Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- A NEX üzletágat is leválasztaná az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekid
addikt
F@sz@ túrabeszámoló. Itt a kékes színeltolás color gradingből jön? Ha nem titok kíváncsi lennék rá.
-
RaZroX
addikt
Tettem egy kört a városligetben
-
deny330
senior tag
válasz
vakablak93 #65291 üzenetére
A másodikból vágnék picit alulról, hogy a sűrű erdő legyen a kép legalján, ne az alatta lévő kopaszabb domb, vagy mi az. Esetleg a csúcsfényeken picit húznék vissza, ha lehet. A fehér keretet én sem erőltetném, szerintem nem ad hozzá a képekhez.
-
aldebaran
addikt
válasz
vakablak93 #65291 üzenetére
Ezeket a kereteket nem kellene erőltetni. Nagyon gáz....
-
vakablak93
őstag
Pár kirandulós képpel jönnék, tessék rendesen leszólni
-
actsy__farang
csendes tag
-
rekid
addikt
válasz
RaZroX #65283 üzenetére
Fontos lenne, hogy kb. 160cm magaságot tudjuk és össze lehessen akkorára csukni, hogy egy normális hátizsákba beleférjen. Elsőre 20k körüli összegre gondoltam, de nincs viszonyítási alapom, így lehet, hogy irreálisan olcsón várok csodát.
Duplázd de inkább háromszorozd meg az összeget (az alatt nem lesz) és "utazóállvány" keress használtan. Manfrotto beefre, vanguard veo, ha olcsósítani kell K&F concept vagy rollei. Elsőre egy minőségi gömbfejjel tökéletesen elleszel.
A hama meg az összes kurblis tákolmányt nagyon nagy ívben kerüld el.Én utazós célra egy Vanguard Veo 2 235AB-t használok de kapni már nem lehet csak újabbat. Kicsit kompromisszumos a súlyt illetően de repülőre is felengedik.
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Nem találtam jobb topicot, így ide írok (ha esetleg van megfelelőbb kérnék szépen egy linket hozzá).
Régóta szeretek fényképezni de mindig is telefonnal csináltam és próbáltam a legtöbbet kihozni a manuális beállítások lehetőségeiből. Most végre elkezdek egy fényképezőgéppel fotózni, azaz gyakorolni-tanulni.
Szeretnék hozzá venni állványt (tripodot), de elképzelésem sincs, hogy mit szabad/érdemes megvenni.Fontos lenne, hogy kb. 160cm magaságot tudjuk és össze lehessen akkorára csukni, hogy egy normális hátizsákba beleférjen. Elsőre 20k körüli összegre gondoltam, de nincs viszonyítási alapom, így lehet, hogy irreálisan olcsón várok csodát.
Canon EOS 1200D
Előre is köszi!
És ha már fotós topic... itt van pár korábbi telefonos képem:
-
vond
MODERÁTOR
válasz
kk831228 #65279 üzenetére
Általában két A7III lóg rajtam, az egyiken egy Zeiss 16-35, a másikon meg egy Tamron 28-200 (most is így volt).
Esti meccsekre néha kölcsön szoktam kérni egy 70-200 GMII-t, de ha beindul az üzem, tervezek venni egy Tamron 50-400-at is, mert a 200 mm nagypályára már elég kevés.
rekid, Wa2x_: Köszi!
-
Amikor úgy érzed, hogy valami művészit alkottál, de valójában csak elrontottad 😅
(saját kép) -
vond
MODERÁTOR
Megint voltam Hali meccsen, bár nem nagyon volt mit fotózni. Fos játék, kevés néző, kilátástalanság.
Csődbe ment, gyakorlatilag megszűnt a klub, de legalább az NBIII-ban el tudtunk indulni a Megyei helyett. A HVSE viszi tovább a nevet addig, amíg megpróbálunk valamit felépíteni a nulláról.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #65273 üzenetére
Jah háá persze. A cickókhoz nem kell nagy dinamima meg ff csak éles obi.
-
Igazság szerint két gondom akadt vele:
mivel tükrös gépeket szocializálódott masztodon vagyok a pentaprizmán keresztül fényképeztem a legtöbbször, azaz a fáziseltolásos élességállítást használva; iylenkor tudott egy olyan bosszantó dolgot csinálni, hogy egy nagyon picit mellélőtt az élességgel. Ez portréfotózásnál nagyon bosszantó tudott lenni, mert persze csak a kidolgozásnál derült ki (mivel a nézőképet, valami 2-3MP-es JPG-ből nagyítja)
LiveView-nál ilyen probléma nem volt, de -mint ahogy azt említettem- én még az a kukucskálós-fajta vagyok
a másik amire a hozzászólásomban utaltam, hogy a 45MP nagyon nem tűri a legkisebb objektívhibát sem! Ha van egy kis lógás, akkor már eléggé látványos tud lenni a szélek felé a CA, vagy az előbb említett élességproblémák is jobban láthatóan tudnak jelentkezni, mint egy 20MP-es rendszeren.
Pont erről írt Ken Rockwell, hogy addig amíg nem rakta fel a 28-300-asát a D850-re addig nagyon meg volt elégedve, aztán a 45MP előhozta minden hiányosságát az üvegnek.Aki megvette a gépet elvitte mellé a tűéles 70-200 VRII-esem is amivel viszont hibátlanul és pokoli gyorsan működött a gép.
Úgyegyébként nagyon szép képeket lehetett vele csinálni:
(kérlek tekintsetek el a béna komponálásomtól; mentségemre szolgáljon, hogy néha konkrét beállást kérnek a cosplayerek)ez beltérben készült elég félhomályban...
-
rekid
addikt
válasz
kk831228 #65268 üzenetére
A7 IV nekem tökéletes választás leszámítva a fogását de az a nikon z8 alatt mindegyik milcnek egy határ fos a d750 után.
Tájat és a 3 éves tasmán ördögöt fotózom itthon. Amire elsődlegesen szükségem van az a gyors követő fókusz a gyerek miatt. Ha már új váz akkor legyen már jobb dinamika is a tájkép miatt. No nem mintha a d750-é nem lenne kegyetlen jó de hát könyörgöm eltelt 10 év a piacon..( erre az új nikon stackkelt szenzorok szarabbak dinamikában... pff.) A sony 1FE-vel jobb tehát pipa.
Miután most Tami 17-35 + 35-150 kombóval fotózok így ezt sony-n is tartani akarom. Tapasztalat alapján nekem sokkal praktikusabb a túráimon a 35-150 mint egy 70-200 a 150 feletti 50mm-ert megoldom croppal. Na és itt jön a 33 mp. Pont annyival több, hogy segítsen a croppnál, és a procit plusz az ssd tárhelyet se zabálja fel a nagy filéméretek miatt az utómunka során. Amúgy a falra kirakott nagyméretű vászonképeimhez bőven elég a 24mp.
Az sony mountos obikkal vagyok gondban... a 35-150 pipa mert létezik milcre és még jobb mindt a dslr verzió mert gyors is fényes is. Viszont 16/17-35 f2.8-ról induló csak G masertben létezik... az meg hát masszívan kokain ár...
Amúgy mire nem elég 42 mp? Közösségi médiában úgy sem látszik a telefon kijelzőjén. Monitoron agyig zoomolva lehet látni 24-hez képest a 42-őt. 1m x 1m-es nyomathoz tökéletesen elég a 24 is.
-
rekid
addikt
válasz
kk831228 #65257 üzenetére
Aha, csak előtte szólok a madárnak, hogy legyen kedves a sorozat erejéig kifeszített szárnnyal a jó irányba nézve lebegni.
Ráadásul ez egy UWA (Tami 17-35 f2.8-4 OSD) ami nem épp a gyors fókuszra lett kitalálva. így muszáj fókusz-csapdázni.
Ami azt illeti jah, durván egy 1000-1200 darabos sorozatot, folyamatos madáretetéssel...
-
-
rekid
addikt
Hogy ne csak az "észt" osszam...
Bonifacio, Korzika
-
actsy__farang
csendes tag
-
Wa2x_
veterán
Kirándulós, próbáltam a zöldekkel/sárgákkal játszani, de még tesztelgetem ezt a módszert, amíg van zöld.
-
ajapi
tag
Szudán, 50 éves, Zorkíj
-
ajapi
tag
Korfu, Realme, csak vágtam
-
deny330
senior tag
Keletin még nem szálltam le, bár sokszor nem is voltam Pesten eddig, talán 3x életem során.
A fotóhoz lenne ötletem, bár nem tudom mennyire áll messze/közel hozzád némi photoshop, lehet túl elrugaszkodott. Egy esősebb napon alulról meglőve ugyan ezt a fotót valami pocsolyánál, kihasználva a tükröződést. A pocsolya belsejébe esetleg szerkeszthetnél egy képet az Eteléről. Videó formában magyarázva -
deny330
senior tag
Megfogadva a szerkesztéssel kapcsolatos tanácsokat ezekre jutottam:
Ráadásnak hoztam még kettő fotót viszont, az egyik az ugyan az a helyszín, csak kicsit szélesebb látószöggel:
A másik pedig már Tatán készült a Derítő-tónál:Hálásan köszönöm ezúton is mindenkinek a kritikát, és hogy hozzájárultok a látásmódotokkal, tapasztalatotokkal ahhoz, hogy fejlődjön az ember!
-
-
vond
MODERÁTOR
Gondolom, az unalommá és rommá fotózott, csodálatos Bp. Kelenföld Pu.
Ráadásul szar mobilos. -
rekid
addikt
válasz
actsy__farang #65233 üzenetére
Háát az.
Kezdőként érdemes minden fotó előtt feltenni azt a kérdést, hogy mit akarok a képpel mondani?
Ha megvan, akkor a képet ugy megloni utana pedig vagni, hogy azt hangsulyozza amit mondani vagy lattatni akarsz.
Itt most latunk egy havas madáretetőt, ok megvan a díszlet. De mi a téma? Egy üres madáretető? Az nem túl izgalmas, meg akkor sem ha van rajta par centi hó. Rogton keresi az ember a madarat aztán kiül az arcara az ertetlenseg, hogy hol a lenyeg?Ne aggódj, ne sértődj, ezen a szakaszon mindenki atesik..
-
actsy__farang
csendes tag
Gondolom hiba, hogy nem szerepel a képen madár, meg lehetne a kivágáson változtatni
-
actsy__farang
csendes tag
Köszönöm és elnézést a bénázásért
-
actsy__farang
csendes tag
-
Wa2x_
veterán
válasz
actsy__farang #65227 üzenetére
Képfeltöltés > tallózás > feltöltés > felillesztés
-
válasz
actsy__farang #65227 üzenetére
Először feltöltöd:
majd beilleszted:
-
actsy__farang
csendes tag
Akkor egy januári kép
Még nem jöttem rá, hogy kell képet feltölteni ide
-
válasz
actsy__farang #65223 üzenetére
Jöhet minden.
-
actsy__farang
csendes tag
Sziasztok, mennyire vagytok nyitottak új jelentkező képeire? Fotózom közepes mobillal is meg egy régi APS-C géppel is
-
rekid
addikt
válasz
kk831228 #65216 üzenetére
A második kép kompozíciója nagyon nem. Az ilyen vitorlás a tengeren sotryk jellemzően nagyon minimál képek minden zavarótól megszabadítva a hajó jellemzően az kép alsó vagy valamelyik szélső harmadolóján de a legritkább esetben középen. (Olyankor a képarány is 1:1 jellemzően.)
Nézd már így is tök más kép és még ezen is bőven lehetne húzni egy keskenyebb képaránnyal a víz és ég arányának változtatásával és a túlparti szálloda leradírozásával:
-
deny330
senior tag
-
rekid
addikt
válasz
deny330 #65209 üzenetére
Hangulat patent, vágás nem. Mind a kettőt jóval szűkebbre. Fekvő bal oldala érdektelen, a ház is balra néz így balra raknám a teret. Mehet a ház jobb harmadoló köré kb. így képmetszővel. Játsz a fenti és lenti arányokkal.
Állót én a víz fodrozódásnál vágnám, így könnyebb a fa kiszedése és jól is tud állni neki. Sőt lehet bepróbálnék egy 1:1-es arányt is. Szemre képmetszővel, játsz vele:
-
kk831228
addikt
Tegnap este nagyon szèp volt az elcsèpelt Balcsi.
-
Wa2x_
veterán
Egy kis mezei shot
S24 + LR -
deny330
senior tag
Köszi srácok, van még pár verzió, elég sok spotból meglőttem mert nem tudtam melyik lesz az igazi. Feldobom majd még a jobbakat, de egyelőre ezekkel vacakoltam. Illetve lesz majd még pár hasonló témám. 3 hete voltam egy egész napos túrán, szép anyag lett belőle.
-
vond
MODERÁTOR
-
rekid
addikt
Köszi az észrevételeket!
Általában én is hanyagolom a vignettát de itt valahogy bejött. Nekem kicsit hozzáad a "szűrreál" elborultabb hangulathoz.
A jobb oldalon gondolkodtam én is, de egyrészt (nekem) nehéz szépen kiszedni, másrészt a víztükörnek is követnie kell ami megint jó feladat ha szépen akarja az ember megcsinálni. Így győzött az időhiány és lustaság.De totál jogos észrevétel.
-
rekid
addikt
Észrevélemény?
(A képet így lehetetlen amúgy meglőni máskor mert ártérben készült, a víz helyén rét van békeidőben.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest