- Milyen videókártyát?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #10013 üzenetére
Kifulladni látszik a lendület szerintem.
Persze a fő irány biztos mindig a szerver és az ottani igények, de ugyanezért valószínűtlen valami nagyobb DT előrelépés leesése is.A zen6 közelebb hozza a CCD-t és az IOD-t. Sok energiát lehet nyerni azon, hogy a sávszélesség bővül, az adatátviteli frekvenciát meg le lehet csökkenteni. Talán 5-10ns nyerhető késleltrésen is.
Viszont óriási kérdés, hogy ezt az egymáshoz közel ültetést 2.5D vagy 3D csomagolással fogják-e megoldani. Modularitást úgy tudnak elérni, ha a base Die is közös az epyc es a ryzen között. Viszont úgy a base die szeletek között is interconnect kell.
Az szerintem jól látható, hogy a zen szélességét alig növelték, Aminek az lehet az oka, hogy így is alig tudják etetni. Nagyobb L1$ és L2$ pedig a késleltetés követelmény miatt nem igazán lehetséges. Az L3$ méretének további bővítése pedig nyilván csökkenő mértékben volna eredményes.
Tehát szerintem vagy az L3$ victim jellegét kellene megváltoztatni, vagy valahogy átalakítani a cache hierarchiát. Régóta várjuk pl azt, hogy legyen az IOD-on L4$. De ez szerintem csak akkor jönne létre, ha az AMD átszabná a hierarcihát. Hogy pl meg is duplázva összeolvasztaná az L2$-t 4 magos klasztereket kialakítva, és az L3$ teljesen átkerülne az IOD-ba, vagy az IOD és CCD közé.
Ez a klaszteres megközelítés az Apple-nek bejött, a Qualcommnak nem annyira. De valahogy nem látom, hogy az AMD unortodox megoldással próbálkozna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen videókártyát?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Battlefield 6
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- DUNE médialejátszók topicja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Asus Rog STRIX G18 G834JZR 18" / i9-14900HX / RTX 4080 / 64GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Amazfit Balance okosóra még 3 év garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256/8GB Green
- GAMER Alap! i7-14700K / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / B760 / 1000w Gold! BeszámítOK
- GTX 1660 6gb Super /1660/1650s/1060 Videókártyák Jótállással!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest