Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
Real_Necro #9994 üzenetére
Most hozta a postás. Kedd este lesz scannelt negatív ebből. De gyanítom 3-4
-
zolka78
senior tag
válasz
Real_Necro #9991 üzenetére
Addigra úgy is meg lesz az enyém. Max. kölcsön adom arra a kis időre és tesztelheted is.Cserébe hozol nekem Petersonéktól jófajta pipafüvet
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #9987 üzenetére
ugy legyen, mester, ugy legyen
-
válasz
Zozzant #9965 üzenetére
Hááháá! Megvagy Zozzant!
Én vittem el tőled a Yashinont 1.7 DX-et. Mire megjött hozzá a konverter, alig bírtam magammal. Majd nagyon csalódtam, szó szerint katasztrófális képeket produkált...
Félre is tettem szegény, egészen addig, míg fattyu nem mutatta meg az övé mit produkált, és kiderült hogy a konverter a szutyok. Azóta van egy sima gyűrűs konverterem (Nikon powwa a bázistávolságával...), és ugyan csak 5 méteren belül tudok vele fókuszálni, de ott gyönyörű képeket lő F2.0-tól felfelé.
Ha lesz időm és rendes témám, majd mutatok képet ami vele készült.
-
fattyu
veterán
mégse
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #9980 üzenetére
tenyleg, ismerem azt az allatot?
-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro #9959 üzenetére
Mizeh Head kornyeken egy szep obolnel egy kis szigetre egy atjaro, ilyen negyzetalapu, legures muanyag kannakbol csinaltak egy kis hidat, amivel at lehet setalni a szigetre.
Koszi Neked is, meg Coxernek is
-
csakb
őstag
Hogy mi a baj, azt magad is leírtad az előző hsz-ben. Le kell hasalni, és még közelebb kell menni. Játszósruha kell, ahogy írták, vagy vigyél fóliát is.
Az elsőn az élesség jó helyen van talán, de nem voltál elég közel, túl sok a környezet, túl kicsi a téma, túl sok és zavaró a háttér. A másiknál meg nyilván rossz helyre ment a fókusz, de a kompozíció is rossz, meg a fények is. Ilyen témánál mindenképp ki kell jönni az automata AF-pont választásból, mert nem tudja kitalálni a gép, hogy mit akarsz.
Nyilván az sem jó, ha piszkálják az embert, hogy menjen már. Biztos el lehet magyarázni a gyereknek, hogy apa most a második gyerekkorát éli még két percig.
(#9972) Zseketto: LOL
[ Szerkesztve ]
-
Schanyee
senior tag
Nem tudom hogy működik pontosan a fókusz azon a gépen (nincs nikonom), de szerintem ki tudod választani, hogy a kép melyik részére fókuszáljon, ahol beállítod a fókuszmódot. Ezt a képet találtam gyorsan[link], a jobboldali részen ahol az auto felirat van, ott ha ez nem auto-n van, akkor ki tudod választani, hogy melyik pöttyre fókuszáljon - te esetedben valamelyik alsót érdemes választani.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok. A hétvégén kirándultunk a családdal, nálam volt a gép, mondom megpróbálok talajszint közeléből virágot, rétet fényképezni oly módon, hogy egy előtérben lévő tárgyra (virágra, etc.) fókuszálok, a háttér meg olyan lesz ahogyan sikerül. D3100-m van, nincs kihajtható display, a fű tiszta víz és ha ez még nem lenne elég, a lányaim kiabálnak, hogy "apa, jössz már?". Miközben én próbálom megoldani, hogy ugyan már fókuszáljon a gép a kb. 50cm-re lévő virágra, ne a háttérben lévő fákra, miközben 110 kilómmal, félig guggoló pozócióban, vigyázva, hogy ne áztassam el se a gépet, se a nadrágomat szenvedek. Mondanom sem kell, hogy nem nagyon jött össze a történet. Húsz képből talán egyszer sikerült a közeli virágra fókuszálni, de az is bemozdult kicsit. Ez lenne az:
[link]Mit csinálok rosszul? A többi kép az mind ilyesmi lett:
-
Zozzant
addikt
Nálam is eléggé kimerült a virág téma, nagyjából ennyiben.
-
kemalboy01
tag
-
fattyu
veterán
válasz
Balinov #9952 üzenetére
Az a baj a virágokkal hogy szépek de nem eccerű maradandót fotózni önmagában róla. Mondhatni egyedül önmagában nem nagyon érdekesek.
Ez első lehetne nagyon érdekes ha picit fentebbről lövöd és a különböző színeket mintegy zászlószerűen sávokba rendezed. így nem sok értelmét látom.A második nem lenne rossz de a belevágott alsó virágrész nekem nagyon zavaró.
A harmadik pedig vágásnak szűk, nézőpontnak pedig elég megszokott unalmas.szerintem.
-
csakb
őstag
válasz
Balinov #9946 üzenetére
Tv, Av, TAv, Sv, P-ben van értelme az AE-locknak. M-ben te állítod a paramétereket, amik addig nem másznak el, amíg hozzájuk nem nyúlsz megint. MF-ben meg nem tudsz autófókuszálni, és annak amúgy sincs sok köze a fényméréshez.
Egy világos ablak elé helyezet témán szobában is lehet gyakorolni.
-
m3ss
veterán
válasz
ccs2929 #9939 üzenetére
nem tudom milyen vazad van, de az enyemen van egy AE-L/AF-L gomb, amire ki lehet rakni a fokusz lockot. felig lenyomod az expo gombot, aztan lenyomva tartod az AE-L/AF-L gombot, utana kedvedre foroghatsz, ujrakomponalhatsz amig lenyomva tartod...en kb mindent igy fotozok.
de van tobb fele modszer is, AE-L/AF-L-re is at lehet rakni a fokuszt, akkor expo gombal nem is fokuszal. manual a baratodna mar megint nem arra valaszoltam, amit kerdeztel. koran van meg
[ Szerkesztve ]
-
ccs2929
senior tag
Egy kis off:
Egy sokak számára talán egyértelmű kérdésem lenne, biztosan van itt jópár ember, aki el tudja mondani a dolog nyitját!
Annyit szeretnék megtudni - most hogy már ilyen szépen körülírtam- , hogyan lehet kihasználni azt a "trükköt," hogy pl. a géppel az égre mérek fényt /nyilván, ezt félig lenyomott exponálógombbal kell elvégezni/, aztán pl. egy lentebbi tárgyról vagy emberről képet készíteni, ezzel kapcsolatban annyi csak az aggályom-kérdésem, hogy a fényméréssel együtt a fókuszt is beállítja a gép, és ezek után, ha fókuszálok pl az arcra, akkor onnan fog fényt-fókuszt mérni a gép!?Köszi a válaszokat előre is, és elnézést a lámaságomért
!
-
Santiagain
őstag
Nekem a tömeget osztották. Sajnos a hulló toll és zuhanó acélgolyó koncepcióm toll és golyó hiányában megbukott.
Ez sikerült a rendelkezésre álló időben. Ha nem vágom le a baloldali cipőt, akkor jelentéktelen részletek is bekerülnek, ha levágom a jobboldali ujjakat, akkor a közelebbi nő túlságosan kimegy a képből. (ISO 2200)
Örülnék minden kritikus hangnak.
-
m3ss
veterán
válasz
Santiagain #9936 üzenetére
ohh milyen nagylelku vagy, koszi
de maradunk vmi sajatnal...
-
m3ss
veterán
válasz
Santiagain #9934 üzenetére
koszi. igazad van, tenyleg jobb szukebbre vagva az elso.
-
Santiagain
őstag
Az egyik úgy lenne jó, ha a középső 50% maradna. Jobbra fáig, balról a másik táblát + embert, alulról annyit, hogy a bringás kerüljön az alsó harmadolóba, felülről meg inkább belenyesnék a fába, minthogy ennyi ég legyen.
Másodiknál a fő bajom, hogy a balra néző tábla a bal oldalon van, és a háttér sem túl szerencsés.
-
m3ss
veterán
van meg egy ilyen is, bar sztem ez mar bemozdult, vr ide vagy oda. 1/3@24mm.
mondjuk nekem egyik se tetszik kulonosebben, az a baj -
m3ss
veterán
válasz
Balinov #9929 üzenetére
nekem ez most annyira nem jon be. az uttal is az a gond, hogy nem latni a veget, igy szerintem nem annyira jo kompozicios elem. igy inkabb nekem is az emberek lettek a fo temak. nekem ut nelkul, balra fordulva jobban tetszene
en meg probaltam hipp-hopp vmi kepet loni jelek es szimbolumok temara. nd kezbol. nagyon gyenge lett? egyik, masik
-
zool1
őstag
A flickr is ugyan az mint a fotozz.hu, csak nagyban! Kis ráhagyásokkal...[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
jó az csak 1600tól felfele már nagyon pontosat kell expózni. Ugye az alexpó és emelsz az zajt termel. 3200on már van elég úgyis. Nézd meg a minit. ott azért nincs zaj magán a lényegen, mert ugye az lett normálisan exponálva.
persze ez is egy módszer. Én spec inkább a nem lényeg környezetet hagyom "elmenni" és a témán kötök kevesebb kompromisszumot.
-
csakb
őstag
Igen, nekem is hangulatosak, tetszenek.
"felhúzom a majd és hagyom alexpósra a tényleges témát mert 3200on már ez nem járható út."
Nocsak, az Öddékettő sem muzsikál annyira jól nagy ISO-n? Azért kíváncsi lennék, hogy -2/3-ról felhúzva és szűrve ilyesmi témáknál tényleg annyira rossz lenne-e a végeredmény.
"Persze lehetne állvány meg hdr de jaj énaztnem."
Nyilván. Főleg az első képnél nehéz elképzelni.
-
fattyu
veterán
lab4art. én elégedett vagyok velük.
csakb: egen elég lehetetlen normális wbt varázsolni belőle utólag. magas iso színtorzulás karöltve ezekkel az elcseszett lámpákkal. Mindenesetre elég hangulatosak nekem.
amugy a bokeh túlexpóra nem találtam megoldást még. magas ison már nem tudok arra játszani hogy felhúzom a majd és hagyom alexpósra a tényleges témát mert 3200on már ez nem járható út. Kénytelen vagyok a lényegre exponálni. Persze lehetne állvány meg hdr de jaj énaztnem.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Tyűű ez fasza kép, grat.
Nagyon tetszik, még így meggyilkolva is.Nekem konkrétan foltosak lesznek a színátmeneteknél
Hát igen, oké, hogy Fészbúk megöli, az annyira nem is érdekel,
DE Flickr ne csessze már szét, de majd próbálgatom, milyen mentések mellett lesz jó.
btw: volt már többször, de mindig keverem sRGB ben vagy RGB ben kell szerkeszteni-fotózni ? -
csakb
őstag
"Másik pedig egy kérdés: miért van az, hogy LR ben teljesen jó a kép, bárhova felrakom szétesik
"
A szétesés alatt azt érted, hogy foltos és sávos lesz a háttér? Ez az erőteljes JPG tömörítés miatt van. Próbálj kisebb tömörítést használni, vagy olyan helyre feltölteni, ahol nem tömöríti újra a rendszer a képeket. Azt mondjuk nem tudom, hogy melyik tárhely az, ami nem cseszi így szét a fotókat. Ha újraskálázza különböző méretekre, akkor meg van az esélye. A fliker pl. megölte ezt a képem. A szemetek...
-
L4mie
veterán
válasz
ccs2929 #9916 üzenetére
Köszi az értékelést.
Igen, az oszlopot ki fogom szedni, nekem is szúrja a szemem, igazából autóból lőttem, anyósülésből, nem nagyon volt lehetőségem komponálni.szétesésről valaki valamit? O.o a linkelt képen pont nem állítottam sokat, így kicsi az esélye, hogy esetleg valamelyik szűrő miatt esett volna szét.
-
ccs2929
senior tag
Nekem is tetszenek a színei.
Jó kép, én picit elmozdultam volna jobbra, vagy balra, hogy az a bokor, vagy mi a háttérben ne essen középre, valamint azt a villanyoszlopot a bal oldalról kiretusáltam volna, minimálisan jobbra lejt, hacsak nem optikai csalódás...Igazából ami nem tetszik rajta az az előtérben lévő gaz /lehet ezt is lehagytam volna- kicsit előrébb léptem volna/
#9913fattyuA harmadik szépen vezeti a szemet, picit zajosnak tűnik, ha ez is filmes, akkor nem szóltam
A második is nagyon jóó, picit vintage hatása van, lehet pont ezért tetszik, jól összejönnek benne a színek.
Az első pedig szintén nagyon bejön, állati rajt a bokeh.
Nekem is van hasonló elgondolású képem:
Na ez nagyon zajos tudom, sajna anno még jpg-ben készült...
Direkt maradt így fejtetőn, nem akarom megfordítani, úgy furán adja ki magát
[ Szerkesztve ]
-
ccs2929
senior tag
válasz
Balinov #9906 üzenetére
Szerintem is ez a jobb, lehet azért egy picit elcsippentenék a tetejéből, hogy valahol az első és eközött legyen!
#9910 csakb
valóban nem a legjobb képek el kell ismerniMentségemre szóljon, hogy nagyon
nem volt lehetőségem más szögekből fotózni őket, rácson keresztül /állatkerti fotók/.
Az első bemozdulásának természetesen célja volt.....ment a kaja után
A másodikat is elcsesztem, bénán lőttem, és a fara nem került a képre, azért vágtam ennyire félbe, hogy ne az ízületeinél legyen vágva.
A cseppes képet majd még valamikor megpróbálom újra lőni, hátha jobban sikerül, mert szeretnék egy olyat abból, ami jó is lesz!
Na, de nem mentegetőzni akarok ám, örülök a kritiká(k)nak
, hisz azért vagyok itt, hogy okosodjak
!
#9912 Zseketto
Hát ne akarok hazudni, de asszem úgy vannak, hogy a határ közelében vannak, és a németeknél laknak, de svájcban melóznak! -
L4mie
veterán
Ide is beírom akik esetleg Keszthely vagy Szombathely környékén keresnek modellt
Ha jól tudom kezdő és egyenlőre ingyen modellkedik, de ha nem akkor is olcsón ^_^ -
törölt tag
válasz
Real_Necro #9903 üzenetére
telen bizony land roverekkel maszkalnak a to jegen, szoval akar igy is jarhatok, ha beugranek
(#9904) ccs2929: Nemetorszagba?Bol szoktak jonni tobbnyire
Jok az allatos kepeid!Errefele csordakban maszkalnak ejjelente...
egy instant fotos turat szivesen barkinek, ha kedve van hozza, csak szoljon elotte
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Sziasztok, jönnék egy ilyen kis októberi mezővel, semmi xtra, csak tetszenek a színei. kritikákat várok
Másik pedig egy kérdés: miért van az, hogy LR ben teljesen jó a kép, bárhova felrakom szétesik
konkrétan ez -
csakb
őstag
válasz
Balinov #9906 üzenetére
A háttér és a fényesség az elsőn, a vágás meg a másodikon jobb szerintem. Az első nekem jobban tetszik.
(#9908) Balinov: Igen, a másodiknál nagyon zsizseg a háttérben a világ.(#9905) ccs2929: Hát, izé, ezek szerintem nem valami jók. Az első bemozdult, ami nem lenne baj, ha a bemozdulásnak lenne célja. A második meg a kettévágott állattal már eleve rosszul indul. Valami más szögből (térdelve, hasalva, ilyesmi) fotózva talán többet ki lehetett volna hozni.
(#9899) Balinov: Az elsőnél kár a kiégett részek miatt, de ezt már írták. Kicsit talán lehetne vágni a bal oldalból.
(#9898) ccs2929: Tök jó ötlet, csak kár az élességért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
de beindult a topic
(#9876) ccs2929: a finom hordalék miatt eléggé megközelíthetetlen volt.Mezítláb belemásztam (mindent a képért) de majdnem térdig nyelt el.Na ott besz*rtam kicsit.A gleccser töve egyébként sem életbiztosítás az olvadás közben lehasadó autónyi tömbök, meg a jégből kikerülő méretesebb sziklák miatt...
(a víz 5C körül, igen az ott jég)(#9877) Flashback: szimpla vendéglátás...én intézem a vendégek bajait, ha lejönnek a recepcióra
(#9878) m3ss: köszönöm, ez megtisztelő!Főleg, h először fel sem akartam tölteni (a 200ból ezt tartottam érdemesnek, de még így is úgy érzem, h lehetne jobb!)
(#9883) csakb: Ez a vörös - kék kombó nagyon ott van!
(#9885) ROBOTER:
St. Moritz...Neki kell állnom panorámát gyakorolni, mert itt tényleg lehet a hatalmas terek miatt....Vagy nagylátó?
(#9892) Real_Necro: az LR-ben a Develop-ot kiválasztva jobb oldalt a 3ik fül a HSL/Color/B&W, ott tudod az egyes színeket egyesével állítgatni