- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Lézervágás, gravírozás
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrasko
senior tag
A felsorolt három mind jó, bármelyiket is választod!
Azért jó volna tudni, hogy pontosan melyik típust nézted ki, gyártónként.
- SAPPHIRE: réz heat-pipe-os, de van belőle dupla ventis Vapor-x is.
- MSI: új Propeller Blade 1 ventis, de van dual ventis anélüli is.
- ASUS: 1 ventis DirectCU, és 2 ventis anélküli. -
diox
tag
üdv, 7770ből szeretnék vásárolni de nem tudom melyik gyártótól érdemes, fontos az,hogy ne süvítsen "annyira" ! Asus jelenleg jó áron van, MSI sem kizárt, Sapphire is listás! Segítséget szeretnék kérni, melyik lenne ezek közül a legjobb választás! Előre is köszönöm!
-
alejandri
tag
Vsync. Ajánlom olvasásra mindenkinek
-
Janou
őstag
Akkor ezek szerint ezért van nekem mindig 60 FPS Crysis 2 alatt? (VSync) Hol lehet ezt átállítani ha a játék beállításaiban nincs ilyen lehetőség?
-
andrasko
senior tag
válasz
pendre54 #1090 üzenetére
1GD5 hátlapi csatlakozói: 2xMini Display Port, 1xHDMI, 1xDVI
1GD5-V2 hátlapi csatlakozói: 1xDisplay Port, 1xHDMI, 2xDVI
DIGI+VRM Super Alloy Power áramellátás.
(digitálisan biztosítja a szükséges áramot és növeli a tartósságot a stabil túlhajthatóság érdekében)
Másbannagyon
-
sb
veterán
válasz
#59070464 #1089 üzenetére
Igen, anélkül szétesik.
Vsync-kel viszont fennáll amit írtam. Sajnos 100-ból 99 FPS játéknál érezhető a bekapcsolt vsync az irányításban lassúságban vagy mikro lagokban.
Persze attól is függ ki mennyire érzékeny rá, de a leírás alapján te érzed.Anno Q2-Q3 idején még CRT monitoron játszottam, ott 75-85Hz-es frissítésű monitoron is megmondtam 5mp után, hogy be van-e kapcsolva a vsync vagy nincs.
Nyilván nem látványra, hanem az egéren keresztül a mozgásban volt érezhető. -
Üdv!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a két ASUS kártya közt mi a különbség, mert árban igen hasonlóak:
ASUS HD 7770 DC 1GD5
ASUS HD 7770 DC 1GD5-V2, ez a V2, mit takar? -
sb
veterán
válasz
#59070464 #1084 üzenetére
Próbáld ki vsync off-al. Szerintem simábban fut majd.
- Egyrészt az alacsonyabb fps-ek is megnőnek, mert a vsync azokat is csökkenti.
- Másrészt - bár rég játszottam - de még nem láttam olyan FPS-t, aminél az irányítás ne lett volna frissítésfüggő. Így vsync-kel mindig rosszabb érzés volt az irányítás, mint anélkül. Egyszerűen érezhető az egéren, a reakciókon, stb... -
törölt tag
válasz
andrasko #1082 üzenetére
- VSync be van kapcsolva, szóval 60-nál többet nem látok (nem érdekel mennyi a max.). Azt viszont észreveszem mikor lassul a játék. Már akár azt is, ha 55-re esik (nem olyan smooth). Ezt onnan mondom, hogy a "render.drawfps 1" be vagyon írva a console-ba és amikor érzem, hogy valami nem oké, ránézek és látom, hogy 60 alatt vagyunk (40 körül nevezhető játszhatatlannak is akár... shotgunnal nem feltétlen
).
- Mivel tudom megnézni egy kör multi alatt a min./max./avg. FPS értékeimet? Single benchmark nem érdekel, itt sokra nem megyünk vele.Más: közben 1080p/LOW beállítások mellett úgy leesik akár 40 FPS-ig a mutató, ahogy nem különösebb öröm nézni. Gyorsabbnak is érzem a játékot így, mint 1080p/medium vagy 1080p/high profillal, de az FPS mutató ugyanúgy lezuhan 35-40-ig. Szerintem egy i5-3450/HD5870/8GB-nak kötelezően kell(ene) tudnia mondjuk az 1080p/medium-t.
Kiderült: i3-2120 sajnos kevés a BF3 multijához. Először a G840 ment pár nap után (bár erősebb, mint a néhai E8400-em), lassan az i3-2120 lesz ami hamarosan távozik.
-
dunc
nagyúr
Kiléptem a klubból rövid szerelem volt
(GTX560 al csaltam meg
)
További jó játékot,és tuningolást !Üdv. : dunc
-
andrasko
senior tag
válasz
#59070464 #1069 üzenetére
"Gyakran stabil 60 fps-em van" ... ez inkább max. ízű, mint átlag....
"de gyakran beesik 35-50 körülre" ... min.=35(átlag=50)
Tudni kellene az átlag és min. értékeidet, már csak hogy össze tudjuk hasonlítani a tesztben szereplő átlag/min. arányértékkel.
(a táblázat szerinti 2 eltérőt leszámítva)
első: átlag/min => 68/54 => 79,4%-ra esik vissza
utolsó: átlag/min => 67/51 => 76,1%-ra esik vissza
... tehát számszakilag állandó.... nagyjából.
-
DeadMeat
nagyúr
Számít a vga is természetesen, de a proci is.Gyönyörű a játék még low-on is, meg is lepődök néha és megnézem elállítódott-e
Ha kikapcsolok 1 modult 100% proci terhelés mellett alacsonyabb min. fps-t kapok, 2 modult kikapcsolva leesik 20 körülre.6 maggal stabil 58 fps-em van, 48-68 fős metrón szokott néha 50 körülire benézni.
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy mindkettő fontos.De hát meg kell találni az arany közép utatAztán irtani
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
#59070464 #1078 üzenetére
Oda kb felejtős az i3.Nem gyenge proci, szó nincs róla, de a min. fps értékek jobban számítanak mint a max.Pláne itt.. míg meg nem találtam én is a megfelelő grafikai beállításokat leesett a min fpsem 30 alá 70 környékéről..(1600*900 low, csak a mesh quality van ultrán) Esélyem nem volt olyankor annyira belaggol tőle a játék.(fps lagg) De meg lehet találni az arany középutat.Nekem sem egy I7 dobog a gépben csak egy talicska
-
törölt tag
Single nem érdekel, tán a feléig sem jutottam. Csak multi.
-
andrasko
senior tag
válasz
#59070464 #1071 üzenetére
- A BF3 nem követeli a quad procit, elég neki a 2mag.
- Sőt még csak nem is órajel függő.Catalist eltérőségből nem adódhat? Teszt: ATI Catalyst 11.10 Preview 3
-
sb
veterán
válasz
alejandri #1073 üzenetére
Egyszerűbben is megnézhető. Vissza kell venni a felbontást, minőséget és megnézni a minimum fps-t.
A tesztek alapján egyébként tényleg nem tűnik cpu-limitesnek a Battlefield, de a fene tudja. Nekem az a tapasztalatom, hogy mindig 5x jobban tudtam játszani jobb proci+közepes vga-val mint fordítva. Ez igaz az utóbbi 8-10 évre végig, pedig a vga-k voltak mindig a középpontban.
Persze lehet, hogy közepes vga-n vissza kell venni valamit a minőségből, de az utóbbi évek játékfejlesztése alapján, mióta a konzolok határolják be az egészet, ennek általában alig van jelentősége. Cserébe a min fps: 25, avg: 80 helyett az ember kap egy min fps: 40, avg: 50-et a jobb proci, közepes vga társaságában. A játékélmény sokkal jobb.
Persze ezt általánosságban írom, amúgy az i3 tényleg nem rossz proci. Ha nem a BF2-at, hanem általában játéktesztet nézek, cpu limites min fps környezetben is elég erős szinte mindenhez.
-
Janou
őstag
válasz
#59070464 #1069 üzenetére
Szerintem inkább a CPU a ludas. Én úgy tudom hogy a játék elég jól kihasználja a 4 magos procikat. És oké hogy az átlagos fpsek 60 körül vannak, de mint mondtad néha beugrik 35-50 körülire. Olvastam hogy a Battlefield: Bad Company 2-ben is a 2 magosoknál eléggé leesett a minimum fps Full HDban. 4 magossal viszont dupla annyi volt a min. fps és már nem volt zavaró.
-
törölt tag
Gyakran stabil 60 fps-em van (console: render.drawfps 1), de gyakran beesik 35-50 körülre, ahol idegesítően lassú. Medium-High közötti beállítás. Azért egy i3-2120/8GB/5870/SSD gépen ne kelljen már low-on játszani. A monitor miatt egyébként 1920x1080 a felbontás. Gondoltam már a procira is. Feladatkezelőben 2 szál, 2 mag, egységesen 75-85% körül van terelve. Lehet, hogy a proci miatt esik az fps?
-
Janou
őstag
válasz
#59070464 #1062 üzenetére
Úgy ahogy andrasko kolléga írja. Feketét felejtsd el CF-be csak a fehér és a kék. És mivel a 7770 2 slotot foglal így beterítik a teljes alaplapot mind a négyet.
És hát maradjunk annyiban a felső kártyának (a kékben) a hűtése egyenlő lesz a 0val. Lehet inkább valami 1 slotos 7750eket kellene nézned... Az nem elég? -
andrasko
senior tag
válasz
#59070464 #1060 üzenetére
- kék/fehér PCIe-x16 (single:x16 vagy dual:x8/x8)
- fekete (mode:x4) /javasolt x1 és x4 eszközöknek/A 7770 vapor-x 2teljes slot-ot foglal el.
A kék slotban lévő vga hűtője épphogy befér a fehér slotban lévő vga hátlapjához.
(szinte hozzáér, épphogy berakható mellé, behelyezéskor különösen figyelj!)
- nem túl szerencsés a vga hűtés szempontjából - -
törölt tag
Az nem gond, csak az x4 lenne gond. Egyenlőre még csak elméleti síkon érdekel a dolog. Nézegetem a BF3 teszteket (mert nálam csak ez játszik)... hát befogja a 7950-t. Azzal különbséggel, hogy ez 110 ezer, 2db 7770 meg "csak" 75 ezer.
Biztos, hogy nem csak referencia kártya fér el egymás alá? Elég közel vannak a slotok egymáshoz. Van egy Sapphire 5870-em, rajta szép nagy termetes Accelero Xtreme 5870 hűtő és a fehér PCI-E-t úgy kitakarja, hogy nem is látom. A fekete slot-ba talán épp beférne egy másik kártya. Csak mint viszonyítási alapnak mondom, mert nekem még mindig kétséges.
Próbáltam keresni olyan képet, ahol az alaplapomba van dugva két VGA, de nem találtam, még referencia kártyás megoldást sem.
-
törölt tag
Srácok, erre az alaplapra elfér 2db Sapphire 7770 Vapor-X? A kék és fehér sínen. A fekete csak x4 mode-ban megy, az nem jó.
-
Cseneles
őstag
Halihó!
Nekem hozott pár fps-t 12.7 beta driver HD7770 nél -
andrasko
senior tag
válasz
Dark KillerX #1039 üzenetére
Én egy 7750CF-re gondoltam 40-42-ért.
Ez hozza a 6950 szintjét, a 7xxx előnyeivel.
Igaz én 1920*1080-ban használom. -
dunc
nagyúr
A 12.7 béta D3 alatt hoz teljesítmény javulást.
-
alejandri
tag
Köszönöm.
Pont egy külföldi lapon olvastam egy cikket a 12.7 betárol, a 7970 és 7950 volt némi teljesítmény növekedés. A 7970 már a GTX680-al egy szinten van.
Reményeim szerint, ugyan ez várható a 7770 esetében is.(a teljesítmény növekedésére gondolok)
Még nem mertem tesztelni a 12.7 betát, a beta állapot miatt.
-
alejandri
tag
Ez csak az én véleményem lenne: a mostani játékoknál és a jelenlegi 12.4-e driverrel kb 20-25%-ék a 7770 javára. A várható 12.7-es driverrel, akár több is.
Még 2009 kilencben köztudott volt hogy a 5770/6770 kártyák valóban egy 40nm technológiával készült 4870. Csak a DX10-es játékoknál a 4890 minden esetben nyert, de mivel nem volt DX11 támogatás a 4 ezres szériánál, az újabb játékoknál már inkább a 5770 jeleskedett.
Nos a mostani ph tesztekből meg az olvasható hogy a 7770 alapból kb 24%-kal gyorsabb az 5770/6770 kártyáknál.
Ha jó drivereket fogunk kapni az AMD-től, akkor, akár 30%-kal is gyorsabb lehet az újabb 7770 (alap 1 GHz-nél).
De már a fogyasztás miatt is érdemes lenne cserélne, illetve a DX 11 miatt is. -
alejandri
tag
üdv.
Már korábban én is voltam kíváncsi erre, és a következőket tudtam kihozni a kártyából.
Csak Overdriveot használtam, minden alapfeszen. A mem esetében az OD-ban ez a max állítható frekvencia. Sztem egy Afterburnerrel többet is ki tudtam volna hozni a kártyából
-
Skizz
addikt
Hali
Egy HD4890 meg HD7770 kb. hányadán áll egymással? Egy ilyen ph! tesztes átlagteljesítményes táblázattal ábrázolva, kb. hány %-kal erősebb a 7770?
-
dunc
nagyúr
VTX3D 7770 karik alapfeszen mennyi tuningbarát ?
-
=HG=
addikt
válasz
Dark KillerX #1044 üzenetére
Igen, így van! Sajnos egyenlőre én is csak nézegettem... Sokat tesztekben nem hiszem, hogy dob rá a +1 Gb, de mindenképpen az új arhitectúrára épülő játékok meghálálják. Azért egy BF3 full HD-ban 70-80 fps-el nem neveznék rossz teljesítménynek. Egy 560TI-re gyakorlatilag egy teljes kört ráver. Egyenlőre én egy 1Gb-os karival játszottam, és azt kell mondjam, hogy nem túl rossz a játékélmény vele...Bár tesztelni nem teszteltem.....
-
=HG=
addikt
válasz
Dark KillerX #1042 üzenetére
Hát a hang, és a meleg nem lessz nagy, mert hüsi, és halk a kártya, és ebben is van tuningpotenciál... Fogyasztásban sem kell aggódni... De a 7850-ért egyben kell letenni a 70 ropit.... Ez viszont különbség... Persze ha van rá keret, ez sem gond
-
sb
veterán
válasz
Dark KillerX #1039 üzenetére
Szintén.
A 2gb-nak sem látom sok értelmét... 43k még mindig nagyon soknak tűnik a teljesítményszinthez képest (6850-GTX460 30k körül értékével szemben). -
Dark KillerX
addikt
válasz
andrasko #1038 üzenetére
Az oké,csak mennyiből lehet kihozni a CF-et(85-90k)?Akkor inkább már egy 7850 amit jócskán lehet húzni(persze a 7700-et is),de így marad némi pénzed,és nem kell félned a CF hibáktól!A másik pedig nem tudom,de mennyire lehet limitáló tényező 2560-as felbontáson pl. a 128-bites sávszél!Én inkább egy erősebb karira voksolok!
-
andrasko
senior tag
válasz
Dark KillerX #1037 üzenetére
77xxCF-nél jó a 2GB.
-
dobost
senior tag
Közben én is rájöttem, hogy a nagy különbség már eltűnt tegnap estére a jó Euró/Forint árfolyamnak köszönhetően.
47ről lecsökkent az asus 2G verziónak az ára 43 környékére... így már meggondolandó.
Ha esetleg 6870 lenne "jóárasítva" 45 környékére, akkor még esetleg az is szóba jöhet, bár kétség kívül az új architektúrának örülnék a legjobban...
-
dobost
senior tag
Néztem a 2G verziót is, de szerintem annyi felárat már nem ér főleg úgy, hogy a Vapor jóval magasabb frekvencián megy...
Sztem érdemes még várni egy kicsit, mert lehet jön az új szériás 7770, melynek alapfrekója 1100MHz... hátha lesz 1-2 bátor gyártó, akik megkockáztatják az 1200Mhz-et...
-
=HG=
addikt
válasz
alejandri #1032 üzenetére
Viccelsz ugye ??? BF3 multi sokkal inkább cpu igényes, mint vga igényes.... Persze, ha a füst közepén akarod számolgatni a faleveleket, akkor kell az erősebb vga. Kérdés megéri-e 100 ropi környékén eltapsolni vga-ra, vagy játszható, és élvezhető szinten egy 7770-re benevezni..(ha igen-szerintem inkább-akkor a 2gb-os asust javaslom)
(#1023) dobost ..neked is ezt javasolnám!
-
alejandri
tag
válasz
DeadMeat #1027 üzenetére
Igen, ez single playerben mértem. Multiban, nagyon sokat számít hogy milyen szerverre mész, milyen beállítások, milyen pálya, hányan játszanak. stb.
Ott erősen ingadozik az fps. Stabil 50-től, van amikor 30 alá esik, akár 25-re is
A BF3 erősen támaszkodik GPU-ra. Itt nem számít a processzor, mindig a VGA lesz az ami visszafogja a teljesítményt. -
-
DeadMeat
nagyúr
Ezzel most azt akarod sugallni, hogy egy cerka erőebb, mint egy fx6100?Vicces lenne.Multi alatt 58 fps-re le van fixálva, tud többet is, csak ha nem fixálom hullámzik nagyon és az zavaróbb mint a stabil alacsony.Proci használat 60-80% Ha feljebb, ha lejjeb veszem pár %-ot változik csak.Szerintem nem a proci a gyenge láncszem..
Singlle playerben simán megvan stabilan ugyan ez az fps fullhd-n high beállítással. -
DeadMeat
nagyúr
A 77xx szeria full hdhoz kimaxolva nagyon karcsú. 1600x900 low beállításokkal játszom 58 fps-re fixálva. Ez alá nem megy, nagyon ritkán csak. Ha nem gyönyörködni, nézelődni akarsz elég a 7700, ha azt akkor édeskarcsú sajna. Arra a 78xx de inkább feljebb nézelődj. De ezekhez meg lehet a procid lesz kevés.
-
Tomix24
addikt
30fps a Single playerban Ultra beállítással 1080p-ben - 7750-el. Ha visszaveszel az élsimításokon, árnyékokon, szerintem 50-60Ffps is lehet. Esetleg kisebb felbontás, gyengébb beállítás, és talán több is kihozható. Multit nem próbáltam. 7770 ajánlott azért, illetve én 3 magos procival próbáltam, asszem 4 mag kell.
-
dobost
senior tag
válasz
DeadMeat #1020 üzenetére
Multi, a single-t még el sem indítottam...
A mostani 8800GT-m mediumban néha 30 FPS alá esik, de laggolást még nem vettem észre vele... (igaz 1280X1024ben)
Viszont ha veszek kártyát, akkor nem sok kompromisszumot akarok kötni, csak BF3 és D3al jászom és a kettő közül a BF3 az erőforrás zabáló...Lehet, hogy emiatt nem a 7770 lesz a kiszemeltem...
-
Findzs
addikt
én most ezt a drivert használom napok óta és még a hardveres gyorsítás is müxik végre rendesen ami eddig nekem egyik driverban sem volt jó:
[link] -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek Sapphire Vapor-X típusú kártyája?
Mire elég ez a szénné húzott drágaság fullHD-ban BF3 játékkal?Tudom, hogy vannak tesztek róla, de azok mind high-end Core i7el vannak tesztelve szinte.
Nekem egy Athlon II X4 650 (4X3.2GHz) lenne mellette...
Köszi!
Üdv,
Tamás -
alejandri
tag
válasz
Guseppe #1014 üzenetére
Igen van egy AMD Radeon Dual Graphics technológia ami működik az A6 és A8-as szériával illetve a low end 6570 és 6670 kártyákkal.
Más GPU nincsenek támogatva. Azt ajánlom hogy ne ez alapján válasszál processzort. -
Guseppe
tag
Megtaláltam... Mondjuk annyira sztem nem jó a teszt, mert a gyárihoz mérik...
-
Guseppe
tag
Csak egy gyors kérdésem volna. Szerintetek létezhet, hogy az Asus 7770-em gyorsabban muzsikál egy AMD Dual-Core A4 Series X2 3400 processzorral, mint a jelenlegi G850-el hajtva? Ha jól tudom az AMD-ben lévő IGP Crossfire módban tud működni a PCIe VGA-val. Számottevő lehet az IGP plusz teljesítménye?
-
Janou
őstag
Na most untam meg 12.6-os driver baszakodását. Amióta feltettem azaz kb. 1,5 hete azóta 3x fagyott ki fehéres rózsaszínes képernyő mellett és a kezdetben működő Zero Core sem akar működni legújabban...
-
borg25
senior tag
válasz
Picturemaker #974 üzenetére
Megvettem a HD7770-et, és kipróbáltam, hogy viszi-e a Deep Colort. Az eredmény lesújtó, kap is majd az AMD egy szép kis levelet mint a vevők megtévesztése....
Szóval lehet, hogy azt írja, hogy HDMI-n tudja a Deep Colort, meg hogy megfelelő monitor kell hozzá, csak épp a Catalyst Centerben nem jön elő a menüpont, hogy át lehessen állítani.
Szóval ha más is abban gondolkodna, hogy egy új ATI 7xxx videokártya tökéletes, mert sok képernyős, OpenCL-es amit a Photoshop és társai ki tudnak használni, tudja a Deep Colort annak üzenem, hogy nem egészen....A kártya egyébként marad, mert egyrészt nehéz lenne visszaadni, másrészt egy régi Geoforce 8600GT-t váltott, aminél két képernyős megjelenítésnél szaggatott a fullHD-s lejátszás a HD7770 pedig döccenés nélkül visz két fullHD-s filmet is, de akkor is, ezt hívják becsapásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest