Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hmiron
tag
vélemény???
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok! Remélem nem gond ,hogy megemlítem eladó lett a masinám
Kezdőknek szerintem nagyon ideális a gép. Bővebb teszt itt a PH-n is olvasható róla.
Olympus E-PM1 14-42 ajándék táska+állvány ólcsón eladó -
L4mie
veterán
elméleti kérdés
ha az általam beállított gépemet odaadom valakinek, hogy fotózzon le akkor kié a kép -
törölt tag
ujabb humorral jovok, kint rendithetetlenul esik igy nincs uj foto
nem vitaindito es senki ne vegye magara
-
nerion
csendes tag
válasz
Real_Necro #9180 üzenetére
Hát igen, viszont ha nem homályos a háttér, jönnek a "vér profik" - mé nem homályos a háttér? - szöveggel
-
JohnyBlue
addikt
dupla lett
-
szeva000
addikt
válasz
Real_Necro #9177 üzenetére
nincs ezzel gond.Egyértelmű,hogy gyengébb obiknál muszáj rekeszelni az élesebb kép miatt.
A magasabb ISO már lehet kérdéses...én is sokszor emeltem,de van az a határ,mikor kell a vaku és sokkal szebb képet fogsz kapni.
Természetesen a vaku is megfelelő helyen....tényleg sokszor csak a tágabb blende és magas ISO lehetséges.Én a D90-en már az ISO1600 fölé nem szeretek menni,báár a múltkor az 50-es fixszel iso 6400-on meglepően jó képet lőttem.kissé megszűrve,kinyomtatva nyoma sincs a zajnak. -
Real_Necro
veterán
válasz
penomope #9174 üzenetére
Kicsit szelektíven olvasgatom SK könyveit, mert elsősorban azokat a fejezeteket olvastam, melyekkel tudok mit kezdeni. Pl. mivel vakum nincs, így azok beállításáról, használatáról kevesebbet olvastam.
Blendével úgy vagyok, hogy ha a háttérmosást nem veszem annyira figyelembe, akkor igyekszem az objektívjeimet úgy rekeszelni, hogy a lehető legélesebb képet tudjam velük összehozni. Amennyiben a záridőm úgy alakul, hogy kitartani már nem tudom stabilan a gépet, akkor kompromisszumként jön ISO emelés/blende jobban szétnyitása. Szerintem ezekkel elég jól el lehet "játszadozni", kísérletezni, milyen fényviszonyoknál milyen képet tudsz összehozni. Legalábbis én kb ezen az úton járok, de ha rossz irány, akkor valaki helyre rak remélem.
-
zgospel
őstag
válasz
penomope #9174 üzenetére
Nem pontosan értem mire akarsz kilyukadni, de nem a mélységet állítod f11-re hanem a blendét, ami minél szűkebb annál nagyobb a mélységélesség. A reciprokszabály pedig a záridőre vonatkozik, hogy melyik az a leghosszabb záridő amikor még nem mozdul be a kép a kézremegéstől (nyilván ezt valamennyire embere is válogatja).
Vagy most mi is a kérdésed igazából?
-
penomope
csendes tag
Már a harmadik Scott Kelby könyvnél vagyok, de még most sem tudom, hogy mi a jó.
Egyszer: Állítsd a mélységet F11-re
Másszor: Reciprokszabály.
Azért a kettőnél nem ugyan az az érték.
Vagy majd a sok tapasztalat? -
-
fattyu
veterán
válasz
PRO-peller #9171 üzenetére
az. Nekem tecc. a zöld izét jobbról még kikomponálhattad volna de amúgy kifejezetten nézhető kép.
-
narancsnn
senior tag
válasz
kovaripeti #9163 üzenetére
Hát Én a rétről lőttem, nem hiszem, hogy annyira feltűnő voltam.
Ez a motoros, pedig irgalmatlanul húzta neki -
m3ss
veterán
válasz
vacsigusz #9166 üzenetére
mekkora, ugyanott voltunk
epp most csinalom en is a kotoros kepeket. voltatok fent a varban? ugy latom bar is szep, be kellett volna menni oda skadar-ba menet
ez a piva canyon iszonyat szep ugy latom
lehet nemelyik panoramat lohetted volna portre modban is, nemelyik szuk felul (dubrovnik, piva).bar tudom hogy nem egyszeru panoramanal meg ezekre figyelni, meg jo helyre rakni a horizontot...en orultem hogy osszepasszolt sok utolag, meg hogy egyaltalan sikerult vizszintbe rakni a kepeket fotozasnal, sokszor nem lattam a horizontot a kodtol
kek barlang sem rossz ezzel az "arnyekos keretezessel" pont ugyanonnan fotoztam en is hajobol, nehez lenne onnan sokkal jobbat... -
biflora
csendes tag
[link]
[link]
(L:http://plus.google.com/photos/117458766548823845278/albums/5786570825443081857/5786573798357864562)[link](/L)
Velemenyt varok, remelem megnyithato -
zgospel
őstag
válasz
kovaripeti #9163 üzenetére
Ez egy jó kis téma egyébként, hogy milyen morális válságba kerül az ember néha amikor vadidegeneket vagy vadidegenek között fotóz
Pedig ha látnák a végeredményt.
De mondjuk lehet így is [link]
-
narancsnn
senior tag
Ez az elő ilyen fotóm, kíváncsi vagyok mit mondtok rá
-
A Zéé
addikt
válasz
goldnarmz #9157 üzenetére
úgy-úgy!
szégyenzacskó megy is fel a fejemre :/ -
A Zéé
addikt
túl sok mindent nem rontottál le, ez a nagy zoomos kompaktok velejárója. Tudja az ekv 600+mm-t is, cserébe a képminőség gyengébb lesz.
Talán csak annyi, hogy rövidebb záridővel, látványosabb eredményt lehetne elérni, mert így a mereven álló légcsavarok kicsit furcsán hatnak. Azok nem baj, ha kicsit bemozdulnak.
Meg persze nem árt közelebb lenni az alanyhoz
Ez a gép tényleg nagyon szép, egyszer majd csak be tudom fizetni magunkat egy sétarepülésre vele -
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Az első repülős képeim:
[Douglas C-47 Skytrain]
[Douglas C-47 Skytrain_2]
[Douglas C-47 Skytrain_3]Vélemények?
-
narancsnn
senior tag
válasz
kovaripeti #9151 üzenetére
Én sem tudok, csak lelkes amatőr vagyok
Na oda Én is el akarok menni. Mutathatnál képeket.... -
narancsnn
senior tag
válasz
kovaripeti #9149 üzenetére
Akkor majd össze is futhatánk fotózni
-
narancsnn
senior tag
válasz
kovaripeti #9145 üzenetére
Azt hittem, itt vagy
Ezek szerint szar lett a kép? -
narancsnn
senior tag
válasz
kovaripeti #9139 üzenetére
Ezt most idéző jelbe gondoltad?
Remélem látszik a hátsó maci isSzerkesztve: Ez az első koncert fotóm, sajnos nem volt elég isom, ezért van képzaj....
-
PRO-peller
senior tag
A mérce is egyre magasabb. Én úgy látom. Még a kezdőknél is, mert egyre több a fotó és már bele lehet fulladni. Ma már egyre kevésbé döbbenünk le a jó képeken. Magam is így vagyok. Írok pl.-t: ha autós v. kutyás-macskás képet nézek (de nem nézek!) már eleve halott az érdeklődésem. És ha mégis sikerül vmi magával ragadjon1-2 mp-ig tart, de percek után el is felejtem jóformán. Szóval ha vki nagyra törő akar lenni a fotóművészetben manapság annak fel kell kötni a gatyeszt.
Lejjebb én is tettem be képet-képeket. Azt sejtem, h nem szarok, de tudom, h nem olyan jók, h most bárki itt üdvrivalgásban törjön ki. Ez van. Jobb befelé fordulni. Az idő meghozza a gyakorlatot. Nézni kell képeket inkább nem mutogatni, abból többet lehet tanulni.
Ez csak egy megközelítés. Ezt sem fogja senki kőbe vésni. Sok sikert részemről.
-
narancsnn
senior tag
Sziasztok.
Jönnék egy képpel. -
k!nG
aktív tag
válasz
ROBOTER #9134 üzenetére
"Az alapvető véleményem az, hogy színezés, deszaturálás és más ökörségek helyett a kompozícióra koncentrálhatnál."
-
"Nyugodj bele, hogy magasról leszarom mi a véleményed a saját fotóidról, az én fotóimról és az én egyéniségemről, ha cserébe egyetlen embernek is elveszem a kedvét, hogy ne a szelektív színezésben, deszaturálásban, mesterséges vinnyettálásban és hasonlókban lássa a fotózás lényegét."Na, latod a masodik mondat, maris sokkal szimpatikusabb.. Ertem, es halal komolyan koszonom. Maskor figyelek ezekre, hogy ne tunjon igy, bar nem ebben latom a lenyeget a fotozasnak akarmennyire igy tunik.
Addig, amig tenyleg nem leszek halado, addig nem megyek.. Neked kene menned, bar mar parszor mondtak.
-
zgospel
őstag
Könyörgöm fejezd már be, hogy akárhányszor beteszel egy képet és kapsz egy véleményt akkor oldalakon át magyarázod a semmit... Biztos van arra is egy külön topik, ezt ne itt. Amíg a géped beállításaival sem vagy teljesen tisztában addig én a helyedben többet olvasnék és kevesebbet írnék.
-
ROBOTER
addikt
Nyugodj bele, hogy magasról leszarom mi a véleményed a saját fotóidról, az én fotóimról és az én egyéniségemről, ha cserébe egyetlen embernek is elveszem a kedvét, hogy ne a szelektív színezésben, deszaturálásban, mesterséges vinnyettálásban és hasonlókban lássa a fotózás lényegét.
De lehet a haladó topicban megértőbb fülekre találsz. Tényleg, nem vicc.
-
k!nG
aktív tag
válasz
ROBOTER #9132 üzenetére
"Arra milyen szót használd, amikor megsértődsz, hogy kritika éri azt a fost amit idetolsz?"
Ezt vegyuk ugy, hogy viccnek mondtad es en meg sem hallottam, oke?
"Amit te fotózásnak hiszel, attól el akarjuk venni a kedved. Jobb ma egy pofon, mint kimaradni a fotózás élvezetéből."
Jolvan, akkor elveszed a kedvet (vagy kedvem), attol, hogy kiprobalja magat a fotozasban, mikozben a kepei, a te nagyon muvelt es intelligens hasonlatoddal elve "fosok" es minosithetetlenul otvarul kivitelezett digitalis lekepzesei a valosagnak. Igy jobban tetszik?
Egyebkent igazad van, meg tenyleg nagyon kezdo vagyok es kezdem megerteni mire is akarsz celozni..
Ha az elso mondatodat komolyan gondoltad, akkor nagyon meglepodtem es csalodtam benned.. Szep kepeket lottel/losz szerintem, es jo "fotos" vagy (vagy ahogyan hivni akarod magad, fotos, kiszeltunde, csillagasz, dzsasztin bibor), de rohejesen bekepzelt vagy akarmennyire allitod azt, hogy nem. Ez onnan latszik amilyen stilusban leszolod az embert.
Csomo hivatasos profi fotosban az a legszebb, hogy amikor beszelsz veluk, megvan bennuk az alazat, maguk irant es a masik ember irant is.. Benned az utobbinak jelet sem tudtam felfedezni.. Remelem fel tudod fogni, hogy ez egy nagy ur.
-
ROBOTER
addikt
"hogy ordas bunko ember modjara valaszoltok"
Arra milyen szót használd, amikor megsértődsz, hogy kritika éri azt a fost amit idetolsz?
"hogy elveszitek szegeny kezdo sracnak a kedvet a fotozastol."
Ez a cél. Amit te fotózásnak hiszel, attól el akarjuk venni a kedved. Jobb ma egy pofon, mint kimaradni a fotózás élvezetéből.
Ne nézz minket beképzelnek, egyrészt én speciel nem is fotózok, csak technikázok, másrészt pl. nekem is volt egy időszakom az elején, amikor azt hittem, ha bekeretezem a képem, attól jobb lesz. Csak nálam ez 2-3 hónap alatt elmúlt. Van aki 5 év múlva is azt hiszi, hogy attól művészi a kép, ha fekete-fehér és vinnyettálás van rajta.
-
k!nG
aktív tag
Igen, tudom, visszaolvasva ez elegge szanalmas volt.. Bar ahogy visszatertem ebben a topikban elegge megdobbento dolgokat lattam es a valaszok is elegge erosek voltak ra, pl. a te reszedrol, sot Roboter sem fogta vissza magat.. Szoval, most ezt kioffolom magambol.
Ertem en, hogy ti jobbak vagytok embereknel es idegesitenek a turistaszeru es hanyag kepek, de ebben a topikban sokszor elofordul az is, hogy ordas bunko ember modjara valaszoltok, szinte ugy, hogy elveszitek szegeny kezdo sracnak a kedvet a fotozastol. Pedig, alapvetoen ez egy kezdo fotosok topikja es az is ugyanugy kezdo, aki az allatkertben probal meg kepeket loni, amiknek a fele eletlen, szar, zajos kep lesz.
Lehet erre azt mondani, hogy aki nem birja benyelni a kritikat az menjen innen, de ennyi erovel lehet azt az elvet is kovetni, hogy aki hulye haljon meg. Raadasul ha az a kritika finomabb es noiesebb lenne annal, amit neha irtok.. Nem ezzel a reggel, de lassan 2 eve koptatom en is a PH!-t es neha ugy beletiportok szegeny gyerekbe, hogy en is kitagult pupillakal nezem, pedig olvastam mar durva dolgokat.
Oke, legyetek oszintek, de ne essetek at a lo tuloldalara sem.
Ezt meg ne vegyetek sertesnek, nem akarok nektek ugrani, csak mondani szeretnem, mert szerintem ennek a topiknak nem az a lenyege, hogy egy rosszabb kep miatt elkuldjuk a bus p*csaba a gyereket, hanem hogy kielemezzuk higgadtan es a rossz stilust mellozve a kepeit.Nem az en kritikaimra mondom.. en benyelem a hibaim es probalom oket kijavitani, de aki eloszor jar itt azzal ne csinaljunk mar ilyeneket.. Es most nem az etiop eselyegyenlosegi ombudsman szolt belolem.
-
k!nG
aktív tag
válasz
szeva000 #9126 üzenetére
Problem, az volt, hogy nagyon eros volt a nap es emiatt felraktam egy napellenzot, ami a Tamin, pont takarja a cpl filtert.. Tudom, hogy ez erosen badass of the week, de hat ez volt..
m3ss.: ertem.. bar en ezt meg mindig jobbnak tartom, mint a mostansag elegge erosen elofordulo "lefotoztam egy nyitott ablakot" szintu kepeket.. ezek elontottek ezt a topikot mostanaban..
btw, nem tudom, hogy most "orulok neki", vagy "beleorultem" az utomunkaval kapcsolatban.. mert egyik sem igaz, szoval ez igy netto false..
-
m3ss
veterán
annyira ne orulj meg itt az utomunkaval, nem annyira jo az alapkep szerintem. egyikuk eltakarja a masikat, autok hatterben zavarok meg a hazak dolese is. alul sem annyira jo a vagas. nem jo ez a perspektiva, szog. ha oda lehetett menni elejuk akkor onnan fotozva ugy, hogy egy sikban vannak es el tudod mosni a hatteret sokkal jobb lenne.
de ha mar valasztani kell az ff. -
zgospel
őstag
szia, így első körben vagy hagyd az egészet színesben vagy tedd fekete-fehérre, van amikor jól néz ki ez a megoldás, de ebben az esetben nem. felül túl sok a hely, valamint én még balra mentem volna pár lépést hogy ne takarja ki a hátul álló leányzó fejének a felét a hegedű.
nem tudom milyen az eredeti, de szerintem ha az egészet fekete-fehéren hagyod akkor nem rossz kis fotó.viszont megnéztem az exifet és a beállításokat amiket használtál nem nagyon értem... iso400 és 640es záridő f5-ön? én a helyedben a blendét tekertem volna 7.1-re vagy 8-ra, és az iso-t meg 100-on vagy 200-on hagytam volna, még akkor is bőven gyors lenne a záridőd egy ilyen jellegű fotóhoz.
-
Ezt ne csináld inkább!
Szelektíven színteleníteni, és ennyire kiemelni azt, rettentően műanyag.
Legalább is nagyon szűk réteg az aki ezt értékelni tudja, akarja.
A képpel amúgy semmi sincs, picit szűk, picit jobb szöget is találhattál volna, még akár az FF feldolgozás sem lenne rossz választás. -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Remélem pár képem befér hozzátok.
Szívesen olvasok mindennemű kritikát, szeretnék tanulni!
Első:
Kép1 -
zgospel
őstag
válasz
filózoli #9110 üzenetére
A többiről azért nem írtam, mert teljesen közömbös érzéseim vannak a többi képpel kapcsolatban.
Őszintén szólva sem rajongok se a virág se a madárfotókért, jobbszeretem az emberekről és emberalkotta dolgokról készült fotókat, városi fotókat, stb. Több fantáziát látok benne. De szerintem ezzel mindenki máshogy van, én így vagyok vele.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #9112 üzenetére
-
pempellini
senior tag
Erről valaki:[link]
-
törölt tag
& Zozz: kossz szepen, nem volt szep latvany...ma elmentem kocsival megnezni azt a kanyart...egy csomo motoralkatreszt talaltam, tehat nem en voltam az elso ott es nem is az utolso.
a kanyar bejaratanal pont egy foldut csatlakozik merolegesen, onnan hordhattak fel.De nem lattam, mert a parkolo fakeritese kitakarta...
-
Zozzer888
addikt
basszus most, olvastam:S durva
Nekem is volt hasonló,csak első-hátsóval lassítottam, és egyenesen behúztam a kanyar csúcspontja felé amíg tudtam a gépet...szerencsére ott még pont volt aszfalt ahol megálltam, így nem lett zakó...(a 2hetes motorral
) (Lepence, első visszafordítő izbég felé)
Amúgy a cbf500 a világ egyik legkezesebb motorja
,és még a fékje is normális...(a 650es sövényé nagyon ügyetlen volt)
jobbulj
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest