Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz g.killer #50069 üzenetére
Jó képek-a 2 szine tetszik,a harmadik tényleg messze a sielő vagy mi-de szerintem még egy vágással is közelebb lehetne csalni bírná még a kép
(#50071) valahogy nagyon kék.
Boldog új évet,és jó képelést jövőre is mindenkinek!!
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
jjeahh
nagyúr
válasz g.killer #50069 üzenetére
Búék neked is, meg mindenkinek!
1. M*rha jó
2. Ebben nem látok semmi extrát, de azért nem is kuka
3. Szerintem ez is nagyon jó lenne, ha vártál volna picit, amíg közelebb ér az emberke, a fehér hóval a háttérben frankó lenne, így nem ad hozzá semmit a képhez szvsz, elveszik a tájban.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz g.killer #49703 üzenetére
Az utómunka tetszik rajta, ellenben a kompóval kapcsolatban torzot tudnám ismételni.
Fandango (#49701): nekem ezek most nem igazán jönnek be a kovácsos kivételével. A Perfetto 1-2 képeken tetszik a narancsos színvilág, de mást nem tudok kiemelni. A FF képen a srác kisétál a képből, eléggé szélre került, feje körül nagy a kuszaság, képarány sem az igazi.
randras_83 (#49707): úgy van, csak sima kattintás, hangulata tetsz, de ennyi. Csak sétálni mentem, de vittem azért magammal a gépet. Megtetszett, ahogy a Pécskő mögött megy le a nap. Mára terveztem telihold fotózást, de ebből már nem lesz semmi, szakad a hó.
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
vond
MODERÁTOR
válasz g.killer #49253 üzenetére
Hamár... Akkor szerintem ezen a legjobb a dőlés (mozgó dolgok inkább "előre" dőljenek, mert így jobban érződik a sebesség), és itt legalább még maradt több tér a vonat körül. Viszont én valahogy így vágnám:
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
mikrofon
veterán
válasz g.killer #49253 üzenetére
Nagyon jó kép szerintem.... Felesleges ezen a dőlésen ennyit aggódni...
De ha már ennyi képet belinkeltél, akkor, szerintem a dőlés a before-on a legjobb... De ugye kérdés mit nézünk... Merthogy ha jól látom ez egy kanyaríven van és ott ugye természetes jelenség, hogy a vonatok befelé dőlnek.... Hozzád képest kifelé... Emiatt talán szerencsésebb a belső ívről fotózni..... -
vond
MODERÁTOR
válasz g.killer #49216 üzenetére
(#49216) g.killer: Nagyon hangulatos kép! Viszont elég szerencsétlen a vágás. Balra sok, minden más oldalon meg kevés. Plusz szerintem jobb lenne 3:2-ben. Ja, és én forgatnék rajta másfél fokot az óra járásával ellentétesen, még talán úgy dől a legkevésbé. De lehet, hogy javítani tudnál rajta a "perspektívikus csúszkákkal" is.
(#49221) Big-Lacos: Második tetszik. De én lehet, hogy úgy forgattam és vágtam volna, hogy bal alul is a sarokban fusson ki a függőleges vonal. A lépcsős képeid meg nagyon babák.
(#49223) Fandango: Az első tetszik, csak nagyon sok rajta a vignettálás. Túlságosan belerondít ebbe a négyzetes mintázatba. Az ilyen képekhez szerintem sokkal jobban illik a visszafogottabb (vagy akár teljesen likvidált) sarki sötétedés.
(#49226) randras_83: Jól mondja rekid, ez elég lilás/kékes lett fekete-fehérhez képest. Én két kalibrált monitoron is néztem. Plusz elég rendesen dől is jobbra. Amúgy nem lenne rossz.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #49222 üzenetére
Bejön a vágás, nem zavar a dőlés, külön pont a masinisztáért.
Fandango: nekem ezek nagyon-nagyon tartalom nélküliek, melyeken nem segít a "kötelező" toljunk rá kontrasztot. Ne haragudj, nem személyes, csak egyszerűen semmit nem mondanak a fotòk, ezt a stílust NEM értem, nekem amolyan katt, és dobunk rá ff-et, meg "kontrasztot". Valòszínűleg az én sekélységem, elnézést!! csak kibukott. Torzô írta régebben, ha nem tetszik, ne írjak, na de az nem demokrácia, és nem tudok azonosulni vele - nagyon nem.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
jjeahh
nagyúr
válasz g.killer #48622 üzenetére
Én is csináltam már ilyen költöztetést . Tetszik amúgy, csak baloldalt picit soknak érzem..
MikulasB: Vannak jó fotóid . Erdélyi vagy? Sok képeden ismerősnek tűnik a hely... Amúgy egy cserélhető optikás gép nem olyan drága használtan, akár 20-25k-ért is ki lehet fogni egyet + egy kitobi kezdetnek, ami szintén ennyibe kerül.
vond: Utolsó 2
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz g.killer #48418 üzenetére
Ez tipikusan az az eset, amit legalább 2, de inkább 3 képből érdemes meglőni, majd utómunka során szépen "összerakni". Viszont mivel nincs szép súrlófény a tájon, így ebből nem lesz igazán ütős kép.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
halagabor
tag
válasz g.killer #48143 üzenetére
Akkor, hogy jól értem-e 20 képet fűztél össze és így a kvázi leméretezés is segített a zajmentesítésben?
Az alábbi képet én lőttem ugyanolyan géppel mint a tiéd, samyang 14mm f/2.8 volt fent, iso3200 30sec, és láthatóan zajosabb pedig én is próbáltam szűrni LR-ben. Mondjuk érzékenységet és záridőt tekintve a tiéd optimálisabb zaj szempontjából.
https://www.flickr.com/photos/halagabor/ https://www.instagram.com/halagabor/
-
jjeahh
nagyúr
-
copass
veterán
válasz g.killer #47910 üzenetére
a kiégés zavaró a háttérben, gondolom a spot mérés miatt, életlen is az arc picit de annyira nem zavaró.
( az hogy középre hoznám a háttérrel és a lépcsővel a kombót az már az én szimmetria mániám! )
pár lehetőség:
- máshogy komponálod a háttéret
- derítőlap (esetleg még arra rávakuzhatsz) és mátrix fényméréssel így nem ég ki a háttér
- megcsinálod high keynek, de az nem tudom mennyire fog bele illeni a swagba, általában az sötétebb picit.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz g.killer #47904 üzenetére
azért választják a nikont mert a sötét részeket vissza lehet húzni a jó szenzor miatt.
a kiégést a nikon is bünteti, itt is látszik hogy semmi részlet nem jött vissza, hiába húztad vissza a csúcsot.
csúcsfényárnyalatelsőbbség ilyenkor jól tud jönni.
nagyobb lépésköz kellett volna az expók között."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
Muerte68
addikt
válasz g.killer #47884 üzenetére
jó kis kép
topikk 1-3-5-tetszik a többi se rossz csak tényleg turistás
CollectoR jó pillanatok csak az élesség lehetne több
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz g.killer #47786 üzenetére
Jó képek-jók a szinek(amelyiken van )Az utolsón az ablakok szine dobna a képen de tényleg eléggé a sarokba szorult
-
szecsgeri
tag
válasz g.killer #47786 üzenetére
1. színesben szerintem jobb lenne.
2. Nagyon jó a hangulata.
3. Túl zsúfoltnak tűnik + enyhén dől is balra.
4. Megint csak nagyon jó lenne, ha a házikó nem lenne úgy elvágva, hanem egy kis teret kapott volna.[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #47744 üzenetére
Nekem - amire hegyezted - a storm rész kicsit kevés. Önmagában Milky way-nek szintén. Kevés a kontraszt,
egyébként jó kép, de amivel torzo is kapta a kritikát, és volt a balhé:
tudsz jobbat.
Én inkább a fenitek miatt hozzá sem szólnék, nehogy balhé legyen.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
g.killer
aktív tag
válasz g.killer #47734 üzenetére
Biztos unalmas, meg ez nagy dolog kicsinyítve és nem kicsi nagyítva de azért, jól esne egy kis kritika!
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
m3ss
veterán
válasz g.killer #47710 üzenetére
minimal fincsi. nekem a masodikkal sincs bajom. igazi turistakep, jo kompo, de ugye nem egy 1x tajkep.
(#47702) topikk szuk rekeszes kepen van ertelme maszkolni? az nem pont arra jo, hogy mondjuk mosott hatteres kepnel csak a temat elesited, a hatteret nem?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
szecsgeri
tag
válasz g.killer #47697 üzenetére
Köszönöm!
Képedhez: az égből többet kívánnék, illetve a két szélén a bokrok engem zavarnak, valahogy nem illenek oda, amúgy szerintem fincsi a színek miatt, jó a helyszín is, az utómunka is.
[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
sixpak
nagyúr
válasz g.killer #47665 üzenetére
Durván néz ki, nálam ez volt hasonló, néhány éve. Sajnos az utóbbi pár évben teljesen elkerülnek a viharok, pedig ha tehetném állandóan felhőket fotóznék...
(A fenti kép csak a felhő miatt, tudom ezer sebből vérzik, ma már máshogy csinálnám...de nincs vihar, úgyhogy b@sz..tom.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
grigo
őstag
válasz g.killer #47665 üzenetére
A felhő durva. De akkora látószöget fog át, hogy mint egészet nem érzékelem (mondjuk itt szerintem a hangulatnak és nem mint egésznek van jelentősége), csak a brutál drámai felhőt. Ettől függetlenül azért jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #47623 üzenetére
exif meg minden hasonló info ott azért fontos, hogy mennyi energia van egy adott képben,
nem tudom, sztem nem. Mint önálló kép: nem számít. Kezdjek minden képet azzal, "mi" az exif?2 hónapja még másképp láttam, pont torzo képe miatt. Amikor berakta a sas (?) képet, amint kiemeli a halat. Aztán leírta, hogy etetett helyen volt a dolog....ekkor bennem is az merült fel, mint talán ed parker írt, hogy onnan egy ovis is meglövi. Hát nem.
Na most ez mennyit von le a kép valódi értékéből? A kép nagyon jó.
A lehetőséget szintén a fotós teremtette elő. Szintén az ő érdeme. Meg tudta lőni jól: szintén.
Szóval szerintem csak savanyú a szőlő, sajnos erre jöttem rá, pedig absz nem vagyok "szőlős" alkat, de ezen eltémázgattam kb 2-3 napot magamban háttér process-ként.
A másik dolog, amikor betámadták sokan az unalmas madár fotókat, azt sem értettem.
Mi van, ha valakinek az a témája? Akkor utáljuk? Vagy folyamatosan épületek jönnek ff-ben, mert azt szereti? vagy a makrók, vagy a csajos portrék? Vagy a végén megutáljuk az "unalmas" csajokat?
Hozni kell mást is - aki unalmasnak találja- , de témától függetlenül egy kép vagy jó, vagy kevésbé.
És lehet véleményezni. De fogadjuk már el és tartsuk tiszteletben, hogy szinte mindenkinek más a kedvence, ahol "jó".
Ja! : szerintem!
lehet, kapok a p.fámra ezért a posztért, de akkoris így gondolom.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
torzo
őstag
Te, figyi! A fotózásban nincs olyan, hogy fiatal, meg öreg. Van jó fotós, van zseniálisan jó fotós és van reménytelen. A kép nem a felszereléstől jó. Millió példát tudnék mutatni, hogy 200 k felszereléssel mit lehet alkotni, hogyan lehet szinte megszégyeníteni a milliós optikákkal felszerelt kompetitorokat.
Feléd mindig kemény leszek, mert látom, érzem, hogy tehetséges vagy.
M3ss kib@szott egy alak! Nem ismerek nála tehetségesebb szakit. Coxer még ugyanez a kategória, meg Forceberg. Ha valakit kihagytam, elnézést kérek! Ezek tényleg csak példák!
Szóval hajrá! Dolgozz! Képelj! És ne zavarjon, ha oltalak! Értsd, tudd, hogy miért teszem!
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz g.killer #47628 üzenetére
A témán kívül nekem az tetszett hogy a háttér "mozog"a téma éles
Az autós lehet szűkebben jobban adná a tükrözést,meg kár hogy a bringa már nem tökröződik-de jó ötletLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
marcitp
őstag
Nem szòltam volna hozzá a képedhez, de m3ss rámkérdezett.
Látod, ennyire szubjektív egy kép megítélése... De az alapján, hogy mennyi energia van egy képben sztem(!) nem érdemes összehasonlítgatni kèt képet.
Ja, igen, és volt olyan képed is, ami másnak volt "kapáslövés", nekem meg nagyon bejött. Sztem nincs ebben semmi különöshttps://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
m3ss
veterán
-
jjeahh
nagyúr
válasz g.killer #47608 üzenetére
Tetszik, a vezetéket viszont én is kiszedném. A villámossal sincs különösebb gond szerintem, csak középen kissé üres és a dombok ha már ilyen sötétek lehúznám sziluettesre.
m3ss: Kösz! Ja azért ilyen brutál "éles", mert ezt az obit rekeszelni kell az élességért, meg a helyszínen nem egészen így képzeltem el a kompót és szélesebbre komponáltam, ezért utólag elég durván meg lett vágva
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
torzo
őstag
válasz g.killer #47604 üzenetére
Nem akartalak bántani, ne érzékenykedj amúgy! Engem villámfotókkal nehezen lehet lázba hozni, akármennyit is trapézoltál vele. Ugyanígy vagyok a csillagtekerős förmedvényekkel. Rájuk sem nézek, pedig mások meg totál kész vannak tőle.
Ha olyan villámfotód lenne, ahol egyébként a táj is megérne egy jó lövést, és azt frankón bevilágítja néhány száz villámcsapás, na, akkor nem fanyalognék ennyire.
Egyik fotósmestertől hallottam. Jó képhez sok idő kell, sz@rhoz még több.
Keress szép tájat és fotózd meg jó fényben! Az menni fog!
-
-
-
grigo
őstag
-
Muerte68
addikt
válasz g.killer #47464 üzenetére
1-2 tetszik a 3-ik nem áll össze nekem a kidolgozás +1 jó tetszik a szinvilága
Ed Parker kicsit kék de nem rossz,
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz g.killer #46815 üzenetére
Látok benne fantáziát, de én vagy úgy lőttem volna meg, hogy a fény a bogár mögött legyen és kb sziluettben, vagy az árnyékát próbáltam volna minél érdekesebbre kihozni... vagy nem tom, a lényeg az, hogy így is jó kép, de egy kis extra ötlettel hozná igazán a wow hatást.
faszicsunáj: Érdekes ez is, de a kép technikailag max családi albumba jó.
randras_83: Na erről fogalmam sincs mit mondjak, látok ebben is fantáziát, de valami nem klappol... talán a kidolgozást-fényeket nem tudom a témával egyeztetni
Hozok én is kettőt, szerintetek érdemes rajtuk dolgozni picit, vagy kukába valók?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest