- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam Deck
- Amazon Kindle
- Forrmell.enn
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zetecR
addikt
válasz
MZperX75 #1353 üzenetére
Nekem a gyárilag 2.6GHz-es A6 3650 alapfeszen, levegővel stabilan fut perpillanat 3550MHz-en (az IGP ennek megfelelően 444@630), egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy Sleep módból visszatérve mindig BSOD fogad.
Attól függetlenül, hogy reggel 8-tól este 10 folyamatosan megy, lefut 1.5 óra blend, 1-2 óra NFS The Run, közben munka megy Corel, PS, net, flash cuccok, stb; csak a sleep valamiért nem stimmel...
echterion: a NFS alatt néztem hogy 100% az IGP terheltsége, viszont a proci csak félgőzzel megy.
-
Slax
senior tag
-
audi100td
nagyúr
válasz
MZperX75 #1344 üzenetére
"asztalai Llano-t le lehet butítani ,egy mobil Llano szintjére?"
Nem tudom pontosan mire gondolsz, de alulfeszelni illetve lefelé lehet állítani a szorzót, kérdés az ITX lapok BIOS-ai mennyire "okosak". Nálam jelenleg 1,15V-on megy az A6-3500, fix 24-es szorzón (CnQ működik), egyelőre kisebb fesszel nem próbáltam még, de ez prime95 stabil.
más: Nincs valakinek tippje egy jó, de megfizethető fogyasztásmérőre?
-
MZperX75
addikt
Sziasztok!
Fejleszteni szeretnék ,számítógépemen.
Most 65W-paneltáppal szerelt(GigabyteMIB5140-házikóban miniITX) E-350 brazos rendszerem van.(X4-945 HD4870CFX-eladtam,sokat zabált,és nem játszom )Gondoltam A6-3500Llano-ra. A házikót megszerettem ,így maradna,de nem ragaszkodom hozzá.
miniITX lapocskában.Kérdés valaki próbálta,már meghajtani egy 65W-os paneltáppal(A6-3500)?
Egy kis sebesség növekedésre vágyom,asztalai Llano-t le lehet butítani ,egy mobil Llano szintjére?Gondolok itt A8-3820-as (65W) Mondjuk 2-2.1ghz-en alulfeszelve +3.5"HDD max fogyasztással 65W-os paneltáppal????
Vagy ne ragaszkodjak a 65W-hoz inkább nézzek egy másik házikót 90 vagy 120W-os paneltáppal?
Előre is THXminiITX FM1 lapocskája van e valakinek?
-
medek3
aktív tag
Van esetleg valaki, aki asrock A75 Pro4-M alaplappal A6 os procival stabil fsb értéket ért el?
-
finest
addikt
Szeretnék útbaigazítást kérni, nemsokára A6 3500 - Asrock A75 Pro4 kombóra váltok, van ezeknél a prociknál is olyan okosság, amit a stabilitás érdekében meg kell lépni, mint amilyen az CPU-NB vid fesz emelés volt az AM3 esetében? Alapórajelen, 1600-as memókkal akarom használni.
-
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #1310 üzenetére
Azonban ez A6.
Bekapcsolt AHCI és USB3-hoz nekem 1.25V-ot kell adom a NB-nek, különben nem stabil.
Ha jól figyeltem meg. -
zetecR
addikt
válasz
Mumukuki #1307 üzenetére
Nekem az UD4H-n 151-es FSB mellett is megy az AHCI & USB3.
151 felett szétesik a kép, szerintem az IGP nem bírja (az már 670MHz), annyira meg nem izgat a dolog, hogy szénné feszeljem.
Most az alapfeszes tuningra gerjedtem rá (na jó, a NB kap egy picit), most 130MHz-en tesztelem, órák óta stabil, pedig ment prime95, NFS, grafikai munka, flash játék.
Plusz fesz nélkül 2.6-rólt 3.4 szvsz nem rossz.
Pl. NFS alatt is alig pörög a venti a Brockenen, a billentyűzet a leghangosabb az egész gépben. -
audi100td
nagyúr
Én az utóbbi hetekben a stalker-t vettem elő meg a san andreas-t, az elsőt alapon is elég szépen viszi, a gta-hoz azért kell egy kis tuning, hogy minden körülmény közt játszható legyen.
VaniliásRönk: NB-nek nem 1,15V (nálam ennyi) az alapfesze ? Vagy az is procitól függ mint a magfesz?
-
echterion
nagyúr
Na, mivel analóg monitor miatt tuningolni nem tudok, kipróbáltam az alulfeszelést: egyelőre -0,1 V-tal is stabil a cucc. Alapból 1,41 V a fesz.
(#1265) F.B.I.: Szívesen. Amúgy szerintem is maradj az inteles cuccnál akkor.
-
echterion
nagyúr
Szia!
Tuning az mindig kérdés. Ha tuningolni akarsz, akkor Giga lap, meg DVI/HDMI csatlakozású monitor. Ezzel a kombinációval szép eredmények érhetőek el. Esetleg az AHCI-móddal lehet még baj, bár nálam 130-as alapfrekiig nem volt gond vele, fentebb meg nem próbáltam.U.I.: Az inteles mellég milyen kari menne?
Üdv.
-
F.B.I.
veterán
Üdv urak.
Ez a konfig menne egymással: Asrock A55M-HVS, A4-3300, 4Gb Corsair XMS3 DDR3 1600Mhz, esetleg egy kis tuning is lehetséges a lapban?
Kérdés a tuning, mert ha nem akkor Intel G530 lenne helyette 8Gb memóval.
-
azigazimoris
aktív tag
Pár napja , hogy elkészült...
Egy Sharkoon T5-ben egy 3650, Asrock A75 Pro 4 lappal, Corsair Vengeance 1600 memóriával, LC Cosmo 95 hűtővel, FSP Aurum 400-al meghajtva. Meg a sokat szidott Kingston V200 64 GB SSD-vel.
Valami bitang gyors és halkabb, mint egy temető
Köszi mindnkinek a segítséget
-
varga911
senior tag
Sziasztok,
Keresgéltem a topicban, de nem igazán találtam infót arról a jelenségről ami nálam fordul elő.
Egy A8 3850-nel van gond, megvétel óta csinálja.Általában minden szép és jó, de néha keresztbe csíkozza a képernyőt Windowsban. Ehhez hasonló a jelenség.
Játék alatt nem csinálja (CS:S), viszont néha előfordul hogy a legalsó 5-6 pixelsor felül jelenik meg. Ekkor ha kilépek, a Windows is szétesik, valahogy a kép nem középen lesz, hanem mondjuk jobbra eltolva 200 pixellel, de az eltolt kép kezdetéhez viszonyítva balra megjelenik a túloldalt lecsúszó rész is. Ilyenkor csak újraindítás segít.
Körülbelül 10-20%-ban fordul elő a hiba, eddig szemet hunytam felette, de azért fél év után idegesítő. Stabilitási gond nincs, nem fagy/indulgat újra a gép.
Gigabyte lap, A75 csipszet, 2x4GB Kingmax 1333MHz RAM, W7 64bit, legfrissebb Catalyst, tuning nincs.
Aranyozott HDMI - DVI kábelen kapja a monitor a jelet.
Van valami tippetek hogy mi lehet az ok?
Üdv.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1220 üzenetére
Ha Boinc-es @Home dolgokat futtatsz, es akarod, hogy a GPU is golgozzon, akkor kell a DP FP, kulonben csak disznek van az OpenCL tamogatas.
#1223 audi100td: Nekem is kijott kb. ugyanaz az update. Azt mondod ezzel nem szall el az AHCI tuningnal?
-
echterion
nagyúr
válasz
Auratech #1189 üzenetére
Egy akár több száz ezret érő motort összehasonlítani egy annak töredékét érő cuccal balgaság. Az, hogy elmegy a kép a VGA kimeneten nekem nem nagy áldozat. Mivel a sata portok és egyéb dolgok maradnak eredeti állapotukban, ez nekem nem gáz. Én is a stabilitásra törekszem, nem is feltétlen kell a tuning, de ha ott van, megnézem, hogy lehet előhozni. Azért vettem ezt a konfigot, mert kíváncsi vagyok rá, illetve a neten elég érdekes dolgokat olvastam róla, amiket szeretnék én is látni.
Amúgy a korábbi tuningok alkalmával a frekit rögzítettem 100-on, mert nem volt értelme emelni, nem növekedett a tuningpotenciál érezhető módon. -
Auratech
őstag
válasz
echterion #1188 üzenetére
De hát én azt hiszem, marha nagy hülyeség úgy húzni egy lapot, hogy a stabilitás azonnal sérül. Akkor a réggebbi deszkákon se fixáljátok a pci- ext 100-ra. Valameddig úgyis bírja... Amikor eldobja a képet, leakad a vinyó, lehal a dvd...minek húzni és pocsogni, hogy gond van? Elforrt a víz, nincs olajnyomás? Nem baj csak menjen. Ez vakrepülés, nem tuning. A tuning pontosan a kontrollt jelenti. Van pici rálátásom (Vr-zone cel-D 2.4@4.2-air) korábbról.
Először kell egy jó leírás a biosról, mi mire hat, aztán apránként előre. -
Fooler89
őstag
Hozzákezdtem volna a tuninghoz de azonnal el is akadtam annál, hogy CPU NB voltage és NB voltage. Mi a különbség a kettő között?
Amúgy jelentem nálam is rosszalkodik a hőmérséklet kiolvasás, aida és hasonló programok irreális értékeket írnak ki. Mindegy, már az előző AMD procimnál is ez volt, így ha nagyon kiváncsi vagyok elindítom az asrock extreme tuning programocskát. Gyártó által írt programban csak megbízok
-
Auratech
őstag
Nálunk a cél egy stabil 140-es fsb, minimális fesz emeléssel, vagy nélküle. Ekkor A 631-es proci 3.6-on zakatol és a ram pont eléri visszaosztva az 1866-ot. Keresgéltem a beállítások közt, de nem találtam a kompromisszum nélküli stabilitást lehetővé tevő opciókat.
A külső vga miatt van kép.
Az északi híd szorzójának állításával nem lehet befolyásolni a pci frekvenciát?
Láttam egy kínai csókát a tubon giga deszkát tuningolni. majd rákeresek.
Amúgy 3.6-on a proci még mindig csak 34 fokos maghőmérsékletű...
Azért az nem megnyugtató, hogy a pciex busz mondjuk 120-al nyargal. 105-ig normális. Felette a perifériák szívesen behülyülnek... -
echterion
nagyúr
Na, beraktam a Giga lapot, ezzel flottul megy a tuning, AHCI mód megy, csak az analóg kijelző kaki. 130-nál még stabil, tovább nem próbáltam, ha csak ennyi a vége, nekem már az is bőven jó lesz. Majd akkor kitesztelem, ha lesz egy digitális kimenetű monitorom.
Nem kell véletlenül valakinek egy ECS A75F-A Black Deluxe lap? Még ropogós, olyan új.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1170 üzenetére
"Elobb megvarom mi lesz a Trinity-vel. Mukodik ez is, egy kis tuning is osszejott nagynehezen, szoval kibirhato. Csak hat nem erzem, hogy ez lett volna eletem egyik legjobb vetele."
Ugyanígy érzek én is, nem is foglalkoztat már különösebben a dolog, arra jó lesz, hogy kihúzzam vele a Trinity-ig. Eladni lesz majd egy álom az biztos.
"Ne faradj, en mar irtam nekik."
Persze, már letettem róla, sejthető volt, hogy nem sok értelme van.
azigazimoris: "Másik kérdésem, hogy nem okoz gondot a procinak, ha emelem a RAM feszültséget? Gondolom nem okoz problémát mondjuk 1,65 V." nem okoz gondot
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
szacsee #1133 üzenetére
Elobb megvarom mi lesz a Trinity-vel. Mukodik ez is, egy kis tuning is osszejott nagynehezen, szoval kibirhato. Csak hat nem erzem, hogy ez lett volna eletem egyik legjobb vetele.
#1152 audi100td: Ne faradj, en mar irtam nekik. Kb. egy honappal kesobb elkuldtek az aktualis legfrissebb BIOS-t, ami ugyanugy kalap... aztan minden egyes alkalommal, amikor kijott egy ujabb verzio, kaptam egy-egy levelet. Persze az aktualis 1602-vel sem valtozott a helyzet semmit.
-
echterion
nagyúr
Na, úgy tűnik ez az ECS lap nem valami tuningbarát. Már 105-ön sem jön be a Windows.
-
audi100td
nagyúr
válasz
echterion #1143 üzenetére
Nézd meg az ECS-nél mi a helyzet ha tuningolsz, oszd vissza a RAM-ot megfelelően, hogy ne az legyen a korlátozó tényező, SATA legyen AHCI módban, NB-nek adhatsz 1,3V-ot.
Nem tudom melyik gyártó miként oldotta meg, de pl. a PH cikkben tesztelt Asus lapon már fix volt az órajel.
-
echterion
nagyúr
Igen, reggel kipróbáltam meló előtt az új ramjaimmal. Feltoltam bios-ban 1600-ra, belőttem manuálisan az időzítéseket, majd egy fél óra játék után sem fagyott a cucc, egylőre az ECS lappal. Ha minden jó megy, hétvégén lesz egy kis időm kipróbálni, hogy mennyire tuningbarát így nálam a konfig, ha nekem megfelel majd a dolog, akkor a Giga lapom megy az apróba.
(#1128) audi100td: Esetleg neked is érdekes lehet, ha nem ragaszkodsz az USB3 meg SATA 3 dolgokhoz.
-
audi100td
nagyúr
Nem is tudom, lehet megtartom mégis és idővel megy bele egy A8-3850, az alapórajelen elég lenne nekem lényegében mindenre, esetleg beraknék még mellé valami 6570/6670-et CF-be.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1124 üzenetére
Mivel USB 3.0-s eszkozom nincs, siman tiltottam. De jo tudni, hogy az sem mukodik.
Pusztan a teljesseg kedveert, a Pro-n van egy ASMedia SATA-vezerlo, az sem mukodik tuning mellett. Gondoltam igy hatba tamadom az AMD szutyok chipsetjet, de vakvaganyra futottam.
Meg probalkozhatsz egy PCI-E SATA-vezerlovel.#1127 audi100td: Csak egy otlet volt.
Ha nem regisztraltam volna egy Win7 OEM kulcsot erre az ipari hulladekra, akkor lehet, hogy mar reg ritualisan elegettem volna...
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1121 üzenetére
Igen, annyin megy, ellenőriztem prime-mal teljes terhelés alatt is, 2,4GHz-en marad az órajel.
Őszintén szólva, egyszerűen nem kockáztatnám meg, a TRIM-nek pont az a lényege, hogy gondoskodjon arról, hogy egyforma arányban használódjon el az SSD, egy ilyen meghajtó meg nem 2 Forint, de igazából mindegy is, úgy vettem észre az USB 3.0 már 106 MHz-nél elszáll.
zetecR: Max bukóval lenne rá lehetőségem, szerencsére még megvan az i3 procim, januárban meghirdetem a lapot meg a procit is, nem fogok itt bohóckodni.
echterion: Jogos felvetés, de voltam olyan, hülye, hogy megbíztam Oliverda írásában aki köztudottan AMD szakértő, elvileg hivatalos forrásból kellett volna származnia annak az információnak, hogy a PCIe és SATA órajel fixálva van. A másik meg, hogy lehetett az AMD is ilyen rohadt sunyi, hogy nem tiltotta le hivatalosan a tuningot, mint az Intel, amikor nem kivitelezhető normálisan, így nem lett volna probléma, eleve meg se fordult a fejembe, hogy megint AMD-t vegyek, ezek után meg már elvből sem soha a büdös életben.
-
echterion
nagyúr
válasz
audi100td #1108 üzenetére
Ezért kell alaposan körbejárni a témát. Én kb. minden cikket elolvastam, mielőtt úgy döntöttem, kipróbálom ezt a platformot. Ezért is került annyiba a procim, amennyibe. Mikor először gondoltam erre, még 30ezer alatt volt valamivel a 3850-es, sőt, még kapni is lehetett. Aztán, mire döntés született, minden megváltozott ezen a téren. De így, másfél hónap múlva elmondhatom, hogy minden adott, működik a cucc.
-
medek3
aktív tag
Ez tök jó. Szóval hiába sikerül a húzás a Dsub-on csatlakoztatott monitor nem fogja megjeleníteni?
Érdemes olyan táppal nekikezdeni amelyik a nem ajánlott kategóriába esik a táp topikban?
Egyébként nem értem minek a gyári tuning, ha lósz@rt se ér.
Nálam már 110-nél kifagy még a bios is.Hogy a francba sikerült 144 re húznod?
-
audi100td
nagyúr
Köszi, magyarul felejtős a dolog, főleg az én lapommal, de igazából mindegyikkel ha azt veszem, hogy nem lehet SSD-t használni tuning esetén.
Ennek fényében baromira nem tartom korrekt dolognak azt ami le van írva a PH tesztben, ez így totálisan félrevezető (szándékosan?), ha ezt előre tudom soha nem veszek ilyen APU-t, ugyanis 2,1GHz-en, 3 maggal harmatgyenge.
-
szacsee
nagyúr
válasz
audi100td #1099 üzenetére
Nem lehet, hogy valami everest /aida bug, vagy a biosban írja, hogy mennyivel emelkedik a frekije a PCI-E sinnek?
Less be ide, arra élveznek... már bocs a kifejezésért, hogy milyen ramot, mekkora tuningot alkalmazzanak egy 150K-s laptopnál. Oké én sem szarral gurigázok, mert az asztali gépem árából kijönne egy ilyen lazán, de azért meggondolnám, hogy megemelem-e a frekit.
T60-nál is a frász kerülgetett, ha 60°C-ot elkerülte a GPU vagy a CPU hőmérséklete. -
audi100td
nagyúr
"A tuningot kedvelők szerencséje, hogy az FCH-ba integrált órajelgenerátor ellenére is van lehetőség klasszikus tuningra. Ez annak köszönhető, hogy az Intel LGA1155 mellé készített Cougar Point PCH családdal ellentétben itt a chipsetben fixálva van a SATA és a PCI Express órajele. Ennek jótékony hatása, hogy nem akadunk el már az alap referencia-órajel felett pár MHz-cel."
Csak tudnám miért áll ez a 22 oldalas PH tesztben, most akkor hol az igazság?
szacsee: ez most komoly, hogy pont a mobil platform-ra dobtak ki BE procit? eleve laptopot nem tuningolunk, ha mégis az a szemembe nem laptop
-
-
audi100td
nagyúr
Nem egészen értem a logikát, miért kell azárt Bull-t venni ha valaki tuningolni szeretne? Annyi pénzért meg amúgy is akkor már 2500K-t vennék, nem pedig egy kazánt. Ez megint tipikus AMD-s bénázás, ha végre van is egy használható cuccuk, azt is elcseszik valamivel és még túl is árazzák.
"Hát azért nem teljesen, mert ígértek BE-s Llanot is."
És hol van? Jön egyáltalán még olyan vagy majd kidobják 1-2 hónappal a trinity megjelenése előtt? újabb csalódás...
-
-
audi100td
nagyúr
Összeraktam a Liano-s rendszeremet, most esett le, hogy nem lehet fixálni a pcie frekit? Ez most komoly? így kb egy az egyben el lehet felejteni a tuningot
-
Misua
senior tag
válasz
csaba.apagyi #1088 üzenetére
Akkor ennek semmi értelme, mivel 3650 (32000) + 6670 (19000) = 51000
És ha mondjuk maradunk FM1-nél: X4 631 = 21000 és így marad 30 ropi egy rendes vgara (6770 és társai) -
Misua
senior tag
válasz
csaba.apagyi #1086 üzenetére
És ha mondjuk A6-3650 + 6670, akkor mely vganak fog megfelelni a teljesítmánye?
-
Misua
senior tag
Még egy kérdés: ha Skyrimhez lesz csak A6-3650-t, és pár hónappal rá egy normális diszkrét vgat, akkor csak a diszkét vga teljesítménye lesz, vagy kumulatívan?
-
Mercutio_
félisten
válasz
VaniliásRönk #1069 üzenetére
Szerintem ha a 4 hónapos ipon-garis 3650+Asrock A75M + 2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600 + 1TB WD Caviar Blue-mat meghirdetném mostani bolti nettóért azzal mindenki elégedett lenne
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pocok256 #1058 üzenetére
Viszonylagos minden, ha a 3650-et egy AMD X4 640-hez viszonyítom, aminek a sebességét hozza, de van mellette egy integrált VGA is a prociban, közel azonos áron, akkor nem olyan rossz dolog
Komolyabb játéknál már persze más a helyzet, de oda nem is tudom újonnan mit érdemes mostanság venni egy közepes VGA (6750/6770/6850) mellé -
Misua
senior tag
Üdv!
Haveromnak raknék össze egy gépet, csakis Skyrimmel fog játszani (1-2 évig), és mivel nagyon szűkös a keret gondoltam kihagyom a diszkrét vgat és csakis AMD A6-3650 2.6GHz FM1 birkózna a játékkal.
Kérdés hogy ez mennyire futna e rajta a játék...természetesen nem full HD-ben, de azért max grafikán. Esetleg ha van erről pár teszt, azt megköszönném -
audi100td
nagyúr
Ha valaki esetleg elcserélné APU-ját (A6-3500-tól felfelé) egy i3-2100-ra, kérem keressen meg priviben, van hozzá alaplapom is, H61-es Gigabyte és ECS, szóval lehet válogatni is.
Háttérbe szorult a játék a zene javára, így változtatnom kell a rendszeremen... -
VaniliásRönk
nagyúr
Ha tuningolni akarsz, sajnos meg tanulnod hogyan kell, mert neha hetekig stabilnak tunik a rendszer, aztan jon egy tipikus fagyas, reset, stb., es rajossz, hogy megsem az. A problema jellege alapjan pedig ki kell talalnod hova erdemes nyulni a beallitasok kozott. Ez tapasztalat, erre leiras sincs. Altalanos recept egyebkent is lehetetlen, mert minden egyes konfiguracio teljesen egyedi.
Linkelt egy topikot echterion, pl. annak az elso hozzaszolasaban van egy terjengos leiras arrol, hogy mi fan terem a tuning. Persze ennyivel meg nem mehetsz neki egy FM1-nek (alapvetoen AM2-hoz keszult), de legalabb kepet kapsz arrol, hogyan is kell nekifogni, mire kell figyelni.
Gondolom vezetsz. (Szokasos autos pelda, nem megkovezni!) Mielott megtanulsz vezetni az is eleg ijeszto es nem is 5 perc az egesz. Aztan amikor belejossz akkor szorakozasnak sem utolso. Nem mellekesen olyan szabadsagerzetet ad, amirol igy utolag gondolom nem szivesen modanal le.
-
medek3
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1045 üzenetére
Esetleg nem e lehetne e
hogy megmondod mit mire állítsak?
Mire megtanulok tuningolni vehetek egy új gépet.
-
Dadan01
senior tag
válasz
Mercutio_ #1044 üzenetére
Hi
A tesztet azt természetesen olvastam, meg sok egyebet is, de az sajna ezekből nem igazán jön le, hogy mennyivel jobb is ez csak apu felállás, mondjuk a te 3650-edet nézve, az én 2600xt-mel szemben? Nyilván nem akarok 13fpssel skyrimezni 1920ban, de 1280as felbontásban lenne-e akkora különbség, ami megéri a beruházást? Szegény moncsim nativban még csak a desktopot mutatta, pedig rajta nem múlna
-
Mercutio_
félisten
válasz
Dadan01 #1039 üzenetére
Én is kékbordás 1600MHz-s HyperX-eket használok, hogy pontosan az-e amit írsz nem tudom, de szereti a 3650
3800-ra szerintem nincs értelme várni, Win7 alatt (de talán XP alatt is) SW-ből gond nélkül alulfeszelhető a proci, és akkor annyit fog fogyasztani, mint a 3800.
Lentebb ii lenkeltem, itt és a teszt következő oldalán láthatod mit tudnak az APU-k magukban és 6670-nel hibrid-CF-ben.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A szorzot emelheted, nem lesz gyorsbb a CPU, mert a felfele allitas le van tiltva. A programok csak BIOS-hiba miatt irnak ki magasabb orajelet.
Ha ilyen modon kozelited meg a tuningot, hogy csak ugy feltolod maximumra az ertekeket, akkor tiszavirag eletu lesz a tuningkarriered.#1040 echterion: A Memtest nem nagyon tud mit kezdeni az inkompatibilitassal, csak a hibas modulokat tudod kiszurni vele.
-
Dadan01
senior tag
Üdv
Szemezek erősen ezzel az APUs platformmal, és a következő kérdésekre keresek választ.
Kingston hyperx blu xmp ddr3-1600 4gigás kitet vennék, jó-e?
Melyik APU nyújt legalább akkora grafikus teljesítményt, mint a jó öreg 2600XT-m?
A8-3800 mikor várható a piacon, a 65Wos tpd miatt erre fáj a fogam leginkább.Adam
Egy 3800+ AM2-es athlon procit nyúzok lassan 4 éve már, ideje váltani.
-
zetecR
addikt
Az A6-nál ugyanez a helyzet.
Default 100MHz az FSB, a CPU szorzója 26, a GPU 4.44, a memória pedig attól függ, hogy milyen a modul.Mivel fix a szorzó, csak a FSB emelésével tudsz tuningolni, amit nagyban behatárol az alaplap képessége, a Gigabyte-ok 150 fölé is el tudnak menni, az Asrockok pl. "csak" 125 környékéig.
Az FSB növelésnél probléma lehet, hogy a PCIe nincs fixálva, az is emelkedik, emiatt van olyan lap, amelyiknél problémák lehetnem az AHCI móddal és az USB3-mal.
Valamint D-SUB-on csatlakoztatott monitorral.Ha a 125-ből indulunk ki, akkor a GPU 125x444=550-en fog menni (ennek fix a szorzója, csökkenteni sem tudod), a CPU 3250-en, a memória a szorzótól függően 1333/1666/2000/stb.
Ezekhez az értékekhez szinte biztos, hogy kell egy kis plusz fesz, az NB-t 1.3V-ig, a CPU-t 1.5-ig érdemes feszelni.Ha az FSB-t nagyon magasra tudod emelni (mondjuk 150MHz), akkor szükség lehet a CPU szorzójának csökkentésére, mert 3900MHz-et már nem biztos, hogy bír, akár 1.5V-on sem.
echterion: 1066? Az effektív 2132-t jelentene?
-
medek3
aktív tag
válasz
echterion #1015 üzenetére
Nekem ilyesmit akkor csinál, ha a tuning programban 100-ról 110 re emelem az APU frekijét.
Viszont a CPU frekijét engedi a max-ra állítani az AXTU-ban.Bios-ban a szorzót átállítottam 45-re erre az 1600as ramot 1866ra húzta fel.
Olvastam egy tesztet ahol azt írták, hogy engedi a bios az emelést csak gyakorlati hatása nincs mivel marad minden ugyan úgy.
Jó lenne egy kicsit érteni hozzá.
-
Mercutio_
félisten
Dobd fel az aida64-et ott a Számítógép / Érzékelő fülre kattintva láthatod a valós értékeket, meg azt is, hogy a magonkénti érték fals, csak a teljes procira vonatkozó érték jó.
audo100td: 3850 helyett 3650 és máris jobb az ár, alaplapból is jó az Asrock A75M-HVS aztán, hogy megy mellé erős VGA vagy sem az már egyéni döntés, ha kevés a játék egy SSD-re költeném inkább a pénzt nagyon sokat gyorsít a rendszeren.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
balkoger #1001 üzenetére
Ok, akkor mondjuk max. 2-3e Ft-tal olcsóbban jössz ki az APU-val, ár/teljesítmény szempontjából úgy már megéri?
Akkor volt ez jó vétel amikor Herr Z osztogatta 28k-ért a 3850-et és hozzá 14-ért az A75-ös Asrock lapot, csak azóta szépen elszállt a Ft is, meg talán az AMD is.
-
audi100td
nagyúr
"Most is 17 fokos."
Biztos vagy ebben? Ha igen akkor nálad nagyon hideg lehet.
#976 balkoger: Csak az a gond, hogy jelenleg baromira nem olcsó ez az apu és beszerezni is alig lehet, arról nem is beszélve, hogy a legfapadosabb lap is 16-17e Ft hozzá. Ez persze részben a gyenge Ft sara, de akárhogy is nézem ugyanannyi pénzből játékra dedikált vga+cpu-val komolyabb cuccot lehet venni és oda elég az olcsó 1333/CL9 Kingmax is, míg az apu alá drága RAM is kell amivel eteted a gpu-t. Össze is dobtam 3 konfigot kb. ugyanannyi pénzből, ennek fényében inkább kivárok, pedig én is jobban örülnék ha A8-3850 lenne a gépembe, már csak a fogyasztás miatt is.
-
medek3
aktív tag
válasz
balkoger #981 üzenetére
Már mint + pénzbe. Az A6-hoz adták, gondolom neked is.
Nálam is két gyerek figyel.
Családi mindenesnek vettük. 130Eft raktam össze úgy a gépet a régi házba, hogy az árban egy 22"-os samu led monitor is benne van.
Igazából aki csak játszani akar az vesz egy xboxot. Nincs semmi hóka-móka csak játék és többnyire mindenkinek egyforma a gépe. A fiam most kap karácsonyra egy kinect-et hozzá.
Ez a pc-s hablaty az fps és egyéb okosságokról már nem a játékról szól.
Beragadta őket az őrvény és nem tudnak elszakadni. Nekik maga az fps és a tesztek a játék. -
balkoger
tag
válasz
azigazimoris #959 üzenetére
Attól függ mennyit áldozol rá és mekkora helyed van a beépítésre.
2 gépet is építettem ezzel a hűtővel, merthogy nagyon olcsón beszerezhető (3800,-) mindkét proci TDP értéke 95w- volt és nagyon halkan hűtötte, köszönhető a folyadékcsapágyas ventinek is. Igaz 4 hőcsöves, de meglepően jól hűt, következő szint coolermaster tx3, azután pedig a Scythe Mugen 2 amit már 2 gépbe is raktam, 125w tdp-s procikat hangtalanul hűti.
Remélem segítettem -
medek3
aktív tag
A gyári hűtő olyan tökéletesen működik ahogy elvárható. A hangját se lehet hallani és az életbe se fogja megközelíteni a proci hőmérséklete a max értéket.
BF3 játék közben:CPU
AMD A6-3650 18 °C
Llano 32nm technológia
RAM
8,00 GB DDR3 @ 800MHz (9-11-11-29)
Alaplap
ASRock A75 Pro4-M (CPUSocket) 37 °C
Grafika
SA300/SA350 (1920x1080@60Hz)
AMD Radeon HD 6530D (ASRock) 17 °C
Merevlemezek
313GB Seagate ST320DM0 00-1BD14C SATA Disk Device (SATA) 36 °C
Optikai meghajtók
LWZMHUB FS5M30PMF0 SCSI CdRom Device
Audió
Realtek High Definition AudioÉs egy huncut fillérbe sem került.
-
balkoger
tag
És hogy csatlakozzak az előttem szólóhoz, olyan usereknek tökéletes ez a platform akik saját háztartásból 1-2 gyerek mellett kigazdálkodva vesznek gépet és nem vetik meg a játékokat sem. Nem az egész napjukat töltik a gép mellett, mert munka mellett erre úgysincs idő és a családi dolgok sem engednék, hogy állandóan csak az fps- és banch eredmények miatt vegyék ki a családi kasszapénzt.
Nem tudom miért írjátok, hogy az APU nem elég komolyabb játékokhoz, nekem tegnap a colin és a forma1 is tökéletesen futott fullos beállításokkal 1920*1080 felbontáson.
Amiért pedig tökéletes nekem ez a platform:
- nem zúg vagy fogyaszt feleslegesen a dedikált vga
- kicsi házban is elfér (jelenleg book type pc)
- csendes és keveset fogyaszt főleg azért mert 90%-ban nincs kihasználva
- lehet vele játszani (végre feltehettem a saját játékaimat is, nem csak a gyerekjátékok voltak)
Mennyibe is került?
- 34e. a proci postával (3850)
- 24e. a lap (merthogy kicsit extrásat választottam)
Minden egyéb volt vagyis egy AM3-as rendszert cseréltem le, annyiba került, mintha vettem volna egy 5570-es kártyát. -
medek3
aktív tag
válasz
csaba.apagyi #970 üzenetére
Ellen példa pl. pont az amit vettél te is. Szerintem 40 ért 4 magos proci és kiváló video elég jó arra, hogy kikapcsolódjon egy kicsit az ember. Ha szar a játék hangulata akkor nincs az a csili vili ami segítene rajta. Speciel én az árnyék hatást és a motionblurt nem kedvelem. Nálam a BF3 High beállításon tökéletesen fut és "csak" A6 os és nincs PCI video .
Ahogy elnézegettem néhány kártya bemutatót ahol a nagyon "ütős" kártyákat mutatták be nem vettem észre játék élményben semmi különbséget, csak az ugrott be, hogy a félkegyelmű ütődötteket akarják behúzni akiknek nincs semmi más az életükben csak a pc-jük. Ebben a topikban meg néha az az érzésem támadt, hogy az inteltől írogatnak ide.Ja és én komolyan szoktam játszani és nem veszek el a fölösleges sallangban.
Ne engedd, hogy elvegyék a kedved attól amire már pénz adtál ki. Hidd el jó kis cuccos ez.
Mindig lesz egy nagyon hightech akinek egy tizessel többe került a cucca és még mindig elégedetlen. Ez biztos mint a huszonegy. -
csaba.apagyi
csendes tag
Sziasztok!
A8 3850-em van, a kérdés az lenne, hogy a Dual-Graphics dolog milyen kártyákkal kompatibilis?
A doboz ezt a hármat említette: HD 6450, 6570, 6670.Még a legjobb is elég belépő kategóriának tűnik nekem, nem tudom elég lenne-e komolyan játékokhoz? Vagy az integrált mag együtt tud működni jobb kártyákkal is? Ha igen, esetleg tudtok-e ajánlani olyat, ami várhatóan 1-2 évig jól viszi majd a dolgokat és elérhető árú?
-
medek3
aktív tag
Elég jó kis proci az A6 is. Nálam a crysis 2 ultra beállításon is rendesen fut.
Visszább egy jó pár oldallal írták, hogy kifutott termék a socket FM1 és nem terveznek új procit hozzá a későbbiekben.
Úgy érzem, ha veszek hozzá egy combosabb videokártyát, a 8Gb ramot kibővítem 32 re és később lecserélem A8- ra, még évekig jó szolgálatot fog tenni.
Én nagyon örülök, hogy ezt a konfigot választottam. -
azigazimoris
aktív tag
Ok,
Alaplap már eldőlt Asrock A75 Pro4 lesz. 3650 lesz a proci.
Valaki egy csendes hűtőt tudna ajánlani hozzá ?Köszi mindent!
-
-
medek3
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #948 üzenetére
Igazából nem nagyon érdekel a tuning csak gondoltam, ha már biosban és abban az akármilyen nevű progiban is lehet állítgatni a dolgokat, megpróbálom.
Így meg hagyom a francba. Megy ez tuning nélkül is rendesen.
Köszi.echterion: köszi
-
echterion
nagyúr
Ez nem tuningplatform. Itt nem fogsz csúcsokat döngetni, némi pluszt ki lehet sajtolni, de ennyi. Azzal a lappal meg itteni tapasztalat szerint minimáltuning lehet csak, mert nem bír ki sokat.
Ha tuningolni akarsz, akkor inkább AM3 kellett volna, vagy egy 1156-os platform. A mostani konfig úgy jó, ahogy van. Esetleg a ramokon húzhatsz egy kicsit, de 1600 felett az sem ad akkora pluszt, hogy túl sok időt kelljen belefeccölni. -
medek3
aktív tag
Szia!
Hozzád irányítottak LIano ügyben. Most vásároltam a fiamnak.Nem tudom, hogy mit érdemes és mit nem bekapcsolni a bios-ban.
Asrock A75-pro 4-M alaplap AMD A6-3650 2.6GHz FM1 BOX processzorral és KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT memóriával.
SAMSUNG S22A350H monitorral.
Választhatom a legnagyobb értéket a processzor és a video tuningnál?
És akkor mennyire kell emelnem a feszkót? Azt is maxra?
Bios-on belül.
AZ AXTU-t még nem volt időm meglesni.
Ha tudsz, segíts légyszi. -
Skynet258
veterán
válasz
azigazimoris #942 üzenetére
Nekem az Asrock Pro4 (nem az M-es) szépen muzsikál, bár ha visszaolvasol, akkor a tuning nálam nem ment olyan kiemelkedően jól - hogy lap vagy proci "hiba", azt nem tudom. Ezzel együtt nincs bajom a lappal, semmi rendellenességet nem produkál, így ajánlhatom, egy pont neki.
-
azigazimoris
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés. Tudom, olvassak vissza meg kérdezzem az alaplapos topicban, de nekem a használók véleménye kell...
FM1 építés biztos.
Milyen lapot ?
GIGABYTE GA-A75M-UD2H
ASROCK A75 Pro4-M
Asus nem érdekel.A Giga picit olcsóbb,az Asrock jobban tetszik :-)
Esetleg
ASROCK A75 Extreme6
Mivel adna többet?Köszönöm !
Ja, tuning nem játszik.
-
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #929 üzenetére
És a maradék 38%???
Azon kik osztoznak?balkoger: önállóan az IGP-t nem tudod tuningolni, az FSB emelésével a fix 6x-os szórzón keresztül "nő" a frekvencia.
Ehhez szükség lesz a NB fesz emelésére, de szvsz ezt neked kell kitapasztalnod, hogy mennyit bír alapfeszen.Nekem most a ramok miatt csak 148MHz a FSB, de az ajánlott 1.3V-ról már visszavettem 1.275-re és így is stabil. Majd megyek lejjebb, amíg csak lehet.
-
balkoger
tag
Holnap megérkezik a processzorom, meddig lehet emelnem az igp-jét plussz feszadás nélkül?? (A8 3850)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest