-
PROHARDVER!
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendeltem 2 cuccot ugyan abból az Amazon shop-ból. Először az volt a terv, hogy így olcsóbb a szállítás. Aztán rájöttem, hogy az egyik mégsem kell, mert nem jó ötlet együtt használni őket. Törölni akartam a rendelést, és így sikerült törölni azt, ami kell, de bent maradt az, ami nem (most már tudom, kár volt mindkettőre rányomni a "cancel"-t, de nem szoktam használni az Amazon-t...).
Tudok még kezdeni ezzel bármit? Legalább "törölni a törlést", hogy ha már mindenképp megkapom a cuccot, ami nem kell, akkor legalább ne fizessek extra szállítási díjat arra a cuccra, ami kell, ha most szimplán külön újrarendelem magában?
Nem találok semmi "customer support" opciót, hogy beszéljek valakivel...Vagy egyáltalán számít ez bármit? Az eredeti rendelés leadásakor nem tudtam választani, hogy egyben vagy külön köldjék ki, és véglegesítés után láttam, hogy az a preferenci lett beállítva, hogy minél hamarabb küldjenek ki mindent külön-külön. Lehet, hogy egyébként is azt a szállítási árat számlázták volna ki végül, ami most lesz, ha külön rendelésként jön a kettő?
[két kütyü eredeti rendelése]
[kettő együtt megrendelve rendelve]
[jelenlegi állás újrarendelve ami azt, ami kell, ott ragadva az is, ami nem] -
kapitanj
csendes tag
válasz
Amilo02 #10447 üzenetére
Az nem vám volt akkor, hanem az említett 2x felszámolt áfa. Vámot 150 euro felett kell fizetni + a posta még megfejeli egy vámkezelési díj elnevezésű lehúzással.
Egyébként fejlemény van a visszaküldött Amazon termékemmel
Még a visszaküldés napján jóváírtak egy összeget a fiókomban, a problémám csak annyi, hogy az általam eredetileg fizetett 99,68 € helyett 84,45 €-t kaptam vissza. Tudtommal indoklás nélkül 14 napon belül elállhatok a vásárlástól és vissza kell kapnom a teljes összeget a legolcsóbb szállítási díjjal együtt. Ráadásul mikor az Amazon elküldte a vonalkódot a visszaszállításhoz még oda is írták, idézem: "FREE return: You can return the item without any shipping charges." Ehhez képest a fiókban most ott áll, hogy Return delivery: -€8,40. Ezt azért nem nevezném korrektnek, úgyhogy mindenképpen írok nekik, hogy ez mégis mi a rák? Ha hozzáadom is amit önkényesen levontak, még akkor sem jön ki a matek. Egy sértetlen terméket küldtem vissza hibátlanul, de nyilván még nem is látták, mert aznap visszaadták ezt a random összeget. -
Amilo02
aktív tag
válasz
kapitanj #10445 üzenetére
Az Ebay-en már vásároltam korábban úgy, hogy a VAT-ot vásárlásnál levonta, és a Magyar posta újból beszedett két összeget is, az egyik valamiféle kezelési költség volt, a másik pedig vám.
Mivel ez nem most volt, ezért nem emlékszem tisztán erre az esetre, de azt hiszem, a postának külön kifizetett vámot visszakaptam(talán Paypal fizetési bizonylattal igazoltam)... -
kapitanj
csendes tag
válasz
Amilo02 #10436 üzenetére
Az a magyar áfa lesz, főleg mivel pont 27%
Amerikában Sales Tax van, ami államonként eltérő, de a vásárló lakóhelye szerinti adót kell fizetni, te magyarként soha nem fogod azt fizetni. Nem rendeltem még amerikából Amazonon, de lehet akkor elrendezik helyetted, viszont a magyar postáról ebayes fórumokon olvasni, hogy gyakran a vámeljárás során mégegyszer ráterhelik az áfát, mert hülyék Olyankor vagy a postától vagy az ebaytől kell visszakérni (spoiler ebaytől egyszerűbb). Csak azért írom, hogy ne lepődj meg ha még egyszer kifizettetnék veled az áfát mikor beér az országba. -
kapitanj
csendes tag
válasz
warcat #10430 üzenetére
Sikerült feladnom a postán. Viszont írni fogok a DHL-nek, hogy a térképen ne tüntessék fel az automatákat ha egyszer nem lehet beolvasni a kódot.
Egyébként az miért van, hogy a magyar UPS nem kapja meg Amazontól a telefonszámomat a kézbesítéshez? Más futárcég mindig megkapja, egyedül ők nem. Egyszer nem hozták ki pont emiatt (a futár akkor ráfirkálta a csomagra, hogy "TELEFONSZÁM???") majd rákövetkező munkanap kihozta, és akkor már külön matricán rá volt ragasztva a telefonszámom, tehát valahonnan csak lekérték végül. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Amilo02 #10436 üzenetére
Szerintem az még csak az USA ÁFA. Mert ugye államonként eltérő az ÁFA tartalom náluk, ezért számítja fel külön.
Régen rendeltem Amerikából, de akkor "Import fees deposit" névvel illették azt amit előre bekért Amazon, hogy itthon ne kelljen vámolni.Ahogy látom nem Amazon az eladó:
Akkor ez biztos itthon vámolásra kerül még. Cca 30%-a a teljes vételárnak (szállítással együtt) még rájön. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Ausztriában láttam Amazonos csomagautomatákat, gondoltam kipróbálom. Csináltam egy accountot és beraktam egy kisebb értékű cuccot, viszont shipppingnél nem találok olyan opciót, hogy automatába küldjék a csomagot. Mit kellene hozzá csinálni, hogy automatába küldjék a cuccot.
-
Amilo02
aktív tag
Üdv!
Vásárolnék és a tétel Amerikából jönne.
Ha jól tudom, Magyarországon adót kell fizetnem érte. Az lenne a kérdésem, hogy amit az Amazon kifizettet velem(VAT) azt már a magyar adó? Vagy ezen felül nekem még kell valamit itthon fizetem?
-
fila
senior tag
Van itthon pár Amazon Echo, zenét rajta Spotify-n hallgatunk.
Kaptam most 3 hónap ingyenes hozzáférést, ezért próbáltam beállítani az Apple Musicot rajta, de azt nem lehet kiválasztani zenére.
Kiderült, hogy ez régió függő, németbe, osztrákba engedné a beállítást, itthon nem.Van valakinek "technikája" arra, hogy lehetne ezt a régió függőséget kikerülni?
-
wanted5
őstag
válasz
#20238798 #10432 üzenetére
Hát ez valami fantasztikus. A weboldalon megtaláltam a módosítás lehetőségét, de azt is csak akkor engedi, ha egyszer már megpróbálták kihozni és az értesítőn lévő kódot megadom.
Azt lehet tudni, hogy az első próba után a második mikor van?
A UPS rendszere most szerdát ír, de se aznap se másnap nem leszek itthon (és mivel az amazon rendszere 09.30-at ígért max annyival kalkuláltam, hogy péntek vagy következő hét hétfő)Az volt az első, de szerintem egy darabig az utolsó amazonos rendelésem.
-
wanted5
őstag
Sziasztok,
rendeltem a német oldalról egy táskát, a termék oldalán azt írta, hogy szombaton jön, de ma frissült a rendelés és csütörtököt ír most és a UPS szállítja.
Lehet náluk más napot beállítani? Meg egyáltalán az UPS itt EU-ban hogy működik pl egy GLS-hez képest? (nem hoztak még nekem soha semmit) -
warcat
veterán
válasz
kapitanj #10429 üzenetére
Emlékeim szerint a legalsó a postának szóló kód, a felette lévő a DHL-es (ha szoktál tőlük csomagot kapni felismered) a legfelső meg az amazon saját kódja amivel azonosítják maguknak a visszárut.
Topikban küldtünk már többen is vissza de nem emlékszem senkire így hirtelen aki automatában fel tudta volna adni.Postán, személyesen, és inverz nemzetközi csomagküldés a neve, a nénit ki kellet oktassák róla vagy szóljon valakinek aki ért hozzá.Egyébként az említett legalsó kódot kell bescannelnie aztán ad róla egy nyugtát és ennyi.
Szerintem az összes forgalmasabb postán találkoztak már vele, gyakorlatilag amúgy csak felviszik a gyűjtőbe és átadják DHL-nek kb.
Legutóbb nővérem ajánlotta fel ha már úgyis arra jár, feladja nekem, és neki is csak ennyit mondtam el mint neked most, nem volt gondja vele.
Beérkezés után ha közvetlen amazontól lett vásárolva 3-5 nap munkanap alatt feldolgozzák és indítják az utalást vagy amit kértél, ez csúcsidőben (ünnepek) vagy sztrájk közben kitolódhat de ez ott van az apróbetűben is. -
kapitanj
csendes tag
Csodálatos napot
Visszaküldenék valamit német Amazonnak, meg is kaptam a szükséges vonalkódokat, felmentem DHL oldalára és a térképről kiválasztottam a legközelebbi MPL automatát, mivel állításuk szerint bármelyik postán illetve automatánál fel tudom adni. Természetesen negyed óra bohóckodás után sem volt hajlandó az MPL automata kinyílni pedig többször végigpróbáltam az összes vonalkódot és kézzel is bepötyögtem volna, persze esélytelen, mert egyik sem annyi karakter, mint amennyit az a vacak szeretne (8 vagy 13).
Valaki tudja hogyan lehet automatába belevarázsolni egy ilyen csomit? Lehet egyáltalán? Ha nem lehet akkor a DHL miért nem ír ki erről valamit az oldalára, hogy "hé birka, Amazon csomaggal ne próbálkozz automatánál" ?
Tudom, hogy bevihetem a postára is a szuper rugalmas nyitvatartási idejükben hétköznaponként (aztán vagy tudják miről van szó vagy nem), de gyűlölöm a postát. Mindet. És ezzel a DHL sem került közelebb a szívemhez. -
gepezo3
csendes tag
válasz
radi8tor #10425 üzenetére
Értem, köszi a választ. Azóta már beszéltem az Amazon supporttal hazafele, azt irták hogy igy ne küldjem vissza, de küldenek egy újat majd, ugy hogy nem fognak levonni semmit se a kártyámról ( [link] ). Nem tudom hogy ez mennyire igaz, de azért inkább visszaküldeném nekik, csak hogy ne legyen probléma belőle
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gepezo3 #10423 üzenetére
Igen, ez sima ajánlott levélként lehet feladni. Nem lesz olcsó, lévén Anglia már nem EU tagország.
De Amazon szokta fizetni a dolgot.Ha feladtad, akkor a feladóvevényt lefotózva elküldheted nekik, hogy ennyibe volt. (mert általában kevesebbet akarnak adni) A fotó alapján majd térítik a teljes összeget (ha megérkezett a visszaküldés).
-
gepezo3
csendes tag
Sziasztok! Angliából rendeltem egy DVD szettet, viszont sajnos akadoznak a DVD-k, így kértem az Amazontól egy újat úgy hogy a régit visszaküldöm, kaptam 4 dolgot amiket nyomtassak ki, ragasszam rá a csomagra, és adjam fel a csomagot, a vonalkóddal pedig elvileg ingyenes. Ma bementem a postára, ahol azt mondják hogy ezt a vonalkódot nem tudják értelmezni se levél se csomagként, és hogy mindenképp fizetnem kell ha felakarom adni. Ilyenkor mi a teendő?
-
warcat
veterán
válasz
radi8tor #10418 üzenetére
Az más tészta, ott amazon átmozgatta egyik raktárjából a másikba és utána lett feladva és értékesítve, szerintem erre van lehetőségük az EU-UK keresztszerződések miatt.
Itt szerintem vagy a fizetési ablakok utolsó lépcsőjénél megy rá a becsült vám, vagy pedig nem kínálják ezt a szolgáltatást erre az adott termékre és majd vámoltatod te a szállító cégen keresztül.
Garantáltan meg lesz terhelve, felesleges reménykedni benne hogy nem, írtam már korábban, hogy anno ~2016 körül, egy magánszemély által az amcsi postán, EMS-el feladott könnyű bőrkabát jött át vám nélkül, meg is lepődtem, egyébként mindent levámolnak, a kínai (ázsiai) mennyiség volt az amit nem tudtak a változtatások előtt lekezelni.
US csomagokat előtte is kiemelten kezelték az értékpotenciál miatt (műszaki termékek).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#20238798 #10417 üzenetére
Mondjuk olyan esetem már volt, hogy német Amazonról rendeltem valamit, ami Angliából jött. A csomagot asszem' Hollandiában átmatricázták így itthon nem kellett semmi extra adót fizetnem érte. Lehet ezt is úgy oldanák meg?
De annál a rendelésnél ugye semmi jele nem volt hogy EU-n kívülről jön és EURO-ban is kellett fizetni érte. -
radi8tor
MODERÁTOR
Gondolkozzunk együtt.
Hogyan lehetséges ez a termék USA-ból rendelve, és Amazon azt írja nem kell vámot fizetni?
Ilyen esetben itthon kell majd kifizetni? Tehát ez egyfajta marketingfogás a részükről? -
válasz
nincsnév007 #10412 üzenetére
Nekem legutóbb Express One hozta.
-
nincsnév007
addikt
sziasztok. ha egy amazon terméknél az van hogy delivery to hungary akkor az rendelhető magyarországra? életemben nem használtam még az amazont.
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
A lentebb írt visszaküldés csak azokra a termékekre vonatkozik ahol az eladó közvetlen az Amazon, vagy így működik az amazon viszonteladóinál is? -
bul07
nagyúr
Hogy tudnék ezen túljutni?
[kép]
E-mailbe megjön a One Time Password beírom és erre az oldalra dob
Gondolom be kellene írni a telefonszámot, de 2012-ben mikkor regisztráltam ki tudja milyen telefonszámot adtam meg, így ez nem játszik
Meg írja hogy hívjak egy +49-es számot ha bajom van, biztos Németországban majd olyan veszi fel aki tud magyarul(#10405) radi8tor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest