Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz MasterDeeJay #115588 üzenetére

Persze, a szoftveres környezet is sokat számít.
    Nekem pl a SATA3-as OCZ Vertex 3-as SSDről a 4th gen I3 8GB RAMmal gyorsabban bedobja a Win 7 asztalt mint az I5 10400F 32GB RAMmal és M2-es SSDvel és Win10-el. Igaza két gép között vagy vagy 2mp különbség, de akkor is a kisebb a gyorsabb.

"megvetted a 2133-ast és 3200-on járattad vagy felette" - nekem pont fordítva fut : 3200-as RAM 2133-on :D Cserébe lehet alul feszelni és betonstabil. Ráadásul van rajta hűtőborda is. (RGB nincs)

"(bocs de nekem a csupasz jön be)" - nekem is. (vagy még mindig a memóriákról beszélünk? :DDD )

"Azonos órajelen jóval lassabb mint a DDR4 bár ez nem újdonság szerintem így volt ez régen is a korábbi DDR ramoknál" - persze. Részben azért mert minden generáció váltáskor a CL ugrik felfelé. Emlékszem az Athlon XP-m DDR1 400MHZ @CL2-vel verte az akkori DDR2 800 @CL5-ös RAMokat. Mindenki nézett, hogy hogy? Az alacsonyabb CLérték miatt. A DDR2 kb 2× órajelen hozta azt amit a DDR1. De a DDR3-ra is igaz, hogy azonos órajelen lassabb mint a DDR2.

" szeretnék valami egyedi Alieneset az oldalára." ... kicsit az enyém is hasonló, ha nézted a képet.

"Az eredmény meg az lett hogy kézzel össze lehet hajtani a gépházakat annyira vékonyak meg ugye az hogy a szemetet szívja be alul a táp" - így van. Ráadásul most mondom visszajött ez, hogy a házban felülre kerül megint a táp, de 90 fokkal elforgatva és a gépház elejébe, szóval kb oda ahol régen az ODD-k helyei voltak, csak éppen "pofával" lefelé. Semmiféle jó érvet nem tudok felhozni mellette, talán csak azt, hogy így pofátlanul alacsony magasságú házakat lehet gyártani (gyakorlatilag ITX lap méretének magassága). Cserébe hosszú, és mégse fér bele nagy kártya. Valahogy egyébként sem tudom megérteni ezt a "mini pc" örületet, legalábbis ezen a szinten. Egy ilyen gépet úgysem fog tudni a zsebéből előkapni, ha pedig ennyire nincs helye (gyakran kapom meg érvnek) akkor nagyobb szoba kell neki. Ráadásul mint íłrtam ezek legtöbbször a "magasságon" spórolnak, cserébe az alapterület nagyobb, tehát végsősoron még rosszabbul is jár vele, de el lehet mondani, hogy kis PC háza van, annak minden előnye nélkül, viszont hátrányával.
    Ls már nem nagyon lehet normális házakat kapni, az az érzésem, hogy a hátgyártók időnként kitalálnak valamit, és egyszerűen ráerőltetik a népre. BTW billentyűzet fronton is kezd eléggé elromlani a helyzet (a divat 65%-os billentyűzetekre és társaira is gondolok) de ott még nem olyan reménytelen a helyzet mint a házaknál.

Sajnos én a lomis cigóknak elemeknek odaadtam egy csomó tök jó ilyen régi házat (5-6db biztos volt) és most meg sajnálom nagyon, mert egyetlen normális házam maradt, megvan egy viszonylag jó, de az már alsó tápos, de legalább a többi szarság még nincs vele ami a mai házakra jellemző.

Új hozzászólás Aktív témák