Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos tablet topic
- Milyen széket vegyek?
- ASUS notebook topic
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz belovary #53568 üzenetére
Köszi! Annyival egészíteném ki a korábbi kommentemet, hogy a tejútfotózáson az asztrotájképezést értem, amikor követőmechanika nélkül, állványról fényerős (ultra)nagylátószögű optikával készítesz fotót a Tejútról. A mélyűr fotózása, égitestek képelése egész más megközelítést igényel mind technikát, tudást, utómunkát illetően. Elég itt PH-n az asztrofotós topikban Fényes Lóránd álleejtős fotóit megnézni. Nem csoda, hogy nem ilyen képekkel van tele az insta, FB stb., hiszen magas szintű tudás és speckó technika kell az ilyenek elkészítéséhez. Minden elismerésem azoké, akik ezt, ilyen kiemelkedő szinten művelik. De ahogy már sokadszor említem, az asztrotájképes tejutas fotók ebből a szempontból a másik véglet (egyet is értünk ebben).
Voltam tegnap holdfogyatkozást fotózni, de beborult és villámlani kezdett. Gépet elő sem vettem.
(#53569) torzo: star trail képet évente egyszer megcsinálja az ember, elbohóckodik vele, aztán ennyi. Pedig azok is mennyire "népszerűek". Legutoljára, amikor ilyet csináltam, kitettem állványra a gépet a kocsi elé, időzítőt beállítottam, amíg elkészült a 300 kép, aludtam egy keveset a kocsiban, ennyi volt a nagy fotózás Messze vagyok a mesteri szinttől, nem érzem, hogy akár csak megközelíteném az árnyékukat azoknak, akiket példaképnek tartok. Fejlődést látom a képeimen, de rengeteget kell még tanulnom.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest