-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
-
Zsocó
aktív tag
A tesszelláció a DirectX 11-ben a nem éppen hatékony NoSplit megvalósításra épül.
Az aktuális megoldások közül az úgynevezett DiagSplit elv kínálja a legjobb működést, de ez nem mutatkozik majd be a DirectX 11.1-es API-ban, így a fejlesztők továbbra is a NoSplit algoritmusra vannak kényszerítve.
Amíg az API-n belül nem kerülnek kigyomlálásra a tesszelláció problémái, addig felesleges a szükségesnél jobban erőltetni ezt a részt. Az egész tesszellálást ráadásul durván korlátozza, hogy a raszterizálás négyes pixelblokkokon zajlik, és ebből a szempontból a Kepler sem kivétel.
Kepler esetében a vállalat továbbra is a brute force megvalósítás híve, ugyanakkor a zöldek is belátták, hogy a GF100 és GF110 esetében túlzásba vitték az egészet, nem kevés tranzisztort elpocsékolva. A tesszelláció ugyanis a DirectX 11-ben alkalmazott NoSplit megvalósítással számtalan gyermekbetegségben szenved, és borzalmasan pazarló is.Sőt én az általános számítási feladatokat nagyra tartom, amiben a mostani NV nem remekel.
Az NVIDIA által alkalmazott gyorsítótár- és memóriahierarchia nem kedveli annyira a komplex számításokat, mint az AMD GCN architektúrája. A Luxmark az egyik legelterjedtebb benchmark a ray-tracing tesztelésére pl;
Meg nincs ZeroCore-hoz hasonló, energiatakarékossági technológia NV-nek. -
vadkörte
addikt
Látom még mindig nem megy az értelmezés, de hagyjuk...
Ajánlom figyelmedbe ezt az olvasmányt. különös tekintettel erre a szakaszra.
Több mint tíz éve járok különböző szakmai fórumokra, elhiheted, hogy van némi fogalmam a fórumozásról. Ezek között van informatikai és egyéb technikai - jellemzően fotográfiával foglalkozó - is. Volt olyan is, ahol ha nem is véleményformáló, de meghatározó törzstag voltam.
Az off-olást ezzel be is fejezem. Azonban feltehetőleg még elő fogok itt fordulni sőt arra is vetemedek majd, hogy kérdezek. -
ZetorGumi
addikt
Meg a másik, nV oldalon nem találsz olyan ár/értékű VGA-t, mint pl a 7770.
vadkörte: 7770 +1. teljesitményben megéri azt a felárat, meg nem is zajosak, és ha jól működik a ZeroCore, akkor kikapcsolt monitor mellett kb 4W-ot eszik a kártya, és teljesen hangtalan. és Full load esetben sem vesz fel 150W-t.
-
vadkörte
addikt
Látom szövegértésből nem állsz valami fényesen...
Bizonyára a vacak szó olvasását követően leereszkedett a piros kárpit és elkerülte a figyelmed 5 apró dolog, 4 db aposztróf - tudod a felsőindexben lévő vessző - 2+2 csoportosításban, ezeket néhol idézőjelnek is nevezik, valamint a mosolygós smile.
A koromat azért írtam le, hogy lásd nem vagyok takonypóc játékbuzi. Az, hogy jelenleg az informatika nem minden terén vagyok toppon, nem jelenti azt, hogy hülye vagyok hozzá. A szakmai kompetenciám megítélése szerintem nem a Te feladatod. Akik eddig tanácsot kértek tőlem, vagy velem építtettek gépet még mindig elégedetten távoztak, és vannak páran. A PC-m elsődleges feladata a munka (képfeldolgozás, office, stb...) kikapcsolódásként a szabadidőmben - ha van egy kevés - fotózok, néha játszok, heti pár órát (Sniper Elit-tel napi) és nem benchmark grafikonok nézegetésével ütöm el a fölös időm. Volt ill. van nVidia kártyám, a sajátom valamikor rég egy Abit Siluro Ti4200 volt és szerettem, a jelenlegi a munkahelyi gépemben van egy Asus 8400-es, ezeket leszámítva csak Radeon-jaim voltak (Sapphire 8500LE; GeCube 9550XT). Nem sok, én nem félévente csereberéltem őket, hanem akkor ha már nem elégítette ki az igényeim.Köszönöm a véleményeket, a 7750 és a 7770 közötti árkülönbözet jelenleg kb. 5-7.000 Ft. A tesztjükben mért teljesítménykülönbség ennyit megér. A vásárlást természetesen majd az dönti el mire lesz keret. Passzívhűtéses VGA-ban nem gondolkodok, a cégesre is applikáltam egy régi P-II-es ventilátort jobb neki így. Az aktív hűtés keltette zaj számomra lényegtelen, a gépemben van pár plusz ventilátor azok bőven túlkiabálnak bármilyen VGA-t, az üresjárati fogyasztás viszont annál fontosabb. A kettő között ezen a téren a különbség viszont olyan kicsi amit a +teljesítmény kompenzál.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Quadro FX 570 eladó
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest