Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- A NEX üzletágat is leválasztaná az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
davidi
tag
Hoztam én is egy tegnap esti Holdat:
(Nikon D750 + Tamron 150-600)
-
-
Most vasárnap készül itt valaki telihold fotózásra esetleg? Most próbálom ki a 2x telekonverteremet a 150-600-as Sigmámmal.
-
aginor
veterán
válasz
fartfun #64484 üzenetére
Alapvetően jók a képek. Én két dolgot látok rajtuk, amire figyelni kellene:
- a torzításokat korrigálni kellene, itt értem azt, hogy a függőleges legyen függőleges a vízszint pedig vízszint, a derékszög derékszög, ast.
- figyelj a belódó felesleges képelemekre. Pl: első képen bal alsó sarokban a fotel háttámlája és a belógó növény ill. a lánc kampója, ami viszont túlzottan a szélén van.Ezeket leszámítva teljesen jó alkalmazott enteriőr fotók. Ha mondjuk tényleg akarsz ilyenekkel foglalkozni, akkor kelleni fog egy uwa lencse is a szűk belterek miatt, meg egy állvány amúgy más nem szükséges az induláshoz.
Kristof93 #64489: a második képre adott észrevételeiddel nem értek egyet, mindig, mindent nem lehet kikomponálni (és nem is kell), ott szerintem a fotel és a kép egyáltalán nem zavaró és az átrendezés sem mindig célszerű (pl. egy hotelszobánál vagy bérleménynél), de amúgy a többiben igazad van.
-
attiati
veterán
Félig off:
Lakás(hirdetés) fényképezésnél milyen aranyszabályok vannak ezeken kívül? :
- függőleges vonalak jók legyenek
- kis helyiséget álló képpel célszerű
- mellmagasságból érdemes fényképezni
- személyes tárgyakat elrakniLámpafény kizárva?
Inkább érdemes megvárni egy napsütéses időszakot?Telefon is alkalmas lehet erre a célra?
Samsung A52s (vagy Xiaomi Mi8) -
Kristof93
senior tag
válasz
fartfun #64484 üzenetére
Az elsőnél nagyon sötét a mennyezet, a másodiknál szerintem kompozíció nem az igazi. Jobb felszerelés nem fog sokat segíteni, esetleg egy széleslátó hiányozna nekem.
A három fontos dolog az igazán felsőfokú ingatlan fotózáshoz a világítás (meg kell választani a napszakot és saját fényeket hozni), kompozíció (ebbe a szoba újra rendezése is beletartozik) és az utómunka (nem egyszerű preset, szelektív módosítások, dodge/burn, több képet összerakni, stb). Fstoppers árul pár nagyon komoly tutorialt Mike Kelley-vel, csak ajánlani tudom.
https://fstoppers.com/store/mike-kelley -
fartfun
tag
válasz
vihartigris #64487 üzenetére
Sziasztok,
köszönöm szépen a hozzászólásokat, nagyon hálás vagyok érte!
Ha valakinek van még javaslata, kérem írja meg! -
Beldar
tag
válasz
fartfun #64484 üzenetére
Én véleményem: jó minőségű, jól exponált fotók, de nem túl izgalmasak, hotel-szobák bemutató képei hasonlóak ehhez. Drágább felszereléssel nem lesznek jobbak a fotóid, max. extrém körülmények között: pl. kevés fény, gyors mozgás, ilyesmik esetében, vagy ha már ismered a korlátaidat, és tudod merre szeretnél fejlődni. Addig is érdemes megismerni, kihasználni a meglévő felszerelés képességeit, felfedezni szokatlan, hatásos kompozíciókat, játszani az elérhető fény által biztosított lehetőségekkel.
-
papaya
senior tag
válasz
Kristof93 #64474 üzenetére
"Igen, Empire State.
Áhá, ok
Ha jól tudom csak annak van nyitott, üveg nélküli terasza"
Elvileg a Top of the Rock is részben ilyen (alapból üveges, de van egy fél szinttel feljebb lévő "üvegmentes" terasza), de sajna anno arra nem jutottam fel, túl hosszú volt a sor..Ezek a képek hangulatosak, de inkább turistás.
-
vihartigris
őstag
válasz
bandhajon@ #64478 üzenetére
Jók!
-
A Zéé
addikt
válasz
Kristof93 #64476 üzenetére
És tényleg, kevertem a neveket, régen volt már
Nem is tudom eldönteni amúgy, hogy arra vagyok jobban irigy, hogy olyan minőségű képeid vannak mindenhonnan, amilyenek nekem sosem lesznek, vagy arra, hogy van lehetőséged eljutni ilyen helyekre.
A NY-os sorozatodból amúgy az előzőek jobbak talán, de ezek is nagyon hozzák a hangulatot. Nézegetem őket, és vágyok vissza oda -
Kristof93
senior tag
@papaya, vond Köszönöm, és jogos! Az utolsó háromnál a képarány fix volt (21:9 és 16:9, háttérképnek és talán nyomtatni), de azért lehetne még játszani velük. Az első egyébként csak egy snapshot?, az ablakon keresztül amíg álltam a sorban, állvány nélkül - természetes, hogy az a legnépszerűbb
Kisütött a nap pár percre.
Majd hozok még egy párat, kicsit más stílusban.
-
papaya
senior tag
válasz
bandhajon@ #64458 üzenetére
A biciklisek, és a hagyma is cool.
-
papaya
senior tag
válasz
Kristof93 #64463 üzenetére
Pazar
.Nekem az első a kedvenc ezek közül. Viszont, írok pár észrevételt: technikailag mind szuper, színekben is jó, a vágások, és a kompók véleményesebbek részemről.. A legtöbb tág nekem, pl. az utolsó esetén, a jobb szélén lévő felhőkarcolót már leszedném, így a Brooklyn hídból is kevesebbet hagyva. A felette lévőn hiányzik a szemnek a nyugvó pont, a víz sok nekem, és a bal oldal fényesebb mivolta miatt elhúzza balra a tekintetemet a híd pillérére.
-
bandhajon@
aktív tag
válasz
Fandango #64461 üzenetére
Köszönöm, nagyon örülök hogy tetszenek!
kristof93 :Az a helyzet hogy ezek a képek egy elég gyenge minőségű telefonnal készültek ezért nem nagyon lehet a minőségen javítani, annyira a minőség nem is zavar inkább most arra próbálok rá kattani hogy valami mondani valója legyen a képnek!
-
Fandango
veterán
válasz
Tényleg egyre jobb képeket hozol.
Ebből az adagból az első kettő nem annyira nagy eresztés, de a többi az -
Kristof93
senior tag
válasz
Nekem a pitypangos tetszene, ha lehetne a képminőségen javítani. Az árnyékos tulipános is jó
-
bandhajon@
aktív tag
válasz
jjeahh #64441 üzenetére
Köszönöm az építö kritikát!
vond: Igen már régóta terveztem a név változtatást.
papaya: Nagyon örülök hogy tetszenek a képek
, az utolsó képhez igazából egy bibliai idézetet fűztem lehet akkor többet mond neked is (János 11:25)
kristof93
ekem is a 2dik és a 3dik tetszik, Gratulálok!
Ja és hoztam pár képet megint. -
Kristof93
senior tag
válasz
BigBlackDog #64452 üzenetére
Ez milyen kacsa? Nem láttam még.
-
Kristof93
senior tag
Akkor megérte egy napot mászkálni a dzsungelben.
-
papaya
senior tag
válasz
bandhajon@ #64440 üzenetére
Jól fejlődsz
Minden egyes válogatásból amit az elmúlt időben posztoltál ide vannak tetszetős képek, de sorozatként is érdemes lenne egy-egy téma köré összerakni. Itt most a 3-4-8 ami bejön nekem. Az utcsót nem értem egyedül mit akar mutatni
-
Grillo
őstag
válasz
Kristof93 #64445 üzenetére
"A keskenycsőrű todi (Todus angustirostris) a madarak (Aves) osztályának szalakótaalakúak (Coraciiformes) rendjébe és a todifélék (Todidae) családjába tartozó faj."
Nagyon szép.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
bandhajon@ #64442 üzenetére
Bár szerintem mind megszoktuk már, de valóban ideje volt nevet változtatni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bandhajon@ #64442 üzenetére
A kislány körül picit kevésnek tűnik a tér, szűk a kompó és olyan, mintha torz lenne a kép. De szerintem nem vészes, így is jó.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bandhajon@ #64440 üzenetére
Negyedik nem hibátlan, de nagyon király
-
rekid
addikt
válasz
markussandor #64436 üzenetére
köszi
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Lassú Víz #64432 üzenetére
A medveszart már túl jól ismerem
. Az európai medvék többsége valszeg itt van a mi megyénkben, már számon sem tartom idén hánnyal találkoztam. Sajnos a barnamedve sem veszélytelen, sőt, nagyon veszélyes tud lenni, nálunk rengeteg embert csonkítottak-öltek meg az elmúlt pár évben. Cserébe ha elég bátor vagy, a medve is jó fotó téma
-
Lassú Víz
addikt
válasz
jjeahh #64427 üzenetére
Ha jól emlékszem Scott Kelby írta, hogy ha elutazol valahová, akkor először készítsd el a kötelező képet. Pl. Párizsból Eiffel tornyos kép nélkül nem megyünk haza
. Szóval nem kell kihagyni felétek sem a tipikus látványosságokat.
Természetjárásod alatt kétféle medvével találkozhatsz, barna- illetve grizli medvével. Míg a barnamedve csak növényekkel és gyümölcsökkel táplálkozik, addig a grizli a húst sem veti meg. Biztonságod érdekében mindig legyen nálad egy csengő amivel zajt csaphatsz és paprikaspray. Ha egy medveszart találsz könnyen megállapíthatod, hogy barna- vagy egy grizli medve van a közelben. Ha csak magvak vannak benne akkor az barnamedve. Ha ezen kívül vannak benne csengő darabkák és irtózatosan paprikaszagú, na akkor az grizli volt.
-
rekid
addikt
válasz
markussandor #64429 üzenetére
Semmi extra, de nekem így tetszik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
aginor #64424 üzenetére
Fel kell húzni a túrabakancsot, venni egy medve spray-t és elmenni vadregényes hegyekbe, nem oda, ahol zsúfolásig van turistákkal. Asszem Szlovákiában bőven vannak ilyen helyek, de felénk, Erdélyben egészen biztos. Persze nem lesz a hegycsúcsig leaszfaltozva az út, gyalogolni kell, közben megtámadhat 40 pásztorkutya, de valamit valamiért
. Mondjuk felénk Erdélyben is megvannak a tipikus papucsos turista helyek, ahová minden külföldi jön fotózni, pl. Békás szoros, Szent Anna tó, Transzfogaras, de ezeket el lehet kerülni.
-
Kristof93
senior tag
Én elsősorban magamnak fotózok, úgy hogy a híres kompozíciókat is szívesen megismétlem. Lesz is majd jövő év elején egy New York-os sorozat
De ha sikerül egy új vagy legalább számomra ismeretlen helyet találni az biztos, hogy sokkal jobban esik.
-
aginor
veterán
Szerintem arra gondolt, hogy sokkal szívesebben alkot egyedit, amiben az is segít, hogy nem egy unalomig lerágott csontot rág meg az unalomig ismert módon.
És természetesen nem von le a kép értékéből, hogy minden második fotós meglövi -sokan még akár ennél jobban is-, de mindenképpen jobban szeretünk olyat nézni, amit már nem láttunk korábban. Jobban felkapjuk rá a fejünket, jobban odafigyelünk ilyenkor. -
rekid
addikt
Na majd jövőre.
Ösztönzésképp épp tegnap raktuk fel a kaparós térképünk a falra. Van még bőven úticél...
-
rekid
addikt
Emberünk nem sz@rr@l gurít...
-
Fandango
veterán
válasz
bandhajon@ #64411 üzenetére
A harmadik kép a második színvilágával.
-
Fandango
veterán
válasz
bandhajon@ #64408 üzenetére
Mintha én csináltam volna őket.
De komolyra fordítva a szót, az elsőt elengedném, mert a második sokkal jobb kompó szerintem, és a téma ugyanaz.
A harmadik kép pedig a legjobb. -
válasz
bandhajon@ #64408 üzenetére
K*jó!!
-
davidi
tag
Sziasztok!
Nem posztoltam még ide, de most hozok egy képet:
Holdkelte bemutatása 2,5 óra időtartamban az M4-es felett, Monorról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 25
- Alkoholista nevelde
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest