Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
Egy kis ősz:
Itt van kicsit nagyobban: [link]
Nem tudom, a villogó miért nem hozza be eredeti méretben. -
g.killer
aktív tag
válasz
Real_Necro #37291 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Nekem igy is bejön! -
g.killer
aktív tag
Sziasztok én is hoznék egy képet, mostanában nem volt időm képelni, úgyhogy ezt is a tetőablakból lőttem!
.
Három verzióm van,Ez az első vágás tekintetében nem a legjobb, kicsit túl fönt van a hold.
Ezt úgy vágtam, hogy több legyen fönt a hely.
Itt meg próbálkoztam PS-ben, a holdat lejebb vinni de ez az árnyalat nagyon érzékeny a kitöltésre és eléggé látszik, erre tudtok valami megoldást? -
belovary
senior tag
Köszi! Valamit be akartam dobni, mert sajnos nem volt gép a kezemben mostanság, és amire én ilyen eseményes fotót igazán bemerek ide dobni az még odébb van... fejlődök...
A csoportképet is csak azért, hogy a kápolna is így belefér, mert amúgy esélytelen lenne, és ennek baromira örültek.
A másik két kép nincs ám annyira szétvakuzva, viszont ezért éltek haltak, sőt még az egyikre mondták hogy mehetne még hogy a szélei totál fehér legyen. Megvan amúgy eredetibe a kép, lehet játszani vele, de nekik így tetszett.A fények elég durvák voltak, voltak olyan képek, amiket nem is értettem, elképzelhetetlen színek lettek rajta.
Tanulni jó volt... átadtam vagy 100 képet, készítettem vagy 500-at, eljátszottam vele rendesen, természetesen ingyen. Még a vacsorát sem fogadtam el, amire meghívtak.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro #37287 üzenetére
Ne aggódj: képfényezőt se viszek.
-
*Ropi*
félisten
válasz
randras_83 #37283 üzenetére
Telefont is lehet kalibrálni, nem csak a monitort érdemes: hetente - kéthetente szoktam mindkettőt.
-
bododani
senior tag
Készítettem ma pár képet az erdőben, remélem tetszenek
[link]
-
faki_
senior tag
Aki RawTherapee-t használ és megmozgatják az előzők, hasonló játékot talál a fórumukban, de már nem frissül:
RawTherapee - PLAY RAW competitions -
Lassú Víz
addikt
válasz
*Ropi* #37278 üzenetére
Legközelebb csinálj róla oktatóvideót, és meglesznek az ecsetelések is. Igen, tudom mit mondott a féllábú bakter amikor a másik lábát is levágta a vonat
, de gondoltam hátha hajlandó vagy ilyesmire. Nekem az is tetszett, ahogy BonFire kitette Freddy avatarjának elkészítését.
-
*Ropi*
félisten
Szubjektív véleményem, semmi rangsorolás:
• (#37232) mouser1: tavas: nagyon finoman nyúltál hozzá: bőven elbírna többet is. Lankás: szintén - maradt az eredeti, festményszerű kidolgozás hangulata és színvilága. Csak a tetejét mintha vízfestékkel, az alját meg olajfestékkel festették volna: utóbbi erőteljesebb, markánsabb.
• (#37233) randras_83: Kissé megcsúszott a zöld, meg a hegycsúcs elvész az égen, nem elég hangsúlyos. Kicsit lehetne kevesebb a középtónusokból és a csúcsfényekből: nagyon jobbra húztad a hisztogramot. Érzésre még így kicsiben is olyan lett tőle, mintha porcukorral lenne meghintve. Gondolom azért nem is élesítetted már utána, mert "szétesett" volna.
• (#37237) LamaCube: Kékebb, mint zöldebb.
randras_83-éra is jó lett volna legalább fele ennyi élesítés.
• (#37238) Real_Necro: Ez meg bíbor-lila...Pedig neked nem is cOxErEsRe kalibráltam a monitorodat.
Kicsit több kontrasztot elbírna.
• (#37242) Real_Necro: Mint mouser1-nél: nagyon "üt" az előtér élénksége, a háttér meg hozzá képest nagyon lapos. Tennék vagy vignettát vagy átmenetes szűrőt az előtérre, hogy kicsit tompítsa és a házra vezesse a szemet. Talán még a felhők lehetnének kicsit morcosabbak.
• (#37252) Fotonhámozó: A tavast kicsit túlvilágosítottad, meg valami van az élesítéssel is, mert mosottan részlettelen. Másik élesítő algoritmussal kellene megpróbálni. A lankás az jó: ilyesmire gondoltam, amikor azt írtam Necronak, hogy kicsit el kellene nyomni az előteret, de még egy fél fordulatot tekerhettél volna rajta lefelé.
• (#37253) vond: Itt is dominál a kék, szerencsére a bíbor csak nagyon minimálisan van jelen. Az élesítés jó: már érződik a kő textúrája, de még nem túl sok, még a fák is "egyben vannak".
• (#37254) StefanBraun: 404-es hiba mindkettő...De így kicsiben is látszik, hogy nagyon összenyomtad a dinamikájukat.
• (#37256) papaya: Nem illik a képbe (mármint a sárga: először nem a hegyet veszed észre, hanem szétszalad a szemed két oldalra a sárga fákra).
• (#37258) g.killer: A színek (kék-bíbor) nem passzolnak (ilyen élénken ott sosem látod ezeket), meg dől is - viszont Te vagy az egyetlen, aki kipróbálta ezt a szélesebb képarányt.
• Gondoltam, megfordítom a dolgot: itt az egyik (egyelőre csak erre volt időm), nézzétek meg mi van illetve nincs rajta, aztán mindenki tudja mit mondanék az övére.
Mondjuk nekem azért nehéz ez, mert a tájképekre valahogy nem "kattan" az agyam, szóval nekem is jó feladat egy tőlem távol álló téma.
Előtte & utána:
Teljes méretben a végleges és az xmp.
Dióhéjban: tőlem szokatlan módon próbáltam a realitásoknál maradni és nem HDR szivárványt csinálni a képből
: a szokásos alapkorrekciók után nem használtam globális WB korrekciót hogy ne ússzon minden kékben meg bíborban, csak lokálisan ecseteltem bele itt-ott, pl. a baloldalát hozzá kellett melegíteni a napfénytől melegebb jobb oldalához. Nagyjából csak dodge & burn technikát használtam, pl. a hegyen látható. Az exifet ha átnevezitek a megfelelő fájlnévre és bemásoljátok a Lightroom katalógusba akkor látható, hogy mit tekertem rajta (azért nem írom le, mert pl. az ecseteléseket nem lehet leírni).
-
m3ss
veterán
(#37207) Akos1994
(#37213) Real_Necro masodiknak en levagnam a bal oldalat, 3:2 keparannyal. nem tetszenek a felbevagott dolgok. amugy tetszik.
(#37216) torzo klasszsztem is jobb lenne kicsit tobb arnyekkal.
(#37261) belovary pont egy kulso szemlelonek elegge erdektelen csoportkepet sikerult egy keresztelorol eloszedned?amugy engem nem zavar a torzitas, emberek is jok meg, epulet sem veszes.
masik ketto sztem is eleg vilagos. bar en amugy sem kedvelem az ennyire szetvakuzott kepeket...tul steril nekem. egyik pillanat sem kulonosebben jo, persze at lehet oket adni. masodik jobban nezne ki hosszabb gyutavon, tagabb rekesszel. nem ad itt hozza a nagyobb latoszog, rekeszeles sem..nem nez ki tul jol ilyen fenyekkel a park. -
-
torzo
őstag
válasz
Real_Necro #37262 üzenetére
Már hogy kikerült a dof-ból? Igen, szándékos volt. Az hogy fura, az másképpen sz@r, igaz?
@sheratan
és ezer
@belovary A férfi a babával jó high key, a hölggyel már sok, mintha kiégett volna. A harmadik nekem semmi különös.
-
törölt tag
Nekem eddig a "keverjük újra torzo képeit" versenyből még mindig az eredetiek tetszettek leginkább
-
belovary
senior tag
Szasztok!
Gondoltam a sok sárga után
legyen egy kis más...
Augusztusban volt az első komolyabb eseményem, egy keresztelő, természetesen azt sem tudtam mi merre, fogytam 60kg azalatt a 40 perc alatt, de kéne írnom róla egy blog-ot, érdemes lenne elolvasni.
Szóval bénáztam, a képek sem annyira jók, de talán nem is annyira vészesek. A lényeg, hogy akiknek készült odavoltak meg vissza. Igen, én is kicsit furcsállottam, de hát ez a showbiznisz...Szóval csak óvatosan a torpedókkal...
Ez csak úgy érdekességként... Persze van olyan amin normálisan vannak, de gondoltam megörökítem hogy azért egészben ez így nézett ki. Bejött nekik nagyon a nagylátó...
-
papaya
senior tag
-
-
grigo
őstag
Engem is. Csak egy rangsor nem jelent semmit. Jó átbeszélni persze. És ha gondolod én pl elmondom hogy tetszik Necro képe, kb egyezik az én ízlésemmel, nem biztos, hogy én így ki tudtam volna ezt hozni belőle. Egyedül talán a graduated filter lett látványosan erős nekem. De amúgy le a kalappal.
Téged még mindig utállak hogy ilyen helyeken mászkálsz -
torzo
őstag
válasz
Real_Necro #37244 üzenetére
Tudom, hogy nem verseny, de a szubjektív dolgokat már elmondtátok korábban. Többnyire ezeknek az volt a lényege, hogy a kompó jó, a táj szép, aztán utána a többi totálisan heterogén volt. Na, nem is. A sárgázás is ment rendesen!
Szóval engem igenis érdekel, hogy egy pártatlan és nagy tudású fotósmester melyik kidolgozást tartja a legjobban sikerültnek. Személy szerint ebből tudnék a legtöbbet profitálni.
Grigo! Nem értesz. Nem az elmarasztalás vagy a megdicsőülés itt a lényeg. A kidolgozásnak vannak szakmai szabályai és mércéje. Mindenki olyan színvilágot használ, ami neki tetszik, pasztel stb. ez természetesen igaz.
De a pályázatokon is van (remélem) szakmai megközelítés, utómunka értékelés. Emiatt érdekelne a nagyok véleménye. És szerintem még sokakat. -
grigo
őstag
Szerintem kicsit túltolod a jelentőségét. Jó játék, de rangsorolni felesleges. Nőben is mindenkinek más tetszik. Utómunkában is mindenkinek más. Valaki az erős élénk színeket, valaki a mattabb pasztelesebb hatást kedveli vagy a monokróm borús hangulatot. Van aki 16:9-et más a hagyományos arányt. Nincs szent grál. És igen, abban igazad van, te voltál ott, te láttad, viszont soha nem lesz olyan, hogy valami mindenkinek tetszik majd.
-
Real_Necro
veterán
Szerintem mehet a szabad véleményezés, miért ne beszéljük át a képeket. A hegyes verziómon már a többit nézve látom kicsit rózsaszínesbe haladt az enyém.
A toszkán tájnál molyoltam egy darabig, azt hiszem vagy jobban el kell mélyednem LR-ban vagy irány a PS. Több tartalék van még a képben mint amit vissza tudtam húzni.
Rangsort egyébként nem építenék, már csak azért sem mert ez itt nem verseny, valamint mindenki véleménye szubjektív, továbbá azért vagyunk, hogy fejlődjünk.
Szerk.:
Ez még éretlen, azért "ződ"
-
torzo
őstag
Az általam kidolgozott és korábban már itt közzétett (és időnként hálistennek erősen megkritizált), de most nagy felbontású jpegeket betettem a nyersek mellé.
Csak úgy mondom.
Nem mondok véleményt a "versenyművekről", mert nem érzem magam erre felkentnek, főleg, hogy elfogult vagyok a saját lövéseimmel. Zavarná a pártatlanságom az is, hogy én ott voltam és még emlékszem, ti meg nem.
Azonban nem bánnám, ha a "nagymenők" ( pl. M3ss, Ropi, Coxer stb.- Necro pályázott, tehát ő nem; Jézus! ki mindenkit hagytam még ki) értékelnék, és esetleg- ha ennek bármi értelme is van- valamilyen rangsort felállítanának az utómunkák minőségét illetően, mert az, hogy tetszik-nem tetszik, az nem szakmai érv.
@Real_Necronak egy kis súgás: az olivafa az életben zöld, hanem kékesszürke.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #37238 üzenetére
-
Csari93
aktív tag
válasz
#65675776 #37239 üzenetére
Miért, te nem látod? A Flickr azt írta ki megosztáskor, hogy a fotó privát marad, de a kép a link birtokában megtekinthető. Ezt inkognító ablakkal ki is próbáltam, nekem nem volt vele baj, és most sincs. Azért köszi a kioktatást.
A dőlésés és trutyis kritika jogos, de nem úgy tekintettem a dologra mint egy saját képre, amit aztán publikálok. Úgyis a színek a lényegesek.
Real_Necro ege sokkal szebb mint az enyém. -
LamaCube
addikt
Én is belekontárkodtam. Kalibrált Dell U2212-es IPS monitoron.
Változtatások:
Temp: 6643
Tint: +10
Exp: +0,60
Contrast: +14
Highlights: -100
Shadow: +50
Whites: +21
Blacks: -43
Clarity: +12
Vibrance: +7
Saturation: +2
Color: sárgán, kéken, zöldön húztam kicsit
PS-ben élesítés, Nik softwerrel egy kis darken lighten center és brilliance piszkálgatás.
Kép -
torzo
őstag
Az eredeti balra dől, ezt azért korrigálni kell! Meg a szenzor redvát is retoucholjátok már ki!
-
Csari93
aktív tag
Nem az én véleményem a mérvadó, de tetszik a játék, érdekel, mennyiben lesz más a képem, mint a többieké.
Teljesség igénye nélkül: WB Tempen melegítettem, tintán minimálisat csökkentettem. Highlights Shadows Whites mind valamelyik végállásban, bár gondolom ezzel nem leszek egyedül. Kicsi vibrance, sárgákon zöldesítettem, személyesen nem bírom a teljesen sárga leveleket.
Az ég színével játszadoztam, meg az alsó harmadnál keresztben húzódó becsillanást próbáltam minél jobban leszedni a zöld lehúzásával, sötétítésével.
Ami engem még zavar a képen az a cián színű folt a hegyen, meg az aranysárga részek a hegytetőnél, de ezeket globálisan nem lehetett eltűntetni, szelektívre nincs időm.Privátra raktam fel:
https://www.flickr.com/gp/csari/f8gNtQ -
torzo
őstag
Ok, legyen hát! Itt kettőt is találtok, elég éles mindkettő és a helyszín sem csúnya. Eredeti wb szándékosan olyan, amilyen, nem kérem kritizálni! A szenzor elég retek volt (bejárónő éppen szabin volt), lecseszést ezügyben sem várok!
Cserébe annyit kérek, hogy aki kidolgozza, legyen kedves közzétenni, mit tett vele, mert abból tud mindenki tanulni!
Szabad a vásár!
-
Fandango
veterán
-
vihartigris
őstag
Tanítónéni rajzórán kérdezi a tanulókat:
-Gyerekek! Tudjátok, hogy milyen sárga színek vannak?
-Narancssárga, mondja Pistike.
-Ügyes vagy Pistike, mondja a tanító néni.
-Citromsárga, feleli Katika.
-Nagyon jó, válaszol a tanító néni.
-Okkersárga, hallatszik Jancsikától.
-Kiváló Jancsika, dicséri meg Jancsikát a tanító néni.
-Torzósárga kiáltja be Móricka.
-tanító néni nem járt itt a fórumon
-
Real_Necro
veterán
válasz
JohnyBlue #37204 üzenetére
...és ha elindultok kicsit vissza majd balra a kis kertek meg állattartás felé, valamint kimásztok a hegy szélére, akkor ezt látjátok:
Torzo:Tudom, nem elég sárga...Szerk.:
Ja nem, csak jobbra kell nézni ugyanott, akkor meg ezt, természetesen sárga hajóval:
Lassú Víz:
Kétszer voltunk, másodszor már izgalmasabb helyeken jártunk.
-
JohnyBlue
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Pali79 #37195 üzenetére
Ebből nagyon sokat vágnék. Alulról kb. a hajó melletti szikla aljáig. Jobbról, hogy a fatörzs teljesen eltűnjön, csak kevés lomb maradjon. Felülről és balról, hogy a 16:9 képarány kb. jó legyen. Így, hogy benne van az alja unalmas. Minden turista meglövi, amelyik nem hagyta otthon a fényképezőgépét. Te is megírtad, hogy a hajó volt a téma, viszont olyan kis részét foglalja el a képnek és olyan sok egyéb zavaró kép elem van, hogy nem tud érvényesülni. Aztán lehet, hogy nincs igazam
Új hozzászólás Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest