- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Automatizált programozóplatformon dolgozik az Apple
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxbury
őstag
Olvastam egy érdekes tesztet [link] az Iponon ahol megvizsgálták egy 120W-os paneltáppal, meg egy 400W-os Chieftec táppal 3 Brazos-os alaplap, vagyis komplett konfig fogyasztását és erre jutottak: "Érdekesség, hogy a korábbi teszt alkalmával kapott eredmények csak minimális mértékben változtak (akkor egy 400W-os Chieftec táp volt az alaplapokon). Lehet, hogy akkoriban felesleges volt a sok-sok negatív hozzászólás? No, de beszéljenek helyettünk a tények. Az eredmények egy 120W-os Thermaltake tápegységgel készültek, amely az SD100-as Mini-ITX ház részét képezi. A méréseket minden esetben három alkalommal végeztük el. Az eredményekhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Jelentősen nem javult a fogyasztás a 400W-os tápegységgel készített fogyasztásméréshez képest."
A képek alapján kb. 10 wattal eszik többet minden helyzetben egy sima 400-as táppal, ami mondjuk 7000Ft a másik megoldás meg mondjuk 12000.
Szóval ezek alapján én úgy gondolom, hogy nekem a napi 1-2-3 óra használattal elég egy 80+-os sima hagyományos 400-as táp. 24/7-ben lehet nekem is más lenne a véleményem.
Egy ilyen passzív alaplapon gondolkozom most: [link]
A lényegi kérdésem az lenne viszont, hogy ennek elég lenne annyi, hogy pont felette van ugye a táp és leszívja róla szépen a levegőt? Mert jelen esetben is így van nekem a dolog egy X2-es rendszernél, persze azon van hűtő. Tápventin kívül semmi nincs a házban és proci, meg a vinyók is kellemes hőmérsékletűek.
Gondolom ennek a lapnak is simán elég lenne, hiába passzív, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest