Hirdetés

2017. szeptember 20., szerda

Útvonal

Hírek » Processzor rovat

Csendben elérhetővé vált egy új Socket AM1-es SoC APU

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az Athlon 5370 magasabb processzorórajelet kínál az eddigi legyorsabb modellhez képest.

Az AMD nagyjából két éve mutatta be a Socket AM1-es foglalatot, amelyre akkor négy SoC APU is érkezett. Ezek elsődlegesen az alacsony árazásukkal hódítottak, és a vállalat már akkor elmondta, hogy később az említett foglalatba érkezni fog még új termék. Ezt az ígéretet gyakorlatilag most teljesítette a vállalat, mivel felbukkant az Athlon 5370, amely a platform leggyorsabb modelljévé lépett elő.

Hirdetés

Az újdonság azoknak a felhasználóknak éri meg, akik eredetileg nem Athlon 5350-nel vásárolták meg a Socket AM1-es alapot, mivel ilyen formában egy olcsó frissítési lehetőséget kapnak az Athlon 5370 személyében nagyobb fogyasztás, azaz lényegi hátrány nélkül. Az Athlon 5350-ről viszont nem feltétlenül éri meg váltani, mert csupán 150 MHz-cel nőtt a négy darab processzormag órajele, ami persze nem rossz, de nem biztos, hogy megéri ennyi extráért pénzt költeni.


[+]

Az Athlon 5370 specifikációját az alábbi táblázat tartalmazza:

AMD AM1 platform – Athlon széria termékek
Típus Órajel L2 cache Radeon típusa Radeon magok száma IGP magórajel Fogyasztás (TDP)
Athlon 5370 (4 mag) 2,2 GHz 2 MB R3 128 600 MHz 25 W

A hivatalos kereskedelmi elérhetőség valamikor márciusban lesz bejelentve, valószínűleg a CeBIT-hez közel, de az AMD már elkezdte szállítani a terméket a kereskedőpartnerek felé, így bizonyos áruházakban már megjelent készleten. Bár a hivatalos bejelentés előtt hivatalos árról nem lehet beszélni, de az látszik, hogy az 50 dolláros árával 10 dollárral drágább, mint az eddigi csúcsnak számító Athlon 5350.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.