- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- 3DFX
- Autós kamerák
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
"De valamit kezdeni kell azokkal is, amik se különösebben magas órajelet, se különösebben jó fogyasztást nem hoznak.
Én ezeket gondolnám ideálisnak pl. az 5900X-ek második CCD-jének elszórni. TDP tartalék van bőven, két mag kikapcsolható, és kb. csak a base clock van, mint kötelező specifikáció, amit a nem túl szoros TDP-n belül hozni kell."
Természetetesen, pontosan.
De lehet, hogy az 5950X második lapkája is is ilyen átlagos / semmilyen kiemelkedő jó karakterisztikával nem rendelkező. Sőt, szerintem az 5600X és akár az 5800X is ilyen lapkákat kaphat, ahol szintén van bőven TDP keret és nem is feltétlenül kell a legkiemelkedőbb frekvencia-képesség.
A 6 magos lapkák többsége szerintem nem azért 6 magos, mert hibás, hanem mert 8 magosként túl sokat fogyasztana.Erre mondtam, hogy a desktopra a nyesedék/hulladék/forgács jut. Nem abban az értelemben, hogy amúgy a szemétbe kerülne, de ha ezeket az átlagos / semmilyen kiemelkedően jó karakterisztikával nem rendelkező lapkákat nem tudnák ilyen helyen ellőni, akkor ugye kénytelenek lennének vagy kidobni, vagy az epycekben felhasználni, ami mondjuk magasabb TDP-t, vagy 1-200mhz-cel alacsonyabb frekvenciát eredményezne az SKU-kban.
Ezzel nincs baj, nem azt mondom, hogy a desktopra kellene a legjobb lapkákat felhasználni.
Csak azt, hogy hát pont így - nyesedék/hulladék/forgács - formájában jutnak el a fejlesztések is a desktopra, amit lelkesítő marketingszövegekkel adnak el az itteni közönségnek.Ugyanezen logika mentén gondolom azt, hogy lesz majd V-cache-sel szerelt forgács is, amit majd úgy adnak el a desktop piacon, hogy "gyerekek, ez csakis nektek készült, játékra"
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Pitterix: Gyógytorna
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Revolut
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Gyúrósok ide!
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE, Új, Bontatlan, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 2 év gyártói garanciával!
- Insta360 X4 akciókamera Adventure Bundle
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vadiúj AM5 procik! Több darab kèszleten! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Én ezeket gondolnám ideálisnak pl. az 5900X-ek második CCD-jének elszórni. TDP tartalék van bőven, két mag kikapcsolható, és kb. csak a base clock van, mint kötelező specifikáció, amit a nem túl szoros TDP-n belül hozni kell."