Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- A NEX üzletágat is leválasztaná az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jjeahh
nagyúr
& vihartigris: köszi! Akkor a 3-as megy nyilvánosba
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bandhajon@ #64389 üzenetére
-
aldebaran
addikt
válasz
bandhajon@ #64389 üzenetére
A falevelek nélkül is menő lenne akármelyik háttérképnek.
De így is kafák.
-
aginor
veterán
válasz
Ateszponthú #64380 üzenetére
Daróczi Csaba nagyon-nagyon jó fotós, de szerintem mér eléggé el van szállva, valamint a marketinget is erősen túltolják körülötte. Amúgy a hazai fotós megmérettetetéseket nagyban átitatja a politika. No nem az aktuál, hanem a belső szövetségek és szinpátiák. Én ismertem olyan roppant tehetséges, egyéni látásmódú fiatal fotóst, aki itthon már nem hajlandó emiatt indulni. Ahogy olyan itthon is sikeres fotóst is, aki az eredményei ellenére is megerősítette, hogy a hazai zsűrizés elég belterjes.
Mondom ez úgy hogy nem akarok levonni semmit Csaba érdemeiből, és nem a szőlő savanyú (bár azt nem bánnám, ha csak fele olyan jó képeim készülnének)
Ha már természetfotó, akkor hoztam pár békát.
-
papaya
senior tag
válasz
Nagyon jo fotos a Csaba, de az idei 365 utan felmerult bennem a kerdes, hogy vajh vakon iteltek oda neki 2 kategoriaban is az elso helyet? Sztem nem..
-
ZEN1TH
őstag
válasz
Szeged, szintén. Daru van rogyásig
Idő zéró. Ma pl fát vágtam ahelyett hogy fotóznék néhányat ehh.
-
Ateszponthú
csendes tag
Tegnap voltam a Daróczi Csaba fan club évadzáró közgyűlésén.
Nem keserűségből írom, hiszen amint látható azért volt okom az örömre. De talán pár észrevételt tennék. Nem bántani akarom Csabát, ( a rendezvény előtt még dumáltam is vele egy kanyart, úgyhogy semmi személyes ) egyszerűen csak túltolják a poént, a kiírást is és a jóízlést is sutba dobva.
A saját képemről meg csak annyit, hogy csak azért került be az anyagomba mert még volt kapacitás és ez a képernyőre volt mentve. Szerintem semmi extra, egy kattintás a sok közül. Ebből is látszik, hogy egy képen nem mindig vehető észre a mögé rakott meló. Több beküldött képemben is sok-sok óra előkészület, némelyikben sok fagyban, fetrengéssel eltöltött óra van. A gólyás képre ( az albumban majd benne lesz ) mindig egy évet várok, ( násztánc a telihold előtt az elképzelés ) ha felhős az idő vagy nincs jó kedvük és csak gubbasztanak 365 napot kell a következő kattintásra várni. Ez a fanatizmus nem látható a képen ezért nem is érékelhető persze. De ennél a repcsis képnél szerintem van száz jobb is.
Más: mekkora gáz már ez az időhiány! Szegedi vagyok, a kertem felett napi több ezer daru húz át oda-vissza én meg nem jutok ki a géppel emberi időben. Kezd egy kicsit dühíteni. -
Csari93
aktív tag
válasz
Csari93 #64378 üzenetére
Bocsi az dupláért. Ami feltűnt, hogy az összes rossz kép 1/200-ad záridőn készült. A nappaliban ledszalag világít, lehet ez neki a frekvenciája? Eddig soha nem tapasztaltam más fényképezőnél vagy telefonnál ezt.
A képek, amatőr módon telefonnal fényképezve a 6D kijelzőt, mert a gépről felrakottat hibás JPG-nek mondja a Drive. A képek nem a telefonos fotó miatt sötétek helyenként, hanem amúgy is ilyen.
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok! Részint offtopic leszek de kérlek bocsássátok meg, ezt a topikot ismerem. Lecseréltem a 700D-met egy 6D-re, alapvetően nagy boldogság (kevés expo makulátlan állapot rendes eladó), de néhány képen furcsa dolgot tapasztalok: horizontálisan sötét foltosak a képek, mintha a zár lefutás és a szenzor kiolvasás nem lenne szinkronban. ??Remélem érthető mire gondolok. Kérlek nyugtassatok meg hogy valami rossz beállítás vagy user error és nem mechanika probléma.
Köszi! -
Lokarson
tag
Off: Luminar AI: [link]
-
Kristof93
senior tag
-
vihartigris
őstag
Az a "baj", hogy túl sok minden van, látszódik a képen.
Mi a fő téma?
Talán a legnagyobb "gond", hogy az előtér túl sok, túl világos. -
rekid
addikt
válasz
papaya #64364 üzenetére
Ez a Cinque Torrinál volt. (Itt is szálltunk meg, naplemente és napfelkeltét fotóztunk. )
Nekem a domboldal tetszett meg a ködös völggyel a többi háttér. (Itt elég nehéz úgy fotózni hogy valami ne lógjon ki a képből de jogos.) Gondolkodtam a kép jobb oldalán, végül szándékosan hagytam sötétben ahogy az eget is azzal a céllal, hogy tényleg a hajnali sötétség is meglegyen. Jobban visszahúzva nagyon természetellenesnek tűnt. (Más kérdés, hogy ezek szerint nem jött be.)
-
papaya
senior tag
A hely extra szép, ha jól látom ez is a Dolomitok. Viszont nem az igazi a kompózició, azt érzem, hogy mindent is beleakartál sűríteni, így nincs meg a szememnek a nyugvó pont a képen. Valahogy sok a bal oldal és hiányzik a jobb oldali dombok, hegyek többi része. Lehet megpróbáltam volna lejjebbről lőni, mert látom van szép fehér- lilás virágos rész bal oldalon, meg rengeteg olyan részlet ami fantasztikus téma (pl. kis patak a fenyővel, első napsugarak a hegytetőn stb). Így viszont a fényesebb bal fele elhúzza a szememet, miközben az extra dolomitos csúcsok jobb oldalon "rejtőzködnek". Szerkesztésben a zöldfüves,fenyős alsó fele így számomra zavaróan sötét, sztem be is bukott a fekete. Ez ilyen tartottatok vhová és megálltatok lőni egy képet, vagy itt maradtatok a napfelkeltét megvárni? Mert a "fény show" még ez után jöhetett gondolom
-
rekid
addikt
válasz
Speeedfire #64360 üzenetére
Paternkofel - Dolomitok.
Közvetlen a Tre Cime mellett, Drei Zinnen Hüttétől (Locatelli) meglőhető. -
deny330
senior tag
válasz
Beldar #64356 üzenetére
Szerintem az svenkelés, amire te gondolsz. (Saját fotó)
Személy szerint 1/10 vagy 1/20 záridővel szoktam próbálni. Annyi a dolgod, hogy húzd a kamerát a mozgó célponttal egyidejűleg, és a lehető legstabilabban próbálj csak oldalirányú mozgást végezni. Elég sok gyakorlást igényel, így szerintem érdemes kimenni egy forgalmas útra, és ott gyakorolgatni. Lassú jármű esetén mehetsz lejjebb záridőben.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #64350 üzenetére
-
rekid
addikt
Úgy látom sikerült megölnöm a topicot.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
papaya #64341 üzenetére
Ez a beszéd.
A hangulat, na az fergeteges. Én is indulnék azonnal.
Kompótilag nekem a lyukas, meg a világítótornyos jön be leginkább. A nagylátós parti kép meg olyan, mintha rám akarna dőlni a város.
Az autósnak amúgy miért ilyen fakó a teteje? Felhő, vagy direkt húztad le?
-
papaya
senior tag
válasz
itouchfan #64342 üzenetére
Köszi, örülök ha ezt váltotta ki
Amúgy án is emiatt írtam, hogy szűk itt -ott, meg igazából látok egy rakat más hibát is a képeken, de nem volt idő, az utolsónál cselekedni kellett, mert a páros bizony nem nekünk pózolt
Amúgy inkább turista módban mentem, nem azért hogy legyen húha kép, ehhez képest elégedetten távoztam
-
itouchfan
senior tag
-
csodavas
tag
Szerintem a gombásaknál nem igazán semleges a háttér, illetve talán a másodiknál az előtér sem annyira szerencsés. Technikailag viszont rendben van. A harmadik fotód, nekem nagyon tetszik, jók a színek és a kompozíció is. A negyedik annyira nem az igazi. A kavicsos ködös nagyszerű, a kavicsokat szerintem viszont nem kell ennyire túlélesíteni, vagy csak a clarity lett túlhúzva. Az utolsó két ködösnél szerintem hiányzik a fák teteje, az nem lett volna baj ha rákerül.
papaya: jóféle olaszos hangulat, a második a kutyával a csomagtartón nagyon jópofa, illetve a sorból az utolsó lett szerintem erős, az ott valahogy mondanivalóval is bír. A b&w jó ötlet volt. -
aginor
veterán
Nagyon röviden:
Gombásak: Nálam vhogy egyiksem adja ki. Nem jó szögből fotóztad szerintem, emiatt a háttér nekem nem bejövős, viszont az élesség jó helyen van és az utómunka is rendben van.
Színes erdősek: nekem itt sem jönnek be a kompozíciók. Az elsőt pl. állóban lőttem volna meg. Utóminka itt is rendben van.
FF ködösek: ezek egész kellemesek, grat! -
deny330
senior tag
válasz
csodavas #64328 üzenetére
Igen, a raw fájlok eléggé semmilyenek voltak, kellett is néhány nap mire vettem a fáradtságot, és neki álltam szerkeszteni.
Nekem az óriáskerekes tetszik, de megnézném más kompozícióval is. Az utolsó kettőről pedig kicsit úgy érzem, hogy hiányzik a subject. Ha az utolsónál lenne egy férfi, aki az ajtó mellett áll, teszem azt dohányzik, úgy egy fokkal érdekesebb lenne számomra.
-
csodavas
tag
válasz
deny330 #64327 üzenetére
Azigen, tényleg jó sokat húztál rajta. Mondjuk látva az eredeti fotót az annyira nem fogott meg, megérte vele ennyit foglalkoznod.
Illetve, hoznék egy pár esti városi fotót. Van egy szegedi óriáskerekes is, az egy ND filterrel készült de így se lett elég sötét hozzá. Esetleg ha tudnátok jóféle ND szűrőt ajánlani, azt megköszönném. Próbáltam szellemképes sötét hangulatú fotót csinálni, nem tudom mennyire jött ez össze?! Igazából az esti hosszú expós fotó lett volna a cél, de meg se vártam hogy sötét legyen mert olyan csiga lassan megy a kerék, hogy azt kín kivárni.
-
deny330
senior tag
válasz
csodavas #64319 üzenetére
Persze. Ha már úgyis a negyedik fotót mondtad, itt a raw fájl, ez "straight out the camera" (remélem jól írom
), még a wb-t sem állítottam be:
Meg ha esetleg érdekelne valakit, itt van a többi nyers kép linkje is:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
5. [link]Ennyire azért nem volt zöldes amúgy minden, a kamera sanszos, hogy kicsit lefelé lőtte a wb-t, mert emlékszem nem véletlen mentem ki fotózni. Az élességhez hozzászólva: Canon FD 24/2.8 illetve egy CZJ Sonnar 135/3.5 volt nálam, a negyedik illetve a harmadik kép utóbbival készült, a többi a Canonnal. Ha hiányzik az élesség, az valszeg az obi korából is előfordulhat, illetve ha jól rémlik nem nagyon tudtam rekeszelni az obikat (talán F5.6 volt a legkisebb rekesznyílás), a nappali fényviszonyoktól függetlenül azért nem volt túl világos az erdőben, illetve 135mm esetében nyilván ott a reciprokos szabály, hiába a szenzorstabi.
Köszi mindenkinek a véleményeket/kritikákat, jól esett, hogy ennyien szóltatok hozzá.
-
Drakmusz
addikt
válasz
papaya #64322 üzenetére
Köszönöm!
A harmadiknál ennyi fért bele, a fal miatt nem tudsz hátrálni.
Az utolsónál meg percekig bűvészkedtem, mindig valami belelógott a képbe.
Gépen ki lehetne húzni természetesen, a mobilos szerkesztővel ez körülményesebb.
Egyébként ha megnyitod, a sarkok nagyjából pontosak. -
papaya
senior tag
válasz
Drakmusz #64320 üzenetére
Így egy sorozatnak frankók, képenként nekem a 2. ami a tetszetős, a 3. nekem csöppet szűk, illetve az utolsónál kár, hogy dől az épület, és hogy nem pont a sarkokban metszi az előtérben lévő osb
de tudom, hogy iszonyat nehéz úgy meglőni hogy minden passzentos legyen.
-
csodavas
tag
válasz
papaya #64316 üzenetére
Köszi! Most azt nem tudom hogy a Te hasonló képedet az USA látogatás előtt vagy után láttam, de azt hiszem inspirálódtam belőle. Mintha már utána láttam volna, úgy rémlene. A flickeren van egy olyan fotód is amit ha jól néztem Brooklynból csináltál Manhattanről?! Valami hasonlót nagyon kár hogy nem lőttem, azt sajnálom. Van esetleg még fotód NY cityről? Mondjuk egy jó brooklyn bridge?
deny330 Szerintem nagyon hangulatos fotók, telefonon nézve alexpósnak tűntek, de monitoron elfogadhatóak voltak a fényviszonyok. Nekem a 4. fotó jön be a legjobban, de mintha egy picurkányi élesség hiányozna róla?! Lehet csak én látom rosszul. Egyébként a valóságtól mennyire elrugaszkodott a színvilág? Gondolom ennyire azért nem volt narancsos minden? Esetleg egy nyer fotót tudsz linkelni?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
randras_83 #64304 üzenetére
-
csodavas
tag
válasz
randras_83 #64304 üzenetére
Ez a beszéd!
-
randras_83
addikt
válasz
csodavas #64303 üzenetére
Szerintem mindenki kapja fel a gépet amit talál az asztalon aztán hajrá
nekem most csak egy ilyenre futotta
-
csodavas
tag
válasz
papaya #64298 üzenetére
A szerkesztési időből sajnos kicsúsztam, de azért így egy kicsit jobban hangzik, mint az első válaszod a fotókra. A próbát úgy értettem hogy a számomra új géppel körülnéztünk abban a városban ahol a vásárlás történt, és ha már voltak hangulatos témák akkor azokat megörökítettem. A kutyás már tudatos "fotózás" volt. A többi pedig sima "urban" fotó, de annak meg gondolom pont valami hasonló lenne a lényege, legalábbis a jútyubos vloggerek videói alapján. Hatalmas koncepció talán nem is volt, de mint említettem az ilyen jellegű képeknek talán nem is ez a célja?! Persze, ezzel nem magyarázkodni akarok, bármennyire is annak tűnik. Az esti fényekre kíváncsi lennék hogy lehetne kihozni horrorisztikusabbra, mert ott valami hasonló hangulatot szerettem volna elcsípni. A sínesnél kiszedem a vezetékeket, közben rájöttem hogy az tényleg nem odavaló. Köszi a kritikát, de azért a fejleharapást máskor szerintem kerüld.
Muerte68, Grillo, wms, vihartigris, benedekco: Köszi szépen! A kritikát is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- Elite: Dangerous
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 25
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest