Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- A NEX üzletágat is leválasztaná az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszponthú
csendes tag
válasz
End-ru #64199 üzenetére
OK, nekifekszek újra.
Ez az eredeti. ACR-JPEG convert.
-1 EV-vel lőttem mert a kelő nap általában kiégeti a fehér hasat.
Bár ez Sonyval készült, régi rossz nikonos beidegződés, hogy inkább alá lövök, azt lehetett felfelé húzni. Most paralell futtatom a két rendszert, a Sonyt még tanulom.(a Nikont is)
Valóban van vignette rajta, de az eredeti is "csőszerű" lett, erre csak ráerősítettem. Ezek szerint sok lett együtt. Majd veszek le belőle. Köszönöm.
Úgy látszik ez a dolog rám lesz jellemző. ( majd ha egyszer olyan ikonikus lesz mint a Torzo sárga, na akkor elmondhatom magamról, hogy letettem valamit az asztalra)
Íme egy másik példány:
[link]
Ez a huszadik házassági évforduló a alkalmából lóg a konyhában.Szeretem ezeket a 60x40-es nyomatokat, 70x50-es keretben szerintem mutatós. A munkahelyemen ( autószerelő vagyok ) is van egy pár darab. És a suliban ahol a fiam tanul és a nejem dolgozik is van ajcsiban jópár példány. Ott ez az aktuális kedvenc:
[link]
Szülői értekezletek után szokott dagadni a májam. Hiába, gyarló vagyok. -
End-ru
aktív tag
válasz
Ateszponthú #64195 üzenetére
Szerintem fuss neki a feldolgozásnak még egyszer, a perem annyira sötét, mintha csövön keresztül néznénk a madarat. Egyébként grat, a belefektetett energiának külön.
-
vihartigris
őstag
válasz
Jó lett!
-
Kristof93
senior tag
válasz
Jó lett, tetszik. A vignette túl erős nekem, főleg ha távolabbról nézed, de ezzel én is bűnös szoktam lenni.
-
válasz
Majd az okosok megmondják mi a nem jó benne, szerintem is falra kívánkozó kép!
-
Ateszponthú
csendes tag
Ez az idei egyik kedvencem lett. ( megy is a falra, már itt van mellettem) A háttere az a homokpad ahová a madarakat vártam, de Ő gyakorlatilag az orromra szállt. Talán két lépéssel előbb kellett volna lekapni, de nem mertem bemozdulni, mert ha elmegy, megőrülök. Így is nagyon szomorú év volt ez a vízimadarak szerelmeseinek.
Bár már a kép végleges, lehet nyugodtan kritizálni, én abból építkezni szoktam.
[link]
-
fartfun
tag
válasz
theporcupine #64190 üzenetére
Köszönöm!
-
aginor
veterán
válasz
fartfun #64189 üzenetére
Nem rosszak, de kissé fantáziátlannak tűnnek, amolyan webshop/katalógusképek. Más világítás, esetleg beforgatva az óra, talán vmi berendezett "díszletben".
Technikailag a világítás nem tökéletes, és a karcok is zavarók lehetnek (ez utóbbit betudhatjuk annak, hogy hozott anyagból dolgoztál). Illetve amit előttem is írtak, mutatókra figyelni (titkos tipp: a két mutató formázzon enyhe V alakot, mert egyrészt az takar általában ki a legkevesebbet, ill. a mosolyra asszociál tőle az ember). -
theporcupine
tag
válasz
fartfun #64189 üzenetére
A világításon és a tükröződéseken lehetne javítani, de a kosz és az ujjlenyomatok a legzavaróbbak. A karcolásokat is el kellene tüntetni. A mutatók állására is figyelj, ne takarja a feliratokat, ha lehet. Előszeretettel használják a V állást, ha megnézel órás képeket.
A világítás miatt a kompozit kép sem elvetendő ötlet. -
Fandango
veterán
válasz
randras_83 #64184 üzenetére
Nem, de jó.
-
Drakmusz
addikt
válasz
Speeedfire #64176 üzenetére
-
deny330
senior tag
válasz
bandhajon@ #64172 üzenetére
Én egy kicsit több kontrasztot adtam volna rá, hogy legyen rajta mélyebb/több fekete, de így is szép.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
ZEN1TH #64165 üzenetére
Szuper a hangulat, mint mindig.
Viszont ha ilyen hangsúlyos a fő téma (jelen esetben a legközelebbi fa), akkor én azt vagy teljesen középre, vagy valamelyik harmadoló környékére tenném. De sok függ a környezetétől, a a háttértől is. Havas fotó szintén. Plusz én kicsit csalnék, és még hogy ha alapból ferde is a fa, akkor is elforgatnám nagyjából függőlegesre.
-
ZEN1TH
őstag
válasz
Fandango #64166 üzenetére
Köszi, igyekszem. Sajnos mind a tavasz, mind a nyár elég kedvezőtlen volt eddig, remélem az ősz frankó lesz. Május óta nem is nagyon volt motivációm erdőt járni, illetve május végén voltam egy hetet a Mecsekben, egy darab képet nem lőttem
Tegnap végre jött eső, így tudtam hogy esélyes lágyabb képet készítenem. Nem mondom nehéz volt. Esernyővel, állvánnyal és a géppel is egyszerre molyolni, de hát ez ilyen
Kicsit más a kompó mint januárban, a hangulatban meg természetesen erős különbség van.
-
vihartigris
őstag
válasz
Speeedfire #64163 üzenetére
Speeedfire és randras_83.
Ügyesek legyetek mert kellenek a cicialjíves képek a népnek -
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83 #64162 üzenetére
Akkor next time. Majd beszélünk róla.
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #64161 üzenetére
Aaa meg aztatom a seggem. Vasárnap érünk csak haza
-
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83 #64160 üzenetére
Szervezhetünk valamit. Vasárnap lesz egy teniszes téma, ha gondolod gyere el. Cicialjív nem lesz szerintem.
-
randras_83
addikt
válasz
Speeedfire #64153 üzenetére
Szabi mikor jöhetek fotózni, lassan elveszed a #cicaljív címet tőlem...
BTW dobhatnál olyat is amit még nem láttam.
Lassan már csak megrendelésre gyártok anyagot.
Amúgy csak egy gondolat a Fuji színekhez, most lent a parton pont olyanok voltak a színek, mintha Classic Chrome-on keresztül néztem volna a tengert.
Egyébként se a Nikon se a Canon nem hozza ezeket a színeket, arról nem beszélve, hogy mennyivel kevesebb utómunkát igényel egy anyag feldolgozása. -
jjeahh
nagyúr
válasz
No, 2, 5 nekem adja, de többet mutattam volna a modellek nyakából, ezt megvágnám legalább így, erről meg kiretusálnám azt a foltot. Komoly optikáid lehetnek
.
-
vihartigris
őstag
válasz
Biztos vannak hibák a képeken, de kit érdekel?
-
válasz
Hülyeségeket beszélsz, a hátsó fertályból sosem lehet elég.
Ilyen képekért megy a nyüszítés már hónapok óta, nem fognak lehurrogni meglásd.re: Muerte68
Én is azért nem posztolok.
Egy mert tudom, hogy kb semmi közöm a fotózáshoz és szar amit csinálok.
Kettő mert nem kapok semmi reakciót, mikor igen akkor meg le vagyok harapva. Szerintem ez már rég nem amatőr fotósok topikja.
Néha kíváncsi vagyok egy két véleményre akkor idejövök, hogy tanuljak, pl az előbb linkelt képemnél is a fény hiánya volt a fő probléma, amit utólagos korrekcióval talán lehetett volna javítani, de mivel jpg-s vagyok és nem töltök időt utómunkával ezért ez már így marad. Cserébe legközelebb jobban oda figyelek majd a beállításra és az arcra kerülő fényre. -
spiky03
veterán
válasz
Pont, hogy kevés a s*gg.
Jók lettek, nekem az utolsó tetszik, annak a színvilága és a kompozíciója.
-
Muerte68
addikt
válasz
benedekco #64152 üzenetére
Nem csak nyáron jön kevesebb, sokan nem merik ide rakni amatőrök mert simán építő jelleg nélkül elküldik őket valahova.
Vagy csak simán semmit nem mondanak rá.
Elég sokan elszoktak innen főleg mikor átment személyeskedőbe sokszor.
Én mai napig megnézem ha van mit, de nagyon ritkán reagálok mivel nem vagyok profi
De ahogy látom a személyeskedés, beszólogatás megmaradt -
Speeedfire
félisten
válasz
vihartigris #64151 üzenetére
Tessék! Szar a vágás, nem jó a komp, sok a s*gg stb
-
válasz
kovsol #64147 üzenetére
Azt hittem ez a totyik véleményezős. Semmi baj nincs vele, ha nem tetszenek a képeim
Kaptam is rá elég sok véleményt amiből leszűrtem hogy mit baszok el, mi nincs meg (kb semmi).
Csak jeleztem, hogy számomra ez baromi "Vivid".De azt ne feledd, hogy ilyesféle véleményezéshez nem kell tudás. Pl ha valaki nem fotózik vagy pocsékul fotózik, attól még lehet véleménye. Pl te is ha rendelsz egy pizzát ami szar, meg lesz a véleményed, de nem biztos, hogy jobbat tudnál sütni.
re: #64149Muerte68
Nyáron kevesebb szokott jönni, magasan van a nap, mire jók a fények,az ember már ittas vagy félig álomban van -
vihartigris
őstag
válasz
Speeedfire #64150 üzenetére
Jöhet, előtte eszünk egy kis citromot
-
Muerte68
addikt
És már meg is van miért nem jönnek a képek a topicba
-
Speeedfire
félisten
Ezaz, cicaharc.
-
kovsol
titán
válasz
benedekco #64141 üzenetére
Porté profil lapossá teszi, így hozza vissza. Amúgy meg a kislánynak ilyen a bőrszíne élőben, mint ahogy én a kalibrált monitoron ezt nézem. Szóval nyugodtan jajgathatsz. Az agyon dícsért fuji profiloknak meg semmi köze a valósághoz.
Hányszor megfogadtam nem írok ide többet, most már be kellene tartsam.[link] én meg erre mondom, hogy jááj.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #64143 üzenetére
Há' me' én tudom, hogy nemrég vett egy Sigma 35 mm f/2-t.
Ez meg nagyon olyannak néz ki.
Amúgy mostanában ezzel "szórakozok" film- és sorozatnézés közben is, hogy azt lesem, egy-egy snittet milyen gyújtótávolságon rögzítettek. Egy idő után eléggé frusztráló, hogy nem tudok normálisan a filmre koncentrálni.
-
Speeedfire
félisten
Miből számolta ki?
Még a 35mm csak, csak. De van annyi 35 mm Sony E alá. Még zoom is lehet -
kovsol
titán
válasz
Speeedfire #64138 üzenetére
Családi képeknél én már a sony esetén se szarakodok szerkesztéssel. Jpeg portré mód +1kontaszt +1szaturáció azt csókolom, ahogy kijön a kamerából. pl: [link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
randras_83 #64105 üzenetére
Jók ezek a fuji színek.
-
Régi kép, körvakuval, tudom, hogy erős a fény, de utána nem lehetett korrigálni (azaz elrepült).
-
aginor
veterán
válasz
vihartigris #64135 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, akkor megnézem úgy is.
Amúgy rendben van szerintetek a kép? Mit csináltatok volna másképpen? -
deny330
senior tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Fandango #64121 üzenetére
& vihartigris: köszi! Ha olyan pluszra gondolsz, hogy lekapni miközben bulizik, grimaszol valamelyik zenész vagy ilyesmi, "sajnos" ilyen nyugis jazz-blues koncerteken képtelenség, egyszerűen a műfaj miatt, ez nem metál, vagy más bulisabb cucc. Kb. olyan, mintha klasszikus zene koncertet próbálnék fotózni, csak itt legalább vannak fények, amivel játszani
. Annyira nyugi van, hogy az összes képet manuális optikával lőttem
. Vagy nem erre gondoltál? A kompók lehetnének érdekesebbek?
-
deny330
senior tag
válasz
Ateszponthú #64118 üzenetére
Ezen megmosolyogtam, nagyon jó!
-
Ateszponthú
csendes tag
Sok frankó képet raktok fel, én egy komolytalannal jelentkezek. A kép melletti albumban van pár jobban sikerült közeli madárfotó. Én nem lesből képelek, csak kifekszem egy hálózsákban álcahálóval és lesz amit Isten ad. Ha nem jön semmi, akkor csak élvezem a természetet. Persze néha, szerencsémre, közelpont határára is jön ez-az.
[link] -
-
Lassú Víz
addikt
válasz
randras_83 #64105 üzenetére
Meg pár HSS képes vaku, softbox - ha a szemben megjelenő tükröződésből jól sejtem. Következő a lámpaállvány, esetleg derítőlap és aki tartja. Meg mindezt elvinni a fotózásra.
Kamerája válogatja, de az enyémmel egy ilyen környezetben ehhez az árnyalathoz a WB-vel is bűvészkedni kell, vagy raw és szürke kártya, de az már nem sooc.Tényleg nincs benne semmi extra
De hogy a képhez is belevau, 4:3 arányúan a jobb felső sarkát az ereszcsatorna(?) vonaláig behúzva szerintem hangsúlyosabb a modell, és a feje fölött lévő világos terület is kevésbé zavaró.
Végül de nem utolsó sorban, cicialjív!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest