Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
benikeee
tag
ÉS azzal a lappal lehet húzni a procit?
-
benikeee
tag
Hali.
8320-nak jó ez a lap?>> Gigabyte 970A UD3
Ja és egy 7850-el elég egy chieftec ctg 550W táp? -
MrM94
addikt
válasz
zolee0307 #33681 üzenetére
Olyat raksz bele amilyet szeretnel,nemtudok semmilyen szinkronos dolgorol.1155 osbe leptem be regebbieket nem igazan ismerem,hogy meg mint van velukLazan mehet az 1600mhz,az meg mindegyik megy szinte 1866 on..De ertelme kb nulla..Inkabb a memorian sporolj,mint procin.
@Buci 21: nekem ment valami noname 1333mhz es 1600cl9 1.5v gyarin. -
SetCHOO.
aktív tag
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Új konfigot szeretnék összerakni a közeljövőben. Áttérnék AMD vonalra. Elsőroban a gép játékra lenne használva, mellete netezés, film, zene, meg egy kis irodai munka.
Az FX-8320-ban gondolkozok, de nem tudom, hogy nem lenne-e elég egy FX-6300-as? Hosszabb távra szeretném összerakni a gépet, hogy egy jó ideig ne kelljen hosszá nyúlni, fejleszteni.
Melyiket lenne érdemesebb választani? Illetve alapfeszes tuninggal felhúzható-e a 8320 a 8350-es szintjére? Ha jól tudom a memóriavezérlője 1866 mhz-et támogat, szóval memóriából érdemesebb lenne az 1866 mhz-est választani?
-
1m1s
tag
tudom nem ide illik, de valaki röviden és laikusoknak érthető módon elmagyarázná mi ez a mantle dolog?már mindenhol ezt olvasom.köszi!
-
MrM94
addikt
8120 4.4ghz el csinal nekem valaki cinebench r15ot?Single es multi core erdekelne.
Es erdekelne egy vishera is 4.4 en
Koszonom. -
dergander
addikt
Azt tegyük hozzá hogy majd nemsokára debütál a mantle ami még a radeonokat megtolja, már nemfog számítani a nyers erő,az optimalizáció kora következik....bizok hogy a 8 core és egy radeon mantle apival erős lesz,olcsóbban mint egy drága intel+nvidia
-
tojaaji
aktív tag
Milyen hűtőt ajánlotok egy FX-610-hoz ami befér egy CM Elite Knight-ba?
-
SetCHOO.
aktív tag
Így 2 hét nyüstülés után megosztanám, hogy milyen élmény egy E6750-ről FX-8350-re váltani.
Csak röviden a lényeg!Azért is döntöttem egy AMD platform mellett, mert nem 1-2 évente újítok gépet. Számomra fontos az ár/teljesítmény tényező és az előremutató támogatottság. Ahogy most az AMD hazatáján alakulnak a dolgok egyértelmű, hogy 5 év távlatára nem is választhattam volna mást. És miután használatba vettem a megújult Pc-t érzem, hogy az erő velem van!
Maga az alaplap nagyon felhasználó barát. Ennyire letisztult Biost nem is kívánhattam volna jobbat. Gyakorlatilag, hogy elbasz valamit, nagyon kőnek kell lened. A windows 7 alatt az AI suite II támogatás valami csoda! Mondom ezt egy P5K-E Wifi után. A rendszer kattintásra teszi a dolgát és nincs többé homokóra.
A gépet játékra és AutoCAD-re használom.Készítettem pár tesztet, hogy a számok is beszéljenek is egy kicsit:
AM3+ 3D Mark11
s775 3D Mark11CPU_Queen; CPU_PhotoWorxx; Cach&Memory_Benchmark
Végezetül szeretném megköszönni a PH fórumlakók segítségét amiért most fülig ér a szám! Nagyon-nagyon sokáig!
Ui.: Ebből a teljesítményből egyedül a World of Tanks nem tud profitálni. Aminek az okát továbbra sem értem.
-
stolard
újonc
Bocsi lehet nem jó helyre írok. A kérdésem a következő gépösszeszereléskor véletlenül kicsúszott a kezemből a hűtőpaszta és belefolyt a processzorfoglalatba.Kitakarítottam a amennyire tudtam de nem merem bekapcsolni a gépet.Lehet valami baja?
-
asdf2
tag
válasz
miresz #33599 üzenetére
Ma érdekes módon az általad említett értékek mellett néhol 80 FPS-re is felugrik, mellesleg 40 alá sose megy, és nem dropol, hanem ingadozik.
(Egyébként mind a 8 magot tekeri rendesen, 8 szálat kihasználja-> szerintem előnyünk lesz a 4-6 magosokkal szemben akárhogyis.
)
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
GeronimoTama #33636 üzenetére
Táp lehet esetleg, bár annak bírnia kéne, amit odaírtál.
-
tojaaji
aktív tag
Milyen hűtőt ajánlotok akkor?
-
GeronimoTama
tag
Sziasztok!
Egyik barátomnak olyan problémája van a gépével hogy mikor bekapcsolja akkor 10s mulva kikapcsol de közben nem ad képet. Ha kihúzza az alaplapi 4pin-es kábelt akkor elindul. Mi lehet a baja?
Fx 6100
Asrock 960gm-gs3 fx
ramot sajnos nem tudom
1TB HDD
Chieftec 400W A-80 CTG-400-80P
HD 7770 -
MrM94
addikt
válasz
Maotun #33633 üzenetére
970. 990fx el allitolag nincsenek bajok,
Viszont ahogy lattam asrocknal eleg furcsa volt a szenzor m2 lapomnal sokkal tobbet mert a cpu kupakra.mint amennyit kellet volna..Ventit nem vezerelte,fordulatszamot nem jelzett ki.Azthiszem te voltal az aki aztmondtad az asus ra hogy az csak 6+2 es azert nem veszed azt.En azt mondom neked,hogy a lehet jobb a minosegi 6+2 mint a 8+2,magyarul nem leszolni akarom de inkabb minosegibb alkatresz legyen mint sok szar. -
tojaaji
aktív tag
Sziasztok!
Van egy FX-6100-am egy HD7850-el és a Battlefield 4 Beta-ban állandóan CPU limitbe ütközök. BIOS-ban feltuningoltam a procit 4GhZ-re és a loading képernyőnél kifagy a játék. Mit csináltam rosszul? -
Maotun
őstag
Üdv mindenkinek!
Tisztelettel kérném véleményeteket az FX 8350 cpu és az Asrock 990 FX extreme 4 alaplap a
proci táplálására 8+2 fázisával elégséges? az alaplap gyártói oldalon a 8350 cpu szerepel a támogatott processzorok között.
Vagy ennek a cölöpverőnek a 12+2 fázis digitális vezérlésű tápelátás dukál?
Azaz csak a prémium kategóriás lapok felelnek meg neki?
Várom a véleményeket! -
-
Attix82
addikt
válasz
and1ao #33603 üzenetére
Jó persze, csak megint az jön elő, hogy ha valami 100%on megy akkor annak annyi....pedig épp ezt boncolgattuk fentebb , hogy a CPU terheltség nem sokat jelent....legalábbis amit a windows összesítve kiír.
A tény:
i5 alapon nincs 100% ,VGA 100%i5 OCval 100%, VGA 100%.
Zártam
(#33604) miresz
Videomba látsz akadást? Mutass te is egy FPS értéket , persze elég képbe.
-
miresz
veterán
válasz
Attix82 #33601 üzenetére
Saját mérés monitorozva Afterburnerrel. A VGA végig 99%-on megy. Az i5-ök, elég szépen leszerepeltek bf4-ben. Az i7-ek alatt is csak bekapcsolt ht-val simul ki a játék,4 maggal mikolaggol,és fps droppol. Persze ez még béta játék kár lenne levonni bármillyen következtetést,de jelenleg ez van.
De ha megnézzük a jövőbeli terveket ez lesz,minnél több szálon tudjon futni az adott program. Főként akkor fog ez kijönni,ha majd az APU-kban a grafikus mag nem csak grafikát fog számolni. Az intel nem igazán jó irányba fejleszt. Elöbb útóbb meg lehet b@szni az erős egyszálas teljesítményt.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest