- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
válasz
RexMaximus #50663 üzenetére
Pentium D?
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
RexMaximus #50655 üzenetére
Nem is tudtam ebből volt fekvő verzió.
-
erer1000
őstag
válasz
RexMaximus #50652 üzenetére
Nekem Asus V7100M néven ment MX200 32MB van, az ment borda nélkül, de borda esetén is meleg volt már eléggé
Illetve egy ismerősöm adott egy Radeon 9550-et, borda nélkül. Saját bevallása szerint úgy használta 1 évet.
Én azért tettem rá -
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #50647 üzenetére
En 3 fele mentek. Bar nagyon fontos adatom kg 200gb ami nincs internet es gepkozelbe.
Meg van egy feltera jatekgyujtemeny is.
Raid otthonra felesleges. Az folyamatos uzemre van kitalalva.
-
válasz
RexMaximus #50647 üzenetére
Redundancián én is dolgozom egy ideje.
4x3 TB RAID-Z amit használok most, de lassan le akarom cserélni az összes disket. Előtte le kellene backupolni valamire / valahova. Célszerűen akkor már geo-redundancia lenne a tuti.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #50644 üzenetére
Csinalj magadnak egy ftp-t. Kis gep. 10-20w max.
-
krisz67
tag
válasz
RexMaximus #50644 üzenetére
Google Drive
30 TB
107.990 HUF / hónap -
krisz67
tag
válasz
RexMaximus #50642 üzenetére
Az cumi
Hátsz MEGA-n 50GB ot kapsz ingyen, és asszem csak napi kvóta van megszabva 1GB talán.
Google Drive is nagyon jó, talán a legjobbak egyike, cross platform, bárhonnan, bármikor elérhető 15GB ot kapsz egy accountra, ingyen. Napi szinten használom, backupra, file megosztásra.
OneDrive se vészes, viszont ott is volt egy akció régen, ha most reggelsz, akkor +50GB ot kapsz, erre nemrégiben levették vissza 5GB ra....Szal ez felejtősebb
Van pár Computer Panoráma, GameStar, PC World +1-2 sallangab is akad szerintem, a lemezeim között.
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
RexMaximus #50630 üzenetére
Erről eszembe jut, a játékújságok régi mellékleteiről nincs online archívum?
-
válasz
Ezeket meg tudnád osztani valamilyen módon?
Érdekes ma, 2017-ben azt olvasni egy shareware + freeware anyaggal teletűzött CD-n, hogy tilos megosztani. Lévén a shareware és freeware anyagok terjesztését már korábban, nemzetközi jog biztosította, ennek explicit tiltása szerintem eme jogot sérti.
Kíváncsi vagyok, ma is megállná ez a helyét, ahogy '95-ben is. -
arn
félisten
válasz
Ezen az alcimen sokaig gondolkodhatott a cdboritot megalmodo
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50603 üzenetére
ezek a frissitett bx lapok mar mind 99ben jottek a p3/cumine melle. 2000ben, mar az okafogyotta valt slot helyett meg volt egy utolso menet socket370el, de az mar 2000ben nagyon a hattyudal volt.
Abit BH6 1998.08
Slot A 650Mhz 1999.06 (de mag fuggo - az elso athlon 700as volt max)
Asus P2B-F 1999.07
Asus P3B-F 1999.09
Asus K7M 1999.11
Asus Cusl2-C 2000.09
Asus Tusl2-C 2001.07nem 100%, de kb
a p3as gepemben igy allok, vinyo nincs meg bele... tapot ha talalok vmit -5val, akkor talalan cserelem.
Alaplap Asus P3B-F rev 1.04 Intel 440BX Slot 1 AGP 2x + 5 PCI + 2 ISA 1999.09.
Processzor Intel Pentium III 700B SL3XM Slot 1 1999.10.
Processzor hűtő SECC2
Memória Toshiba PC100 SDRAM 8ns 64M x2 1998
Videokártya Asus V6600 32M AGP NVIDIA GeForce 256 1999.10.
Videokártya Diamond Monster 3D II 12M PCI 3Dfx Voodoo2 1998.03.
Hangkártya Creative Sound Blaster AWE32 CT3910 ISA DSP4.13, CT1747 OPL3 1994
Hangkártya Gravis Ultrasound Plug & Play 1.0 8M ISA 1995
Hangkártya Creative Sound Blaster Live! CT4620 PCI 1998
HDD Seagate Barracuda 7200.7 40G 2003
ODD HP CD-Writer Plus E118405 24x4x4x CD-RW IDE 1999
Ház In Win IW-A500 1998
Tápegység Chieftec GPS-350EB-101A 2005 -
válasz
RexMaximus #50603 üzenetére
Engem nem zavar az időbeli eltérés. Egyrészt abból építkezek ami van/tudok venni/kapok. Másrészt duplán jó az egész, egy alapkonfig visszavisz az időben, egy hozzárakott akkor még nemlétező VGA pld pedig azt az illúziót kelti hogy abban az évben én vagyok a király
. A túl régi alkatrész is feelinges, pld a K7M- ben a GusClassic, értékes régi darab, és ráadásul működik a már végülis nem hozzávaló lapban.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50595 üzenetére
Ez meg inkabb 99 vege
p3 500-700.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
RexMaximus #50595 üzenetére
Abit KA7 helyett Asus K7M alpom van. (fejben keverem oket
)
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50589 üzenetére
Igy is f8al fotoztam, csak a kulsonel volt 2.8. es itt nem is olyan nagy a szenzor, kb negyharmad koruli, az apscnel meg kisebb rekesz kellett volna.
Csak egy jol megvilagitott helyet kerestem, ill a kis szenzor 2.8 miatt ellenfenyben fotoztam, hogy homogenebb legyen.
-
válasz
RexMaximus #50554 üzenetére
A tomshardware féle amd sütést vagy 3x próbáltam reprodukálni pár socketA lappal és procival.
Az eredmény mindegyiknél az volt hogy a proci 100+ foknál lekapcsolt, ha nem a belső védelme kapcsolta le akkor az alaplapé. A borda levétele után kb 1 másodpercel lekapcsolt a gép. Bordával de venti nélkül 90-100 fok között ment és a lap throtlingoltatta.
Ettől függetlenül talán megoldható de nehezen, hővédelem nélküli proci + olyan lap aminél lecsípjük vagy kikapcsoljuk szándékosan a hővédelmet (esetleg noname lap amiről lespórólták a szenzort?). Röviden: szándékosság nélkül nem lehet reprodukálni. -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50564 üzenetére
Tobbnyire az aktualis csucs kerul bele a tablaba, hogy az melyik mag... Mindegy
-
válasz
RexMaximus #50547 üzenetére
Érdekes hogy offba tetted, pedig ez egy alapvető pszhihológiai/gyakorlati oka a retrozásnak.
(#50548) arn : igen, ha akkor nem lehetett, legyen most. Bizonyos cuccok nekem egy hosszú anyagi mélyrepülés miatt nem lehettek. Bár van olyan is, mely lehetett volna, de halogattam, pld a fent említett Tua1.4. Most van 7 db
, de abból nem adok senkinek. A duplázottakból ajándékozgattam, de ezen 7db már ritkuló, féltve őrzöm. Vagy legfeljebb 2db mehetne cserealapba, de csak szintén nagyon ritka hardverért ( mint pld az aláírásomban keresett ).
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50547 üzenetére
En altalaban addig hajtok egy hwt, amig nem sikerul egyet talalni normalis arban
ha anno nem lehetett, legalabb most olyan legyen, mint szeretnem. Es elobbutobb mindig jon egy, max kesobb.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50539 üzenetére
Mar irtam, retro gepet azert epitunk, mert lassu
amugy fasza volt, amig nem kezdtek penyara optimalizalni...
-
Hosssszu
őstag
válasz
RexMaximus #50532 üzenetére
Hát ezen csak UTP csati van.
-
válasz
RexMaximus #50541 üzenetére
386SX 2MB memóriával. Az XCOM csak akkor indult el, ha kicsontoztam amit a memóriába töltöttem. Pl. még a játékon belüli zene is luxuscikknek számított...
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
RexMaximus #50539 üzenetére
Attól függ milyen élményt keresel. Ha NFS high stakest nézzük ott nekem azt mondta nem pentium prockóm van úgyhogy bekaphatom és nem indult el.
Nagyon pipa voltam miatta mert akkor még az NFS voltazisten és nagyon szerettem volna vele játszani.
-
alvaro
senior tag
válasz
RexMaximus #50532 üzenetére
A mindenevőséget meg tudom erősíteni, megy benne a k6-3+ is, sőt a Tillamook MMX is, igaz csak 3.5-es szorzóval és L2 cache nélkül. Nálam egy dolgot nem szeret, fogalmam sincs, miért: a 6x86L-eket. Azok viszont mennek az Asus P5A-B-ben, szóval egye fene.
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
RexMaximus #50529 üzenetére
Csak olvasom az alaplapi manualt és nem ír külön K6-2-t csak olyat hogy K6 (MMX).
Más. Avagy hogyan gányoljunk bele a lapba egy voodoonak helyet ha CYRIX prockó van benne aminek kell a hűtés. [link]
Hogy lehetett ilyen szarul megtervezni egy lapot?
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
RexMaximus #50521 üzenetére
Ooo, hazra pont vadaszgatok. 1-2db-ot elvinnek.
Hova kell erte menni? -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50508 üzenetére
a 100 evvel ezelotti ujsagok szovegei szinte szepirodalmi munek tunnek amellett, amiket ma osszehordanak a portalokon. de meg a 10-20 evvel ezelotti nyomtatott sajtohoz kepest is katasztrofa. erezni, amikor vki ugy ir le egyszeru dolgokat is, hogy elmeny olvasni.
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
RexMaximus #50508 üzenetére
Megoldódott, 2 plug and play monitor volt vezérlőpultban amiket kitöröltem meg a voodoot és az s3 triót is. Utána felismert mindent meg újraraktam a voodoo drivert. Most csak ki kéne próbálni működik e egyáltalán még a kártya csak baszik indulni a NFS4 valamiért.
Szerk: ja és valamiért 1200-as felbontásba rakta alapból az asztalt, hangyaméretben volt minden.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50501 üzenetére
reszemrol jo a tipp
93ban kaptam az elso gepet, igy kb nekem onnantol kezdodik a dolog, swerileg meg par ev minusz. ami ennel regebbi, nem igazan erdekel - talan az mt32, de az az en "koromat" is erinti. a jatekokat 2006ig kovettem kb igazan, utana meg immelammal kb 2012ig, aztan azota max a hirekbol tudom, hogy ki kivel van
az amiga is jopofa pl, de mivel sose volt olyanom, hiaba nezegetem a jatekokat, nincs meg a "feeling". szvsz epp olyan ez, mint a veteranautoknal - majd nyilvan itt is lesz olyan, aki mar nem azert gyujti a dolgokat, mert emleke fuzodik hozza. en nem a retro hwt gyujtom, hanem olyan gepeket epitek, amivel ujraelhetem a fiatalkorom "matrixat". a gyerek/tinedzser korom sok szempontbol mar reg eltunt, de virtualisan most barmikor felidezhetem. marpedig eleg sok idot toltottem el ott.
ha vegre alszik a gyerek, gyakran nem is a "modern" gepet kapcsolom be, hanem a 486ot.
-
válasz
RexMaximus #50501 üzenetére
Nem vagyok én olyan öreg.
Ezen a stílus dolgon gondolkoztam és inkább ahhoz kötöm, hogy ki mit és mennyit olvasott. Kicsit mások a szófordulatok és az összetett mondatok is gyakoribbak. Nem egyszer fordult már elő, hogy többszörösen összetett mondatokat, főként ahol beékelődik egy tagmondat, nem értettek meg az olvasók. Pedig szerintem teljesen érthető, de nincs hozzá idejük, türelmük vagy más ok miatt, de nem értették teljesen. Vagy én írok ennyire érthetelenül?
-
válasz
RexMaximus #50487 üzenetére
Be lehet lőni? Egy 20 éves is vágyhat Amigára. Vagy egy tini is tolhatja a C64-en a wizard of war-t vagy a Commando-t. Esetleg fütyörészheti a second reality-t...
-
válasz
RexMaximus #50496 üzenetére
Én szilikagélt használok.
-
3shae
aktív tag
válasz
RexMaximus #50461 üzenetére
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #50496 üzenetére
Trabantba volt olyan párna. De szerintem egy M*dia M*rk vagy ilyesmibe is lehet kérni a kibontott termékeknél. Külön még nem kerestem.
-
válasz
RexMaximus #50492 üzenetére
A kártyaolvasó beépítőkeretből vettem egyet, a Sharkoon házba nem kellett, ahhoz adtak, jó lesz a TT házba majd. De én beletenném simán régebbi házba is ha nem lenne más, szabadjára engedtem az évszámokat, had keveredjenek
Csicsás Codegen : van belőle néhány, az egyiknek a power gombja lett bizonytalan, mondjuk ez nem jelent semmit az AeroCool és a ThermalTake házaimon meg szétestek a powerek -
válasz
RexMaximus #50492 üzenetére
csicsanyavaja-ról jutott eszembe: Használtam az P180 előtt egy jó kis Chieftek házat. Leértékelve vettem, mert visszavitték a boltba, mert nem tetszett a gyereknek aki kapta. Tudjátok ez az egyszerű fekete sima elől rácsos ATX ház. Nem mondom, hogy a legjobb ház a világon, de azokat csicsás Codegen meg HKC házakat kenterbe verte minden téren. Csak éppen nem világított elöl, hátul, meg nem domborodott...
-
MMIX
addikt
válasz
Itt is írtak róla, egy ilyenből bontottam ki ezt. [link]
+ Cerka 1.7GHz
Aopen TNT2M64
FSP "Component Pro" ATX-300GTF
1 GB DDR1 400MHz RAMDobozos kész gép volt.
Ezt a házat használom most is.
Levehető oldallemezek és visszapattintósak a hátulján a kártyahely takarólemezek. -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50489 üzenetére
Az inwint tudom abbol a korbol ajanlani... minosegben kb 10-15 evvel elozte meg a korat, hihetetlenul preciz, kb mint a fractal hazak. A kesobbi chieftecek ocska badogdoboznak tunnek mellette.
Szerkezetileg viszont nem tul jo...
-
arn
félisten
válasz
Az aopen akkor eleg felkapott volt
kb az elso normalisabbnak mondott hazak egyike.
-
válasz
RexMaximus #50476 üzenetére
homecomputerekből már kezd kialakulni a szingularitás, de PC-k nem jönnek. Mondjuk nem is annyira bánom csak az érdekesebb darabokra fáj a fogam. Mondjuk egy komplett EISA dual 486...
-
válasz
-
elfelejtette
veterán
válasz
RexMaximus #50479 üzenetére
Fiatalon én is sokszor álmodoztam nagytorony házról, most meg elvagyok egy fekvő házban low-profilos vga-val... :-)
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Meg is van - Aopen HX08 1999-ben mar jelent meg kontent a neten vele kapcs (98-as ev vegit is talaltam, de foleg 2000-2001-ben irtak rola a legtobbet).
Hat az elozo ATX toronynal orverzesig kerestem (mondjuk noname volt) mire talaltam egy 98-as kepet rola egy amerikai oldalon
.
-
Vladi
nagyúr
válasz
RexMaximus #50468 üzenetére
Számítógépet.
Más: doomot én megvettem most vlami friss kiadásban, de totál átbaszás, mert steam nélnül nem működik.
-
arn
félisten
válasz
Ezek a billenokapcsolos hazak tenyleg a 90es evek elejere voltak a jellemzoek, en vmi combosabb dxben gondolkodnek a vlb elotti idokbol. Az lcd meddig skalazodik? Hatha tampont...
Lan: nalunk mindig az volt az alap, hogy volt helyszin, es oda szerveztunk vmit. De kerdes, hogy hany emberrel szamoltok. Mi szerveztunk csaladi haz pincejeben, vki munkahelyen irodaban, iskolaban. De ezek szerintem sose voltak nagyobbak, mint 10-15 fo. Meg retro party lenne, vagy mai gepekkel? A fogyasztas miatt...
-
válasz
RexMaximus #50457 üzenetére
"Valakinek fel kell vallalnia a szervezest, ez vallalom ha mas nincs."
Hiba. A szervezés ugyanis véleményem szerint, nem egy emberes dolog.
- Van, akinek jók a kapcsolatai és tág az ismeretségi köre, neki kell szervezni placcot, minimális szükséges infrastruktúrával (net, áram, asztal - szék)
- Van, aki tud hálózati eszközöket szerezni, be tud állítani megfelelő eszközöket, el tud hozni megfelelő eszközöket, egy proxyt adott esetben fel tud húzni, stb.
- Van, aki csak szimplán lelkes, és rá lehet bízni az élelmezés ellátását (ha ennek közös szervezésének igénye van)
- Van, aki tud megfelelő, előre telepített, ready-to-deploy gépeket hozni, hogyha nem az a szituáció, hozza mindenki felkészülten a sajátját.Régen, a "mi időnkben" ez úgy volt, lebeszéltük a helyszínt, egyeztettük az időpontot az emberekkel, és mi egy szűk csapat kimentünk előtte lévő este a 0. napon, beüzemeltünk előre kb. mindent amit lehetett. Ez önmagában késő délutántól - éjfélig terjedő program volt, de cserébe másnap annyi dolguk volt az embereknek, lecuccoltak, kényelembe helyezték magukat, bedugták a kábelt, és játszottak.
Ennek ellenére talán tavaly vagy tavaly előtt jártam olyan (fizetős) eseményen, ahol én segítettem beüzemelni a compo eseményre a játékokat, mert a szervezők úgy jöttek el, semmit nem próbáltak ki előtte, így semmi nem ment, és igazándiból le is szarták. És komplett szervező gárda intézte az egész eseményt, nem egy ember volt a "szervezőbrigád".
Persze, ez csak az én tapasztalatom. Nem mondom, más nem tudna egymaga különbet szervezni.
De én amondó vagyok, ha valóban akarunk LAN-ozni egyet, találjunk egy szimpatikus relatív távoli időpontot (fixálható legyen előre mindenki által), jelöljünk ki egy max limitet, és osszuk szét a feladatokat egymás között. -
válasz
Anno 90-es évek végén volt pont ilyen házam. Egy Pentium lakott benne anno.
Ha megnézed, nincs rajta 3.5"-os hely floppynak.Nem tudom azért, mert annyira régi a ház, akkor még nem nagyon voltak 3.5"-os floppy meghajtók (ez valószínűtlen), vagy mert nem mainstream kategóriába szánták, ahol úgyis nagyobb szalagos meghajtókra mentegettek, vagy tudom is én.
De anno nagy fejtörést okozott a 3.5" hely hiánya...
-
válasz
Fényre jött? Csak mond meg milyen hullámhosszúra, mert akkor kivilágítom a házat
-
Laraxior
titán
válasz
Ó, Mortal Kombat
-
válasz
Szerencsés baleset
Ott a Doom is eredetiben, grat !
-
Chris82
senior tag
válasz
RexMaximus #50452 üzenetére
Köszönöm a segítséget, lehet a monitorral van gond.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50450 üzenetére
Engem a hw 25 eve ugyanugy erdekel
az uj vasaknal az ara a problemam, illetve, hogy olyan lassan csordogal mostanaban minden, hogy a fene cserel, mert nincs ami kihasznalna.
Partikbol talan a scenest volt a legnagyobb itthon. Kulfoldon voltak 4-5000 fos partik is.
-
válasz
"Reszedrol szerinted hany fo lenne?"
Részemről? Én magam.
Hogy várhatóan összesen? Koncepciótól, a beleölt energiától, a lehetőségektől, és még sok minden mástól függ."Milyen jatekokkal jatszanank?"
Attól függ.
Fenti kérdésre tudjuk a választ, és az alapján eldöntjük előre?
Vagy pár fő esetében improvizálunk? Következetesen tournament jelleggel menne?
Olyan nincs, mindenki akarna játszani minden játékkal..."Hol tartanank meg?"
Lásd első kérdés.
5-en lennénk?
50-en lennénk?
500-an lennénk?
5000-en lennénk?
Attól függ. Teljesen más infrastruktúra kell mindegyik esetben, beleértve a helyszínt is."Tuti, hogy a 19"-es CRT-t vinnem magammal"
Én meg tuti nem.
Vinnék valami laptopot, amivel lefedem a kívánt játék repertoárt döntő többségben. -
Chris82
senior tag
válasz
Hát eddig még nem volt ilyen hiba, csak néha kicsit elmosódik a kép, színek minden marad.
5 percenként kb, nemtudom mi lehet -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50442 üzenetére
Buszkek is voltak az elso gamermentes partikra
pedig addig akar kb 1000 fos scenes rendezvenyek voltak magyarorszagon, utana meg lett vagy 100 ember. Persze azaz idoszak egybeesett a demoscene aranykoraval illetve annak vegevel.. A doskorszak utan a scene csak kereste onmagat, a billgetsz windowsat egyreszt nehezen vette be a gyomruk (a dost megszoktak), masreszt meg a win/gyorsitos korszak teljesen mas szemleletet kivant, igy kb csak 2000re vett uj lenduletet a dolog, de amig korabban a demokban olyan dolgokat lattal, ami jatekokban kesobb jelent meg, technologiailag inkabb csak kullogtak a jatekok utan.
Mar ebben az idoszakban felmerult az alapitvanyi kerdes, meg epp azert talaltuk ki a demovetitest, mint rendezvenyt, hogy nepszerusitsuk. Elotte fogalmam nincs, hogy voltak e jol szervezett vetitesek, mi amolyan partipotleknak szantuk, osszerantotta a tarsasagot, 2000ben sceneparty is alig volt mar magyarorszagon. Kb 2002ig voltam kepben a dolgokkal, utana mar eltunt a dolog varazsa. Amennyire tudom/latom bizonyos forumokon, most is ugyanaz a kemenymag alkotja a tarsasagot, mint 20 eve.
Nekem az emlekezetemben a demoscene mar mindig az tanulok/hallgatok szorakozasa marad, ahol sokat lehet tanulni a szamitogepekrol. A mostani profik nosztalgikus szorakozasa egyreszt olyan helyzetet teremtett, hogy baromi magas szintet kell megugrani (gyakran napi szinten hasonlo munkat vegeznek a jatekiparban), masreszt mas munkaval es gyerekkel a nyakadon ezzel az idot tolteni, mint amikor "korlatlanul" foglalkozhattal a tanulas mellett (helyett) vele. Teljesen mas eletszakasz.
Az ujabb demokat megcsodalom, elkepesztoek, de kb 2000ig szeretem igazan oket, akkor volt az utolso demovetites (overdoze).
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50438 üzenetére
Oh a regi reggelig tarto lanpartik, ipxel, meg koax kabeleken. Fel nap alatt ossze is lottuk a netet, aztan ment a doom, kesobb meg a dukenukem. Es szigoruan nem demoscene partin, mert akkor a gamerek voltak a kozellenseg
meg volt egy rovidebb idoszak meg vmikor 2000 elso feleben, a cs, es bf. A bf2 volt talan az utolso, amivel haloban nyomtam. Eleg hullamzoan ment a cs
volt, hogy benaztam, meg volt, hogy egyedul fejbelodoztem a full masik csapatot egy pisztollyal. Mekkora orom volt a korabeli 21 colos monitort cipelni.
Haverokkal volt jo osszejonni, ez a netes dolog idegenekkel, arctalanul mar sose fogott meg, addigra kinottem belole. Mit er az anyazas, ha x szaz kmre ulnek toled.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50426 üzenetére
9700pro
ha talalsz... esetleg 9800pro.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #50426 üzenetére
6800u esetleg 7800Gtx? Vagy 9800XT/x850 PE
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50420 üzenetére
persze annyira tervezik oket, hogy a gart kibirja... de konnyebb volt 5, 10, 20, 50 wattnal kicsit tulmeretezni, mint 200-300 wattnal
elkepeszto aramok folynak rajtuk. illetve a regi kartyaknal is sok megdoglott, csak azokkal mar nem retrozunk. pl 9700prot ebayen se lattam mar honapok ota.
a kepet csak kerestem... poen amugy, hogy a retro hweket, nezegem, es nyalogatom, az "uj" gepem meg a sarokban porosodik
nebe hoba szoktam kicsit portalanitani (a szuroket).
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50418 üzenetére
azert a dolgok komplexitasa is megugrott, egy mai kozepkategorias kartya is urhajonak tunik epitettsegeben egy korabbi csucskartyahoz kepest. minel komplexebb, annal tobb minden dogolhet meg rajta.
nekem csak egy kozepszar msi 270x van a gepemben kb negy eve, de ott is pislogtam, hogy milyen brutal hutes es nyak van alatta.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
RexMaximus #50413 üzenetére
Sajnos '90-es evek total kimaradtak fotok teren, a szamtechel kapcsolatos dolgok is...
Ezredfordulo utanrol van csak. De itt akad
1. sor 2001-2002 P3 A legeson pont egy Tusl2-C csucsul szabadon
. Masodik kepen vannak konzolok is. SNES es DreamCast. SNES kazikert sokat kelett maszkalnom, PECSArol szereztem be akkor a legtobb jatekot hozza. Aztan konzolok mentek amikor valami miatt kellett a penz. Maig sajnalom, a SNES az full dobozos volt mindenevel...
2. sor 2003-2004-es szoba korkep. Ugy latom volt melom, azota azert szebben dolgozok - legalabis rendezetebb korulmenyek kozt
3. sor 2005 ekkor alltam at laptopra. Amugy a ket nagy vas az szerver is volt, izmosebb konfigokkal. Akkor meg ugy gondoltam, hogy rendszerinfos leszek es azert hasznaltam ilyen gepeket mert gyakorlaskent eles dolgokat raktam ossze. Egy hardmadik gep is van a foldon, az volt a "workstation", 4-es KVM-rol kapcsolgattam. Ez azota is megvan, most a retro asztalomat disziti
A Dragonban egy P4 csucsult az tuti, a masikban meg vagy Tualatin, vagy egy mobil barton. Dragont is megtartottam, majd egy IC7 fog belekerulni szerintem, ma vettem hozza egy 3.4-es NW-t 2ezerert, remelem mukodik
. Bar lehet ez a proci egy Brand gepbe megy ott nincs oc, ebbe meg egy 800-as valamilyen NW, par db akad valahol.
-
válasz
RexMaximus #50397 üzenetére
"a vilagosabb az nem folyik"
Idő (és tárolási környezet) kérdése az egész.
Maximum van, amelyik jobban bírja. -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50397 üzenetére
a lilaszinuek sem szoktak kifolyni... en ki sem szedtem. az elem, nem akku, es sokkal nagyobb mukodesi idot adnak meg (vmelyiknel 25 ev meg ilyesmi).
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50392 üzenetére
"2006 ev vege" gepbe
ez lesz a winxps masina.
majd kell bele egy wd raptor is, illetve jo lenne egy antec p180. az 1066os kingmax kicsit kilog belole... majd lehet visszarakom a corsair ramokat (2x1g) - csak idegesitett, hogy 2.15v kell neki.
Alaplap Asus P5W DH Deluxe
Processzor Intel Core 2 Extreme QX6700
Processzor hűtő Zalman CNPS9500 AT
Memória Kingmax DDR2 1066 1G 4x
Videokártya BFG GeForce 8800 GTX OC 768M PCIe
Hangkártya Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic SB0460 PCI
HDD Western Digital RE2 500G SATA
ODD Pioneer DVR-111D DVD writer IDE
Ház Chieftec Mesh CA-01 Big Tower
Egyéb USB Card reader
Tápegység Corsair CMPSU-520HX(#50393) DBob: nem korabban volt az? 2007 korul mentek ezek a cuccok. 2008ban mar a gtx280, 4800 volt a slager.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50372 üzenetére
Egy jo csillagcsavarhuzo
tesztelesnel generacionkent valtozik.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
RexMaximus #50353 üzenetére
Szervizes jellegu kerdes.
Elkeszult az asztalom ahol retrozni fogok ugye. Foleg szervizes funkciot fog betolteni, teszteles, javitas, konfig szet, ossze epites meg az ehhez kapcsolodo moka es kacagas.
Jelenleg egy 4 portos kvm van rajta es ket "test bench". (egy monitor, eger, bill komborol vezerelhetek 4 gepet).
A gepek generacioja 286 - C2D era lesz. Azaz korai '90 - 2007 kozott mondjuk.
Generacionkent milyen bevalt szoftvereket ajanlotok szerizes celra? Esetleg ha van valakinek gyujtemenye vagy hasonlo azt is megkoszonom ha megosztja velem
Szerszamokat is vasarolnom kell, milyen szerszamokat vegyek? (mindig kihagyok valami es akkor morci vagyok
). Ha esetleg valaki ismer jo gyartot az is johet, szerszamokbol szeretem a minoseget.
Egyenlore van egy "szilvia" papirtekecsem, portorlo rongyom meg egy Clinem
Lesz elektronikai sarok is, elejen tuti lesz itt is melo, lapok kondizasa, aksik leszedese, tapok es monitorok meg ami kell.
Ehhez jelenleg van egy regi Weller pakam 1-2 heggyel. Egy digit multimeterem. Ide miket ajanlattok meg?
-
válasz
RexMaximus #50369 üzenetére
Nem, mert saját terméked reklámozása haszonszerzés céljából.. sajna törölnöm kell
-
válasz
RexMaximus #50361 üzenetére
Napi 1-2 órát retrózok, de ebből sok olvasgatás, vagy turkálás a neten valami után. Egy oldalas bejegyzés megírása mondjuk 2 óra, kéepk keresgélése még 2, olvasgatás hozzá is legalább 4-5, ha nem több. De a legjobb, hogy nem egyedül tolom:
- Erre rájön amikor mondjuk játszunk valamelyik géppel a kölyökkel. Ő mostanában egy dual Xeon-os gépet élesztget inkább több, mint kevesebb sikerrel.
- A melóban is vannak jó munkás emberek, akiket szintén érdekelnek a régi gépek. Már tartottam egy mini fél órás előadást és pár érdeklődő ott is akadt.De szerintem itt is sok ember legalább ennyit foglalkozik a régi gépekkel. Arn pl. fejből tolja szerintem lassan hónapra, hogy mikor mit gyártottak a 90-es években PC vonalon. Vagy ott van bacsis, akinek az előszobájában lambéria helyett gépek borítják az egyik falat.
-
válasz
RexMaximus #50359 üzenetére
annyiba maradtunk, hogy mehetnek a linkek, akár hardveraprós linkek is, feltéve ha nem reklám/haszonszerzés a célja
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50357 üzenetére
Az alaplap miatt erdemes lecsapni ra
-
válasz
RexMaximus #50359 üzenetére
Szocializmus szelleme engem ma megcsapott: Z80, 2kbájt ROM és 1kbájt RAM
-
válasz
RexMaximus #50357 üzenetére
Én valami mérés-adatgyűjtő kártyára tippeltem amikor nézegettem. ebay-es linkeket szabad?
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50353 üzenetére
gratula, egy ilyen sarokert en is sokat adnek
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50338 üzenetére
Nem, neha osszedugom oket, es hasznalom
van harom gep, amivel lefedek mindent kb 90-2006ig, a tobbi igazabol csak erdekessegnek van.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50332 üzenetére
Semmilyenbe...
esetleg majd lehet beepitem a p3as hazaba egy idore, de csak ennyi volt a terv. Ilyen formaban van meg a penya mmx, p133, dx2 66 is.
Ranagol: egy idoben jelentek meg, az a3d a kezdeti idokben elterjedtebb volt, mint az eax, illetve az a3d sztereo hangzasat jobbnak tartjak. Kesobb az aureal felvasarlasa utan a creative kartyak is kaptak a3d tamogatast. Nekem anno liveom volt, az mx300 talan egzotikusabb kartya abbol a korbol.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
RexMaximus #50314 üzenetére
Nem olyan egyszerű ez
Túl sok helyet foglal, illetve kell egy szék is amire eléülhetek, a monitornak is kell hely... szóval nem tudom... még meglátom!
-
sladka_pani
senior tag
válasz
RexMaximus #50312 üzenetére
Külön szobába szerettem volna, ahova elvonulhatok néha-néha nosztalgiázni, de abból vendégszoba lett, asszonyka nem engedi, hogy ott is gép legyen
-
elfelejtette
veterán
válasz
RexMaximus #50292 üzenetére
A kor meghatározó videókártyája volt a 8800GT, szerintem az illene mellé legjobban.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50269 üzenetére
Persze, alapvetoen az egesz retro az onszopatas esete
de legalabb gondolkodik az ember. Bele tudnam rakni ujabb gepekbe a vinyot, es ott tobb lehetoseg lenne. A pqmagickal lehetett csak az aktiv particiot megcsinalni, de az mbrt nem tudtam visszaallitani.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50267 üzenetére
486 csak vinyorol es floppyrol bootol
masik gepen konnyebb lenne.
-
válasz
RexMaximus #50239 üzenetére
Ugye hogy működik a kormeghatározás csajok/suli alapján?
sanchezsa: 2000 környékére tippelném
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50242 üzenetére
Jateka valogatja, de altalaban jobb a roland gmidije, mint akarmi, ami kesobb megjelent dos ala. A rap10 kimeneti minosege is messze megelozi a korat (93as kartya). Raadasul mar 92 utan szinte minden tamogatja, a gust es az awet kb csak 94tol.
Ettol fuggetlenul van, ami guson, vagy awen jobb, meg ugye min szoktad meg. Az opl3 szvsz sbpron a legjobb., vmit azzal jatszok, mert az a nosztalgia.
-
válasz
RexMaximus #50242 üzenetére
Annyira más, igen.
És anno én is nagyon örültem az első, Yamaha OPL3-SAx hangkártyámnak. De nem az volt a technológia csúcsa, természetesen -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50235 üzenetére
Vlb? Itthon kb 94-96ig. 93ban mar vlbs lapokat adtak, de a kartyak nem voltak jellemzoek. 96ban meg a kevesbe tehetosek pcios 5x86ot vettek vmi pcios trioval, a nagyon minimal gepekbe meg isas kartyak mentek. A jobb gepek mar 6x, penyas konfigok voltak termeszetesen pcios kartyakkal. 95ben volt a hattyudal.
-
válasz
RexMaximus #50235 üzenetére
Majdnem az összes újságomat odaadtam bacsisnak.
Nekem amúgy az Alaplap volt a kedvencem.
A korosztályokat belőni segítenek a barátnők. Mert ahhoz kb. be tudom lőni, hogy milyen gépem volt, a fényképek (klasszik, papír alapú) pedig megmondják a dátumot.
-
válasz
RexMaximus #50224 üzenetére
Már nagyon régóta nem vásárolok számítástechnikával foglalkozó újságokat, legalább 10 éve... de PC Guru-t még több, kb 16-18 éves koromig vettem. Tegnap megláttam egy haveromnál, hogy olvasgatja az aktuális számot, ééés látam hogy pont a mentőöv rovatot nézi.. mondom jééé, van még ilyen?
főleg a Youtube korában?
-
alvaro
senior tag
válasz
Régi CoV játékleírások voltak a legjobbak.
Persze megvan ennek az árnyoldala is. A Tass Times in Tonetown (C-64) leírása pl. az egyik legjobb ever. Aztán mikor megpróbáltunk magával a játékkal játszani, nagyon nagyot csalódtunk. Sehol sem volt ahhoz képest, amit a kiváló leírás alapján a képzeletünk színezett belőle
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
RexMaximus #50222 üzenetére
Ezekről én még nem is hallottam. Én csak 98-99-től szoktam látni legtöbbször a szokásos újságokat osztálytársaknál ismerősöknél, Zed-Guru-576 mert sosem volt pénzem megvenni őket.
-
válasz
Cool, tök jó volt a melléklete. Volt rajta mod, meg demó is. Szerettem, de nem húzták sokáig.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50228 üzenetére
Jol fotoztam
nem folyt ki semmire az elem, csak korbe szivargott mar.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Régen nem volt ennyi minden a neten, volt újság, net meg a szerencséseknél.
-
Sanchez638
addikt
válasz
nekem 99 elötti 576-om van. Talán még a kedvenc játékaimmal tele tömve.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50204 üzenetére
Secc1 nem tul gyakori, secc2ot tobbet latni. En hasznalni akarom a vinyot, megy ameddig megy
majd utana lesz mas.
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
RexMaximus #50196 üzenetére
Nem sok maradt meg belőle csak az hogy nagy volt, nagyon poros, kurva nehéz, és örültünk hogy nem foglalta tovább a helyet.
Csak előtte még belenéztem ugyan mi van benne és kigányoltam belőle azt a kártyát.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #50182 üzenetére
Öhhh , mik nincsenek neki..
-
válasz
RexMaximus #50185 üzenetére
ATX
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50170 üzenetére
jah, direkt "gyemant" sort akartam ebbe a konfigba
az "xlseket" en csinaltam, gyujtottem az elmult masfel evben - neha toldozgatom, ha van ra igeny(em). ez csak a jeghegy csucsa
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50168 üzenetére
thx! mt32ot szeretnek meg, de nagyon elszallt az aruk az utobbi idoben.
tnt, voodoo2, p450 (secc1) [link]
nalam bundle szinten van
1998 - Pentium II
Alaplap Asus P2B rev 1.10 Intel 440BX
Processzor Intel Pentium II 450 SL2WB
Processzor hűtő Intel SECC1
Memória Toshiba PC100 SDRAM 8ns 64M x2
Videokártya Diamond Viper V550 16M AGP NVIDIA Riva TNT
Videokártya Diamond Monster 3D II 12M PCI 3Dfx Voodoo2
Hangkártya Diamond Monster Sound MX300 PCI Aureal Vortex2(#50166) frescho: en par dolgot forrasztottam, de abban nem volt koszonet
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50158 üzenetére
en is meglepodtem, milyen lassu mai szemmel. de ugyanezt elmondhatnam a korai 3ds jatekokrol, amik az emlekezetemben csucsgrafikajuak voltak, aztan par poly.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kés topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Opel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest