Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
Malibutomi #32199 üzenetére
Nem 62,5 fok a max, nem??
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Peaceliker #32198 üzenetére
Ha nyáron felmegy 65-re még az is belefér egyébként.
-
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Egy fx-6300 am van. Most alul van feszelve 1,15 voltra, szobában 23 fok van, nem 33, mint nyáron szokott... egy artic freezer 64 prom van. tegnap crysis ultra high on 52 fokig tudta felküldeni a cpu kupak hőt...para, hogy nyáron ez sokkal több lesz... milyen hűtőt tudtok ajánlani, ami nem sokkal drágább a mostaninál (ezt most marha jó áron átvenné egy barátom)?
Köszi!!
-
Qmi
tag
válasz
Zsivaagoo #32191 üzenetére
A rentgeteg pozitívum mellett nekem csak egy negatív dolog szúrta ki a szemem: Északi Híd-on általában tükörtojást lehetne sütni olyan meleg, tettem is rá egy 4 centis ventit.
Ezenkívül a 970A-UD3-as lap nagyon rendben van.(#32193) Zsivaagoo:
Köszönet. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
$p@rr0w #32187 üzenetére
A rev 3.0-s lapban gond nélkül mennek a Visherás FX procik.
és jó az az UD3-as lap. Csurig el van látva SATA3-mal, 2 hátlapi USB3 van az irdatlan mennyiségű USB2 mellett, gépház előlaphoz van USB3, és 3 x 2 db-os USB2 kivezetés, közülük az egyik olyan, hogy a gép kikapcsolt állapotában is tudsz róla USB madzagon keresztül telefont, miegymást tölteni. + FireWire vagy mi előlapra és hátlapon is. Pöpecül felszerelt cucc. -
Tigi
őstag
válasz
$p@rr0w #32187 üzenetére
Hali
Most valamiért nem megy a Giga honlapján a proci támogatási lista, de szerintem rád nem érvényes az amit írtál.
Én 1.5 hónapja vettem a 970-D3-at és már akkor benne volt az a Bios ami a Vishera-kat támogatja.
Tehát, ha nem beragadt készletből vásárolsz akkor szinte biztos, hogy friss Bios-al ellátott lapot kapsz.
Egyébként a feltételeidnek az az alaplap is tökéletesen megfelel ami nekem van (970-D3 rev3.0), de az UD3 jobb, de drágább is.üdv.
-
$p@rr0w
őstag
Üdv! Ide is beírom hátha jobban értetek hozzá:
Fx 6300-as processzorhoz mi a legolcsóbb lap ami a gyári órajelen, gyári fesszel, bios frissítés nélkül működik vele probléma mentesen?GA-970A-UD3 (rev. 3.0) gyári oldalán ezt láttam:
To enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboard’s download section.Én nem tudok sehonnan csak a bios frissítés erejéig szerezni régebbi processzort...
-
Tigi
őstag
válasz
BomiBoogie #32181 üzenetére
7.000 pénz volt itt a hardveraprón.
-
ErMi89
csendes tag
Hali! Eldöntöttem nem várok az újítással érdekel az új seria, de 1-1.5 év múlva forrja ki magát addig meg csak el leszek ezzel.
Már csak 1 kérdés van.
Fx 8320, Asus m5a97 r 2.0, 7870 vagy Fx 6300, Asus m5a97 r 2.0, 7950???? -
Tigi
őstag
válasz
BomiBoogie #32179 üzenetére
Én nemrég vettem használtan a Noctua-mat ami 4 éves és még mindig olyan mintha új lenne és nagyon jól hűt hang nélkül.
-
Tigi
őstag
válasz
ViZion #32175 üzenetére
Az időzítéseket a ram 1600-as alapértékére állítottam a Bios-ban, tehát annyi az időzítés mint 1600-on.
Taifa Díaz: azért gondoltam a ram húzását, hogyha már a proci és a VGA is húzva van akkor legyen a ram is.
Egyébként én is az egy darab modul számlájára írom a sebességet.Baz, őstag lettem.
-
Taifa Díaz
őstag
Az a baj, hogy single channel-ben nem biztos, hogy ettől sokkal jobbat fogsz tudni elérni, de annyira nem kell ezzel foglalkozni, mert - ha csak nem konvertálsz vagy csomagolsz vég nélkül -, nem fogsz érezhető hátrányt szenvedni sehol.
Ha nagyon mozgatja a fantáziád a dolog, lőjél be az időzítéseknél kézzel egy 9-10-9-27 sort, és nézd meg, de ezzel sem fogsz sokat nyerni.odavid91: én most ebbe szerelmesedtem bele, de már vannak ellenzői az ismerőseim között. Eddig nem tudtak meghatni, veszek egy ilyet jövő héten
-
ViZion
félisten
Nem jelent sok plusszt a MHz emelése, mert a magasabb frekihez magasabb időzítés társul, amivel elveszted a freki nyújtotta előny nagy részét. Tehát ha 1,5× -re emeled a frekit, a benchekben mért gyorsulás kevesebb lesz. Az 1600->1866-ra emeléskor ez a növekedés többnyire már minimális.
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Az 1600-as Kingston ramomat feltoltam 1866-ra, de keveslem a teljesítményt.
Szerintetek reális vagy még tudok rajta állítani?
A Ram-os topic-ban csak részben tudtak segíteni.köszi.
üdv. -
Garsza
veterán
Helló Fx-8320 4400HHZ 1.44V Alpenföhn Nordward rev.B hűtőt használok. Játék alatt 56°C megy fel a hőfok.
Tudnátok kb 12000HuF környékén ajánlani valami jobb hűtőt.
Vagy tapasztalatokat megosztani velem kinek milyen van és hogy hűt. -
odavid91
csendes tag
Sziasztok!
Artic Freezer A30, szerintetek megfelel egy FX-8320 hoz? jó tapasztalatokat olvastam, dehátha van jobb a 10e Ft-os kategóriában.
Tunng nem lesz, max. alap turbo órajel.
Hangosabbat nem szeretnék.
-
Zola01
tag
Köszi a válaszokat. Gondoltam, hogy nem úszom meg az alap hűtővel.
Egy Cooler Master Hyper 212 EVO-t néztem ki, de attól félek, hogy túl nagy, és nem férne be egy átlagos gépházba. Esetleg Ti tudtok ajánlani vmi hűtőt az FX 6300-hoz? -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Zola01 #32163 üzenetére
Fos. Terhelés alatt megjön a hangja, és akkor finomak voltunk...Ha nem tuningolsz, és a csend ellensége vagy, maradhat a stock cooler. De ha kell egy, a gyáritól egy másfél fokkal jobb, de mindenképpen csendes légkavaró, én ócón szereztem egy ilyet, ami a jövő héttől már nem kell, mivel tuning miatt lecserélem erősebbre:
Ezt oda tudom adni neked. avc.com oldalon találod meg a neten. Keress privátban, ha érdekel.
-
Zola01
tag
Sziasztok!
Az FX 6300-nak milyen a gyári hűtője? Ha nem fogom tuningolni a procit akkor mennyire hatékony/csendes?
Előre is köszi! -
Beast007
aktív tag
Mugen 4et gondoltam hűtőnek, de nem fér be a házba (COOLERMASTER RC-K350-KWN2-EN Elite Knight 350) ez fix sajnos max. 148,5 mm lehet a magassága a coolernek,van az ajánlott hűtők között ami belefér ebbe a limitbe egy 4,5-ös tuninghoz mondjuk?
-
Beast007
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
Beast007
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #32157 üzenetére
Köszi, tapasztalataim szerint sok is az általam választott táp, de mivel még nem volt szerencsém 7870-es karihoz ezért inkább megkérdeztem biztos ami biztos.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Beast007 #32154 üzenetére
A 600 W jobb lenne, ha már OC is lesz. A lényeg az lenne, hogy jó erős 12 V-os ága legyen a tápnak (minél több ampert tudjon leadni rajta).
Eszerint a Corsair kalkulátor szerint hibátlanul választottál a 600 W-os Corsair-rel, extrém cpu OC és vga OC-t is beleszámítva. -
Beast007
aktív tag
Emberek FX8350 + 7870 GHz OC vagy 760OC alá milyen táp kellene ha tuning is játszik?
MB az Asus M5A99FX Pro R2.0 lenne. Tudom hogy nem a megfelelő topic de abban reménykedem, hogy itt előbb választ kapok mert meg kéne rendelnem a teljes konfigot haveromnak. (most kb.)
Én erre gondoltam: CORSAIR GS Series GS600W 2013 Edition
Kell 600W vagy elég 500- 550 is? Előre is köszönöm a segítséget! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
laca000 #32147 üzenetére
Az a hutot az Istenek csinaltak...mindig is pontam...siman nyakon veri egy a xar H100i-t amit most hasznalok.
Egyebkent mi a neved a Crysis3-ban mivel en is sokat multizok. Jatszatnank egyutt (mar vagyunk paran, koponyafej, santa-paripa meg az alkesz-macsek es jomagam)
-
dergander
addikt
válasz
laca000 #32144 üzenetére
Mit idegeskedel,egyszer nem mondtad el hogy mi miatt nemtudod oldalra elfordítani,én meg nemtudom kitalálni...érdekes jelenség az alaplaptól felfele megtudod mérni milyen magas a hűtő,mert lehet vennék egyet csak félek tőle házat is cserélnem kell
Mondjuk én 770slivel simán tolnám 3 monitorral a gridet,oda nemkell annyi kraft az amd meg simán tekeri. Ott még majdnem egálba lenne a hajtás.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #32143 üzenetére
Na elkezdtem próbálgatni a feszültség visszavételt.
1,35 ön volt alapból. Ezt 1,15 ig visszavettem, így nyertem 8 fokot kb (51 körül volt everest stressztest alatt).
Aztán újrapasztáztam a cpu-t és az is kiderült, hogy a műanyag keret, amire a hűtő van fogatva le volt pattanva a lapról. :S
Így megint 1,35 volton 54 volt 59 helyett (annyi volt előzőleg) test alatt, ha visszavettem 1,15 re a feszt, akkor 47...az már baráti, ennyi addig üresjáratban volt. -
laca000
őstag
válasz
Malibutomi #32148 üzenetére
Ez igaz, de nem teljes mértékig kielégítő válasz.
Miért fogy el ott az Intel? -
laca000
őstag
Megyek nemsokára melózni, nincs kedvem ezzel szüttyögni, már kibukott volna ha baj lenne, a fentebb említett igen kemény játékteszt és 3Dmark alatt is..
Az viszont szégyenletes, mennyire nem hajtja ki Full HD alatt az SLI-t ez a processzor, fölötte meg, mintha Intel lenne, még 4.5-4.6-on is.. igaz ezt is már korábban írtam..
5Ghz-en nem egész plusz ezer pontot dob az eddig meglévőre..
2560-ban pedig partner még egy húzott 4770k-val is..
Kurvár@ nem értem, ez mitől van.. -
válasz
dergander #32142 üzenetére
Nálam szerencsére van az alaplaptálcán egy jó nagy kivágás, így nem kell kiszerelnem a lapot felfogató csere esetén sem. Szerencsére.
(#32144) laca000:
Egy legalább 20 perces Small FFT-s Prime95-ös print screent tudnál dobni kupak hőfokkal, kíváncsi lennék, hogy így meddig mászik fel a hőfok.
(#32146) laca000:
Ha nem akarsz, akkor nem. Csak kérés volt.
-
laca000
őstag
Reggel óta nyüstölöm a gépet, az előbb 41fokot mértem 4.9Ghz-en 3Dmark 2013 után, 2-szer lefuttatva.
Dergander: Az alaplapot hiába szereltem volna ki, ennek köze nincs a "kényelemhez". Így is bőven hozzáfértem, van akkora a ház.
Nem a hellyel van a probléma.
Hányszor mondjam el?
Ötször, tízszer?
A hűtő keretét NEM, ismétlem: NEM lehet rögzíteni, felfogatni másként a lapra úgy, hogy a hűtő oldalirányba álljon!
A hűtő hőcsövei, a hűtőt oldalirányba forgatva nem férnek el a kerettől, és így maga a cooler hozzá sem ér a processzorhoz.
A másik keret pedig amit adtak hozzá, Intelhez való.
Érthető voltam?Szóval, működik így is rendesen, ha probléma lenne, ígérem szólok.
De szerintem nem lesz. -
dergander
addikt
Én valahogy a crysist nem csippantottam,nagy grafika de mi áron? Nézd meg a tomb raidert negyede gépigény mégis közel olyan gyönyörű...
Kiváncsi lennék hogy egy TR SB-e mennyire tudná lehűteni 5Ghzen a procim...vagy megérné a 10k forint töblettel H110 venni? Akarok valamit venni csak ha jó a TR akkor nyemkell a vizezés
-
ViZion
félisten
válasz
Buci21 #32135 üzenetére
Nah, Te kis flame-generátor!
Akkor várom a felsorolást a logikai feladványokról, esetleg térképet a bonyolult mapokról... STALKER-sorozat és modok, Postal 2, Deus-ex relációjában hány pontot kapna összetettségére a krájzis, ha mondjuk a stalker CoP Vanilla 7 pont? Nálam valahol 0,1-0,3 között. Amikor megpróbálsz kimenni a csőből (néhol félig-meddig lehet a kijelölt út mellett menni), akkor jössz rá, h milyen sz@r játék: a szuper UFO takonyfejek nézik ahonnan jönnöd kellene, de mivel nem ott voltál, nem "éledt" oldalról lelődöztem mindet. Ennyi volt a krájzis 1, a warhead jobb volt, az tény, a 2 már szinte élvezetes volt néhol, de többnyire nem
-
ViZion
félisten
válasz
dergander #32131 üzenetére
Ne legyél már ilyen!
Nézd meg visszamenőleg a híreket -valaki itt, vagy az off-ban linkelte is- a csúcsprocik soha nem a jó ár/érték arányukról voltak híresek. Ez marketing, beszélünk róla, tehát működik. A krájzis sem attól lett AAA játék, h milyen jó (mert nem az, egy konzolos "megyek a csőben és lövök"), a gépigény miatt kapta fel a fejét mindenki, h na, azért is megnézem az enyémen hogy fut. Szállóige lett, nyertek.
-
dergander
addikt
válasz
FeRRaR1 #32128 üzenetére
Azért mennyire vicces,hogy az ismert AMD legjobb ár/teljesítmény processzora most sokkal drágább mint a 4770,és még szinte le is van maradva tőle,na és az a load teszt 240watt míg a haswell 101w,úristen még most is hihetetlen az egész...mindhiába a magas órajel,ha egy kazán az egész,legalább jólesz télre
-
ViZion
félisten
válasz
finest #32129 üzenetére
Ajánlott átállítani. ITT összefoglaló. Figyelem! A beállításokat át kell szabnod. A ram pl. 1,65 V, a szorzó és a fesz is
lehetmás lesz nálad stabil. Aminél nem világos, kérdezz bátran. Fesz+freki párost KócosTomi szokott linkelgetni, de Don Sassss és pár 8350 tulaj majd mondja a tutit. Hűtésed nem tudom milyen, attól is függ, h mit enged. -
finest
addikt
Kezdő vagyok az FX klubban. FX8350-et szeretnék tuning nélkül hajtani 1600-as 1.65v-os Ramokkal Asus M5A99X EVO R2.0 deszkában. A Ram feszültésgén kívül át kell valamit állítanom autoról?
-
ViZion
félisten
válasz
Peaceliker #32124 üzenetére
Ha feszültséget auto-n hagytad, akkor túl sok feszt kap a proci, ennyi. Keress rá a beállításokra: tuning, feszültség, turbo, APM, hasonló keresőszavakkal a topikban. Igen, egyszerűen is le lehetne írni, megtettük korábban
Ha összeszedjük, akkor berakjuk az első hsz-be, de lehet felesleges, mindenki APU-t akar
-
ViZion
félisten
válasz
Peaceliker #32122 üzenetére
Igen, kupakhőre figyelj. Open HW monitorban korrekt widget van, ajánlom. Pasztával pár fokot lehet nyerni, nekem MX2 és a fehér szilikonosok jönnek be, de kinek mi.
-
Peaceliker
addikt
válasz
ViZion #32119 üzenetére
Akkor azt figyeljem, hogy 60 fölé ne menjen?
W7 el tolom, allcpumeter-t használok, de az csak mag hőt ír. Melyik widgetre gondolsz? Vagy az open hw monitroban lévőre gondolsz?
Illetve milyen pasztát ajánlotok? Most az artic freezer 64pro-n lévő gyári "takony" van, lehet az halvány...
Köszönöm az útbaigazítást! -
laca000
őstag
válasz
Malibutomi #32120 üzenetére
Ez van, de azért nem sírom el magam..
Ugyanakkor szidtam az összes rokonát szerelés közben a hűtő tervezőjének..
Nyomorék megoldásai végett.. -
ViZion
félisten
válasz
Peaceliker #32117 üzenetére
A legfelső temperatures-ben a CPU a kupak. Core a magok hőmérséklete. Van widget is, ha W7-en tolod, akkor asztalon láthatod.
-
ViZion
félisten
válasz
ErMi89 #32106 üzenetére
Két tanácsom van: 1. Vedd meg, mert jó, nem lesz holnapra hulladék. 2. ne vedd meg, mert olcsóbb lesz, később ezért a pénzért jobb gépet kapsz...
Ez a két tanács minden évben, a legtöbb cuccra igaz. ennyit agyalni felesleges, ha kell a gép, akkor a pénzedből a lehető legjobbat kell kihozni, ennyi. 2 év és felét se éri, ez ilyen játékPeaceliker: alaplapnál a CPU temp a pontosabb, fontosabb: ez a kupak hő. 60°C-ig jó, az felett hibázhat, tartósan ne legyen 60-65°C felett. Magoknál nem C fokot ír, vmi saját okosságuk, 70 a teteje, ilyenkor már kb. ennyi °C is, ami sok kicsit.
laca000: szép kis vas. Ha zavar a mérete, akkor 5-8k-t adok érte...
Zsivaagoo: jah, és azt hűteni sem kell, meg egy kis áramot is termel...
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
ViZion #32104 üzenetére
Először kockulnak mindenféle játékokon, utána meg murgáznak, hogy nem lesz AM3+ -ba új csodaproci az FX-8350 után.
Én meg megbirkóztam 1 nap alatt a GA-970A-UD3 UEFI beállításaival az 5 napos FX-8320-hoz. Feszkó stabil, órajel stabil, Kingston HiperX Blue stabil 1600 MHz-n CL9-cel XMP profil engedélyezése után. Tuningpróbák és e-pénisz hosszabbítás a jövő hónapban.
A hűtő egyenlőre egy 965BE gyári, 4 hőcsöves hűtője. Vastagabb és jobb réztalpa van és nagyobb alumínium bordázata, mint az FX gyárijának.
-
Gerisz
addikt
H110-et 100i-t vagy hasonló dupla radis "vizet" használ valaki?
-
ErMi89
csendes tag
Hali! Én már kivagyok az új procik miatt, nem tudom megérné e venni fx-et vagy várjak.
Ha másfél évig bírná, akkor simán venném, de azt ki tudja ez idő alatt, hogy mennyire fejlesztik az új procikra a játékokat. Annyira idegesít , hogy semmi infó róla új vga seria-ol se sok, bár az hamarosan kiderül, viszont először a fullost dobják ki a középkategóriáról 9870, 9850 semmi hír, hogy mikor lesznek. Szóval nem tudom milyen proci legyen meg azt se , hogy milyen vga. A terv ha lesz infó az újról és drága, vagy a közeljövőbe nem lesz új közép seria akkor 7950 vennék. Prociba a terv fx 6300. Erre varrjatok gombot! -
ViZion
félisten
Jujj, mennyien álmodoznak!
1. Várjuk meg, amíg megjelenik. 2. várjuk meg, amíg tesztelik. 3. várjuk meg, a konzolportok tényleg jobbak lesznek-e APU-val, mint FX-+dVGA-val. 4. várjuk meg, hogy ha jobb is, van-e olyan cím, ami miatt érdemes váltani (értem itt ez alatt, h ha a jelenlegi gépen hoz egy jó szintet, akkor +10-20 FPS-ért nem érdemes herdálni) 5. nem csak játék a világ, PS, ID, Corel vajon mit csinál APU-n? Amikor egyébként CPU+RAM igényesek, nem VGA...Szal. ezért kár offolni, ill. az off topikban kellene a jövőt fejtegetnünk
Peaceliker: open HW monitor, de más is jó. Kupakot nézd, nem a magokat.
-
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Egy fx-6300 as procim van. Ti melyik programmal méritek a hőmérsékletet? Csak mert nem tudommelyik progi mondja az igazat (mert nem ugyan azt mutatják)...
Köszi a választ, előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest