- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
wnix
senior tag
Nem szabad keverni az elektromos és a hűtőteljesítmény.
A peltier nem csinál mást csak azzal az árammal amit beviszel az egyik oldaláról a hideget a másik felére pumpálja. Ehhez elég alacsony áram is. Ha kevesebb áramot viszel beí úgy a hőátvitel nem olyan magas mint a névleges árammal (ezt az áramot a maximális hőátvitelre adják meg). Nem tudom olvastad-e a ''Valvo: Peltier-Batterien'' című könyvet (amit 1965-ban adtak ki), ebből van nekem egy kivonat amit fontosnak tartok: Bővebben: link].
itt is leírják, hogy a hőátvitel csak a maximális teljesítménynél rossz hatásfoku, mig alacsonyabb teljesítménynél a hőátvitel hatásfoka a beviteli áramhoz képest tullépi a 100%-is. (újabb peltierekket ez lehet 1000% felüli is)
a fenti peltiert ki is próbáltam (3V - 3A-al ami csak 9W) és azzal egy 70W-os AMD XP-t is tartósan 15C-fokon tartott.
MOD: aurum is írta a a mechanikus hűtőt, hogy 2..300% hatásfokú, ez teszerinted szintén nem lehetséges ??
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- AliExpress tapasztalatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest