Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
Ez mondjuk inkább "fail safe" okból jó, illetve a hiánya elveszi egy-két ember próbálkozási kedvét. valljuk be szerintem nem sokan használják ki a dualbios lehetőségeit és szinte mindenki performance-on hagyja nem quiet módban.
de külső programozóval ez az egész nem számít
, sőt kevésbé zavaró, hogy a 2 chip közül akkor melyik-melyik 
-
DraXoN
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
kicsit trükkös de rárakható vagy külső flash íróval (annak veszélyeivel, de azzal egyszerűbb), illetve elvileg most már windows alól is megoldható de jó pár újraindítás kell közben.
A teljesítmény meglepően közel lesz az XT bios megemelt power limitjével hiába a kevesebb CU, de cserébe az órajel magasabb tud lenni.
persze "finomhangolva" a valódi XT-t utóbbi gyorsabb lesz, kb annyival (10-15%) mint amennyi alapból is van a sima és XT között.Mindenesetre a jövőben jó tudni, hogy lehetséges, egyenlőre én nem érzem szükségét, hogy ilyesmivel próbálkozzak (pedig van CH341 programozóm és a VGA bioshoz szükséges 1.8V adapterem hozzá
). A Sapphire pulse kártya sajnos mondjuk nem dual bios-os. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Flashelhető rá XT VBIOS is, nem? Ettől még 8-cal kevesebb CU egysége marad, de ha a Vega 56-ból indulok ki, akkor sokat számíthat, ha finomhangolna az ember.
------------------------------------------------------------------------------------
(#25) Paxker315: Bezony. A VideoCardztól vették át. : >
A másik kettőt még nem láttam, de a szisztematikusan Kingstone az lélekbántó. Legalább annyira, mint a Keychrone vagy a Razor.

------------------------------------------------------------------------------------
(#60) Kansas: Szeffályör. Ic blyutiful.
-
DraXoN
addikt
-
-
Kansas
addikt
-
Robitrix
senior tag
Minden esetre határozottan elindultak felfele a videókártya árak. november elején vettem egy Shapire RX 9060 XT 16 GB PULSE OC kártyát én akkor 162 ezer körül láttam azóta volt 160 ezer alatt is egy kicsivel. na most már a legolcsóbb ajánlat is 195 ezer, de van 215 ezerért.... tübb, mint 30-35 ezer drágulás 2,5 hónap alatt
-
Kansas
addikt
-
Kansas
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
1. az a fórumtárs gondja, hogy nem kap(na) a kártyája elég levegőt
na most ha beteszel egy átlag házba egy ilyen keretet, kb ugyanannyi hely marad az oldallaptól, mint amennyi a képén a táptól, tehát semmit nem segítettél neki.2. az a gond, hogy az ő házában van csak ennyi hely, abba viszont nem fér el egy ilyen keret, tehát megintcsak nem segítettél neki
Persze, cserélhetne házat is, én is cseréltem a CM MasterBox NR400 helyett(ahol épp ennyi helyem volt nekem is, csak azzal súlyosbítva, hogy a táp a ház hosszában végig futó alagútban volt, ) lett egy Lian Li O11 Air Mini amiben minden is elfér, de ez a neve ellenére nem épp kis ház(ATX ugyebár)...
3. házon kívülre rakni a keretet nagyon tré megoldás - nem csak szarul néz ki, de legalább porolhatod állandóan a kártyát és a külső behatások(pl. háziállat, kisgyerek, részeg tulak, stb) ellen is valahogy védeni kell(ene).
Emellett a riser kábel nem hogy PCIe v5-öt nem tud, de még v4-et sem, a v3 pedig egyre több VGA-nak szűk keresztmetszet(akár a GPU sebessége, akár a 16-nál kevesebb PCIe lane okán), arról nem beszélve, hogy ahogy kivezeted a házból, egyéb komponenseknek is útjában tud lenni és hát a csavarodás/megtörés se a barátja.
Mekk mester jó hasonlat, semmihez se értett és több kárt okozott, mint hasznot hajtott - ami bábfilmben vicces, a való életben jóval kevésbé.@Yutani: ha a fentiekben bármelyik ponton rosszul értettem volna az általad írtakat, javíts ki plíz.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Sidorovich
üzenetére
En mindig azt mondom az Uvra igy 40en felul h a gyarto igenytelenseget nem en szeretnem finomhangolni. Valaki ebben elvezetet lát, elfogadom, de ok is fogadjak el h az ember neha szeret kivenni a dobozbol vmit es hasznalni mindenfele hokuszpok meg benchek folyamatos futtatasa meg jatekosszeomlasok nelkul.
Ez uaugy vonatkozik az amd cpuira is ahol pboval kell szoszmotolni stb. Ertem en h ket kattintas ez meg az, na de miert nem.lehet alapbol ugy arulni?
-
tranceplanet
addikt
Fejtsd ki légyszi, mert nem teljesen tiszta mi a bajod?
Én olyan házra gondoltam, amihez gyári vertical mod bracket van, például Lian Li Lanccool II: [link]
Amúgy pont ilyen bracket van nekem is itthon és én a HP WS oldallapnál fogom felszerelni kívülre.
A WS házamban nem fog elférni, mert két nvme SSD is van a kártya végének útjában, mivel mindkét SSD-n nagy borda van, ami útban lenne a hosszú VGA-nak.
Úgyhogy házon kívül lesz a VGA és így az oldallap is felkerülhet a házamra, ez lesz a házi barkács Mekk-mester módjára. -
Az UV-val nekem még egy gondom van (azon kívül, hogy meg kell csinálni és fél napot el lehet cseszni a megfelelő értékeket kitapasztalására a sok teszt futtatással és újrapróbálkozással, ahelyett hogy játszanék) pl. a CPU UV-val összehasonlítva:
- ez nem tárolódik perzisztens módon a videokártya firmware-jében, az OS-től függetlenülMindig futtatni kell valamit, ami újra alkalmazza az elmentett paramétereket rendszerindításkor. Ráadásul most Linuxot használok (Bazzite) a gaming rig-en, nem tudom ott van-e hasonlóan kiforrott alternatíva, mint Windows-on az MSI Afterburner amivel utoljára csináltam ilyesmit.
Szerk: azóta rákerestem, van.
-
DraXoN
addikt
meglepő de hangosabb a Nitro+ RX 5700 XT mint a Pulse RX 9070 ... bár a Nitro+ RX 5700 XT 265W míg a Pulse RX 9070 220W a Sapphire színeiben. Igaz, az 3 ventilátor, de kicsit vékonyabb (kicsit? ott akár be tudtam volna rakni valamit a pcie 4x foglaltba, itt esélytelen, míg az 2 slotos, ez 2,5 slotos kártya).
Egyenlőre csak be van rakva a kártya, várom, hogy megjöjjön egy 180fokos PCIE power csatlakozó (1db-om van, de kell még 1), utána elrendezem az a műanyag kábel elvezetőt rendesen.. meg lehet kicserélem már azt a piros sata kábelt egy feketére (nem is tudom miért nem tettem eddig meg
) ... a cpu hűtő színe meg egy korábbi build miatt "custom" ... optimalizálni kellene majd ezen kinézethez ... majd ha jó idő lesz ... (ez, hogy közvetlen csatlakozás van rajta a meleg kivitelére, eléggé hatékonnyá teszi ... ez egy gyári "fanduct" kiegészítő holmija a Thermalright Macho Rev.A hűtőnek (nem mai darab, egy pár gépet "megélt").Eredetileg AM5-re akartam térni idén január-február táján.. VGA-t is csak később akartam (vagy nem is feltétlen, csak egy 2 hónapja hogy lecseréltem a gépben az RX480-at) .. de memória árak elszálltak ... én meg inkább akkor VGA-t vettem belőle most (ne hogy az is elszálljon ... a hírek már ijesztgetik az embert ... elég volt 2x 1-3 év "bányászláz")
Így lehet egy ideig marad egy kicsit "unbalanced" felépítés a Xeonnal, de nem fogok 150eFt ért 32GB ramot venni.azt átraknám most meg az 5700-ast a TV alatti gépbe, de abba a gépházba a 306mm hosszú kártya nem fér bele (gyártó azt írja 280mm a maximum ... ez a sapphire pont akkora, de próbaképp megpróbáltam belerakni, és nem látom hogy lehetne belelegózni a Kolink Satelite gépházba, maximum akkor fér olyan hosszú ha lapos mint egy nyák, ha ilyen 2,5 slotos nem tudod megdönteni, hogy elférjen ... maximum ha az egyik felső merevítő szegecsét lefúrnám (és akkor "széttudom nyitni" kicsit), vagy lyukat vágok a műanyag előlap mögötti fémen ahol be tudom rakni a kártyát ... bár utóbbi esetén lehet akkor az RX 5700 XT is befér ... kicsit sajnálnám megvágni a gépházat, de észrevétlen lenne kívülről, cserébe belefér amim van)
-
Kansas
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
"Vertikális riser rulez!"
Hogy aztán a ház oldalfalához képest legyen ugyanennyi hely a levegőnek? Vagy oldallap nélkül gondolod?
Az megvan hogy 4 PCIe slotnyi hely nem elég hogy egy VGA függőlegesen elférjen? -
DraXoN
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
Ez a kártya eléggé jól meg van csinálva, szinte semmit se hajlik. a korábbi RX 5700 XT alatt volt egy távtartó a végére rakva, ilyesmi [kép] , a talpa mágneses így a helyén maradt, a magasság meg beállítható.. bár mivel ez rövidebb a ventilátortól oda se fér, a ventilátor(ba) kéne fizikailag belerakni. De tényleg annyira "merev" az a pulse, hogy nem érzem szükségét, hogy vissza bekerüljön (vagy egy másik féle helyette).
-
DraXoN
addikt
Nálam is hasonló a "helykínálat" (PCIE szélességben legalábbis, hosszban mondjuk bőven lenne hely, maximum az alsó ventilátort kivéve lenne hely még nagyobb kártyának, bár alsó PCIE portot használni már ezen kártya mellet se tudom).
De ezen kártyákra sokszor feleslegesen nagy. Úgy 2 hónapja néztem egy videót amin egy VGA javításra specializálódott ember mutatta a kártyákat, hogy föképp mellyel jönnek javításra. És 90%ban azt mondta 2-3 slottos hűtésű modellek jönnek. Általában a kártyák súlya teszi tönkre őket, amire azt mondta sokszor feleslegesen nagy, mert 200W alatt fogyasztó kártyának nem kell 320+cm hosszú 2+ slotosnak lenni (és mutatott pár "halott" 3060 és 4060 ilyen kártyát). Mondta az adott modellek "kis hűtésű" modelljei nagyon ritkán jönnek hozzá ilyen hibával.
Gyakorlatilag a meghajlás miatt megreped a forrasztás GPU vagy a memória alatt, de néha PCIe csatlakozó smd alkatrészei alatt.[kép] [kép] [kép]
[Sapphire Pulse RX 9070 Vs Sapphire Nitroj RX 5700 XT] -
DraXoN
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ez a pulse RX 9070 nagyot megy. Én is azt vettem és meglepett tényleg milyen halk (és ahhoz képest hűvös). Pedig kisebb mint a korábbi Nitro+ RX 5700 XT.
Mondjuk nem is néztem milyen RAM van rajta, most kíváncsi lettem ezügyben.
-
PuMbA
titán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Igen, a Samsung RAM-okkal nincs gond ebben a tekintetben

-
PuMbA
titán
A Pulse jó, de Hynix RAM-os példánynál, mint az enyém valamennyi hiányérzetem van. Nyáron a legnagyobb melegben 29 fokos szobában elmegy 95-96 fokig a memória, miközben a GPU jéghideg és már 1800RPM-en pörögnek ilyenkor a ventik, ami hallható. 1500 RPM-ig csendes. Szóval a memória hűtést csinálhatták volna jobbra, ha a GPU hűtés meg túl van méretezve... onnan lehetne "elvenni"....
-
Yutani
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
Nekem most egy Inno3D 5070 Twin X2 van a gépben, de holnap kipróbálom a Pulse 9070-et is. Az Inno3D-nek van hangja terhelés alatt, és nem is nagyobb szinte a Gainward 3060 Ti Ghost kártyámnál. A Pulse jobb kell hogy legyen.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Nitro helyett pulse a 9070re elirtam a masodik bekezdes elejet.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Sidorovich
üzenetére
+1.
Nekem egy h5 flowban van, f*sz kivolt h egy nitro 7800xt is szetfutott maga korul mindent (ramok,m2) a maga 270w koruli fogyijaval barhogy UVztam. (Biztos en vagyok idetlen) Igy az XT-t is el is engedtem a francba a maga 300+wjaval..
A nitro meg 28 centi de meglepetesemre halk mint a dog. Illetve a ptm is johatassal van ra, mert a 7700xt pulseom kozel sem volt se ilyen csendes es huvos. Gyarilag vmi 1800rpm korulire porgott ami hallhato de nem zavaro, de lekorlatoztam max 1600ig. Igy a gpu megall 60c alatt, HS 75 korul tetozik a mem se megy efole. Szval en elegedett vagyok ezzel a ket ventis doggel es sokszor megkerdojelezik bennem a 3 ventis felteglak letjogosultsaga.
-
Nekem az RX 9070 Pulse (nem XT) kényelmesen befért a Fractal Design Ridge házba. Ez egy miniITX SFF build. Pont RTX 4070-ről (sima, nem Super, nem Ti) váltottam rá.
#28 Yutani: nekem ez a 220W-os RX 9070 2 ventis Pulse hűtéssel mindenféle UV nélkül megáll 60 fok körül, és nem zavaró halk, monoton hangja van. Pedig a háznak szinte semmi keresztszellőzése nincs, csak a természetes légáramlat meg amit a videokártya a saját ventijeivel kitol.
-
-
Róka86
csendes tag
Mert nem értesz hozzá és fordítva csinálod. Ne a házba rakd a kártyát, építsd a gépet a kártyába.
Komolyra fordítva lassan már tényleg ott tartunk. A mai középkategóriába is olyan böszme nagyok vannak, hogy csak nézek. Arról már nem is beszélve, hogy nemrég vettem, egy 3090et, amire megjegyeztem jó nagy, erre az eladó "nézd csak, az ott egy 4090, de az 5090 még ennél is nagyobb" hát majd dobtam egy hátast.
Fura amilyenre manapság a kártyákat csinálják. 120-140w középkategória 2 slot vagy az alatt mégis korrekt teljesítmény hőfok (msi gaming x 1060/sapphire nitro 470/480/570/580)? Felejtsd el. Elég a ram, béna a sávszél, jó a sávszél, kevés a ram, minden oké, nem fér be és lassan már az 5 fázisú csatlakozót kéri, különben rádgyújtja a házat.
-
Kansas
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
És mégis hol állíítottam olyat, hogy 50-90% közt lett volna a púp?
0-100% közt volt a púp, és igazából van még mindig, csak jelentősen kisebb. 50%-nál inkább a teteje volt neki.
Ez egy tavalyi infó:
Most hirtelen nem találtam 2015-16 környékéről hasonlót, de emlékeim szerint ott 80% környékére beesett a hatékonyság teljes terhelésen.Emlékeztetőül, a 80+ certik követelményei:

-
pont, hogy az volt akkortájt az ökölszabály, hogy 50-90% közti terhelésen egy lapos vonal nagyjából a hatékonyság, 1-1.5% eltéréssel. Semmilyen "púp" nem volt, legalábbis azoknál a tápoknál, amiket szerettek a közösségben (Corsair RMx, Bitfenix Whisper v Formula, Seasonic Focus GX)
-
Kansas
addikt
válasz
Paxker315
üzenetére
Pedig akkor még erősen púpos volt a tápok hatékonyság-görbéje, érdemes volt ráduplázni a szükségesre... mára olyan szépen kilapultak a görbék, hogy igazából csak a jövőbeli fejlesztésre nézve , esetleg durva tranziensekkel dolgozó GPU miatt érdemes jelentősebb tartalékot hagyni, maga a táp jól érzi magát tartósan 90%-on hajtva is, és nem szakad be a hatékonysága... már persze minőségi táp esetén, nem Vargáné/Codegen szinten.
-
Kansas
addikt
550W valóban szűk lehet, bár mérget nem vennék rá, UV mellett az XT alig eszik többet a nem-XT 9070-nél(talán 20-30W-tal). De ja, "hivatalosan" 750W-ot kér hozzá a legtöbb gyártó, papíron az én 650-esemnek is vékonynak kellene lennie, de UV nélkül / minimális UV-val(Tuning menüben "Favor Efficiency") is jól viszi.
Mondjuk nem tudom, mi eszi nálad a Wattokat, az 5700X egy 65W-os proci, nem nagyon megy 100W fölé PBO-val sem, akkor még van 400+W amit adni tud a táp a többi alkatrésznek... de te tudod.
-
Kansas
addikt
Nem értem a problémád... nekem a PowerColor Hellhound 49mm vastag(327mm*128mm*49mm), a mostani ház előtt egy CoolerMaster NR400-ban teljesített szolgálatot, oda is simán befért, és ráadásul az én alaplapomon is van egy x1-es PCIe slot az X16 fölött...
Ha ez is vastag, van Reaper is, az 289mm*111mm*41mm.
Vagy hosszában is limitált a házad? -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Sol4r
tag
Nem úgy volt hogy az amd nincs szarban mert ők még nem gddr7 ramot használnak hanem csak gddr6-ot amit viszont gyártósor ugyileg nem érint annyira a memória válság? És ezért is hozza vissza név a 3060-at mert arra gddr7 kell?
-
Yutani
nagyúr
De attól még nem fog beférni a gépházba, mert a fogyasztást vissza veheted, de a fizikai méretet nem. Nálam mATX ház van, ráadásul az alaplapon nem a legfelső slot a 16x, hanem csak a második, és az utolsó 1xPCIe slottal egyvonalban már ott vannak a különböző csatlakozók (USB, audió, front panel), az alatt meg már a táp kezdődik. A rendelkezésre álló hely miatt már nem fér el egy 55-66 mm vastag 9070 XT, és imádkozom, hogy a Pulse az 51 mm-rel beférjen. Az én esetemben az igazi egy szimpla 2 slotos kártya lenne, mint ami most is van (Gainward 3060 Ti Ghost).
Nyilván az, hogy pont annyival olcsóbb, mint amennyivel lassabb, a 10% különbség miatt az XT felé tereli a népet, de ez nem teszi rossz vétellé a 9070-et. Az lenne a gáz, ha 20%-kal lenne lassabb, de csak 10%-kal kerülne kevesebbe.
-
Kansas
addikt
válasz
Sidorovich
üzenetére
Viszont gyönyörúen mehet rá UV aztán alig lesz lassabb, viszont a fogyasztása erősen beesik 220-250W környékére, amit aztán a 300+W-ra tervezett hűtők szépen le is hűtenek...
Tele van leírásokkal róla a net.
A 9070XT-nek elvileg jobb a binningje, mint a 9070-nek. -
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
+1.
Hiába gyorsabb 10%-al az XT minimális felárral, ha cserébe 30-40%-al többet fogyaszt és több hőt termel ezért.
-
Hypery
újonc
Helló. 2025 május végére sikerült ezt megépítenem. 11 éves gépet cseréltem le. Egy misi, most ez 1.600.000 Ft lenne. Gigabyte AM5 x870 eagle wifi 7-
AMD Ryzen 7 9700x-
Kingstone DDR5 Fury beast 600 Mhz/cl 30 4x16Gb-( beállítás 5600Mhz)
Asus Radeon rx 7800 xt 16 Gb dual oc-
Be quiet! Pure Rock Pro 3 LX processzorhűtő két Light Wings LX 120mm-es ARGB PWM ventilátorral BK043
Kingston 2 TB M2 Fury Renegade
Kingston 1 TB M2 Fury Renegade-
Be quiet power zone 2 850 w (920) platinum-
SAMSUNG 32''G5 G50D QHD 165 Hz max 180 Hz LS 32 DG500EUXEN-
Be Quiet Silent Base 802 BG039-
előre Be Quiet! Cooler 14cm - LIGHT WINGS LX 140mm PWM Triple-Pack (RGB, 1200rpm, 22,9dB, fekete) BL127 ventillátot, hátra Be quiet! Light Wings LX 140mm PWM BL1, ház felül 2db Pure Wings 2 140mm ventillátor. -
Alogonomus
őstag
Egy 12 GB-os RDNA4 kártya nem igazán reális forgatókönyv.
A kisebbik Navi44 GPU-ra épülő 12 GB-os kártya csak 3 GB-os memórialapkákkal lehetne megvalósítható, de 3 GB-os memórialapkákat csak a GDDR7 kapcsán emlegettek.
A nagyobbik Navi48 GPU-ra épülő kártyákat pedig elkapkodják 16 GB-os kártyaként is, így az AMD nem fogja olcsóbb 12 GB-os kártyaként kiadni azt, amit 16 GB-os kártyaként is eladhat.Akinek a 400 dolláros 16 GB-os 9060 XT ereje már kevés, de a 650 dolláros 9070 XT ereje fölöslegesen sok, az azért választhat egy erőben a 9060 XT és 9070 XT között elhelyezkedő előző generációs 7800 XT-t 500 dollárért.
Tényleg nagy az a szakadék a 9060 XT és 9070 Xt teljesítménye között, de egy új 192 bites – mondjuk Navi46 – GPU-t biztosan nem fejleszt le az AMD csak azért, hogy egy 12 GB-os kártyával is a piacra léphessen. -
ggbuffon1897
őstag
Ahogy neztem anno 10-15%al kisebb teljesitmeny 30%al kisebb fogyasztassal stockon.
Nem azert mert ez van, hanem realisan nezve ebben a generacioban ez lett a legjobban sikerult kartya. Csak hat ugye az ara.
Anno a 7700xt is nepkartya lehetett vna, de azt is az okos amd bepozicionalta a 7800xt ala h majd veszik a nagyobbat. A vege meg az lett h mindenki vette a 4070et meg 4070S-t.
-
pedig rokonszenves kártya a nem-xt 9070-es, pont a hatékonysága, alacsonyabb TDP-je végett. Megfelelő árazással szerintem jobb termék, mint a 9070xt, mert, egyelőre jó megoldás 1440p-re, aztán mire nem lesz az, már úgyis újabb kártyákban kell majd gondolkodni. Kár
-
bozont
veterán
Eddig is elég nagy volt a szakadék teljesítményben a 9060XT és 9070 között, ha alig lesz kapható akkor tovább nő kicsit. Most kellene kijönni egy 9065XT-vel, ez lehetne 12GB-os, bár pont fordítva lenne logikus 9060XT 12GB és a nagyobb kártya 12GB vagy 16GB. Sajnos elég hülyén tolták el a kategóriákat.
-
Yutani
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Úton van hozzám is egy Pulse, ez az arany középút!
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Nalam is a 2 ventis pulse van. Meglepoen csendes es huvos kis dog alapon is, kis ventipiszkaval meg nem is tudni h a gepbe van foleg h nincs csicsa rgb se
En egy h5 flowba semmikeppen nem akartam 300+ w ot zabalo monstrumokat 3 pin vagy 12es csatival
-
tranceplanet
addikt
+1 Teljesen egyetértek!

Nálam nem fér be a fél tégla sem, egy kétventis Pulse viszont még élhető a házban.
2x8 pin is elég, nem kell 3. Nem sajnos nem tudok tápot fejleszteni, mert a gyári HP WS Delta tápról 2x8 pin kábel korbács jön le. Ennek a terméknek megvan a helye a piacon. Aki pedig maximalista az vegyen XT példányt Nitro+ vagy Red Devil személyében.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Alogonomus
üzenetére
Nem, ezt össze se hasonlítsd a 7700XT-vel. Ez egy remek is termék, jó a fogyasztása, jó a teljesítménye, de még az ára is rendben van. 10%-on belül van teljesítményben a 9070XT-hez, és árban legalább annyi a digi, vagy több (Alza Gigabyte Gaming 265i vs 301k ebben a pillanatban). Nagy előnye az említett kisebb TDP, ami fizikailag kisebb méretet is megenged, és ez előny lehet (nálam az, nem férnek el az 50+ mm széles kártyák).
-
Alogonomus
őstag
Eddig is körülbelül annyi értelme volt, mint korábban a 7700 XT bevezetésének. Valószínűleg ezzel is akart az AMD egy terméket, amiben elsütheti az esetleg kevésbé jóra sikerült GPU-kat, de végül alig készült annyira hibás die a TSMC gyártósorán.
-
ggbuffon1897
őstag
Eddig is az volt a kreten arazas miatt.
En ennek ellenere vettem, mert a 220w-on mutatott perf nekem eleg meggyozo volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Használt WDR Full HD autós menetrögzítő kamera / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, sőt kevésbé zavaró, hogy a 2 chip közül akkor melyik-melyik 
)