Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz joysefke #2835 üzenetére

    Összefoglalva:
    -(1) A szerverpiacban nagy pénz van és lesz is

    -(2) ARM designt rajzolgatni és a TSMC-vel legyártatni az egy relatíve olcsó dolog ahhoz képest, hogy elméletileg mekkorát lehet szakítani akár csak egy 30%-os részesedéssel is. Ennek megfelelően sokan bepróbálkoznak. A bálban a szépségkirálynőnél is sokan bepróbálkoznak, kérdezni ingyen van...

    -(3) Nagyon szép dolog a verseny meg a nyitottság meg a bővíthetőség, de a fizetőképes vállalati ügyfeleknek -akik a lánc végén vannak- ezek csak absztrakt fogalmak. megtérülési ráta-Tapasztalat-Ár-támogatottság-fogyasztás nekik ezek a kézzel fogható dolgok
    Na és pontosan itt nem lehet érdemi előnye az ARM-nek hosszú távon. Mégpedig azért nem, mert x86-ot is lehet bérgyártani ugyanazon a technológián és a tervezés költsége sem szükségszerűen nagyobb. (itt most tegyük fel, hogy képességben és ezáltal komplexitásban is felzárkózik az ARM)

    -(4) Én úgy gondolom, hogy túlbecsülöd a a tech-hívószavak erejét és alábecsülöd annak a nehézségét, hogy az ügyfelet rávedd, hogy raklapnyi pénzt (lehet többet mint amibe 10 év szerver+áramköltség kerül) költsön a céges saját fejlesztésű appjainak ARM-re fordításával meg a hozzá kapcsolódó teszteléssel aztán az új platform támogatásával.

    Valaki fönt írta: x86-ról x86-ra nem voltak hajlandóak érdemben migrálni a vállalatok amikor lehetőség volt/van, pedig ez egy gyakorlatilag triviális feladat lenne egy x86-> ARM migrációhoz képest. Majd pont ARM-re fognak, úgy hogy az ARM-nek nincs is érdemleges ár vagy teljesítmény előnye..

Új hozzászólás Aktív témák