Hirdetés
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
radi8tor #4731 üzenetére
Notebook vonalon Kabinit/Carrizo L-t (A8-7410) még tavaly váltotta az Excavator magos 1/2-es Stoney Ridge (A9 9400, 9410).
Szerintem a nagy kérdés az lesz-e asztali vonalon is A12 9800E (2/4 Bristol Ridge (Exc) 35 W) alatti fogyasztású portéka, mert annak jelenlegi listaára 99$.
Árban Athlon 5370 aktuális utódja az A6-9500E (1/2 35 W 47$) lehet AM4-en.
Elvileg valamivel Horned Owl (=Raven Ridge) érkezése után várható beágyazott rendszerekbe az FP5 BGA tokozású Banded Kestrel [2/4 CPU, 3 CU-s IGP <=15 W], amelyből ha nem is jön uPGA változata, lehet, hogy pár merészebb gyártó készít vele ITX lapot.
Reméljük nem hanyagolja AMD teljesen a belépő kategóriát, különben egy ideig Celeron G3900 - Pentium G4400-at kapni majd csak 15e alatt. -
stratova
veterán
Bristol H.265 HEVC-t 4K-ig VP9-et FHD felbontásig gyorsít, de Ravennel szerintem javul ez is. Szerintem legkésőbb raven megjelenésével párhuzamosan meg kell jelennie az ITX lapoknak is, Summit Ridge-re pályázók körében valószínűleg még nem kifejezett igény.
PuMbA nem tudjuk még mit rejt a következő IGP, szerintem szimplán nem élvezett prioritást.
-
stratova
veterán
válasz
gordonfreemN #2822 üzenetére
HTML5 videóra állt át a YouTube
Esetleg ellenőrizheted mi az alapértelmezett beállítás youtube esetén a böngésződben.
Tudtommal jelenleg egyik AMD APU sem gyorsítja a VP9-et hardveresen, de OpenCL-lel elvileg megoldhatják a későbbiekben.
Azt arról sajnos nem tudok, hogy Strongene OpenCL H.265/HEVC decoder támogatja-e a VP9-et, de egy próbát megérhet.
-
stratova
veterán
-
stratova
veterán
válasz
radi8tor #2079 üzenetére
Esetleg ez (change log).
Nem tudom AmdMsrTweaker megkapta-e már a támogatását (az Phenom II/Llano/Trinity/Richland/Kaveri támogatással biztosan rendelkezik és A10 Pro 7350B-vel is használták már). -
stratova
veterán
válasz
Mercutio_ #2071 üzenetére
Kicsit OFF: kollégánál az Asrock FM2A85X-ITX lap Realtek hangkeltőjén kevesebb zaj jött át mint a Giga UP4-en, hiába van mindkettőn ALC892. Így ha nem is egy high-end cucc, ezek között is van difi. Mostanában inkább "gamernek" kikiáltott lapokon van leválasztott hang rész. A mostani MSI-jén Realtek ALC1150 lakik.
-
stratova
veterán
válasz
ShinjiNo #2035 üzenetére
Csak hogy minden kérésed teljesüljön
Egyébként a mobil utód/öcskösről (A8-6410) végre van teszt notebookchecken.
-
stratova
veterán
válasz
Viktor77 #1865 üzenetére
Éppen szóba került a másik témában.
-
stratova
veterán
Emitt Comodo Internet Security teljesít szolgálatot (vírusirtó+tűzfal). Nem tudom, hogy gyorsabb-e az Avastnál (előtte azt használtam, csak ez kicsit gazdagabb), mert az ősnotimon egy ellenőzés így is úgy is 7-10 óra (80+750 GB HDD). De az aktív/állandó védelme nem fekteti ki a gépem (ami kőkorszaki Kabinihez képest).
-
stratova
veterán
válasz
ShinjiNo #1572 üzenetére
Lebeszélni nem akarlak róla, csak nem tudtam mik a tervek
Ha a kérdés a Dual Graphics-ra (hybrid crossfire) vonatkozott, akkor a válasz tudtommal nem. De ettől még simán mellétehető (mint a teszt is mutatja). Hogy Kabini Enduro-t támogatja-e azt passzolom (de illenék).
-
stratova
veterán
válasz
Mahrenburg #1120 üzenetére
Nem akarunk egy kicsit sokat egyszerre?
1-2 év finomhangolás mellett 3 GHz turbónak még tán nem elképzelhetetlen, de alap órajelnek 15 W-ban aligha.
Erre a cikkre alapoztam a fentit.Másrészt a legolcsóbb APU-t ami ezt tudja jelenleg, úgy hívják i5-4310U (281$)
Jaguar vs. Puma Tablet/Hibrid
A6-1450 1.0/1.4 GHz -> A10 Micro-6700T 1.2/2.2 GHz 4.5 WJaguar vs. Puma ULV
A4-5000 1.5 GHz -> A6-6310 2.0/2.4 GHz 15 WViszont ha kapsz is ilyet, (ezzel a TDP-vel) inkább alaplapra forrasztottan. Befejeztem az OFF-ot, van erre a témára pár egyéb topik is.
-
stratova
veterán
válasz
Mahrenburg #1117 üzenetére
Nem az enyém
Jim Kelleré. Jaguar (Kabini/Temash) -> Puma (Beema/Mullins) -> Puma+ (elvileg ~Kaveri órajelig szánva).
-
stratova
veterán
válasz
flashpointer #1112 üzenetére
Használt alacsony fogyasztású Llano/Trinity?
-
stratova
veterán
válasz
E.Kaufmann #1109 üzenetére
Viszont egy olyan VGA amihez kevés az 4x PCI-E, már régen túl erős egy ilyen APU-nak.
Ellenben Beema már 2/2.4 Ghz-es lesz. Ha az utód Puma+ magokat majd 3-4 GHz környékéig skálázzák, játékos rendszerhez sem lesz rossz választás. -
stratova
veterán
válasz
djculture #1077 üzenetére
Product Data Sheet
AMD-V (a la Intel VT-x) támogatott
IOMMU (a la intel VT-d) nem szerepelUtóbbit Trinty/Richland/Kaveri támogatja továbbá az FX-ek megfelelő chipset mellett.
-
stratova
veterán
válasz
E.Kaufmann #997 üzenetére
Fogós kérdés, szerintem Beemát még meg kellene kapnia, legfeljebb jövőre. Hogy a 2015-2016-os Puma+ magos x86 APU-k is kompatibilisek lesznek-e vele passz (nem ártana).
PapaMaci: sajnos ennyire elenyésző a kínálat (nálunk tán nincs is az ECS lapot sem láttam webshopokban, inkább AiO rendszerekbe, net/notebookokba kerül).
AM1:
-
stratova
veterán
válasz
PapaMaci #995 üzenetére
Üdv!
Az FT3 egy BGA (lapra forrasztott) kivitel. Ha cserélhető CPU-t akarsz neked az AM1 vagy FS1b névre hallgató kell. De az FT3 kínálatból amúgy sem lehet Dunát rekeszteni.
Szerk.: látom passzívot keresel, egyelőre a gyári pörgettyű jár az asztali Kabinihez remélhetőleg idővel érkeznek ezzel a foglalattal kompatibilis nagyobb bordák is. -
stratova
veterán
válasz
stratova #975 üzenetére
A felvetett kérdéshez még passzol is a TressFX hír egyik ábrája:
-
stratova
veterán
Abu korábban azt írta az új motorok gördülékeny működéséhez feltétel lesz minimum 4 szál.
AMD platformokat összességében nézve:
Már csak az a kérdés, ha 8 szálig skálázódik pl. Mantle vagy esetleg majd Dx12 (de pl. 2.0 GHz-es FX-8350 mellett is jobb mint Dx11), viszont egyes funkciók csak konzolokéval megegyező fejlettségi szintű APU-kkal érhetők el, mégis melyik kezünkbe harapjunk? (AAA címeknél)
Avagy 4+ mag mellett mi az a minimális GPU-rész, ami mindenképpen szükséges a konzolszintű megoldáshoz/1:1 portolhatósághoz, de aszinkron cf-ben tud üzemelni egy felső kategóriás VGA-val is.
Bár a CPU limit már 4 magnál is csökken fejlett API használatával. -
stratova
veterán
válasz
radi8tor #969 üzenetére
De van: FS1b = AM1 (magán az alaplapi foglalaton is ez a név van feltüntetve).
Olyan elavult, hogy még csak ezen szerepel Beema asztali vonalon 2014-re datálva, bár az csak BGA kivitelben.Viszont szerintem idővel érkeznek FS1b variánsok is (ahogyan A6-5200 után végül befutott Athlon 5350 is).
-
stratova
veterán
válasz
szabi__memo #966 üzenetére
A. Érkezik még gyorsabb kivitel.
B. Lusták voltak átírni. -
stratova
veterán
válasz
E.Kaufmann #959 üzenetére
Teljesítményben azért Q9300-zal + HD 4670-nel nincsen még Kabini egy szinten. Attól függ mi a cél.
Q6700 vs. Q9300(#962) E.Kaufmann: Erről a felhasználásról érdemes lenne radi8tor1 fórumtársat kérdezni (de magát a virtualizációt Athlon 5350 is támogatja, így szvsz elméleti akadálya nincs).
-
stratova
veterán
válasz
Mahrenburg #952 üzenetére
Lehet a Puma+ jó, bizonyos esetekben a "natív" 4 mag miatt már most jobb mint Kaveri (c2c).
De az általad kívánt célhoz azért >3 GHz-ra kellene majd tervezni a jelenlegi >= 2 GHz helyett. Inkább csak arra utaltam, hogy ez a dia még nem ad információt a 2/4P szerver CPU-k (Warsaw [12/16 Piledriver mag]) további sorsáról.
-
stratova
veterán
válasz
djculture #949 üzenetére
Asztali és szerver front több szintből áll. Itt a két alsó szint ("jelenlegi" ARM és Kabini/Beema alapú) átjárhatóságát taglalták legfeljebb az 1P szerverrel (Kaveri/Berlin) bezárólag (alábbi doksi 9.o.)
AM1-et fontolgatóknak ajánlom figyelmébe a frissített asztali útitervet
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest