 wattos Chieftech régi tápom még elég lesz nekik.
Mert a HD 7850 dobozára mint láttam 500 wattosat ajánlanak.
-
csucsbicep
nagyúr
-
ha ez a fő kérdés, akkor ez oda megy vissza, hogy melyik chip van jól pozícionálva. játékra szerintem egyértelműen a pitcairn - ebből következően a 7950 lassabb, mint kellene, és ebből következően a 7970 is.
más: a TPU tesztekre annyira nem érdemes építeni, hajlamosak mindent összeirkálni. de az biztos, hogy a 7870 nincs messze az 580-tól - persze az összehasonlítás műszakilag akkor lenne fair, ha a GT110-ből is lenne 28nm-es verzió, mondjuk GTX585 néven, magasabb órajellel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- E-roller topik
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest