Új hozzászólás Aktív témák

• Roxbury

őstag

Olvastam egy érdekes tesztet [link] az Iponon ahol megvizsgálták egy 120W-os paneltáppal, meg egy 400W-os Chieftec táppal 3 Brazos-os alaplap, vagyis komplett konfig fogyasztását és erre jutottak: "Érdekesség, hogy a korábbi teszt alkalmával kapott eredmények csak minimális mértékben változtak (akkor egy 400W-os Chieftec táp volt az alaplapokon). Lehet, hogy akkoriban felesleges volt a sok-sok negatív hozzászólás? No, de beszéljenek helyettünk a tények. Az eredmények egy 120W-os Thermaltake tápegységgel készültek, amely az SD100-as Mini-ITX ház részét képezi. A méréseket minden esetben három alkalommal végeztük el. Az eredményekhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Jelentősen nem javult a fogyasztás a 400W-os tápegységgel készített fogyasztásméréshez képest."

A képek alapján kb. 10 wattal eszik többet minden helyzetben egy sima 400-as táppal, ami mondjuk 7000Ft a másik megoldás meg mondjuk 12000.

Szóval ezek alapján én úgy gondolom, hogy nekem a napi 1-2-3 óra használattal elég egy 80+-os sima hagyományos 400-as táp. 24/7-ben lehet nekem is más lenne a véleményem. :)

Egy ilyen passzív alaplapon gondolkozom most: [link]

A lényegi kérdésem az lenne viszont, hogy ennek elég lenne annyi, hogy pont felette van ugye a táp és leszívja róla szépen a levegőt? Mert jelen esetben is így van nekem a dolog egy X2-es rendszernél, persze azon van hűtő. Tápventin kívül semmi nincs a házban és proci, meg a vinyók is kellemes hőmérsékletűek.

Gondolom ennek a lapnak is simán elég lenne, hiába passzív, ugye? :)

Új hozzászólás Aktív témák