- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ittnemaz
aktív tag
-
-
válasz
radi8tor #4818 üzenetére
Jó kis "cucc" volt (van) ez a Kabini. Nem hagytam ott ingem-gatyám a boltban, és a mai napig teszi a dolgát 0-24-be.
Ugye a Linux disztribúciókat vissza kell seed-elni.
Közben annyi fejlesztés történt, hogy azt a Fujitsu SFF házat, amiben használtam, lecseréltem egy design-osabb, matt lakozás hatású pici szg. házra. (Annyiban azért nem volt jó business, hogy ebbe már csak 8cm-es venti ment bele.
A Gázos: most nézem az aláírásodban: Wi-Fi hálózathoz keresek vezetéket
-
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #4735 üzenetére
Nem. Az lett volna a következő, de végül elindult a saját ramjaimmal a 2. vagy 3. próbára. A baj az, hogy ezek után nem nagyon akarok kísérletezni a másik modulokkal, viszont így nem vagyok biztos abban, hogy rosszak. A kérdés inkább az, hogy mennyire normális, ha más méretű és egyéb tulajdonságú modulokkal nem indul a gép elsőre? Vagy ha nem indult 1 próbálkozásra, akkor kijelenthetjük, hogy rosszak? Utóbbi ugye sántít, mert a saját moduljaimmal sem indult elsőre utána.
-
stratova
veterán
válasz
radi8tor #4731 üzenetére
Notebook vonalon Kabinit/Carrizo L-t (A8-7410) még tavaly váltotta az Excavator magos 1/2-es Stoney Ridge (A9 9400, 9410).
Szerintem a nagy kérdés az lesz-e asztali vonalon is A12 9800E (2/4 Bristol Ridge (Exc) 35 W) alatti fogyasztású portéka, mert annak jelenlegi listaára 99$.
Árban Athlon 5370 aktuális utódja az A6-9500E (1/2 35 W 47$) lehet AM4-en.
Elvileg valamivel Horned Owl (=Raven Ridge) érkezése után várható beágyazott rendszerekbe az FP5 BGA tokozású Banded Kestrel [2/4 CPU, 3 CU-s IGP <=15 W], amelyből ha nem is jön uPGA változata, lehet, hogy pár merészebb gyártó készít vele ITX lapot.
Reméljük nem hanyagolja AMD teljesen a belépő kategóriát, különben egy ideig Celeron G3900 - Pentium G4400-at kapni majd csak 15e alatt. -
17x17
csendes tag
válasz
radi8tor #4651 üzenetére
Pendrive-rol inditott linux mint, volt mikor irtam.
Igy azt gondoltam az oprendszer nem egèsz.
Windows 10-el csak akkor van jel a tv-n ha monitorbol,(ami dvi-hdmi átalakitóval veszi a jelet) hdmi kábel kihuz,ès tv-be átdugom.(Tv-n átkapcsolva hdmi 2 port-ra)
Igy gond nèlkül meg van minden.
Ujra inditás következtèben fekete kèpernyő(előtte ki irja ugyan hogy nincs jel ) Egèr,billentyü fel sem villan.
Monitorba átdugva csak újra inditás után van kèp -
-
raidx
őstag
válasz
radi8tor #4610 üzenetére
Mivel eddig sose kellet állítgatni eszembe sem jutott. Nem is lenne érdekes de eléggé el van dugva a házikó és nehéz hozzáférni. Próbáltam billentyűzetről. azzal meg az volt a baj, hogy csak áramtalanítással maradt kikapcsolva (néha nappal is kikapcsolom, ha hosszabb időre mással foglalkozom). A régi billentyűzetmen volt külön gomb de már öreg volt és néha kihagyott betűket ez a Genius meg nem jó választás volt.
-
KillBorn
senior tag
válasz
radi8tor #4589 üzenetére
TOSHIBA Desktop 3TB 7200rpm 64MB SATA3 DT01ACA300
Teljesen elégedett vagyok a gép egészével, arra amire használom tökéletes. Ezt a filmnézés közbeni letöltés dolgot leszámítva, szerintem az energiatakarékosság lesz a ludas, kipróbálom "kiegyensúlyozott" módban, és megírom mi a helyzet.
Szerk.: MPCHC-t (x64) használok!
-
KillBorn
senior tag
válasz
radi8tor #4587 üzenetére
Köszi az infót! Nem játtszom ezen a gépen, netezős, letöltős, adattárolós, filmnézős gép, TV-re van kötve, hogy ne a Paks III. menjen ilyen esetekben is.
Kipróbálom valami 20+ gigás 1080p-s filmen mit bír. 720p-ben nézek mindent, de kezd késni a kép, és pattog a hang ha 10 megával töltök közben, le kell vennem a letöltést 640 kb/sec-re, és akkor teljesen OK. (ezért gondoltam egy VGA bővítésre)
Mondjuk lehet az a baj, hogy biosban is és windowsban is szuper energiatakarékoson van, és se a gpu se a cpu nem mozdul el a min órajelekről.
-
-
válasz
radi8tor #4524 üzenetére
4cm-es kis porkavaró 2000-es fordulaton, vagy a 12cm-es 600-on? Ráadásul a 12cm-es tekeri a levegőt a ház nagy részében is...
(#4528) raidx: a port meg be.
No igen, ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni én sem... (Eszkábáltam az üres tápdoboz túl felére egy porszűrőt, de hogy az mennyit ér, azt nem tudom. Mondjuk az kétségtelen, hogy nem kell túl sűrűn a port ganézni.)
-
raidx
őstag
válasz
radi8tor #4496 üzenetére
De mocskosul ragaszkodó! háromszor távolítottam el elvilg, valójában maradt ahol volt. Végül külső programhoz folyamodtam és azzal is csak másodjára sikerült. Érdekes, a 15.7.1 sem tetszett a rendszernek. A 15.7-el sikerült beállítani a felbontást.Amúgy a Win maradt ahogy volt. Mostmár aktivált is.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #4478 üzenetére
Ahh, te jo eg macska...[\off]
]Az a durva a Celeronos GT730 szemetek is erősebbek ennel, szóval nem tudom hogy lehet gemernek hívni egy mediagepet. Maximum flappy birdre.
Bar azért egy HD7730 szintű karit elbir, de az se egy nagy játékos es minek akkor a 10W proci, ha a kártya 50.
Ilyenre Athlon X4 való az elbir a kozepkategoria tetejevel, az mar esetleg gemer. -
ZP67
tag
válasz
radi8tor #4443 üzenetére
Köszi a segítslget, minden OK.
Két kérdés, bocs, ha kicsit off.
1/ a felbontás megegyezik a TV (50" Pana plazma) felbontásával, mégse "fér bele" a kép tv-be. Mindegyik oldalon levág egy kicsit. Mit lehet ezzel tenni?
2./ ha a rtl most nézése közben akadozik a lejátszás, akkor az internet probléma, vagy esetleg a memória kevés? (4 GB van, eddig bármin néztem, akadt, de mindegyikben 4 GB volt)Köszi,
ZP -
válasz
radi8tor #4429 üzenetére
Az előző Corei5-ös gépemmel én is így jártam: Asrock alaplap, gyári 1.0-s BIOS... 2-ik (3-ik?) generációs i5 és a 2.30-tól támogatta a Corei5-sömet... Volt is kis "idegbaj".
Viszont mekkora mákom volt: kollégám vett egy régebbi CPU-val szerelt masinát és nem akart menni. Kérdezte, hogy megnézném-e? Én meg persze hogy megnézem!
Átpattintottam a saját lapba, BIOS frissítés és voilá! Működött.
szerk: ez kimaradt: tehát az én lapvásárlásom és a kolléga gépvásárlása között volt pár nap eltérés.
-
ZP67
tag
válasz
radi8tor #4429 üzenetére
Szia,
köszi a választ!
Nem indul el a gép... Szakember rakta össze, szerinte a bios a probléma. A dobozon noncs rajta a bios verzio, a sorozatszám 5CM0XE108799
Az nem lehet, hogy azért nem látok semmit, mert HDMI-n tv-re kötöttem? Lehet. hogy monitorral kell kezdeni VGA kimeneten?
Köszi,
ZP -
-
hm15
senior tag
válasz
radi8tor #4403 üzenetére
Pont HTPC és Kodi Windows 10-zel fut nálam.
2-3 nagyon csúnya végű Crimson frissítésem volt, amit automatán csinált a Windows, de akkor még az AMD oldalon egy régebbi drivert ajánlott. Ezért nem mertem már frissíteni, de most feldobta a HTPC, megnéztem AMD driver download oldalon és egy életem egy halálom frissítettem.
-
raidx
őstag
válasz
radi8tor #4345 üzenetére
Én már nem kockáztatok. Anno hagytam, had frissítgesen és a vége az lett, hogy a régi drívert kellett felreknom mert a crimson nem működött. Most a Win rakta fel a 15.11-et és jó. Ugyan a Crimson már többször jelzett, hogy van frissebb de nem engedem települni. Játék nincs a gépen, így akár a régi driver is megtenné.
-
raidx
őstag
válasz
radi8tor #4334 üzenetére
A vin 10 az utóbbi időben többször felkínálta telepítésre a Crimson 15.11 pakkot. Kíváncsiságból hagytam ,hogy feltegye. Egy hete renben minden. Előtte sosem települt hibátlanul ezért a 15.7.1-et használtam. Ugyan külömbséget nem tapasutaltam működésbe. Játék nincs. Lehet ott lenne valami változás.
-
bil
tag
válasz
radi8tor #4310 üzenetére
De me'r? A dx12 annyira meno"!
Egyebkent ezen a vason szerintem pont lehetne ertelme a dx12-nek. Egy atlagos grafikaju cuccnal (ertsd nem 100millio poligon / jelenet) gyorsabban futhatna es tehermentesitene a gyenge kis procit. Bar lehet nem nagy piaci szegmens a gyenge vas dx12 kepessegekkel... -
PuMbA
titán
válasz
radi8tor #4310 üzenetére
AMD honlapján a Crimson Edition 16.3.2 jön be, mint utolsó támogatott driver az Athlon Series APU-t kiválasztva. A nagyobb APU-k A-Series APUs with R7 vagy R5 Graphics név alatt vannak. Az összes APU egy kalap alatt van driver ügyileg egyébként, ritkábban kapnak csak, mint a diszkrétek.
-
Ant@
senior tag
válasz
radi8tor #4275 üzenetére
Először eg E350-em volt de az még az Ubuntuhoz is kevés volt. 2 éve van meg az 5150. Imádom ezt a kis gépet, ezért még egy vérfrissítést megszavaztam neki, több már nagyon úgy se lesz. Az AM1 kifújt, alternatíva meg nem nagyon van még kilátásban sem, pedig én simán vevő lennék rá, csak úgy látszik nem vagyok elegen.
Minden esetre azon meglepődtem, hogy ez a BIOS ekkora javulást hozott. Asszem el is napolom a cserét egyenlőre.
-
válasz
radi8tor #4264 üzenetére
Az én házam is nehezen beszerezhető és némi moddolást igényelt...
LINK
Mellesleg most szembesültem azzal a ténnyel, hogy ezek az adapterek (pl. ami a Kabini-hez használt picopsu-hoz kell) milyen "gyenge" jószágok... Annó még a Brazos-hoz vettem használtan a ppsu-t egy adapterrel 2012-ben. Rá egy évre (2013.09) megdöglött az adapter... Vettem egy újat és erre most a minap, ez is elhalálozott... WTF? Értem én, hogy egész nap megy a technika, de azért ez gáz.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
radi8tor #4262 üzenetére
Éppenséggel van még egy optikai hely, de sajnos a tekergetést, meg bújtatást nagyon nem szereti az optikai kábel(Tapasztaltam az Xbox-szal való összekötés során), ezért vettem az U5-t, meg hozzá egy minőségi koax kábelt...
(Koaxot hangtopikba jobbnak mondták)
Végül is megvagyok elégedve a Xonarral, szóval akkor marad ez, csak gondoltam akkor még egy kütyüvel kevesebb lenne.Jól néz ki a házad. Milyen ház ez ?
-
raidx
őstag
válasz
radi8tor #4200 üzenetére
A WIndos 8.......10 amúgy is előnybe részesíti a GPT-t. 2T fölött meg szinte kötelező! A loderek viszont nem működnek mert nincs MBR. De Win 10-nél már annak sincs sok értelme. Viszont GPT esetén megszünnek a korlátok. UEFI-nek is ez kell. Ha 32 bites a rendszer maradjon az MBR!
64 Bites rendszer esetén GPT és UEFI. 32 Bites esetén egy kissebb particio a rendszernek és hagyományosan BIOS és MBR. De célszerűbb egy kissebb SSD a rendszernek és a sokT-s mehet GPT-vel egyéb célokra. 64 Bites rendszernél és UFI használata esetén kell a GPT a rendszernek is. -
PuMbA
titán
válasz
radi8tor #4164 üzenetére
Már 1,5 éve nincs flash a YouTube-on Firefoxon kívül az összes böngészővel, HTML5 van
98%-ra bontja a procim sok 60fps-es videó, például ez, mert VP9 videókodeket nem tud gyorsítani semelyik AM1-es proci
Ueda: Szép
Az x265 is sokat fog még fejlődni, mint az x264, de még hamar van
-
PuMbA
titán
válasz
radi8tor #4153 üzenetére
Természetesen, itt megnézeheted, hogy támogatja az InTru 3D-t
Ráadásul HEVC 8bit és VP9 8bit-et DXVA-ból viszi, szóval ha nem akarsz várni a Kaby Lake-re, akkor is mindenképpen jobb választás az AM1-nél, hiszen a YouTube VP9 kodekje is megy DXVA-ból, míg az AM1 proci pörög, mint a fene
Illetve ebbe a foglalatba jó lesz elvileg a Kaby Lake is, ami már a 10biteseket is DXVA-val gyorsítja, viszont HDMI 2.0 kimenet ugye nem fog varázsolódni a lapba.
Prociban meg az Intelhez híven szétveri az AM1-et, mert az egyszálas teljesítménye 2x akkora
-
sanyi0627
senior tag
válasz
radi8tor #4060 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Max 3d bd25 vagy bd50 lenne vele nézve egy panasonic ts 640 tv-n. Semmit nem állítgatnék csak az alapokat kodiba. A lényeg az lenne hogy ezeket a filmeket meg az összes többi fullhd mkv-t vigye + torrent meg esetleg flash játék (b365 pl).
Gondolkodok még fm2 platformon is. a6 5400k is csak az már 65 w tdp. Mennyivel erősebb kb az a6 prociban és gpu ban? -
-
válasz
radi8tor #4037 üzenetére
Ha az USB3-ra dugja, akkor nem biztos, hogy annak a vezérlőjét megismeri a telepítő és nem tudja magát "behúzni". Nekem pl. az USB-s DVD-íróról sem ment a telepítés, amikor az előlapra kivezetett USB3-as vezérlőről hajtottam meg. A hátlapi USB2-re tolva hiba nélkül felment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PR-Telecom
- Vezetékes FEJhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- Le Mans Ultimate
- Renault, Dacia topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged