- Steam Deck
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
> SMT4 esetén eleve nem növelnék szerintem a magszámot.
az lehetséges ..
-------ZEN5.
ha én tervezném, akkor az egyik prototípus olyan lenne, hogy:
- 1,5x nagyobb foglalat ( téglalap alakúra elnyújtva ) - persze a hütés nem lesz egyszerű ... , de jobban eloszlik a hő ... Ha már úgyis változik a foglalat, a ccx-es legózás miatt nem muszáj négyzet alapúnak lennie. És miért ne lehetne nagyobb ??
- én maradnék mindenképpen 8core -nál ; mert sokkal kisebb ccx-ek ( és ebből akkor több elfér a foglalatban ... és a wafer-en is .. mert ezt sokkal sokkal drágább gyártani az 5nm-en.) és akkor skálázni is könnyebb ...
- Ha kisebb ccx, és a foglalat picivel nagyobb; akkor akár már 4 ccx is beleférne .. --> és íme .. megvan a 32core -is ...És 32-core már simán elvárható is egy desktop-os gépen, ha most 16-nál járunk....
Főleg akkor, hogyha az Intel is ugyanennyit tervez.
De ekkor már kötelező is lesz az AMD részéről !És a ZEN5 idején már jönnek az ARM-es Windows-os Desktop gépek .. és ezeknél is lehet 16/32 core alapból ..
-----------
Vagyis igazából a versenytársak ( Intel, ARM , .. ) legjobb várható lépése alapján kellene az AMD-nek kialakítani a magszámot ..
És így mindenképpen a 32core-t be kell lőnie célként...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest