Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz
Fandango #37092 üzenetére
Nem akarok klisék rabjává lenni, errefelé szokás üldözni a szelektív decolort-colort. Nekem nincs vele bajom, de itt éppen nem érvényesül, amit akarsz vele, ha egyáltalán jól értem a szándékod.
A pillanat frankó, a kompó természetesen jó, de a mobil display-en nem látom tisztán a helyzetet, pedig gondolom, ez lenne a lényeg. Tehát számomra alexpos, ami persze könnyen és gyorsan orvosolható.@vond: Az első kettő nem szorul dicséretre, nagyon jók. A harmadik is nagyon hatásos lövés, de magában nem állja meg a helyét, mert önmagában nem lehet megérteni. Ha egy riport részeként nézem, akkor über, de kell a sorozat hozzá. Három kép viszont nem sorozat.
-
ilgatto
tag
Messze nem tökéletes a kép, jó lett volna a belógó fák nélkül, de nem tudtam feljebb menni. Ettől függetlenül a hangulata miatt szeretem. Ha van ötlet más kivágásra, akkor szívesen veszem, ez az eredeti: [link]
Ez pedig a kész: -
Fandango
veterán
Akkor csak nem én vagyok a helikopter, ha már 3-an is a színeket mondjuk, hogy nem ok.
-
torzo
őstag
&Fandango
Ááááá, neem! Clarity éppen csak meglökve meg némi kontraszt is azért, meg még ez-az.
Borongós volt a hajnal, aztán balról, a domb mögül betűzött a nap a sárguló szőlőkre, tele volt minden spot fényekkel, amit sajnos nem is sikerült rendesen visszaadnom. Ez a helyszínen még ragyogóbb volt, és ezek a színek, azok a színek. Mondom most így emlékezetből.
WB pedig egy 18%-os szürke sziklára korrigálva.Aki nem hiszi, menjen el és nézze meg egy év múlva!
-
werttzui
addikt
válasz
Fotonhámozó #37079 üzenetére
jó poén
-
g.killer
aktív tag
válasz
Fotonhámozó #37079 üzenetére
Az igen!
-
randras_83
addikt
Kicsit zajos, nem???
Az előbbi témához, szerintem jók a képeid (sőt van amit lementettem háttérnek, remélem nem gond), személy szerint Fandango B&W képeit is imádom és ahogy sheratan mondta én is sokszor csak a vizuális tartalmi gyönyörért jövök
ez kicsit csöpög
@ropi: rendelem a LED csíkot a monitorra
@vond: zsír
-
zool1
őstag
válasz
*Ropi* #37074 üzenetére
"...a másik meg amikor egyszerűen nem mozgatja meg az emberek fantáziáját vagy annyira hulladék" Ez így lehet igaz is, de én vitáznék. (Ki más...?!
) persze egy "jó kép" az emberek nagy többségének tetszik. De lehet olyan eset is, amikor tegyük fel egy saját képet én favorizálok, közben kuka vs amit én kukának gondolok, az a külső szemlélőnek meg tetszik. Szóval relatív...
-
*Ropi*
félisten
"Legjobban akkor vagyok elkeseredve, ha nincs comment."
Két fajta "nincs comment" létezik: az egyik, amikor nincs mibe belekötni, a másik meg amikor egyszerűen nem mozgatja meg az emberek fantáziáját vagy annyira hulladék, hogy "halottakról vagy jót vagy semmit". Szerinted a Te esetedben melyik a nyerő?
A helyedben kipótolnám a képet álló 2:3 képarányúra és kitölteném a felső üres területet az ég színével.
-
törölt tag
-
torzo
őstag
válasz
jjeahh #37068 üzenetére
Ezekről a megosztó oldalakról egy elmebeteg elüldözött, mindenféle baromi zavaró hozzászólásai voltak, meg a fene tudja, hogyan, de bele tudott nyúlni a tartalomba, képeket tett bele, mintha én tettem volna. Megelégeltem, leléptem.
Nekem bőven elég az itteni megnyilvánulás!Na, és most: Especially for Fandango!
Te, monokróm huszár! Ezt a wb-t kritizáld! -
torzo
őstag
-
Fandango
veterán
Jó ez a színátmenet a lankákon, meg a fénysugarak. Viszont a kép tetejével nem vagyok kibékülve, az valahogy nem illik a képbe. Ha megvágod akkor nem jó, mert hiányérzet támad és nem mutat jól, tehát nem tudom mit kellene vele csinálni.
Picit talán még zavaró tényező a jobb alsó sarokban a bokor.Ja és vágd meg 16:9-re, meg húzd vissza a WB-t mert túl sárga.
-
torzo
őstag
Hát, így már többszörösen megszólítva reagálnom kell.
Szeretek ide képelni. Többnyire reakciókat váltanak ki a "műveim", és ezt nagyon élvezem. Egyiket sem vettem soha személyeskedésnek, mindben az építő kritikát kerestem és többnyire találtam.
Igen, sok tanácsot és bírálatot megalapozottnak éreztem, meg is fogadtam, ezáltal változott a munkamódszerem is, sok mindenre odafigyelek, amire azelőtt nem. És néhány véleményt figyelmen kívül hagyok, mert ragaszkodom a saját elképzeléseim jelentős részéhez is.Igen, törekszem arra, hogy belevigyek valami egyénit a képekbe, fogalmam sincs, hogy van-e már saját stílusom, ha ezt néhányan így látjátok, az számomra nagyon hízelgő, köszönöm.
Ezután is hozzátok fordulok véleményért, ennek a szakmai közösségnek vagyok és akarok a tagja lenni. Legjobban akkor vagyok elkeseredve, ha nincs comment.
Továbbra is szeretnék vitatkozni erről-arról, hogy lett volna jobb, mit csesztem el, mi az ami jó?Szóval, ne fogjátok vissza magatokat!
És most ezt nézzétek meg!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Schuby #37061 üzenetére
Szerintem is sokszor fura torzó képein a wb, Bali fotói nagyméretben nézve néha meg olyanok mint valami festmény a -100 highlights +100 shadows miatt
, de ez nem azt jelenti, hogy kötelező korrigálni ezeket a "hibákat" és nekem így is nagyon tetszenek nagyrészt a képeik
... általában pont az ilyen viták elkerülése végett szúrom be minden mondatba 10x, hogy szerintem, mert a véleményem szubjektív, de ha ez sem elég és ezután senki nem írhatja le a véleményét, akkor szvsz az összes fotó kritika nélkül marad és érvényét veszti a topik
-
Fandango
veterán
válasz
#65675776 #37056 üzenetére
Szerintem ezt nagyon rosszul látod.
A WB nagyon is fontos eleme a képek kidolgozásának szerintem, mert pl havas képeknél ha a hó színe sárgába húz az nehogy már jó legyen, egy tájkép ha nem is a teljes valóságot kell hogy ábrázolja, ne rugaszkodjon már el attól, mert nem természetes. Tudom szép dolog a művészet, meg az egyediség, de nem mindig jó.
A 16:9-et sem erőltetem, persze mondom, hogy jobb lenne, mert nekem úgy jobban tetszene, de ez az én véleményem, ha valaki megfogadja jó, ha nem, az is jó. A 16:9-et is tájképeknél szoktam javasolni, mert SZERINTEM jobb látványt ad azzal az illúzióval, hogy széles látszögűnek hat egy kép, nagyobb tér érzetet adva ezzel.
Egyébként a topik lényege a véleményezés és javaslat tétel, nem egymás fényezése, tehát ha van egy véleményem elmondom, aztán vagy megfogadja az illető vagy nem. torzo esetében is többször jött a visszajelzés, hogy tényleg valóban jobb amit mondtam, vagy rosszul emlékszem? -
törölt tag
válasz
Fandango #37054 üzenetére
Folyamatosan a WB-vel vagy megáldva (mindenki képei esetén). torzo esetén azért ezt simán lehet nevezni stílusjegynek. Miért baj az, hogy egy művészeti ágban valaki saját megközelítést alkalmaz? Ettől lesz az ő munkája egyedi, nem pedig szabványos, tucat. Azt még hozzátenném, hogy ősz és tél elején készült képek. Ebben az időszakban pedig alapból sárgább az egész természet a sárguló levelek, és a laposabb szögben érkező fény miatt. Szóval emiatt sem értem a problémát.
A tökéletes WB ugye egy középszürke átlagot ad a színekre.
A 16:9 erőltetését sem értem, de ez nem csak a Te esetedben igaz. Folyamatosan azt látom amióta látogatom a topicot, hogy a legtöbb képre valaki bedobja, hogy jobb lenne 16:9-ben.
Összességében ami a problémám: úgy látom, hogy egy egységes mederbe akarod terelni az összes képet, amit a topicba linkelnek, teljesen kiölve az eredetiséget. Ez az egyik legjobb megoldás a művészet megölésére. Vö magyar zenei élet a rengeteg egykaptafa, értéktelen retekkel.
-
torzo
őstag
válasz
Fandango #37048 üzenetére
Ez bizony déli verőfényben készült, nem éppen ideális időben tehát, azért ez a túlzott ragyogás. Tudom, senkit sem érdekel a magyarázat, engem sem nagyon. A hely klassz volt, a fény nem.
Viszont a sárga az tényleg ennyire sárga volt, de persze vissza lehet belőle venni. -
torzo
őstag
válasz
randras_83 #37044 üzenetére
-
fattyu
veterán
-
torzo
őstag
válasz
Real_Necro #37039 üzenetére
Tény, hogy girnyó digóéknál random barangolhatsz, gyönyörű az egész ország, including Szardinia. Nápolyi régió nekem még nem volt meg, de tuti, megyek oda is majd.
Chiantiból borvidékest OK. Netán egy borvirágost?
-
Real_Necro
veterán
2012-ben voltunk busszal Nápolyban meg környékén (Sorrentói félsziget, Pompei, Herculaneum, Capri stb...). Hát igen, Toszkána és környéke lenyűgöző, de mi Caprin vagy Amalfi partvidéken szeretnénk inkább megöregedni...
Szerk.:
Chiantiból minimum egy borvidékes képet várunk tőled.
-
torzo
őstag
Természetesen nem árt tudni, hová mész, de pl. Montepulciano környékén nagyon melléfogni nem lehet. Az említett Arbia-völgy szintén kimeríthetetlen helyszínekben. Chianti regióban is jártam, onnan még nem raktam fel képeket, ott is van vadászterület rendesen.
A kép egy másik dombról készült telével. Legtöbbet a 70-200-at használtam a hatalmas terek miatt. UWA nem ide való, de azért néha felcsavartam azt is.
Ha még nem jártál ezen a vidéken, akkor feltétlenül ajánlom. Én már harmadszor látogattam oda és még fogok vagy 10-20x, az biztos. Legszívesebben ott élnék.
-
A Zéé
addikt
Toszkánában amúgy bármerre nézel, ilyen dimbes-dombos, dombtetőn ház/kápolna/haranglábas a vidék, vagy azért nem árt tudni merrefelé érdemes indulni?
B kérdés: ezt helikopterről lőtted, vagy esetleg valami telével kicsit messzebbről? Olyan nagyon magasról lőttnek érződik.Egészen felkeltette az érdeklődésem a terület a képeid miatt
-
torzo
őstag
válasz
Real_Necro #37035 üzenetére
Ha rányomok kéket, akkor jön a sávosodás meg a többi vacakság, de azért még megnézem majd, mit lehet tenni. Zöld dettó. Ezt a képet biztosan nem láttad, ehhez hasonló dombosat panorámában igen.
Az egy másik helyszín volt kb. 20 km-rel arrébb, de a táj valóban nagyon hasonló. -
torzo
őstag
válasz
Real_Necro #37032 üzenetére
Meg a WB sem elég jó. Shi(f)t+del!
-
torzo
őstag
Néémáá! Nem b@tytak le!
-
torzo
őstag
válasz
jjeahh #37018 üzenetére
"Szerintem nem muszáj mindíg olyan legyen a wb amilyen a helyszínen volt, van amikor jól áll a képnek ha eltolod picit jobbra-balra..."
Ezzel maximálisan egyetértek. Ettől (is) több a fotográfia a dokumentálásnál.
Személy szerint kedvelem a melegebb tónusokat, de ezt látjátok ti is.
Talán az egyik Kelby könyvben olvastam, hogy arra még nem volt példa, hogy a megrendelő azért reklamált volna, mert melegebb volt a színvilág. Ésszerű határok között persze. -
-
jjeahh
nagyúr
Nem vagyok tanár, de én amatőr fejjel raw-ban fotózok szürke kártyával és ha nem tetszik az eredmény korrigálok rajta egyéni ízlés szerint. Szerintem nem muszáj mindíg olyan legyen a wb amilyen a helyszínen volt, van amikor jól áll a képnek ha eltolod picit jobbra-balra, pl havas-ködös fotón ritkán néz ki jól a meleg wb, így néha érdemes eltolni picit kékbe akkor is, ha a helyszínen sárgás volt.
-
torzo
őstag
Mester! Ez Toscana, Arbia-völgy. A fotó idején kb +20 fok volt és aranyló-vöröslő ősz. Azért lett zöldes, mert a dombokon fű volt, máshol meg üdezöld vetés. Hó még gondolatban sem.
Keverem a felrakott képeket. Egy részük Dolomitok, ahol az őszben jelen volt már a tél, a hágókon hó és fagy volt, azokon a fotókon persze látsz havat.
Visszatérve ezekre a hajnali helyszínekre Toscanaban. Rohadt nehéz napkeltében a Nappal szinte szemben fotózni, amikor a fénysugarak közel vízszintesen jövelnek, mert azonnal akkora flare jön létre, hogy ihaj. Az általam használt N 70-200/2.8 VR ráadásul baromi érzékeny is rá. Persze próbálja valahogy kitakarni az ember a Napot, nagyon nem könnyű. Ha csak a legkisebb mértékben is létrejön a becsillanás, a WB elszáll a francba (meg kontraszt meg minden). Ezen a képen is van flare, ha jobban megnézed. Nem durva, de van.
Bánom, hogy nem vittem magammal fehér lapot, hogy a WB utólagos beigazítása ne legyen gond, akkor most sok vita lezárható lenne erről a WB dologról. Nekem ez volt ennek a két túrának a legnagyobb tanulsága.
A helyszínen beállított WB egyáltalán nem biztos módszer, ahogyan az auto WB használata sem.
Amúgy örülnék, ha erről a nagy tanárok mondanának valamit, ők hogy csinálják, mi a legjobb, legmegbízhatóbb módszer? -
belovary
senior tag
Csak később láttam amit írtál, én azt gondoltam van rajta valamiféle szelektív cucc. De így jobban belegondoltam, nekem is van egy hasonló képem, amin ilyenek voltak a színek, és ott is hasonló hozzászólások születtek.
Mindegy, a kép jó, és most hogy átállítottam az agyam az apokalipszis zombis színvilágra, így még jobban.
-
belovary
senior tag
1325 hozzászólás amióta nem voltam...
Ajajj... bár lenne időm visszanézni mind, de remélem most legalább már követhetem újra az itteni eseményeket. Gondolom sokat fejlődtetek, sok új emberke van meg ilyesmi. Megvolt a hazaköltözés, még azért nyögjük a visszailleszkedés nyűgjeit, és van jópár doboz még ami kipakolásra vár. Új képpel nem is nagyon tudok előrukkolni, max olyannal ami családi, azzal meg minek.
Viszont ha lemaradtam volna valami über brutál képről, vagy eseményről, vagy érdekességről, akkor ne kíméljetek...
-
mumk1
addikt
válasz
Real_Necro #37003 üzenetére
Mivel nincs hatályos kitiltásom a városból, gondoltam fotózok egyet.
De ezek szerint ráismertél a skanzenre. -
mumk1
addikt
válasz
Real_Necro #37000 üzenetére
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Real_Necro #37000 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Battlefield 6
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- ASUS routerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest