Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
-
TomiLi
addikt
válasz
kasa85 #12909 üzenetére
Talán ez is jó lehet neked! Ez egy enermax táp csak sapphire zászló alatt! Csendes, jó a hatásfoka, moduláris, 4x8pin vga kábel van hozzá. (szerintem a második üzletben vedd nekem már van velük jó tapasztalatom, az elsőt meg senki nem ajánlja)
X58+ 5870CF mellé ajánlották anno a tápos topikban!!!! -
Zoo123
senior tag
válasz
kasa85 #12909 üzenetére
Én Corsair TX750-et javasolnék de az a legolcsóbb helyen is 33 ezer, cserébe: brutális teljesítmény, minőség, csendes működés, és időtálló (5év garancia, 4db 8 pines PCI-E csati), de annyira nem értek hozzá, lehet van olcsóbb hasonlóan jó alternatíva is.
Javaslom hogy keresd fel a "Melyik tápegységet vegyem?" topikot, Link
Ott örömmel segítenek a megfelelő tápegység kiválasztásában. -
Zoo123
senior tag
válasz
kasa85 #12820 üzenetére
"A hatásfok tulajdonképpen azt jelenti,hogy teljes100% os terhelésen pl:75% ra képes?Vagyis a 750W a 100% és a 75% áig lehet kihasználni gondolom én a többi elmaegy hő fórmályában."
Hát nemegészen...
Ha egy tápegység hatásfoka pl 75% akkor azt jelenti hogy a konektorból felvett teljesítmény (az a 100%) mekkora részét adja le a rákötött eszközöknek, a többit elfűti!
De egy márkás táp leadja azt a teljesítményt ami ráírtak, tehát egy 300W-os táp lead maximum 300W-ot és közben a konektorból felvesz 400W-ot így lesz a hatásfok 75%.
Értem?Minél jobb egy tápegység hatásfoka annál kevesebb hőt termel, ezért pl a 400W fölötti MÁRKÁS tápegységek hatásfoka tipikusan 80% vagy afölött van.
Remélem így tiszta a dolog.
-
LEON-T
aktív tag
válasz
kasa85 #11572 üzenetére
Hello.
Nekem csak 10.3 es attol lefele volt nagyobb gondom a frissitessel. Arra volt valami buhera a regiszribe. Ez azt hiszem.
10.4 tol nem volt szamottevo problemam. Persze itt is akadt kellemetlenseg. A ccc Valami 2xxxX1xxx allitott be maximum elerheto felbontasnak. Ez nem tetszett a frissiteses dolognak. Ezert visszavettem 1600x1200. Maris mukodott 100hzen. Azert drivert probalj vadaszni hozza. -
szacsee
nagyúr
válasz
kasa85 #11445 üzenetére
Akkor sorjában:
Első kép:
MIT menü:
-Performance Enhance: Standard
Feszeknél:
DRAM Voltage 1.94V mint nálad... viszont alatta a reference értékek maradhatnak auto-n vagy manuálisan vissza alapra 0.9V (tudom van egy teória, hogy a ramfesz fele legyen de semmit sem számított nagyobb feszigényű ramoknál sem még 600-as FSB-nél sem)Második kép:
Legacy USB Storage Detect: ha csak nem USB-ről bootolod az OS-t külső vinyóról, akkor Disabled, előfordult, hogy tuningnál ha volt külső vinyó és ez be volt kapcsolva, akkor instabillá vált a rendszer... no meg néhány anomália külső USB HUB-okkal is.Ha ez megvan teszteld le hátha, ha nincs akkor jöhet a következő:
Van még valami, ami az alapja a tuningnak P45-nél és ez a Reference értékek... CPU Termination CPU Reference, MCH Reference... stb.
MCH fesz max 1,25 elég kell legyen elvileg.
A CPU Termination-nal kell játszanod és a CPU Reference-l mivel szerintem az a kevés... próbáld meg autón ezt a két értéket, vagy tapasztald ki manuálisan... PLL mindenképpen manuálisan legyen belőve... illetve mch fesz..És hogy érezd, hogy törődnek veled.
-
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11441 üzenetére
Hát igen lehet megy 1060-at de gondolom lazább időzítéssel...és hát tudom 1:1 alá nem tudod osztani a ramot... azért kéne visszavenni a prociból... 424 fsb-n ha jól emlékszem 3.6Ghz megvan.... az olyan 850Mhz a ramnak... és még valami,próbáld esetleg a slotokban cserélni a ramokat... pl az x48 DFI lapom háklis volt rá,pedig dominatort kittet vettem...
Meg hát amiket itt szacsee kolléga írogatott fuss végig rajtuk,fontosak. -
szacsee
nagyúr
válasz
kasa85 #11434 üzenetére
Nem akarok belekotnyeleskedni, de giga lapok pár dologra háklisak...
Ezekre figyelj:
PCI Express Frequency (Mhz) .........:[100]
C.I.A.2 .................................:[Disabled]
Advanced Clock Control [Press Enter]
CPU Clock Drive...........................: 800
PCI Express Clock Drive.................: 900
CPU Clock Skew (ps)....................: 0
MCH Clock Skew (ps)...................:0
DRAM Performance Control
Performance Enhance...................: [Standard]
Extreme Memory Profile (X.M.P.).....: DisabledMCH Lach manuálisan, valamint Advanced Memory Controllnál... vagy hogy hívják a Trfc-re figyelj nagyon arra nagyon érzékeny... Performance Enhance ha turbón van hajlamos a lap keményebb performance Level-en küldeni a ramot és keményebb trfc-t küldeni neki... 2 gigás moduloknál ezek fontosak utóbbi nem ritka a 65-80-as érték sem. (memset letölt, XMP profil leolvas és biosban beállít).
Advanced Clock Controll a bios resetnél szokott elmenni ... ilyenkor a VGA-val csinál anomáliákat és nem stabil..TTomax ha valamit kihagytam segíts, mert a CPU Termination és egyéb értékeket már nem vágom régen megnyekkent a P45-ös deszkám..
kasa85: memset spd fület nyomd meg és nézd meg úgy az előre megadott időzítéseket..
-
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11438 üzenetére
Hm hm... most ahogy így áll jónak tűnik,max a CPU terminationt tolnám még picit... mondjuk 1.35-ig...pci freki fix 100?
Amúgy az angol oldalon Win7 hibára gyanakszanak és a log fájlt kérik a sráctól...(#11440) szacsee
Hát még azért jobban mint én,több mint két éve nincs P45-ös lapom...
-
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11433 üzenetére
No hát akkor első körben állítsuk be a gyári időzítést a ramoknak... mert az még csak hagyján hogy 10%-al túlhúztad,de cl5-röl lazán levetted cl4-re....hagyj mindent ahogy eddig volt állítsd be 5-5-5-15-re bios-ból.... a 880 se biztos menni fog,de cl4-ben meg biztos hogy nem megy még a 800 se... mindjárt megnézem 800-on cl5.ben mit kér az a a ram... gyanítom 1.9V
Szerk..
Aham ez a value dual channel kitt.... cl5-be 1.8V....ezt lödd be... 880 talán még elmegy,de az időzítésen lazíts ... -
TTomax
félisten
válasz
kasa85 #11430 üzenetére
Procit rakd 3.4-re ramot hagyd gyári 800-on CL4-be ...kézzel add meg a fesz. neki biosban....adatlapod pedig légy szíves töltsd ki ha segítséget szeretnél....a táptól nem fogsz kék halálozni,vagyis ez elég ritka eset.
Látom a procit 8.5X440-en használod?milyen lap ez?X-es vagy P-?próbálj meg elsö körben egy 400X8.5 -t ha 1680 körül játszol akkor az bőven elég.... -
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11419 üzenetére
Biztos hogy be van pöttyölve az "Apply overclocking at system startup"?
(#11420) MrZwack: Na ez egy jó kérdés lehet nagy katyvasz van szoftver téren mindig azzal érdemes kezdeni hogy kizárod ezt a lehetőséget vagyis elsőnek kicsit tisztogatsz az oprendszerben. Az összes + vidkaris alkalmazást eltávolítani még a drivert is Driver sweeperrel. Aztán mehet vissza a tiszta rendszerre a 10.3a Catalyst. És utána nekiesni egy Furmark-al Stability teszt Xtreme burning módban. Ha akkor is fagyi hát lehet hardveres probléma, és valszeg valami túlmelegszik, bár kicsit fura hogy csak a nagyobb felbontáson.
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11416 üzenetére
Ez már jó régi teszt+leírás. De végül is az alapok nem sokat változtak azóta az ATT-ben. Ha jól működik az 58XX szériával csak ajánlani tudom. Egy nagyon okos kis progi hasonló az MSI afterburner-jéhez. Külön profilt lehet menteni, 3D,2D órajelekhez mely tartalmazhatja a ventilátorfordulatot, de alapbol a tuningra van kihegyezve pld van benne külön 3D-és alkalmazás az órajelek leteszteléséhez.
Anno a 4870-emnél ATT-ét használtam a tuninghoz nekem akkor nagyon bevált.
-
Perillustris
senior tag
-
-
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #11315 üzenetére
Akkor úgy látszik én voltam a hülye...nV-nél annyira megszokott volt, hogy update-tel lejön, felmegy, megy...nekem ott egyikkel sem volt baj...eddig 4vga-m volt csak abból az első ati-n egyszer kellett drivert cserélni...a másik ati-n nem cseréltem egyszer sem, aztán 8600GT, most pedig ez....akkor majd dobok fel egy friss win7-et, meg rá valami fasza drivert
az viszont biztos, hogy a kékhalálok továbbra is szaporodnak, ez viszont 100%, hogy más okozzaez meg mi?!
ilyen nekem is kell
rámegy gondolom 2 darab 12es venti
mennyi az annyi?
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11315 üzenetére
Na csak sikerül révbe érned?
Nem volt könnyű szülés! De látom csak nem a 10.3a verziót telepítetted, ön dönt a lényeg hogy jól működjön.
Gerisz: A Toxic jelenlegi bios beállításai, köztük a feszültség is
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11283 üzenetére
Na remélem pozitív lesz és nem kell küzdened tovább ezzel az egész driver-es dologgal. Biztos nem gyengén frusztrálja a delikvenst ha ennyit kiadott egy VGA-ért és csak a gond van vele, illetve a hozzá írt illesztőprogrammal. Megmakkant a Win7? Akkor abból is felkerül egy új?
-
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11255 üzenetére
Amikor a 3850-em (ennek kb 2 éve) volt meg előferdült hogy a Lost Planet-ben a textúrák szétestek, nem tudtam mire véljem a dolgot jött egy újabb driver és a probléma megszűnt. Tehát igen előfordul az ilyen de ez az 5 éves Radeonos pályafutásom során 1x történt meg. És miért mert nem cserélgetek állandóan drivert. Ha nálad folyamatosan hibára szalad a dolog akkor csak az általános kérdések jöhetnek amit te is ismersz: szűz e az oprendszer vagy driver frissítés előtt driver sweeper-el eltávolítottad e az előző szemétjét a registry-ből? Nincs e valami hardveres vagy szoftveres inkompatibilitás? De ezeket az unalomig ismered Így ha nem tetszik valóban nincs más lehetőség mint hogy nVidiát veszel. De nekem azt ne mondja senki hogy az nV driverei hibátlanok. Tudnék onnan is negatív példát hozni. Meg arra nem gondol senki hogy mindig csak az elégedetlen emberek írnak be akinél hiba mentesen dolgozik a cucc azok általában csendben vannak. Én is látom hogy az ATi driverei harmatgyengék néha. De azokat jó nagy ívben elkerülöm.
Peace! -
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #11239 üzenetére
most én is így gondolkodom, de a gtx470 fogyasztása, melegedése, hangja és ára miatt nálam nem jöhet szóba....majd talán a 460, ha addig nem kezd magával valamit az ati
most már én is így fogom csinálni... hosszú idő után az első ati-m, nem tudtam, hogy ennyire nem jó némelyik driverük
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11240 üzenetére
Na most majdnem írtam valami nagyon őszintét neked!
De csak annyit jegyzek meg halkan hogy minek annyit cserélgetni? Ha valami jó akkor hagyd azt fent. Én is azt csinálom had tesztelgessen más, minek stuffoljam magam rajta ha nem jó
Ha pedig mindenkitől az a visszhang jön hogy jó akkor felteszem és tadam nálam sincs gond. Nem várok csodára egyik Driver-től sem. Ha ennyire bosszant akkor légy türelmesebb, és figyeld mások tapasztalatát.
-
-
Goldmen75
őstag
válasz
kasa85 #11201 üzenetére
Én már 2-3 x meg lettem "fenyegetve" hogy a "sarok" vagy mi! Döntsek
Sarok= az én kis birodalmam ahol mindenféle kacat van, természetesen PC birodalom
Mi= Feleségem s kislányom..Na ilyenkor meghúztam magam egy ideig, de hát...mikor már habzik az ember szája...
Nálam az a "baj" hogy 8-9 éves korom óta hobbi is, s ezt még a párom se érti meg...Na de visszatérve témaadónkhoz
Találkoztatok már valami infóval a 6000-es szériára vonatkozólag?
-
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #11188 üzenetére
nem az a lényeg, hogy a giga csökkent -e...mert ha csökkent mondjuk a sapphire meg az asus, és olcsóbb lesz, mint a giga, akkor nem fogja valaki drágábban venni a gigát
nagyon úgy néz ki, hogy megint nem működik együtt az alaplap a ramokkal, kékhalál ismételten, ha bebizonyosodik, hogy erről van szó, akkor még egyszer giga lapot nem veszek....tudtam én azt, hogy finnyás a ramokra, de az, hogy egy, a gigabyte által ajánlott rammal ne működjön normálisan, az durva (még csak nem is tuningoltam...)
Mert havernál is ez volt, csak neki OCZ ramokkal, amiket nem írt legalább a QVL -
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #11166 üzenetére
Eddig szerettem a Gigabyte-ot, most már valahogy nem annyira...régen akartam venni 460-as SuperB-t, aztán lebeszéltek róla, 6hónap alatt 3haveromnak ment tönkre olyan tápja...most is vett egy Odin-t, azt hiszem, egyik volt osztálytársam, és nagyon nincs vele kibékülve(az a másik fele, hogy IPON-ból rendelte, modulárisnak írták, nem azt küldtek neki, reklamált, és megmondták, hogy márpedig ő ezt rendelte...pedig nem...)
Mire jó egy Bios csere? Mondjuk én mit tapasztalok vele? Ugyebár nekem gyárilag engedi az OC-t normálisan...Érdemes lenne nekem lecserélni?
Sárpac: ne számíts rá, hogy a GTX480 tűrhető hang mellett, tűrhető hőmérsékletet produkál majd Furmark alatt
-
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #11130 üzenetére
pénztermelő?
pénznyelő
most én ott tartok, hogy ma az összes játék, amit próbáltam, gond nélkül ment, de nincs köztük a batman, ami általában előidézi a problémát...kipróbálom majd este, csak kicsit el is ment a kedvem, mert egy kékhalál után nem tudok visszajutni arra a helyre, ahova elvileg kéne+a feladatot nem jelöliGiot: havernak volt vagy 5 Powercolorja, és egyikkel sem volt baj...
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11125 üzenetére
PowerColor-ról még nem volt túl sok infóm bár akitől hallottam valamit róla az általában negatív volt. Amúgy a CCC-és tuningal kapcsolatban mikor megvettem az 5850 Toxic-ot rendesen lelombozott hogy 775/1125 volt a max a csúszkán mondom mi ez?? Majd el telt egy pár hét és a Sapphire kiadott egy hivatalos Bios-t a kártyámhoz ami már 1000/1300-at engedett az overdrive-ban.
(#11110) Bluegene: Nekem is ez a meglátásom hogy játékra asztali. Az még hagyján hogy nem valami nagy a kijelző, de iszonyat melegszenek ezek a gamer laptopok. Irodába, multimédiára, vagy netre viszont best of.
(#11106) P00By: hm szép egy jószág!
(#11129) amper zoli: Tedd linkbe egyszerűbb mint innen bemásolgatni.
-
-
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #11121 üzenetére
0x00000124 ez kell neked->[link]->angol ugyan, de itt írnak róla, írták, hogy meg kell próbálni a hang drivert frissíteni... de google-> 0x00000124 BSOD, vagy 0x00000124 windows 7 startup, vagy valami hasonlóval keress
amper zoli: 10.5b +1: CoD2-vel sem volt gond most, leszámítva a laggot, amit nővérem ténykedése okozott elő
-
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #11118 üzenetére
töltsd le a blue screen viewer nevű progit, abban ott van pontosan a hibakód, arra vagy te, vagy mi rá tudunk keresni
(vagy keress a kék képernyőn egy 0x00...-hoz hasonló kódszámot...szerintem az első megoldás kényelmesebb)
amúgy szerintem az én problémámra gondolsz, ami nem a driver miatt van, csak a cseréje óta
New Nfo-k az ügyben: Crysis Warhead, Dirt2, Brothers in Arms Hell's Highway alatt nincs gond, egyelőre csak ezeket próbáltam...
-
ffodi
veterán
válasz
kasa85 #10897 üzenetére
2.0-ás tuti van benne alapban, sőt ha jól tudom 3.x is. Szerintem inkább nyomasd fel a 2005-ös, és 2008-as Visual c++ keretrendszert. Ebből van 32 és 64 bites is. Szóval van választék. Ezeket még érdemes kipróbálnod, mert ez sokszor gond. Ha nem jó, akkor még egy driver reinstallt is megejthetsz. Ha így sem jó, akkor pedig sajna marad a Win reinstall.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
kasa85 #10891 üzenetére
Ezt tedd fel!
A 0.4 néha sajnos fagy. -
HSM
félisten
válasz
kasa85 #10697 üzenetére
Ja, azt nem mondtam, hogy 100%-ra....
Van azért az 50 és 100% között egészséges kompromisszum....
Mondjuk gyárilag az 5850 refim is (Giga amúgy) engedné olyan 85-90 fokig a kártyát alapórajelen (nemhogy furmark, bármi alatt), úgyhogy inkább beszabályoztam Afterburner-el, így max 80 fok, valós használat mellett pedig max 70-75 és nem sokkal hangosabb....Hallottad volna a 4890-em maxon... (4800rpm) Egyszer teszteltem 100-on, azt hittem (szó szerint) kirepül a mókuskerék a gépből!
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #10694 üzenetére
Hm! Érdekes.
A venti automatán csak ennyire pörgeti ilyen hőfoknál? (HSM) Lehet ez a bajérdemes lenne manuálisan belőni magasabb fordulatra hogy jobban hűtsön! (Igaz a fermi itt kezdi magát jól érezni
)
Én úgy csináltam 900Mhz-től felfele 10Mhz-enként toltam fentebb. Ahol még stabilnak tűnik (nem szemetel, nem dobál kockákat) ott ráereszteni a furmarkot vagy 15,20 percre.
Az everestel nem is próbáltam nézni a feszkót megnézem azzal is hátha -
HSM
félisten
válasz
kasa85 #10694 üzenetére
Nem kéne egy kis ventillátorfordulatot emelni rajta? rossz ránézni a hőfokokra....
Nálam ennyi: [link] (A tuningos eredménynél nem bírja már a VRM+memótuningot az azokat hűtő platni....) Bár a VDDC-nek elvileg nem olyan para a szűk 100 fok... Játék alatt így se megy 70-80 fölé....
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #10689 üzenetére
Nem szoktam feszt emelni én sem, amit tud alapfeszen hozza azt. Így nem tudok a nyakára taposni a VGA-nak.
Alapfeszen ennyire futja az 5850 Toxic. De arra nem sikerült választ találni hogy mennyi az alapfeszültsége a Toxicnak? Mert nem látják a progik. Kíváncsi lennék meddig megy el az 5870 persze szigorúan feszültség emelés nélkül!
Az Adaptív mód valóban sokkal szebb. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest