- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
wnix
senior tag
Nem szabad keverni az elektromos és a hűtőteljesítmény.
A peltier nem csinál mást csak azzal az árammal amit beviszel az egyik oldaláról a hideget a másik felére pumpálja. Ehhez elég alacsony áram is. Ha kevesebb áramot viszel beí úgy a hőátvitel nem olyan magas mint a névleges árammal (ezt az áramot a maximális hőátvitelre adják meg). Nem tudom olvastad-e a ''Valvo: Peltier-Batterien'' című könyvet (amit 1965-ban adtak ki), ebből van nekem egy kivonat amit fontosnak tartok: Bővebben: link].
itt is leírják, hogy a hőátvitel csak a maximális teljesítménynél rossz hatásfoku, mig alacsonyabb teljesítménynél a hőátvitel hatásfoka a beviteli áramhoz képest tullépi a 100%-is. (újabb peltierekket ez lehet 1000% felüli is)
a fenti peltiert ki is próbáltam (3V - 3A-al ami csak 9W) és azzal egy 70W-os AMD XP-t is tartósan 15C-fokon tartott.
MOD: aurum is írta a a mechanikus hűtőt, hogy 2..300% hatásfokú, ez teszerinted szintén nem lehetséges ??
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest