Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok
Felfüggesztették az Amazon accountom, mert gyanús tevékenységet észleltek. (kb. 200e ft értékű vásárlás + vmi Ohiói cím, Bp-i vagyok)
1 éve vásároltam utoljára, kérték a bizonyítékot (bankkártya utolsó 4 számjegye + banki kivonat, + elküldtem nekik a tavalyi vásárlásom számát)
Nem volt nekik jó, mert mint kiderült egy teljesen más bankkártyáról kéne bizonyítani hogy az enyém.
Tehát ha jól sejtem feltörték a fiókom (volt kétfaktoros azonosítás rajta) és hozzáadtak egy másik bankkártyát.
Kár nem ért, az internetes vásárlást is tiltottam, fogok másik kártyát csináltatni.
Ilyenkor buktam a fiókot? Vagy van valami kontakt akinek szólhatok hogy az nem az én kártyám amit bizonyítani kéne? (egyelőre bármit csatoltam a sablonlevél jön vissza, hogy az xxxx végű kártyáról kéne vmi bizonyíték)
@ Remov --> Nagyon köszi a gyors választ!
-
Szajo
őstag
válasz
rothfb #10398 üzenetére
Közel 1 hónapos késéssel jött meg a csomag és úgy nézett ki mint amit a kutya szájából rángattak ki... Ez az egyik. A másik, hogy munkatársam vette át, hisz ki gondolta hogy ez mégis megjön?? Főleg, hogy az Aramex átadta a DPD-nek így igaz kaptam értesítést de a DPD-től amitől vártam/várok hetente csomagot....
És akkor most én foglalkozzak vele, hogy küldjem vissza a saját pénzemen vagy adjam el? Én nem értem, ha egy csomag úgy látszik elveszett és vissza is térítik a pénzt akkor miért nem stornozzák a szállítást ha "mégis előkerül"? -
Várjunk. Visszakaptad a csomagod árát nem?
Megkaptad a csomagod.
Miért küldenéd vissza? Megterhelik a kártyád és levonják az árát ismét. A visszakapott pénzedet végül mégis kifizeted a csomagodért. Mi a gond? Többet akarnak majd vonni?
Szerk.: Ja, hogy már nem kell a termékük... Hát. Add el valakinek, bár nem tudom miről van szó. -
Szajo
őstag
Sziasztok!
Rendeltem az Amerikai Amazonról, majd a csomag "elveszett" így kértem pénz visszatérítést. Az Aramex szállította --> Késett/eltűnt --> Amazon Refundolta a teljes összeget nekem --> Meglett a csomag az Aramex átadta a DPD-nek majd a DPD leszállította a munkahelyemre amit munkatársamék át is vettek. --> Most az Amazon írt egy emailt, hogy küldjem vissza a csomagot Októberig vagy megterhelik a kártyámat a teljes összeggel....Na most ilyenkor mi van?
Most a szállítást visszafelé én fizetem?
Egyáltalán, hogy terhelik meg a kártyámat "engedélyem" nélkül majd?
A csomag tartalma már nem kell mert vettem máshonnan azóta ilyen terméket.Mit lehet tenni vagy mi az "eljárás"?
Ui.: Küldtek valami vonalkódokat és kinyomtatandó dolgokat amiket a csomagra kell ragasszak, de azt írja, hogy én válasszam ki a csomagküldőt.
-
somnia
senior tag
Sziasztok!
Indiából szeretnék rendelni de a cég nem szállít ide.
Olyan európai oldal címet keresek, mind a mailboxde, akihez szállítanák a cuccot és ők továbbküldenék ide.
Köszönöm. -
Sziasztok.
Rendeltem egy tablet tokot amazon.de-ről standard szállítással és augusztus 21-24-re írja az érkezést. Kifizettem, folyamatban van, persze még csak fogadták a rendelést.
A kérdésem az lenne, a feltüntetett érkezési idő mennyire reális? Úgy értem, az érkezési időt be tartják általában, várható tényleg az érkezés addigra?
Eddig még sosem rendeltem amazonról.Nemrég Bangood eu raktárból sokkal hamarabb jött meg valami, mint ahogy számítottam rá.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ladislaoca #10379 üzenetére
Az már szerintem nem is fog. Ha meg igen akkor csodával határos módon.
Kérj pénzvisszatérítést.
-
somnia
senior tag
válasz
Ladislaoca #10379 üzenetére
Ha nincs szükséged a termékre, akkor várj! /minek rendelted meg?/
Ha kell a termék, akkor kérj refundot és rendeld meg újra! /lehetőleg valaki mástól/ -
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Június végén rendeltem pár terméket Amazonról. Sajnos a megadott időpontig nem érkezett meg.
A rendszer ki is írta, hogy csomagja még megérkezhet, de már kérhetek visszatérítést.
Kinek mi a tapasztalata?
Kérjek visszatérítést és rendeljem meg újra vagy várjak türelemmel és előbb-utóbb megérkezik a csomagom? -
warcat
veterán
válasz
smallmer #10377 üzenetére
Meg tudod oldani, de nem lesz olcsó, mert ki kell fizetned egy évre a consolidation szolgáltatást (15.5€) , a beérkező csomagoknak van egy kezelési alapdíja (súlytól függ de ilyen 4-5 euró), továbbá meg kell venned a nagy dobozt is amibe egybepakolják (nem bontják fel a csomagokat, tehát terjedelmes doboz lesz) és a nagy GLS csomagnak meg lesz kb 18-19 eurós hazaküldési díja.
Tehát 15.5 € éves díj a szolgáltatásért
4.67€ csomagonként mailboxde díja ha 2 kg feletti
nagy doboz 2.27€-tól 4.35€-igés a végén még ott egy nagyobb GLS díj 14-20€ között a ládára
kb így számolhatsz, ez egy körben biztos nem lesz megérős, különösen ilyen kis értékű csomagoknál, én megvettem, de nagyobb akcióknál be szoktam vásárolni (családtagoknak is) és olyankor jól jön az összepakoltatás.
100, pár száz eurós tételeknél már megéri, de ott igazából már magában is.Neked, a te helyzetedben egyedül a nem szállítunk Mo.-ra kikerülése lesz elérhető, majd eldöntöd megéri-e.
Itt a mailboxde árlistája nincs titkolva semmi.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni Amazonról 4-5 darab 10-20-30 euros dolgot.
Sajnos vannak olyan termékek, amit alapesetben Magyarországra nem szállítanak ezért a mailboxde talán az egyetlen esélyem.
Meg tudom azt oldani a mailbox-on, hogy egyben jöjjenek a csomagok és ne legyen brutál szállítási költség.Köszönöm szépen!
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
#20238798 #10373 üzenetére
Na nekem azon a linken azt mondja nem találja a helyet, pedig amikor kiválasztom Hungary-t, és beírom a Budapestet, akkor lehet választani Budapest és Budapest, Hungary között is, majd csak Vecsésnél van ikon a térképen.
...de ha pl. Szentendrét vagy Üllőt írok be akkor működik. És akkor több is van. Na akkor ezzel játszok majd még holnap. Köszönöm még egyszer!
...és most hogy volt már találat, elfogadja a Budapestet is simán és meg is jeleníti a találatokat (mondjuk csak az eddigieket). Érdekes hiba. -
sasNAXO
aktív tag
Sziasztok,
Csomagot kell visszaküldenem, a nyomtatni való return mailing label-em UPS standard, és az általános szövegben az áll, hogy adjam le a legközelebbi feladóhelyükön...ami szerintem itt nálunk nem igazán van. Valakinek esetleg van tapasztalata velük?
Köszi! -
rendben köszi srácok, viszem postára
-
gyuszos
tag
Szia, pont most csináltam.
Az egyik csomagom marketplace vásárlás volt, ott online kellett UPS futárt hívnom.
Jött, elvitte, és 8 nap múlva kaptam vissza a termék árát + a szállítási költséget.A másik kettőnél az Amazon volt az eladó.
Ott vonalkód ment a csomagra, csomagot bevittük a helyi postára, ahol először hallani sem akartak róla....aztán csak rájöttek, hogy mégis át kell venniük.
Ez volt de. 10-kor.
Délután 2 körül jött az Amazon email, ahol közölték, elindították a refoundot.......
3 nap múlva a számlámon volt az összeg a száll. költségekkel együtt....Köszönöm radi8tor segítségét!
-
Sziasztok,
Nem küldtem még soha semmit vissza de most ez változik. Elindítottam a folyamatot de nem világos pontosan hogy nekem kell visszaküldeni az amazon által meghatározott dátumig vagy ők küldik majd a DHL futárt és semmi dolgom nincs csak rá rakni ezt a vonalkódot a dobozra ?
[kép] -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gyuszos #10360 üzenetére
Úgy csomagold be hogy ne szakadjon ki. Ha erős a nylon akkor jó az.
A return labelre nem tudunk válaszolni, majd kiderül mit küld neked a cég. Lehet az is hogy nem tud magyarországi return labellel szolgálni, ilyenkor sima postai küldeményként kell visszaküldeni, de előtte mindenképp egyeztesd le a költségét az eladóval, nehogy úgy járj hogy feladtad 5000 Ft-ért de ő csak 2000-ig hajlandó megtéríteni.
-
gyuszos
tag
Sziasztok!
Cipőt rendeltünk, sajnos nem lett jó, visszaküldenénk.
Bejelentettem, küldtek egy emailt, benne egy vonalkódos azonosítóval amit nyomtatva a csomagba kell tenni, illetve a seller küldi a Return Mailing Label-t 2 napon belül.Ilyenkor melyik szolgáltatóval érdemes visszaküldeni?
(Seller: Foot First)Megkapom a postaköltségeket vagy az bukó?
Nylonba volt csomagolva, én is feladhatom úgy?
Köszönöm!
-
Hogyan tudom lemondani az amazon prime tagságomat? Megnéztem már számos videót , próbáltam már appban weben, de sehol nem találok rá opciót.
-
Arween
senior tag
Sziasztok, még soha nem rendeltem amazonról, most egy telefont néztem ki (xiaomi Poco f5) erre is két év garancia van?Esetleg a garanciát tudom itthon is érvényesíteni vagy csak az amazonon keresztül? Ha csak amazonon van esetleg valakinek tapasztalata mennyire bonyolult az intézése?
-
dugo_
veterán
válasz
#20238798 #10349 üzenetére
Ez jó tipp volt, köszi. Végül csinálni kellett új accot, mert a régi nem tartalmazott elég adatot a biztonsági ellenőrzéshez.
"After a careful analysis, it was determined that your account doesn’t have enough information to proceed with an advance security process. In this type of case, we advise you to create a new Amazon account following the steps below."
-
dugo_
veterán
Sziasztok!
Jelszó-emlékeztetőt kértem, megjött, visszamásoltam erre blokkoltak.
Van más megoldás, mint a felkínált telefonálgatás? Igazán elkerülném...
cs-reply@amazon.com
-ról visszapattantam, minden más supportos eléréshez viszont be kéne jelentkezni. -
eihwaz
tag
Sziasztok!
Ezt szeretném megrendelni:
[link]Jön erre még valami költség a szállításon kívül? Mailboxde-vel jobb rendelni vagy csak simán rendeljem az amazonról?
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
Dr. Mózes #10338 üzenetére
Basszus azt hittem ez kicsit egyszerűbb lesz...
Két email, semmi válasz.
Chaten írtam, azt válaszolták, hogy majd emailen felveszik velem a kapcsolatot.
Másnap jön az email, hogy 22 eur felett áfa + vám.
Újra írok chaten, hogy oké, ismetem a törvényt, de ne kétszer számolják fel az áfát. Erre írja, hogy töltsem ki a Tax Exemption formot. Mondom, az szerintem nem nekem való, mivel nem adómentes vagyok, hanem csak annyi a problémám, hogy kétszer lett levonva. Győzköd, hogy az a jó nekem. Kérdezem tőle, hogy milyen adómentesítő dokumentumot töltsek fel, illetve milyen kivételi kört válasszak? Erre azt írta, hogy mindjárt küld egy emailt, és kilökött a chat.
Email nulla, újra belépek. A korábbi chatelésnek semmi nyoma. Újra leírom az egészet, kicsi értetlenkedés, majd végül annyit írt, hogy továbbított az adós kollégához, aki majd 48 órán belül telefonon vagy emailben felveszi velem a kapcsolatot.
Kíváncsi leszek, hogy mi sül ki ebből.... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ladislaoca #10339 üzenetére
Volt már ez többször is kérdés. Ezt nem lehet megmondani ameddig fel nem adják a csomagot.
Amazon dönthet róla hogy UPS-el küldi, vagy Postával... -
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
amazon.de oldalról rendelt termékeket milyen kiszállítással küldik meg? (Posta, vagy futár?)
Ha futárral küldik akkor lehet-e esetleg más időpontban kérni a kiszállítást? stb. -
Sohien
csendes tag
válasz
radi8tor #10333 üzenetére
Igen, a magyar cím megadásakor ugrik valamivel a termékek összegzett ára, és megjelenik a shipping és handling fee is, de ennél az összegnél még import fees deposit nélkül. Ezek szerint remélhetőleg az ÁFA benne lesz az összegben, csak a vám meg a vámkezelési költség nem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sohien #10330 üzenetére
Biztos hogy nincs benne az ÁFA ha nem írják oda.
Pár éve eltörölték ezt az áfahatárt ami volt korábban, most már mindenre kerül itthon ÁFA.
Egyedül a vám az ami nagyobb összegnél jön rá.Ja és amit írtam az csak akkor értelmezhető ha amazon az eladó. Amazonon ugye árulnak más cégek is termékeket, akik sose kérik be előre az itthon fizetendő ÁFÁt tőled.
-
Sohien
csendes tag
válasz
radi8tor #10329 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Igen, olvastam az előző kommentet, csak az zavart meg, hogy az összesítésnél ezt csak egy bizonyos összeg felett dobja fel az Amazon.jp oldala. Ráadásul külföldi oldalakon azt írták, hogy ha nincs kilistázva, a kezelési költségben akkor is benne van, amit fizetés után a számlán részleteznek is. Ezek szerint az áfa benne van, de a vám nincs? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sohien #10328 üzenetére
Pont 1 kommenttel előtted írtam erről.
Ha látsz olyan tételt fizetésnél hogy import fees deposit akkor már vásárlásnál kifizeted az illetéket.
Ha nincs ilyen tétel akkor itthon kerül vámolásra.
És igen, a szállítási díj is bele tartozik.
ÁFA fizetési határ 0 Ft-tól érvényes, vám az csak néhány százalék - nem az vág földhöz majd. -
Sohien
csendes tag
Sziasztok!
A japán Amazonról szeretnék pár könyvet rendelni, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1.) Több helyen is azt olvastam, hogy az Amazon az áfát és a vámot is rendezi a megrendelő helyett, úgyhogy a csomag érkezésekor nincsenek plusz költségek. Ez így van akkor is, ha magyar címre rendelek, vagy érhetnek meglepetések?
2.) A 150 eurós vámmentességi limitbe a szállítási költséget is bele kell számolni? A mostani árfolyamon ez 23000 yen körül van, és ehhez az én rendelésemnél még 5000 yen körüli szállítási költség is adódik, ennek ellenére az összegzésnél csak a szállítási és kezelési költség jelenik meg pluszban, amiben elvileg az áfa már benne van (viszont 30000 yen körül már van import fees deposit is a költségek között).
Előre is nagyon köszi, ha valaki tud segíteni!
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem amcsi amazonról néhány baba cuccot. Megjött a vámkezelési értesítő UPS-től, és az a kérdésem, hogy a vámot azt a feladó fizeti, igaz? IOSS szám: IM4420001234?
Vagy csak akkor fizeti az amazon, ha az Import Fees Depositnál ezt az összeget már előre levonta? -
Mano66
senior tag
Van egy csomagom amit vissza küldtem. Június 10.-e óta a Németországi Nohrai válogató központban van. Aggódjak, hogy megakadt vagy a németeknél ez szokás. Július 6.-ig vissza kellene érnie. Az Amazon nézi, hogy a visz.árú elindult feléjük és nem a feladó a hibás a csomag nem érkezése miatt? A DHL nyomon követést elmentettem és kinyomtattam. A csere árút már meg kaptam és nem szeretném ha még egyszer levonnák az összeget.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Már leírtuk párszor hogyan működik ez:
Amazon azt mondja küldd vissza, adnak x EUR mondjuk, erre válaszban megírod nekik hogy te X összegért tudod visszaküldeni. Általában erre az a válaszuk hogy add fel amennyiért tudod és küldd el nekik a blokk, feladóvevény képét amin látszik az összeg. És megtérítik a teljes feladási díjat is.
Néha az is elő szokott fordulni, hogy azt írják túl drága lenne, nem éri meg: tartsd meg, ajándékozd el a terméket mert visszaküldés nélkül is visszaadják az árát. -
-
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
válasz
#20238798 #10315 üzenetére
Csak ez egy vitás kérdés. Szerintem a termék nem felel meg a leírásnak. Konkrétan egy autószőnyegről van szó, 46 euro.
A rögzítési pontok nem egyeznek, 10 cm. eltérés van. A tobbi helyen sem nevezhető méretpontosnak.
Tehát én nem elállni szeretnék, nem mivel nem felel meg a leírásnak, így visszakérném az árát, és a szállítási költséget. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Prime (free) Delivery hozzánk sehogy sem érvényesíthető?
Legyel prime-om van, de még olyan termékeknél sem látom a lehetőséget, ahol elvileg választható lenne. -
fatal`
titán
válasz
#20238798 #10306 üzenetére
Igen, én csak azért írtam, hogy random, hogy legyen itt az ellentétes tapasztalat is.
Ugyanakkor a UPS sem mindenhol szar, nálunk pl. semmi probléma vele (Pest megye). De sok múlik a futáron, a rendszerük tényleg elég szar. Az is igaz, hogy Amazonos csomagot nekem még sosem hozott UPS, de csak olcsóbb dolgokat rendeltem eddig.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nincs ráhatásod a szállításra sajnos. Amúgy az olcsóbb szállítás se rosszabb semmivel.
Nekem pl volt amikor a gyors szállítást ugyanúgy Magyar Posta hozta.
Inkább abban lehet a különbség, hogy sűrű időszakban a többet fizető ügyfél rendelését előbb kezdik feldolgozni, meg annál lehet reklamálni ha a garantált ideig nem érkezik meg a csomag.
Új hozzászólás Aktív témák
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc