-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
ervinke2
csendes tag
Aero fut nálam is, de attól függetlenül, ha kikapcsolja a monitort a tétlenség miatt, akkor a ventit is lekapcsolja, még úgy is, hogy fut a böngésző, és nincs kikapcsolva bennne a vga gyorsítás.
@Findzs: Csak akkor fogja lekapcsolni a ventit, ha már nem ad képet a monitornak.
-
Findzs
addikt
nekem mindig megy a venti
zero core mod hol ellenőrizhető ? mert azt jelzi aktivitásnak hogy 0% de a ventije pörög
vagy csak akkor kapcsol be ha kikapcsol monitor ? -
alejandri
tag
Szerintem gond van az új driverrel (12.4), ha már kettőnknél is jelentkezik a kikapcsolt monitor probléma.
A Battlefield 3 erősen támaszkodik a GPU-ra és emiatt kevésbé látszik a különbség egy 8 magos vagy egy 2 magos proci között. Mellékellek egy linket.
-
AusWolf
őstag
Nálam most azt csinálja a kártya 12.3-as driverrel, hogy ZeroCore módban a ventije folyton ki- és bekapcsol. Nálatok is csinálja ugyanezt?
-
-
Zsocó
aktív tag
Battlefield 3 single alatt 1920x1080 high beállításokkal szabad téren ~30 fps egy 2,6 Ghz-es Phenom 2 X4-el. Kérdem én, hogy egy erősebb procival egyáltalán jobb lenne, ha igen mennyivel ? Egyébként a CPU 80-90% terhelést kap így. Na meg azt tapasztaltam, hogy cirka 2X gyorsabb a HD 6670-től a HD 7770.
-
Debilon
addikt
válasz
Superleggera #381 üzenetére
igen, visszafele kompatibilis a PCI-E 3.0
-
Superleggera
tag
Sziasztok!
Leszeretném cserélni a videokártyám egy Asus Radeon HD 7770-esre nem tudom hogy kompatibilis lesz-e a csatlakozóval, mert az van ráírva hogy PCIE 3.0.
Ha most van egy Sapphire radeon hd 4870 512 mb silent efficity-m akkor kombatibilis lesz?
Előre is köszönöm!
-
Janou
őstag
Na. Feltettem én is a 12.4es drivert... Eddig nem volt semmi gond vele, de most csinál olyat hogy kikapcsolt képernyős fázis után nem jön vissza nekem sem. Sapphire a gyártó. Ennél is van valami trükk mint a Gigabyteoknál? (bios frissítés vagy valami)
-
fi:zi'k
nagyúr
Feltettem az új drivert én is. Kár volt 5másodpercenként omlott össze, használhatatlanná téve a gépet.
-
alejandri
tag
Szeretném ezúton megosztani veletek, a legújabb tapasztalatomat, amit a mai napon szereztem a már másfél hónapos VTX3D HD 7770 kártyámmal.
Ahogyan a korábbi hozzászólásaimból is már kiderült, eddig nem nagyon volt problémám vele. Eddig! Ugyanis a mai napon feltelepítettem a legújabb Catalyst 12.4 és lás csodákat, ugyan azt a problémát okozza nekem, mind sok más fórum társamnak.
Ha kikapcsol a monitorom, a kártyám egyszerűen nem akarja visszakapcsolni és jöhet a reset gomb.
Eddig ezt csak a Gigabyte márkájú kártyáknál fordult elő és tudtommal egy bios frissítéssel már meg is oldották.
Az én kártyám csak az új Catalysttel nem akar összebarátkozni, a márciusi 12.3-mal, tökéletesen működik.
Számomra az update egy nagy visszalépés.Bár tudnék egy AMD-s e-mail címet, ahova a panaszomat el tudnám küldeni.
-
Zsocó
aktív tag
Na.... meg van a kari. Az normális, hogy ha 2 monitor van a kártyára rakva, akkor nem veszi vissza a memória órajelét !? A HD 6670 is ilyen volt.
-
Kal-El
senior tag
válasz
ZetorGumi #357 üzenetére
Én tudom, hogy nem rosszak. Sőt sokkal halkabbra meg lehet csinálni 1 alulfeszelt ventivel, mint bármelyik más kártyát. Úgy, hogy a melegedés se legyen probléma. Ez a legvonzóbb bennük. De az áruk már nem az.
ervinke2:
Lol. Ez elég jól hangzik. Azt mondod 35%-os fordulatszám mellett 48 fokos? És mennyire van terhelve ilyenkor, hány %-ra? -
-
Janou
őstag
válasz
ZetorGumi #353 üzenetére
Na jó, de az 5750-el meg elég volt?
Vágom én hogy egy Phenom II azért elkelne a kártya mellé, de sztem itt valami árulás lesz. Csak és kizárólag a rajtrács animációnál esik le az fps 14-15re. Utána a rajtra már visszaáll a megszokottra. De az 5750-el ott sem volt gond... Na mind1. Ez legyen a legkevesebb. Köszi a segítséget.
-
ervinke2
csendes tag
Sziasztok!
2 napja már egy Sapphire 7750-est hajtok, és eddig teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, semmi problémát nem tapasztaltam vele.
-
Janou
őstag
Szerintetek az miért lehet hogy az F1 2011-ben a rajtrács animációnál elkezd szaggatni a kártya (7750) ? Ugyanitt az 5750 nem csinálta ezt...
-
Zsocó
aktív tag
Pénteken érkezik a SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5-ös új karim.
-
Ueda
senior tag
Sziasztok ! Váltottam Sapphire 7750-re. BOINC-ban, Collatz Conjecture projektben hibásan számol. Eddig Palit Geforce 9800 GT Green kártyával számoltattam, de az mindig hibátlan volt.Ráadásul az eseménynaplóban 2048 Gflops teljesítményűnek adja meg. Egyelőre arra gondolok, hogy friss termékről van szó és a driver hibázik.
-
Janou
őstag
Sziasztok!
Ma tettem szert egy Sapphire Radeon HD7750-es kártyára. Olvasgattam hogy sok embernek vannak problémái a 7770-ekkel, ennél a kártyánál is tapasztaltatok már hasonlókat? Jah és ami a legfontosabb szerintetek megért 2000 Ft ráfizetést?
Előzőleg egy MSI 5750em volt.
-
Findzs
addikt
a képremegés az driver hiba a hardveres gyorsítás miatt van, nem csak a 7 -es szériánál fordul elő
nekem a firefoxban ha kikapcsolom a hardveres gyorsítást akkor megszűnik, ezen kívül még a media player home cinemában jön elő ott is a hardveres gyorsítás miattreméljük az új driver orvosolni fogja
a kifagyás nekem teljesen megszűnt bios csere után
-
nagyúr
válasz
ZetorGumi #330 üzenetére
Lecserélted 6950-re a 77x0-et?
Tudom, hogy javították.
Mivel megszűnt a képremegés, így már igazából nem is érdekel.A venti meg pont, hogy a win betöltésekor pörög fel, előtte nem. Amíg el nem indítom az Easyboostot, addig pörög is folyamatosan. Bár így is lényegesen halkabb mint az előző hűtőm, de minek.
-
ZetorGumi
addikt
Irták, hogy javitották a BIOS-ban ezt.
A képremegésre meg passz.
A ventipörgetést azt nekem is csinálja (6950Rev2), az igy van megirva biosban. Gyári. Aztén az EasyBoot állitja be a beállitott értéket.Hm. Az furcsa, pedig annak azért valamilyen szinten szabályoznia kellene.
-
nagyúr
Nálam (is) történt azóta változás.
Flasheltem a legújabb BIOS-ra. Azóta csak 2-3 alkalommal fagyott ki alvómódban.
A képremegés is megszűnt. De az a furcsa, hogy nem egyből, hanem fokozatosan.
Frissítés után még biztosan volt 1-2 napig, aztán minap azt vettem észre, hogy már nem csinálja hál 'istennek. Baromi idegesítő volt.
Újabban viszont azt csinálja, hogy bekapcsolásnál 100%-on pörgeti a ventit. Csak az Easyboost indulása után áll vissza normális értékre (40%).Amúgy azt tapasztaltam, hogy a GB OC verziónál nem nagyon befolyásolja a hőfokot ha növelem a fordulatszámot.
A 40% és 100% között alig van különbség. -
AusWolf
őstag
válasz
ZetorGumi #326 üzenetére
Igen, egyelőre ez a legfrisebb.
Más téma:
Kíváncsiságból felindulva kipróbáltam a 7770-et az alaplapom x4 módban működő pci-e foglalatában, hogy ha esetleg vennék egy másikat cf-hez, az mennyi pluszt adna. Érdekes, hogy benchmarkokkal 720p-ben alig van különbség (3dmark11-ben ~10%, furmarkban 0), játékok alatt fullhd-ben viszont van, hogy 40-50%-kal lassabb, mint x16 módban. Úgy látszik, új alaplap is kell, ha netán második kártyát vennék. -
SylverR
senior tag
Nem.
Mondom, még anno direkt átfúrtam a netet, és nem találtam rá...
A hivatalos gyári hűtő volt rajta, az a kék ledes réz izé.
De mivel a ramja túlmelegedett, ráirányítottam a ház hűtését. Utána elkezdett úgy üvölteni a gyári venti, hogy sírni támadt kedvem, így fogtam a Zalmannak azt a régi szép kék chipset bordáját, és ráraktam kis hűtőgéllel. Azóta viszi a 600 / 314 - et gond nélkül.
(ez azt jelenti, hogy a RAM 600-ról 630-ra ugrik. a helyzet, hogy a ramok gyengék... mivel nem melegednek túl, csupán elkezdenek hibázni.)
Bár már nem húzom, mert sokat úgyse ad a teljesítményhez... A proci visszafogja, hogy gebedjen meg.Hja. Ahhoz képest, hogy a mai Gigabyte-okkal mennyi gond van, ez 5 éve teszi a dógát.
-
alejandri
tag
Elméletben, az OC kártyákat mindig aprólékosan tesztelt és kiválasztott chipekből szokták felépíteni. Szerintem, mindig egy jobb szériát választanak erre. Ennek köszönthetően, könnyedén tudják leadni a plusz power-t.
Gyakorlatilag, maximum 10%-kal szokták leginkább túlhajtani, amit én, személy szerint, úgy gondolom minden kártyával lehet elérni. -
vizcsap
tag
A Sapphire 7770 sima és OC verzió hűtésében van különbség? Mert ha nincs akkor gyakorlatilag simán fel lehet húzni az alap kártyát az OC szintjére nem?
-
Findzs
addikt
beírom ide is hátha segítek vele valakinek:
na az a helyzet, hogy az accelero s1 -et nem lehet rárakni egy gigabyte 7770 oc -ra, mert a mag a kártyán túl közel van a befogató lemezhez és az accelero bordája belelóg, meg lehetne oldani, hogy azt a lemezt leveszi az ember, de akkor meg a számítógép házat is meg kell buherálni, ki kell vágni a kártyahelyet elválasztó lemezt, hogy az accelero kiférjen a házon kívülre, nem nagy távolságról van szó kb. 6-7 mm ami túlnyúlna a vid. kártyán na meg a kártya rögzítése is kérdéses,
vagy még azt lehetne, hogy az accelero azon részéből levágni azt a pár mm -et, ami össze is jönne mert a hőcsövet nem kéne bántanina majd meglátom, hogy fog melegedni nyáron a kártya, szerencsére kevesebbet fogyaszt mint a 6770 meg a hűtője is jobb mint a batmobilos 8 cm -es volt, ennek 10 cm -es ventije van a borda kb. egyforma, persze le van korlátozva az amd szoftveréből a fordulatszám 30% -ra így semmi hangja nincs a kártyának és játékok alatt 50 fok, terhelés nélkül meg 30
azt tudom, hogy az 5770 -emen is a gyári hűtő volt leszabályozva és nem volt vele gond nyáron sem, igaz felment 70 fok fölé is a hőmérséklete
-
alejandri
tag
Szerintem nem maga a HD 7770 csippel van gond. Az én VTX3D kártyámmal, maximálisan vagyok megelégedve. Nincsen semmilyen problémám vele. Tudom, hogy ez a kártya csak a gyári séma szerint építetek, de csak egy problémával találkoztam a BF3 alatt és az új 12.3 driverrel már ez sem jelenik meg.
Én csak ajánlani tudom mindenkinek. -
Findzs
addikt
ajánlom mindenkinek akinek 7770 OC -s gigabyte kártyája van, hogy végezze el a bios frissítést, nekem megjavult a kártya tőle, megszűnt a fekete képernyős jelenség
frissítés előtt egy február végi F2 -es bios volt a kártyán a legfrissebb egy márciusi F4 -es bios
F4 biosmár csak a firefox ugrálásra várok egy újabb drivert addig meg kikapcsolom a hardver gyorsítást, nekem úgy nem vibrál
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest