Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz joysefke #2951 üzenetére

    Tök jó
    A 3700U-val szemben is elég impozáns előrelépés (+~70%)
    És a 3400G-t is meglépi 10%-kal.

    Én a magam részéről nem számítanék arra, hogy a 4400G is majd a a 3400G-re 70%-ot rálapátol, de ex/has 20-25% lehet, hogy lesz.

    Nyilván továbbra is korlátozó tényező a memóriasávszélesség.
    Ehhez az előrelépéshez is nyilván kellett az is.

    Coreteks az egyik videojában beszél arról, hogy a gpu-k - ide értve az IGP-ket is - gyorsaságában (is) mennyire nagy szerepe van a memória sávszélességnek. Talán a konzolokkal kapcsolatban mondta, hogy durván számíthat a memória-tömörítés képessége. Az nvidiának erre külön DSP-je is van, hogy minél hatékonyabb tudjon lenni a tömörítés. És hogy ennek a sávszélesség növelésében mekkora szerepe van.

    (Amúgy különös, hogy ilyen technikákat vajon a CPU-k vonatkozásában vajon miért nem vetnek be? Hiszen a sokmagos designoknál különösen fontos kérdéssé léphet elő, hogy mekkora sávszélesség jut egy magra)

    Nem tudom, hogy van-e ebben a kérdésben szerepe CDNA RDNA különválásnak.
    Van itt a tarsolyban Cezanne, Van Gogh, meg ilyenek.

    Úgy vélem, hogy ilyen tömörítéses technológiákat mindenképpen beépíthették a Renoir Vega IGP-jébe. Az, hogy milyen nagy tényleges sávszélesség áll rendelkezésre, azon nem tudnak változtatni. (DDR5, vagy HBM)
    Ha az AMD a navi cache hierarchiájával esetleg jelentősen tudott még javítani, akkor elképzelhető, hogy lesz olyan design, amiben Navi és több CU (WGP) van

    De én azért csodálkoznék, ha év vége előtt bármi ilyesmi megjelenne, amivel lényegében beleharapna a nemrég megjelent 5500M piacába.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák