Hirdetés
- CES 2026: Ez lehet a legjobb gamer notebook
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- 3D nyomtatás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bit_bro
tag
Tegnap kiadták a Trauma DLC-t is.
-
eami
veterán
steamen 50% offot kapott a játék és a DLCk is

-
SchumiBácsi
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Én már elsőnek jól beleéltem magam, az is igaz hogy minden részről jókora adatbázis birtokában vagyok. Film téren meg az első-második részt gyakorlatilag felolvasom fejből mindkét szinkront, de a harmadik-negyedik részt is
Mindenesetre vegyél fel szinkrontolmácsot ha csúszna a honosítás 
-
cyberkind
félisten
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
De én átakarom élni és kész.

-
cyberkind
félisten
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Nem, csak nem értem meg.

-
cyberkind
félisten
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Jó lenne már, mert lassan berendelem és kitolom Xbone-on is.
-
SchumiBácsi
őstag
OMG pont akkorra lesz kész a honosítás amikor pár hétig rekonstrukciós fázisba lép a PC...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
robi222
senior tag
Én sem panaszkodom ,mert a far cry 4 hide-n probléma nélkül megy.Csak szeretem mindenből a maximumot kihozni ,mert ultrán már egy picit szaggat.
-
-
Patrick
addikt
7850 nem olyan rossz kari, szerintem ne húzd, sajnos nem egy van ami nem bírja a tuningot. Meg nincs rossz géped, szerintem ne húzd a vga-t. A procinak is elég a 3100 kb. 7850-et kihajtja azért, 90%-ban biztos...
Én úgy gondolom a géped alapon hajtva is egész jól teljesít, nézd meg az enyémet.
Néha panaszkodom csak. 
-
Patrick
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Milyen jó kis szakmai topic lett a "szörny" topicból.
Egyébként igaz, amit írtál...robi222
Ja igen, GPUZ-vel szoktam mérni mindent a vga-n. -
Patrick
addikt
Nekem automatán van a venti. Maxra van húzva a gpu és a ram is, amit enged a ccc. Nekem 40%-nál feljebb még soha nem ment a venti, igaz a procim nem hajtja ki a vga-t, szóval marad benne szufla még.
Nekem nincs olyan programom, és igazából nem is hiszek benne, talán még a Pentium II-nél használtam ilyen ram izét.Milyen VGA-d van?
-
SchumiBácsi
őstag
Egy jó GPU 110fokon fagy
Egy jó vezérlőszoftver pedig kidob a játékból, amikor eléri az általad megadott kritikus szintet. Nekem fos a szoftver mert nem dob ki, így ki kellett kísérletezni azt a fordulatszámot amivel max 70-75fokot ér el a GPU, és ez 50% ventilátort eredményez. Teljes automatán lehet többet adna neki, ezért szeretem befixálni.A régi egyszerűbb puritánabb szoftver akit meg senki nem javasolt már az rendben kidobott mindig 70foknál után állításra, de nembaj haladtam a korral

Egyéb esetben érdemes lehet más módon is megmérni a VGA/CPU hőmérsékletét, mert ritka de lehetséges eset amikor a dióda mér fosul. Ha alámér akkor hiába látsz 60fokot, ha a valóságban már 110fok van. Nekem túlmér vagy nem jól mér, vagy a szoftver olvassa ki szarul, mert közvetlen a hővezető csőre ragasztott szenzor a legbrutálisabb terhelésnél sem éri el 60fokot... ilyenkor a GPU 75fokos úgy hogy az elején felugrik akár 85fokra, pedig már üresben megadom neki a szükséges fordulatszámot, tehát nincs olyan hogy leterhelődött a kártya és később veszi fel a fordulatszámot a ventilátor...
-
robi222
senior tag
-
Játékoknál nem igazán számít,és én csak rendszer lemeznek használom az ssd t tárolni meg játszani ott a hdd ssd re meg a rendszer és a programok,mert az indulás a lényeg ,szerintem játéknál semmit sem fogsz érezni az ssd ből.
Idézem pontosan ennyit fogsz érezni
"Töltési idő csökken, méghozzá azért mert "nincs" elérési ideje a fájloknak, azaz az író/olvasó fejet nem kell pozicionálni ami miatt gyorsabban kiszolgálhatók az adatok. Játék közben már nem nagyon fogsz különbséget észrevenni. Esetleg a mentések lehetnek még gyorsabbak.Gyorsabban betölti a pályát. Ennyi "
Csodát játék alatt ne várj,ahhoz jó hardver kell.
-
Patrick
addikt
Egyébként az SSD azért nagyon sokat számít, nekem csak fele annyival működik, mert sata2-es a lapom csatija, de majd az új gépen még gyorsabb lesz.
Majd idővel lesz nagyobb ssd-m játékokra, arra leszek kíváncsi mennyivel gyorsabban tölti majd be a gamet, na meg a mikroakadások bizonyos játékoknál megszűnnek e.Az Alien szépen fut max grafón, semmi bajom vele.
-
Hát nekem is eddig a win 7 jött be a legjobban,pedig próbáltam a win 8/8.1 et de mondjuk a laptopomra 8.1 et kellett tenni mert win 7 el valamiért belassult mondjuk lassan 4 éves a laptop így most 8.1 el jobb de egyébként nem a kedvencem de ez van most laptopon.
#robi222
Kinek a pap kinek a papné,nekem így is elég jól indulnak a programok.
-
robi222
senior tag
Rosszul értettél.Én még a win 8 alatt is win 7 kezelőfelületet használom mert szerintem nagyon rosz a win 8, kivéve ,hogy számomra sokkal jobb az optimalizálása és simábban futnak a programok,ha eggyáltalán elindulnak rajta.
-
Az indulás az gyorsabb igen de ha meg nézed egy csomó szarságot ki hagytak ami indulásnál hátráltathat,de nem jelenti azt hogy a win 7 szarabb lenne.Tudom tudom majd jönnek a win 8/8.1 fanok hogy de így meg hogy de úgy.Nekem nincs problémám a win 7 el ennyi.SSD vel meg ez is rohadt gyors
-
Vannak játékok amik picit jobban futnak 8.1 alatt mert a motorháztető alatt történt pár optimalizációs módosítás kernel szinten, stb.
Pl a több mag jobb támogatása, jobb scheduler, jobb memóriakezelés.
Persze sok játéknál semmi nincs, de van pár pl BF4 ilyen ahol van nagyobb különbség is.Új gépre mindenképp érdemes 8.1-et tenni és azzal indítani eleve... de egyébként is megérheti a váltás.
Persze hogy az AI pont ilyen, nem hiszem... de rosszabb se lesz azis biztos.

A boot egyébként azért jobb, mert máshogy kezeli a windows a dolgot, van egy "memóriakép/cache" (nevezze ki hogy akarja) amit lement és újrabetölt... hasonló mint a hibernáció. Ez gyorsabban betölt mint régebben mikor minden driver meg dll meg service stb minden indításnál egyenként újra betölt.
-
Ez egy hülyeség,nekem ez az alien alapbeállításba ultrára tette magát windows 7 ultimate 64 bitem van és megy minden szaggatás nélkül sőt minden más játék is szaggatás mentesen üzemel.
#Patrick
Szerintem meg nem a windowstol fog jobban futni egy játék,több mindentől is függ,hardverektől is akár,driverektől is. -
-
robi222
senior tag
Köszi rendes vagy. Valószínűleg a fel telepített 11 db másféle visual c ++ csinálja a hibát mert eggyet sem tudok uninstalálni.
Abban igazad van hogy a win 8 al rengeteg a probbléma viszont a játékok 50 % jobban és szebben futnak pl :ami játék a vin 7 alatt medium -on megy úgy a win 8 alatt ultrán szaggatás nélkül. -
Ezt egy oldalon olvasgatva találtam ez is valami catalyst telepítéses hibával kapcsolatos
"Véletlenül nincs telepítve Visual C++ runtime?
Nekem akkor csinált ilyet (mármint, hogy furcsa hibával nem települt a driver), amikor valami más verziójú Visual C++ runtime telepítve volt. Egyik játék biztos felrakta. Nos, én uninstalláltam ezt, és utána tökéletesen felment az Ati driver." -
Akkor lehet újból kell raknod a windowst,én egyébként nem csipázom,se a windows 8 at se a 8.1 et,majd biztos meg szólnak de legtöbb problémát dolgokkal kapcsolatban ezen operációs rendszerrel kapcsolatban olvastam vagy hallottam.
Egyébként itt olvasgas vagy kérdezősködj lehet tudnak segíteni [link]
-
A DDU azt hiszem újra indítja a gépet és csökkentet módban törli a driver összes bent maradt cuccát,de miért nem hagytad ki a vizual c++ telepítését?Lehet nem lett volna rá szükség ha egy csomó fent van a gépen.Válaszd a kézi telepítést,mikor te jelölheted ki mit akarsz felrakni.
-
robi222
senior tag
Tudjátok mi lehet a gond ha az új amd catalys szeretném telepíteni de a menü meg minden elindul de mikor a telepít akkor a visual cc ++ 2012 redistributable(32) nél nem megy tovább
amd 7850 videó kártyám van.
Sok próbálkozás után már a régitsem engedi vissza telepíteni.win 8.1 van a gépen -
Ha tele vagyok elemel az ellem lámpában ,hogy lehet elemet cserélni ha lemerült?
-
Ezek a cyborgok nagyon idegesítőek,alig lehet őket megölni legtöbbször engem ölnek meg,egyébként hogy lehet magamnak életet adni?
-
Tarill
őstag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
bele én se halok, de sokszor vagyok úgy h már pont elég a játékból de a folytatásra meg kíváncsi vagyok, olyankor szoktam továbbnézni neten, meg akkor lesek bele ha valahol elakadok

-
Tarill
őstag
anno doom3-al se mertem játszani

-
Tarill
őstag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
nem bírom a hirtelen meglepiket
kiadás óta most vagyok a 12 es küldinél, egy óránál többet egy huzamban nem tudok játszani mert kiöli az agyam a sok para
meg amúgy sincs túl sok időm :/ -
Tarill
őstag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
ne kelljen már előre néznem a walkthroughtokat
de ha kint maradt a lecsatolt résszel az űrben az az egy aki a játék eleje óta zaklatott, visszajönni nem igen tud, akkor nem is vele fogok találkozni nem? hanem egy csomo másik is lesz közbe a hajón? -
Tarill
őstag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
igen ez agy van de minden betöltésnél máshova teszi

más: most kezdtem a 11-es küldit, az előző végén kint ragadt az alien az űrben, mikor számíthatok újra rá ?

-
Tarill
őstag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
elvileg nem baj ha együtt vagy vele, minden betöltésnél random rakja le az alient pont azmiatt hogy egy rossz mentéssel ne vágd haza az egész addigi játékmenetet
-
SchumiBácsi
őstag
Akkor is mentesz amikor egy légtérben vagy a döggel? Van önbizalmad
Egyébként ilyenkor kiírja hogy ellenség közelben, ekkor nem ajánlott elmenteni mert ha sikerül is visszatöltés után lehet egyből megesz, ugyanakkor túl is élhető. Nem döglöttem meg egyszer sem mentéskor/visszatöltéskor sem, de volt hogy ellenség közel és úgy mentettem. Igaz szellőzőben vagy másik teremben/szobában volt akkor, a lényeg hogy ne lásson amikor telefonálsz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tarill
őstag
volt már h valakit mentés közbe kapott el? míg várta azt a 3 másodpercet?

-
Patrick
addikt
Hogy tudom visszatölteni az életemet?
-
Viper26
nagyúr
Azért felbasz néha ez a dög..mindig ott keftet, ahol nem kéne.

-
SchumiBácsi
őstag
Na mi lett a honosítással? Felfalták az idegenek a staffot, vagy mi?

-
Loha
veterán
Save Game Location:
C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\<Username>\214490\remote -
SchumiBácsi
őstag
Na de mikor lesz már 100% honosítás?

-
Shodan
őstag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg save-je kb akkortól mikor az alien elöször megjelenik?
Ujra kellett tennem a gépem és nem akarom előről kezdeni... -
raggg
senior tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Mondjuk medkitet hardon is mindig tudtam craftolni végig, a sebzés engem sosem zavart.
Pedig a végefelé már nem nagyon szedegettem fel az összes elszórt cuccot (flamethrower fuel persze sehol nem volt csak a többi vacak
) ). -
SchumiBácsi
őstag
Érdekes a légzés, mert úgy tapasztaltam, hogy ha közel a dög, és ez elég gyakori
, csak a szekrényben lesz zihálás,lihegés kint a "szabadban" nem liheg, vagy ha liheg sosem jött oda. Szekrényben ha már hallani a lihegést, már akkor vissza lehet fogni, nem kell kiíródjon.Ilyenkor több folytatás lehetséges:
1.: a dög nem jön oda, mivel nem lélegzel és elhúzódtál valamerre, de nem előre
2.: odajön a dög, nézelődik mert egyébként megterhelő lerántani egy lemez-ajtót, eközben a sokáig tartott lélegzet lesebez és könnyedén fulladásos halál lehet vagy ha kieresztés van akkor jön a hajtépés![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
3.: értesítésre elhajolsz, majd pofa befog, ekkor is nézelődik és tuti lesz sebzés a levegőhiány miatt, ami még mindig kedvezőbb mint a fogsor általi halál
1ébként ezzel a 10-15mp utáni fuldoklással/lesebzéssel vitatkoznék, mert a HL szériában fulladozás után visszaállt egy része vagy teljes egésze, de mind1

-
marilllyo
veterán
Akkor is kiszed a szerkényből ha közben nézegeted a motion trackert. Egyébként érdemes kipróbálni HARD-on. Ott nincs rambo-zás.

-
Thome
veterán
Én beálltam egy sarokba és szó nélkül elmegy mellettem, a végén már kishíján rambo módban mentem, szekrényt nem is használva mert hót felesleges, ha épp gond volt, be egy sarokba, vagy egy asztal mögé, igaz félig kilógok de akkor sem "lát".
Egyébként a végére értem, abszolút nem volt vészes a játék, az orvosi rész volt a legrosszabb szerintem, a core az nem volt vészes, illetve az azt követő részek sem. Vagy csak beleedződtem.

-
raggg
senior tag
Csak akkor dobja fel, amikor benéz a csótány a szekrénybe. Vigyázni kell amúgy, mert ha előtte már nyomod a hátrafelét és úgy dobja fel az eventet, akkor valószínűleg ott a vége.
(Mert ugye ha még egyszer benyomod, előtte "előrehajol".) Én ki szoktam várni amíg elmegy szépen, mert különben még észrevesz mikor kapkod a csaj levegő után.szerk.: egyébként úgy vettem észre, hogy az egyik legrosszabb, ha a szekrénybe bújsz, nem látni semmit kifelé, a motion detector meg csak a halálodat jelenti sokszor. A legjobb opció valami tömör tárgy mögé bújni (pl. egy doboz), akkor nem vesz észre az alien és még te is látsz többfelé.
-
Xerxész
őstag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
A levegővisszatartás az ad-hoc jelleggel jön?
Csak mert amikor random bemegyek egy szekrénybe, nincs rá lehetőség. Viszont egyszer szépen lassan elsétált előttem az alien és akkor kiírta, hogy lélegzetvisszatartás...csak kicsit lassan eszméltem, mert mire nyomtam volna a gombot, kiszedett a dög.
Vagy csak akkor lehet visszatartani a levegőt, amikor a szekrény előtt van? Ennek volna értelme... -
raggg
senior tag
Én tegnap befejeztem a játékot. Amikor azt hinnéd, hogy ennyit már nem tud %$@atni egy játék, akkor még rátesz egy lapáttal.
Nekem rettenetesen tetszett egyébként, de egy darabig elég volt. 
-
SchumiBácsi
őstag
Nem kell aggódni, ettől csak nehezebb lesz
A szekrényből hirtelen feltépős dolog egy bug szvsz. Nekem is volt egy párszor, és a levegő-visszatartással függhet össze: ha hamar engedem ki akkor kiszed, ez tiszta sor. De akkor is hallja ha elment 10méterre? Szerencsére nem jellemző de egyszer kétszer elővettem volna a SmartGun-t... ha lett volna ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Xerxész
őstag
Jó ideje nem játszottam, de ma folytattam a gammát.

Asszem túl vagyok az első szivatós részen...elküldött a doki a kártyáért és utána nagyon őrjáratozott a dög.
Asszem 6szor vagy 7szer haltam meg, mire visszaértem hozzá a kártyával, de ebből az első kettőt nem számolom, mert elszórakoztam. Az egyiknél rosszul dobtam (volna) el a zajgenerátort, beakadt a dobozba, ami mögött lapultam, így gyakorlatilag magamhoz csaltam az alient. A másodiknál meg majdnem az orra előtt bújtam elő és elkezdtem rohanni...csak próbaképp.
A többi éles elhalálozás volt...
Egyszer minden előzmény és ok nélkül kirántott a szekrényből úgy, hogy ott sem volt előttem. 
De jó sokat dekkoltam az asztalok alatt meg szekrényekben. Vártam, hogy elhúzzon a szellőzőkbe. Csak az nagyon sokára van... Meg itt eléggé scriptgyanús volt nekem a járkálása.
Új hozzászólás Aktív témák

- Hardcore café
- Háztartási gépek
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- nVidia tulajok OFF topikja
- BestBuy topik
- EAFC 26
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Dell Precision 3591 FHD Touch / Ultra 7 155H 16C / 16-32G / 512G G4 / RTX Ada / AI IR FPR
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra 8GB / Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Asus TUF Gaming X570-Plus Wi-Fi / Beszámítás OK!
- Asus Prime Z490-P / Beszámítás OK!
- HP EliteBook 645 G10 14" AMD Ryzen 5 PRO-7530U 4,5Ghz 16GB DDR4-3200Mhz 512GB Nvme Magyar Bill.
- Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mindenesetre vegyél fel szinkrontolmácsot ha csúszna a honosítás 

Van ahol megéri.
Hááát, szerintem nem ér annyit az egész.