Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- A NEX üzletágat is leválasztaná az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz
papaya #64298 üzenetére
Nem azt írtad hanem hogy olvassa el az összefoglalót hogy,hogy mire nem való a topic
És igen értékelni kellene, és egyből jobban hangzik hogy mi a hiba mit lehet javítani mint hogy menjen innenPont az olyan profi fotósoknak mint te is vagy kellene tanácsokkal segíteni a kezdő fotósokat
Az én tanácsaimal nincsenek előrébb én is hobbista vagyok
Nem támadásként írtam hanem azért mert azért jócskán volt hogy hetekig nem volt itt semmi mozgás pont az olyan dolgok miatt amit írtam szintén hogy vagy semmi reakció vagy leoltás van
Hálistennek azért vannak kitartó emberek akik miatt él ez a topic, de nagyon sokan feladták hogy ide posztoljanak
Attól hogy nem posztolok folyamatosan nézem a topicot -
papaya
senior tag
válasz
ZEN1TH #64297 üzenetére
Totál átérzem mik a problémáid, én is régóta próbálok jó erdős, tájkép részleteket csinálni, de vagy vmi kusza, vagy a fények nem adják ki 😊 Amúgy nálad régóta látom hogy mennyire próbálsz tudatosan komponálni. Közben te is nézed ezek közül vmelyiket?( Thomas Heaton , Nigel Danson, Adam Gibbs, Simon Baxter) Mert én egy kettőt követek és a videóik után szoktam megindulni megcsinálni a jó képet ..😂 Eddig csak mérsékelt sikerrel.😊 Ezekből nekem a 4. rétegei tetszenek a legjobban, talán megvágnám kb 1:1 arányban ahol sötét narancs kifut a képből.
-
papaya
senior tag
válasz
Muerte68 #64292 üzenetére
Egy szóval nem írtam hogy amatőr képek lennének!
Az utóbbi 10 évben 4x váltottam rendszert és én is sokat csináltam próbafotókat. A koncepció hiányzik a fentiekből, amitől tudatos a fotózás, nem a képességet becsméreltem. Igen, erre én hajlamos vagyok ugrani, ha a fotózás témája az hogy megnézzük mit tud a masina, legyen akár amatőr akár profi. Lenne csak kutyások, vagy őszi színek, vagy sínek stb.. De ha értékelni kellene akkor amúgy a színek kellemesek az első kép hibáját már leírták, a sínesnél túl kusza a háttér (zavar a belógó vezeték) és a szürke eget felül levágnám, a kutyásnál nekem elviszi a tekintetemet a háttérfény, és jobb lenne ha belenézne a kamerába, a kutyaszobros, és az esti fények egy egy kattintás semmi különös nekem.Amúgy nem gondolom hogy haldoklik a topic. Van itt téma bőven (kocsik, erdő, gomba stb)
-
ZEN1TH
őstag
Különösebben egyik sem jön be
Az első kompóval szenvedek már egy ideje, ez eddigi legjobb, de még mindig nem az igazi. Kéne még rá egy kis lágy köd és akkor valamivel tágabban meg tudnám lőni. Lehet úgy balanszosabb lenne vagy a franc tudja. Persze most amikor ott voltam belibbent egy kis köd de lekéstem róla. Illetve most épp köd van ott, csak kár hogy 200km-re vagyok
A negyedik mint kompó szerintem érdekes, viszont a fény kegyetlen gyatra volt.
Plusz három mobilos kép csak úgy
-
Muerte68
addikt
Igen, erről beszélek nem kellene izomból beleszálni mindenkibe
Amatőr fotós topic ráadásul a képet egyáltalán nem rosszak
Sokan ezért nem raknak ide képet mert vagy nulla reakció vagy megy a földbe gyalulás hogyhogy nem profi fotósnak született
Persze vannak nagyon gyenge próbálkozások de például ez sem az szerintem csak azért beleszálni mert le merte írni hogy az új géppel ezek az első képei
Minden tiszteletem a profiknak ahogy papaya is nagyon jó képeket csinál de nem kellene kinyírni ennél is jobban a topicot -
válasz
papaya #64291 üzenetére
Naaaaa ezt azért neeee! Ez már sajnos így sem az a topik aminek lennie kellene, túl pro.
Itt díjnyertes fotókat tudnak lehúzni emberek.
Azok a képek amiket posztolt, azok nem az a kategória ami szóra sem érdemes. Nekem pl a nyuszis, meg a sines kimondottan tetszenek. A madarasnak szerintem egy tágabb rekesz kellett volna. -
Muerte68
addikt
válasz
papaya #64291 üzenetére
Szerintem ez kicsit túlzás ezek a képek azért nem olyan amatőrök
Nem kellene ezzel a dologgal kinyírni a topicot mint a haladó fotósokét
Ez egy amatőr fotós topic nem kellene profi elvárásokat várni
Ezzel a maximalista elvárással csak kihal a topic nem pedig az amatőr fotózást segíti -
Grillo
őstag
Én a libát felvinném a felső harmadolóra, és megpróbálnám a fejét a csőre miatt kevésbé narancsos háttér előtt. Vagy jobban mosni a hátteret. De amúgy tetszik.
-
csodavas
tag
Sziasztok!
Hoznék egy pár fotót, kíváncsi lennék a véleményekre. Canon 750D+50 1.8. Régebben töltöttem már fel fotót, akkoriban talán érzékenyebb voltam a kirtikákra, most ígérem mindent elviselek!
A fotók apropója igazából a nekem új gép tesztelése volt. Sajnos a kis 550D-m alaplaphibás lett, és egy 750D váltotta.
-
Kristof93
senior tag
válasz
benedekco #64285 üzenetére
@benedecko: Pont ez a hely nem volt túl messze a parkolótól, fél-egy óra mászás. Az egyik kilátó volt nehezebben megközelíthető, sziklát is kellett mászni egy pár métert. Még van egy pár: [kép] [kép]
@aginor: Az elsőn valami rosszul sikerült az utómunkával? A tuskóra gondolok, van egy túl éles vonal. A 2. a legjobb szerintem. Az őzláb talán túl hideg, de lehet ettől lesz érdekes.
-
Kristof93
senior tag
válasz
TheProb #64278 üzenetére
Az elsőben lenne potenciál, csak az ilyenek technikailag szinte tökéletesek kell legyenek. - Minden vonal vízszintes vagy függőleges, tűéles, a szemetek a földről felpucolva, a lyukak felül nem átvágva, stb. Ezt a szelektív színezést szerintem hanyagolnám, legalábbis ilyen mértékben. A lámpával a bal felső sarokban pedig valami szörnyűség történt.
@Vikthor Köszi
Nem kell Új Zélandig menni szép tájakért, van Kelet-Európában elég.
-
Ironizer
tag
válasz
aginor #64274 üzenetére
ICM, Intentional Camera Movement. Relatíve hosszú záridő, expo közben mozgatva a kamerát. Hogy pontosan hogyan, az sokat függ attól, hogy mit szeretne elérni az ember, én kb. 1/2s körüli záridővel szoktam dolgozni, egy pillanatig mozdulatlanul tartom a kamerát, hogy legyen felismerhető részlet is a képen (általában ezt preferálom, de pl. az utána következő kép nem ilyen), utána pedig bemozdítom, általában függőlegesen, de ezen a képen pont direkt kicsit átlósan csináltam. Nagyon sok függ attól, hogy mennyi ideig tartod mozdulatlanul, mekkorát mozdítasz be rajta, és azt milyen sebességgel teszed, és valszeg a kamerától/objektívtől is függ, mert ugye a stabilizáció is beleszól (bekapcsolva hagyom, anélkül jóval homályosabbak a felismerhető részletek, értelemszerűen). Már viszonylag rá van állva a kezem, de azért így is nagyon messze van a könnyen reprodukálhatótól, általában kell 10-20-30 expo, mire sikerül egy olyan, ami tetszik.
-
Grillo
őstag
válasz
sarasota123 #64272 üzenetére
Nekem az elsőnél kicsit olyan PS-ben odarakottnak érződik az autó, meg a bal oldalon lévő bokor zavar. Bár, ha nem lenne, akkor meg a mögötte lévő épületek zavarnának.
A második szerintem fasza. -
deny330
senior tag
válasz
Ironizer #64268 üzenetére
Másodikhoz: jobb fent kicsit zavarja a szemem az a nagyon erős kiégés. (Tudom a napot nem igazán lehet ki expózni.) Kompozíción lehetett volna max változtatni annyival, hogy kicsit jobbrább lépsz, és akkor a szikla kitakarja a napot - természetesen ezt úgy mondom, hogy nem tudom, hogy valójában mennyi helyed volt a helyszínen a fotó elkészítésére/komponálására.
Harmadikhoz: talán egy picit hosszabb záridőt elbírt volna még a kép, hogy jobban el legyen mosódva.
Utolsóhoz: picit kontraszttalan és kesze-kusza a sok belógó apró ág miatt, viszont a kompozíció alapvetően tetszik, szerintem az ötlet is jó.
Max a clarity-t és a texture-t visszább venném, a tone curve-val meg picit játszanék még.
Negyedik és az első nekem tetszik, ötletesek!
-
Fandango
veterán
válasz
randras_83 #64257 üzenetére
Az előtérben lévő kövekből vagy többet, vagy semmit. Egyébként hangulatos kép.
-
Fandango
veterán
válasz
racskobalazs #64264 üzenetére
Szerintem ezekről nincs mit mondani.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van egy Giulia-m, amiről szeretnék pár jó képet lövetni és bekérdeznék, hogy van-e itt esetleg olyan, aki Bp vagy Tatabánya környékén vállal-e ilyet? Akár gyakorlottabbak, akár olyanok, akik épp nyitottak lennének az ilyen jellegű shootingra és gyakorolnának/portfóliót építenének.
Netán szokott-e valamilyen csoportos "szakkör" lenni, amire pl. érdemes alany lehetne-e az autó?
u.i.: Van egy Ausztál Juhász Qtyusom, aki szintén örülne pár csinos fotónak magáról.
Előre is köszi!
-
Muerte68
addikt
válasz
randras_83 #64257 üzenetére
Teljesen jó kép, nekem csak a keret amit nem szeretek de tudom hogy sokan meg igen
-
válasz
racskobalazs #64251 üzenetére
Remek kép a cinkéről, esetleg ha ez kroppolt, akkor az eredetiből hagyjál még a farkától jobbra teret.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Kristof93 #64245 üzenetére
Első, második, de mindkettőt megvágnám, az elsőn felül sok a tér, a másodikon nem csak fent, hanem jobbra is, így szinte középre került a téma, ami nem szerencsés. Szal a kompót vágással helyretenném és másképp jók ezek
Más, ha már itt vagyok, hozok én is hármat, nem látom őket kiemelkedőnek, de hátha más lát bennük valamit, amit én nem (kétlem
):
-
ZEN1TH
őstag
Ősz várás van erősen. Mostanában inkább gombásztam az erdőket itt az Alföldön, munka miatt nem nagyon tudtam elszabadulni másfele fotózni. A hét több napjára is előre jeleztek ködöt de sosem jött be. Mára is. Most végre volt időm, illetve motivációm, szal fel is pattant a szemem reggel 4-kor
Persze köd nem volt, de legalább most fényképezőgépet vittem kosár helyett
Szokás szerint azok a kompozíciók melyekről azt hittem igazán mélyek lesznek mind bajosak voltak utólag visszanézve
Ám ezt már megszoktam. No mindegy ez a kompó lett egyedül tetszetős a leginkább.
Zavaros, sűrű tudom. Sok minden hiányzik, de látok benne fantáziát. Lágy köd a hátteret szépen szeparálná, a nap pedig jobbról kel.
Ezt csak úgy
Szintén van baj a háttérrel, de legalább a fények jók
-
laskr99
addikt
válasz
vihartigris #64224 üzenetére
-
aginor
veterán
-
kicsi kecske
tag
válasz
Speeedfire #64221 üzenetére
Köszi! Legalább a márkát tudom 😁 bár 90ks állványt nem terveztem venni, de kiindulási alapnak jó lesz!
-
Speeedfire
félisten
válasz
kicsi kecske #64219 üzenetére
Elég overhead telefonhoz, de nekem manfrotto x190pro van. Ezzel lehet fentről is fotózni, videózni. Kell mellé még egy jó telefon lefogató is. Pl amit adnak a manfrotto pixi mellé.
-
válasz
kicsi kecske #64219 üzenetére
Topikok ahol segíthetnek:
Állvány
Azonnali fotós kérdések...
Azonnali mobil kérdések... -
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Kicsit off topic, de nem találtam releváns szaktopicot
Mobillal készített termék fotózáshoz keresek állványt. MI10 és Realme GTS2 pro lenne a készülék, ezeket szeretném befogatni az állványba.
Egy Puluz fotóboxot szeretnék vásárolni és ahhoz kéne egy állvány. Az se baj, ha van jól kihúzható teleszkópos része, ha esetleg később felülről vett videókat szeretnék rögzíteni.
Fontos lenne, hogy kb 360°ban lehessen forgatni a telefont az állványon.Ha esetleg van ilyesmivel tapasztalatotok, tudnátok ajánlani nekem jól bevált modellt?
Köszi előre is! -
válasz
bugizozi #64215 üzenetére
Sok ember esik abba a hibába, hogy rettenet túltolja a szaturációt /& mikrokontrasztot, rád ez végképp nem igaz. Kicsit olyan "döglöttek" a színek, elbírna egy _kevés_ csúszkahúzogatást. Illetve ez az F14 rekesz sztem már ellentétes hatást váltott ki, látszik a diffrakció, gyenge az élesség, ha az eredetit nézem.
Nagy baj nincs vele, kb. naturális, valósághű színek végül is nem rosszak, illetve egy leméretezés + élesítéssel még segítheteni lehet az élességen. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ausztriában jártunk (Kaprun Hochgebirgsstauseen) gondoltam az egyik képet megcsinálom háttérképnek a 21:9 monitoromra, ezért ez a képarány.
Véleményt, kritikát szívesen fogadok
-
theporcupine
tag
válasz
Chance #64202 üzenetére
Alapvetően tetszenek, szeretem a tárgyfotókat. Elég jó az összeválogatás és az elhelyezés is.
Bár lehet, hogy ez koncepció, meg a kamuflázs része, de nekem az elsőnél sötét a téma és a háttérrel is egybeolvad, meg a számlap is lehetne világosabb. A világos bogyó elviszi a szemet az óráról. Hasonló gondom van a harmadikkal, a zöld nagyon erős szín, az óra lenne a téma, nem a tátratea. A két felső fekete valami, táska, doboz, annyira nem kivehető, hogy talán nem is kellenének oda.
A megvilágítás minőségével van még kis gondom, hogy az egyes tárgyakon mennyi és milyen minőségű fény van, milyen a tükröződés.
Igen, lehet, hogy kicsit zsúfolt, de nem vészes. Mivel nem szándékosan, de én is mindig elég szűkre szoktam venni a képeimet, ez annyira nem zavart.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 25
- Alkoholista nevelde
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest