Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Francia91 #1797 üzenetére
Most néztem meg Passmarkon, hogy a Core 2 Duo P9700 kétszer gyorsabb a Sempron 2650-től
Jó kis gép az még...nekem a laptopomba csak sima Core Duo van nem 2 és az jóval lassabb
-
Francia91
veterán
Hat nem tudom, nekem is Core 2 Duo-s notim van, egy P9700 van benne, SSD-vel nagyon furge kis masina (ThinkPad T500). YouTube FHD is siman meg, hala a Flash gyorsitasos IGP-nek/GPU-nak. A notikat altalaban a HDD-k fogjak vissza
De hogy ne csyk offoljak, en nem sajnalnam azt a pici plusz penzt egy Athlon 5350-re, azert van kulonbseg koztuk, arban meg nem eget rengeto a differencia
-
PuMbA
titán
Azért én nem merném bevállalni a Sempront
Az a 3-4k különbség körülbelül semmi és cserébe a körülményekhez képest lassú 1 szálas teljesítmény miatt egy sok tartalommal teletűzdelt weboldal simán kifekteti a Sempront. Van egy régebbi Core Duo-s laptopom hasonló teljesítménnyel és lehet youtube-ozni, csak 3 perc, mire bejön a Windows meg a flash miatt fél percig csak reszel a gép első videó indítás esetén
-
xigris
őstag
Sziasztok! Érdeklődnék sima youtube videózáshoz bármelyik verziója elég akár a sempronok is?
-
betyarr
veterán
válasz
Polllen #1787 üzenetére
csak kell majd egy kis modding.nem maradhat így a proci hőfok!egy ilyen silvrettát kéne valahonnan szerválni olcsóért.vagy valami nagyon hasonlót.a big shuriken tuti nem férne el a ramtól.
érdekes,hogy a biosban próbáltam állítani a házventi pörgésén,de füle botját sem mozdította.full fordulaton megy,hiába a silent mód,vagy custom.
-
betyarr
veterán
most beizzítottam a ház előlapi 12-cm-es ventijét (egy kissé hangos a kicsike
),így a proci 42 foknál nem megy feljebb.
-
GRaul
őstag
sziasztok
még1 kérdés.
Ez az athlon proci elbirja azt, ha htpckent és torrentezni is használom egyszerre?
feltöltésekhez fontos lenne.Köszi
-
betyarr
veterán
válasz
Polllen #1777 üzenetére
mondjuk alapon 43-45 a proci,csak ha tornáztatom akkor ugrik fel.nálam mondjuk a ház az oldalt nem nagyon tud szellőzni mert kb 1cmre van az íróasztaltól,felül még annyi sincs.plusz nincs bekapcsolva egyáltalán rendszerhűtő.a cpu ventit meg levettem silentre,tehát 1400-as fordulaton pörög.
-
Francia91
veterán
válasz
Polllen #1777 üzenetére
Ugyebár nálam, ahogy korábban írtam, a ház kialakításából fakadóan friss levegőt kap a CPU venti, így nálam 15 perc Prime95 után megy fel maximum 43 fokra az Athlon 5350-es
Nemtom, ki hogy csinálta, de én pl összerakásnál a borda alján lévő "eredeti" pasztát hagytam úgy ahogy van, nem tettem semmi pluszt hozzá -
Polllen
nagyúr
válasz
betyarr #1776 üzenetére
Arra gondoltam, hogy az itt jelenlévők közül eddig nálam volt a legforróbb fejű a cucc. 2500-s fordulaton 48 fok, játék alatt egy Silverstone SG05-s házban.
Na most ha alapon 50 fok és a venti pörög 3500-n ott azért valami gond lehet.
Pl. ha nincs házburkolat bőven 40 alatt van a proci. Most is 2000-s rpm és 44 fok.
-
-
betyarr
veterán
fú,ez a proci rühelli az indexet.szinte diavetítés a görgetés ie alatt.chrommal sokkal jobb a helyzet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Bjørgersson #1762 üzenetére
Biztos allergiás a macskaszőrre
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #1762 üzenetére
Nincsen semmi gond.
Nekem is vannak ilyen képeim. -
Mercutio_
félisten
Attól függ mit és mennyi cuccot tennél bele, beépített tápos alaplapnál jó lehet a Chieftec IX01B OP is.
-
GRaul
őstag
Koszonom a valaszokat.mini itx lesz. Tudnatok ajanlani vmi olcso szep hazat hozza?
-
GRaul
őstag
Sziasztok
Egy athlon 5150es eleg a 3ds filmek lejatszasahoz? Vettem egy samsung 3ds tvt ahoz kellene. Udv Misi -
jocomen
aktív tag
Arról van valami, h miért járnak ezek ilyen alacsony órajelen? Tudnának magasabban (~3.5GHz), vagy hibáznának?
-
Polllen
nagyúr
Playfire reward miatt elindítottam a Borderlands 2-t.
Auto settings, Framerate "Smooth" és normálisan fut. A gyakorlatban ez 800x600, de pl. af 4x-s... Így 30 fps. Gondolom, ha mókáznék a beállításokkal a felbontás feljebb is mehetne.
-
betyarr
veterán
ok,rendben.ahogy rákerestem az ssd totyikban,nem vagyok ezzel egyedül.
egyébként elég kellemes kis cuccos ez.bár ez a venti...maxon pörög nálam,miközben a cpu ~45 fokos.és hiába állítok bármit a biosban,akkor sem megy lejjebb.valszeg fabrikálok rá valami 12-14 centis megoldást.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
betyarr #1736 üzenetére
SSD topicban kérdezz rá, ne offoljátok jobban szét a topicot.
-
betyarr
veterán
no megjöttek a cuccok.szépen sikerült is összedobni,de adódtak gondok.szinte minden újraindítás után 1%-ot csökken az ssd kondíciója.cseréltem sata kábelt,de semmi.áttettem a tápkábel másik csatijára,de akkor sem történt semmi.lehet az alaplap vagy az fsp notitáp a lúdas?
-
Freddy TNT
őstag
Én pont fordítva látom. Régen megvettem egy bivaly procit meg VGA-t aztán nem győztem bele gyűrni a ramokat,mire meglett már cserélhettem is VGA-t meg CPU-t de mindig alaplappal együtt kellett. A rá következő alaplapba meg memória csere is volt már ugyebár...
A 8800Gt-m volt ami a legtovább bírta. Nagyon megérte a vételt. Utána a két magos CPU is és a mai 4 magos is mostanra lett gyenge, pedig jócskán nem mai csirke. A mai alaplapok meg kiszolgálnak legalább 2 generációnyi CPU-t. legalábbis nálam.
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
Freddy TNT #1729 üzenetére
rendben meg is vettem.
nm reklám,ezért igy: "uncsitesok" nál
még egy van már csak olcson kell alaplap és buli van...
-
Ittnemaz
aktív tag
5350et 13500 ft-ért láttam fog ez még lejjebb menni vajon?
-
Polllen
nagyúr
válasz
Freddy TNT #1723 üzenetére
A Bf3 sajnos csalóka. Sok helyen elmegy 30-40 fps-sel 1680x1050-ben, de már 6-8 emberrel közelharcnál játszhatlan. Uh max hobbi sniperkedni meg tankozni jó. Persze ez is szép eredmény ennyiért.
-
PuMbA
titán
válasz
Azért egy Core i3-mon csak elmegy a WoT minimumon, mert Core i5 az ajánlottja, ami 30%-kal jobb csak kb az i3-tól...
Lehet, hogy a nagy hadron ütköztető eredményeit számoltatják a háttérben
iMaverick: Hát igen, régen emlékszem, hogy lehetett játszani régebbi gépen is, de ma veszel egy alsó-közép gépet, 2 év múlva már nem fut el rajta egy új játék...Nagy pénznyelővé vált az egész. Ilyen World of Tanks szarságoknak Core i7-kell, mikor CS 1.6-tal régi 1 magos celeron proci + valami szar integrálttal 100fps-sel nyomtam egy akkori legalja kategóriás laptopon. Egy multiplayer játék lényege, hogy bárki tudjon vele játszani, akár gyengébb gépeken is
-
Cefet
aktív tag
válasz
Köszi a segítséget!
-
Freddy TNT
őstag
battlefield 2-höz tudtommal már csak 2-5 szerver van vagy már annyi sem. a bf2-t mondjuk szerintem pont el tudná vinni.
általános célra, netezéshez, egyebekhez bőven jó. ha belegyűrsz egy másik vga-t akkor lehet vele akár bf3-at is tolni [Bf3 video kabinivel]
Az integrált ati sem egy kalap szar, mert megy a dirt3 vele [link]
A World of Tanks- et felejtsd el vele...
-
Francia91
veterán
válasz
Freddy TNT #1705 üzenetére
Nincs a konfighoz valo notitapom (ThinkPad T500 notim tapja nem jo, 20V-os, csatlakozo ThinkPad féle), igy egyenlore a tapkerdest nem tudom meglesni. Van itthon vhol egy DVI/VGA atalakito, ellkaparom, es meglesem, hogy azzal mi az abrak
-
iMaverick
addikt
Látszik, hogy nem a hatékony programozás az első náluk, hanem hogy minél hamarabb csináljanak valamit
Ez pár éve már mindenben alapelv, sajna! Még a nagy AAA-s játékoknál is ue. a probléma, pedig ott azért (szerintem) joggal várhatná el a felhasználó, hogy kap is egy normálisan működő játékot a vásárló... (Gyere be pl. a Battlefield 4 topicba és olvasgass... Szégyen!)
-
PuMbA
titán
válasz
Freddy TNT #1714 üzenetére
Nem ismerem a WoT-ot, de ha cpu igényes, akkor a Pentiumot Core i3-ra lecseréljük, ami + 10k a VGA pedig gyengébb lesz -10k-val és a probléma meg van oldva
Egyébként a weblapjukon a minimum konficurációhoz 1 magos processzor van írva...elég szégyen ha ilyen gépigényes lett a játék az update-ektől. Látszik, hogy nem a hatékony programozás az első náluk, hanem hogy minél hamarabb csináljanak valamit
-
Cefet
aktív tag
válasz
flashpointer #1718 üzenetére
Egy általánosan használható, alacsony fogyasztású gépecske lett volna a cél, ami azért nem fekszik meg a régebbi címektől még dVGA nélkül sem (esetleg egy kis VGA kerülhet mellé később). Pl Battlefield2 720p-ben. Nem gondoltam, hogy a WoT-nak ekkora gép kell.
-
flashpointer
őstag
válasz
De azt tegyük hozzá hogy a wot egy kalap szar. Szerintem feltételezhetjük hogy mivel kabiniből szeretett volna kiindulni nem komoly játékokra kell, és egy pentiummal is ellehet játszogatni , van élet az ultra és 16x AA alatt is. Ellenben ha tényleg csak wot a cél akkor érdemes utánaolvasni milyen márkás kari és processzortípus fekszik neki a legjobban. Vagy még érdemesebb uninstallálni
-
Mercutio_
félisten
válasz
dVGA mellett írta a G3220-at, ha azzal lepkefing az intel, akkor az AM1 bármilyen dVGA-t rakunk mellé méginkább az lesz.
-
Freddy TNT
őstag
Én gyorsan hozzáfűzném, hogy a kolléga teljes jószándéka ellenére az INTEL Pentium G3220 lepkefing a wot-hoz. Diavetítéshez mondjuk tökéletes wot alatt.
A fizika törvényeit megb****ni nem lehet. A modern játékhoz komoly gép kell amit komoly pénzekért kapsz meg.
szerk: 1024*768-ban full minimumon is lenne laggod egy ilyen vassal.
-
Cefet
aktív tag
Köszi a linkeket és az árakat!
Nem teljesen mindegy, mert a Kabinivel 30k-ból egy egészen jól használható kis gépem lenne VGA nélkül is...
Abban esetleg tudnál még segíteni, hogy az általad összeállított gépnél a Kabinis mennyivel lenne gyengébb?
Csak úgy saccra, ezzel a VGA-val...
Köszi flashpointer! -
flashpointer
őstag
Ha új eszközökre gondoltál akkor -12 a legolcsóbb 4gb kit ram, szóval még marad 18 amiből tizes a lap + még a maradékból kijön egy sempron 2650 ami elég gyík kombó
Ellenben ha mondjuk egy huszasért vennél valami ddr5-ös videókarit akkor 1155-ös lappal egy jobb pentium mondjuk g2130 leüti a kabinit főleg az egy szálas programokon mint mondjuk a wot
Közben már látom hogy egy hasonló ajánlás érkezett, a hozzszólásom eleje és vége között eltelt egy ebéd (: -
PuMbA
titán
"A gondom az, hogy egy inteles cuccot VGA nélkül szinte egyáltalán nem lehet játékra használni. Vagy tévedek?"
Hát nem nagyon, de mivel VGA-val számolsz, ezért tök mindegy, nem?
Például:
ASROCK H81M-DGS R2.0 11k
2x KINGMAX 2GB DDR3 1600Mhz 12,5k
Intel Pentium G3220 13,5k
R7 250X 1GB GDDR5 24,5kEnnél erősebb VGA-t ilyen proci mellé felesleges tenni és még jól bővíthető is
-
Cefet
aktív tag
válasz
Freddy TNT #1700 üzenetére
Hát ez nem túl biztató...
-
Francia91
veterán
válasz
Freddy TNT #1698 üzenetére
Az en konfigom nem notitaprol megy, hanem a haz SFX tapjarol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7 14700KF BOX Processzor - Bontatlan! - 36hónap garancia!
- Intel Core i5-14400F 10-Core 2.5GHz LGA1700 Box (BX8071514400F) Processzor - Gari: 3év
- Intel Core i7-7700K 4-Core 4.2GHz LGA1151 Processzor - Több db - Számla + Gari 12 hó / BeszámítOK!
- 2200g (integrált videókártya)
- Ryzen 2400g (beépített videókártya)
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest