Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
A SDXE ~170mm2 méretű. [link]
Ami elég jó ahhoz képest, hogy a Phoenix is 178mm2 azonos gyártástechnilógián. Többre számítottam.
Az IGP a gyakorlatban kb ugyanazt tudja.
Viszont úgy vélem, hogy az NPU fejlettebb lehet és 12 remek ST teljesítménnyel és energiahatékonysággal működő mag van benne. Pusztán a magok száma kezelhető kihívást jelent, hiszen 4 nagy mag beáldozásával (+ néhány milliméter) 8c mag beépíthető.
Ugyanakkor a cache méretben még akkor is lennek különbség. 12 maggal 12x1MB L2$ lenne. Jelenleg 16MB L3$. Ennél épp másfélszer nagyobb cache mennyiséggel rendelkezik az SDXE. Ez különösen amit fájó, ha az eloszlása is más és L1$-ban és L3$-ben bővelkedik.A Zen4 persze döntően csak egy die shrink. A zen3 jó példája annak, mennyivel többet lehet kihozni, ha egy architektúrát kezdetektől az adott gyártástechnológiára terveznek. Én a Zen5 esetén is számítok hasonlóra, vagyis hogy nagyobb lesz, mint a Zen4, de azért nem brutálisan nagyobb. (Mármint egy mag)
Mindenesetre én arra számítok, hogy a Strix inkább 220-230mm2 lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest