- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Notebook vétele előtt állok, és nagyon tetszik az újy Traveller V6 széria. Valakinek vélemény róla? Két típust néztem ki: [link][link]
Az elsőt néztem ki, eltérést csak a prociban látok, amit nem találtam lényegesnek. Leginkább netezésre, filmre, zenére, és AutoCAD-re használnám. Örülnék pár tippnek, jóvételnek tartjátok-e, életem első notebookja, és vmi olcsót de azért jót szeretnék...mint mindenki.
Előre is köszi mindenkinek! -
outsiders
aktív tag
Mi a tapasztalat a traveller szériákkal kapcsolatban?
Ár/érték arányuk? Strapabíró? Minősége?
Én traveller v6-bol nézelődök
Köszi előre is -
Xantomas
őstag
válasz
barnam_ #1296 üzenetére
Amikor vettem a gépet, őszintén szólva eszem ágában se volt Albát venni, mert ismerősi, és tanári körben, rossz tapasztalatok voltak a Clevo, Gericom gépekről. Teljesen véletlenül botlottam bele, és csak másodlagos megoldás volt egy leakciózott Dell latitude d800 mellett. 1.4 Pentium M, 256RAM szintén 9700m Radeon, de csak 64MB VRAM-mal, 3.25 kilóval, de mire érdeklődtem elfogyott, és csak jan végére hoztak volna újabb darabokat.
A súlya alapján van benne anyag (3.2 vs. 2.6), de valahogy mégis vannak rajta olyan részek, amiket ugyanúgy lehet nyomorgatni.
Jó, persze vannak megkopott részek, de azért egy 1,5 éves, folyamatosan cipelt, festett házú gépnél hol nem fordul elő? Az egyetlen amit sajnálok, az a tapipad bal gombja. Korábban linkeltam képet, látszott rajta, hogy az is kopik, de főként azért, mert nagyon kényelmes, és inkább simogatom, mint egerezek, de a kattogó gombtól nem tudok elszabadulni. Az hogy kopott nem is baj, de maga a gomb is nagyon érzékeny lett, és van hogy az újam súlyától kattanás nélkül lenyomást érzékel, egy nagyon rövid ideig, de van hogy többet is.
Tény, hogy nincs rajta hogy Dell, meg Compaq, HP vagy egyébb húzó nevek, de azért ez is megy. Jó persze, nem elfelejtendő, hogy ez egy business class a masina, tehát a napi cipelést állnia is kell, de bőven a konkurencia alatt volt árban. -
Xantomas
őstag
Business V1 tulajok:
[link] Pont az első postban van linkelve egy memoria időzítés állító kis segéd program.
A gép biosa ezeket az értékekekre lövi be:
CAS: 2.5
RAS: 3
Tras: 7
A memók pedig 133-as sebesség mellett az SPD alapján tudja a 2/2/6-ot. Be is állítottam, everest is jóval kedvezőbb értékeket számított ki.
Épp most csücsül a gépben egy 760-as dothan, de mivel 533-as FBS-vel bír, max 1500Mhz-en megy. De legalább jó csendes. Vannak Thinkpad gépek, amikbe szintén i855PM chipset lapul, de Setfsb-vel lehet állítani az fsb-t és úgy simán viszi az 533-as procikat is.
A Procit apám gépébe vettem, de a drága fusi valamiért letiltotta az 533-as fsb használatát. (Amilo l7300, Via PN800-zal) A chipsetnek alapból támogatnia kellene, sőt egyes modelleket 410-es celeronnal szereltek, ami 533-as FSB-s) Egyenlőre nem találtam modolt biost hozzá, addig az én 1.7-esemet használja.
Találtam már pár német fórumot, ahol szintén anyáznak, de csak azt ajánlják mindenkinek, hogy inkább használják a 400-as Pentium M-eket. -
Xantomas
őstag
válasz
outsiders #1293 üzenetére
Hát, hogyha nem kell a 64 bit, és kevesebbet akarod használni aksiról. akkor elég lesz. Abban csak sima Core Duo Proci van, ami egy fokkal többet fogyasz. mint az utód. A C2D-s már drágább, és nem elhanyagolható szempomt, hogy eladáskor is többet fog érni.
Úgy 220 környékén lenne, ha c2d-vel kéred. -
outsiders
aktív tag
köszi a segítséget én a v3 businesst néztem ki elég jo gépnek tünik 200ért hivatalos albacomp oldalról
annyiért jo nem? -
Sam8888
tag
válasz
outsiders #1289 üzenetére
Az alba notik a lowcost kategóriában a legjobbak. DELL persze mindent visz, de az nemis lowcost kateg.
(A minap megtapiztam haver fusi pa1538 (asszem) notiját és a kijelző felnyitásakor igencsak hajlott a gép a billentyűzet tetejénél. Fujjdzsitszu szímensz böe)
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
válasz
barnam_ #1290 üzenetére
Ebből nekem az jött, mintha a végén azt mondtad volna, hogy Suzuki swift helyett, ha van pénze vegyen inkább C Mercedest. Jó, ez persze ferdítés, de nem említhető egy kategórában a mitac/clevo és a Dell.
A kérdésre:
Az Albacomok aránylag jók, de leginkább olcsó, hazánkban kifejezetten jó szervízhálózattal. Noti vásárlás elött el kell menni valamelyik boltba, megtapizni, és ha nem figyel az eladó, felemelni a gépet és kicsit fizikailag meggyötörni (ezt képletesen mondom).
Napi szolgálatban áll 1,5 éve egy business kategóriás gép tök véletlenül Business típusnévvel. Eddig nem nagyon csalódtam benne, bár voltak kellemetlen meglepetések, ami inkább összeszerelési, és nem konstrukciós hiba. Az akku is nagyon jól bírja, nem is különösebben vigyázok rá. Ha kell felteszem a töltőre, ha nincs konnektor a közelben akkor használom, és 1.5 évesen van 10%-osan elhasználva. Igaz, havonta hagyon teljesen lemerülni, úgy, hogy miután lekapcsolja magát, még elindítom a POST-ig, had merüljön le néha csutkáig.
Ár/érték arányban az Albák nagyon jók, ráadásul hazai cég, támogassuk a hazai ipart. Hátha egyszer saját gépet fognak árulni, és nem barebone kütyüket. -
barnam_
nagyúr
válasz
outsiders #1289 üzenetére
Nekem Albacomp Activa 8089C-m van, így csak erről tudok nyilatkozni.
Eddig nem volt vele semmi bajom, bár gyárilag olyan, hogy néha ingadozik a fényerő (töltőről).
Van egy olyan hülyesége is, hogy ha kiveszem az akksit, és hálózatról megy, csak akkor kapcsol be a venti, ha már forró a proci. Volt már, hogy az Rmclock szólt, hogy bekapcsolt a thermal throttling, a proci alatt lévő műanyag meg enyhe égettszagot árasztott
Ha benne van az akksi, és hálózatról megy, akkor meg eszi az akksit... 2006. szeptemberi, és Everest szerint 32% az elhasználódottság: 44400 mWh-ról 30014 mWh-ra csökkent a kapacitás.
Nem mondanám masszívnak, elég hajlékony a lcd fölötti műanyag, ezért nem 1x vettem észre hogy kicsi karcok jelentek meg, illetve amúgy is érzékeny az lcd, könnyen karcolódik.
Az újabb albacomp gépek biztos jobbak valamennyivel, de ha van pénzed rá, inkább valami márkásabbat vegyél (Dell jó választás). -
outsiders
aktív tag
Elnézést a kérdésért de nagy általánosságban mik a tapasztalatok az Albacomp laptopokkal?
Mennyire megbízhatóak? Garancia 2év szinte mindegyiken ez gondolom jelent azért valamit.
Összeszerelés minősége? Mennyire masszívak?
A DELL minőségéhez viszonyítva mennyiben tér el?
Bocsi a rengeteg kérdésért de laptopvásárlás előtt állok és tapogatózok a piacon
Kösz előre is -
zip
tag
Na hello mindenki!
Szeretnék venni egy Albacomp smart V3-as kis 12'' -os kijelzős gépet. Van már valakinek tapasztalata? Core Duo procival, 512Ram, épp a webkamera nincs benne, de ennyi. [link]
Meséljetek!
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
ÁRULÓ!
Amúgy pedig Mitac MiNote 8258 . Már a nevében is benne van. ''Albacomp Activa Eco Mobil Business V3 notebook (8258-009-LIN)''
Van egy MiNote 8258 is ami Teljes billentyűzetes. Nekem az jön be igazán. De mostmár csak sub noti méretű, de teljes használatú noti után sasolok.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
A buisness v3 milyen notira épül? Mint pl a V1 a clevo e375ew...
Asszem el fogom adni az asztali gépemet amit már csak öcsém használt, ő megkapja a jelenlegi notimat én pedig veszek egy v3-ast -
polip
addikt
válasz
#95590400 #1281 üzenetére
na jó elemezzük kicsit:
Albacomp szervíz tapasztalat:
- nem induló DELL laptop szervizbe bevisz; december elején
Ez teljesen okés, átlagos szitu
- borsos árajánlat javításra; március közepén!!!
Itt már kezd gyanussá válnim, ekkora madár nincs a világon, aki nem hozza el 3,5 hónap után a gépét, amit beadott és addig SEMMIT NEM reagált rá a szerviz
- DELL laptop kész; április közepén
Ilyen nincs, hogy valaki ekkora stupid legyen, mint főhősünk
- rögvest hozom is el, de a tápegységet és a samsonite táskát nem kapom vissza, mondván hogy annak idején csak ''laptop''-ot adtam le a papírok szerint...
ez meg aztán a hab a tornát...
- DELL laptophoz új tápegység rendel; április közepén
És innentől a világ idiótája kitüntető címért is harcba szállhat, hogy ugyaninnen még egy dell töltőt is rendelt...
- borsos árajánlat új tápegységre... vajon mikor????
na ne máár....ilyen nincs
pécsi vagyok, hál Istennek a Kristó nem tanított, csak az ő tanítványai (Font Márta) -
törölt tag
tényleg rengeteg oka volt rá h hülyeségeket írjon, biztos a konkurrenciától jött ide ide hitelt rontani, közhírré tenni balfékségét-
egyébként nem kommentelt, csak leírta h járt, nem minősített. ti meg bunkó módon nekiestetek és megkérdőjeleztétek. balfékség meg hiteles forrás kizárja egymást? érdekes forráskritika, tanított talán Kristó? -
SDA
csendes tag
Hát igen..... ez már flame. -
Xantomas
őstag
mod:
ez már flame, ment privátba.
[Szerkesztve] -
törölt tag
mégis h javítsák meg, távgyógyítással, mint gyurcsók? megkérdezte telefonon vállalnak-e, igen, odavitte, otthagyta. tokkal, vonóval. mer balfék volt. bevizsgálták, mondtak egy árat. nem mindenki jön úgy ki az anyukájából, h tudja mi ennek a menete. ezt nem használhatta ki egy vajon szervizes? mert ebben az országban ha vki szolgáltat az mindig korretk, mi? a benzinkutas is annyit ad vissza, amennyit kell, ésatöbbi... nekem ez jött le. mi a tökért kell belerúgni hülyeségekkel? ja, h az albakompót topikba csaj szépet és jót lehet leírni?
-
polip
addikt
nos hogy hozzászóljak, mint Alba szerviz...
nem javítunk Dell notikat, csak a garancia letelte után ( ill ha nem garos már, akkor minden gépet javítunk)
a tartozékokról amit beviszel, minden szerviz a munkalapon feltüntet, tételesen. ezt a munkalapot utána alá kell írnod két példányban...
ha a te notidat szó nélkül ottfogták, akkor - már ne is haragudj - de a világ balekja vagy...
ha én beviszem pl az autóm egy szervizbe, ahol azt mondják hogy húzzak a sunyiba gyalog, hát kérlek én körberöhögöm őket....szal innentől a táska esete is több, mint fura... -
ZZoZZ
csendes tag
válasz
#95904256 #1272 üzenetére
Az Alba már akkor tájékoztat, hogy szakszervizben történik a javítás, mikor megkérdezed javítanak-e Dell notit. Olyat pedig tuti nem csinálnak hogy egyből ''ottfogják''. Ez elég érdekes magatartás lenne.
Azon az A4-es lapon pedig amit leadáskor ALÁÍRSZ, szerepel egy ilyen rész: TARTOZÉKOK ADATAI. Ide rögzítik mit is hagytál még ott a notin kívül.
Úgy tűnik ezek téged nem érdekeltek, és bármit aláírsz, amit eléd tesznek.
A stílusodra én már ki sem térek, azt Xantomas nagyszerűen lereagálta. -
Xantomas
őstag
válasz
#95904256 #1273 üzenetére
Köszönöm, én is örülök. Valakinek okosnak kell lenni. Nekünk megadatott az, hogy a te hibádból tanulhattunk, neked pedig a tapasztalás jutott. Az már csak cseresznye a habon, hogy olyan stílusban írsz, mint egy csalódott tízenéves, és belerúgsz mindenkibe aki hozzád mer szólni, vagy egyszerűen kérdez valamit, holott nyílvánvaló, hogy nem vagy az.
Akarsz róla beszélni? Szerzek kényelmes bőrfotelt, én meghallgatlak.
Gondolom eddigi, PH-n töltött idő alatt találkoztál ezzel: [link] és ezzel: [link] . Mindkettőben kiélheted harcias vágyaidat. A szakmai fórumok a kultúrált, beszélgetésre vannak, és nem offenzív megnyilvánulásokra.
Lehet toporzékolni, támadni, én csak megkérdeztem, hogy miért Alba szervízbe vittél Dell gépet. A hozzászólásodból nem derült ki, hogy hova valósi vagy, ezáltal az sem, hogy a Székesfehérvári szervízbe vitted. A kérdésekre választ adtál, de megint csak a stílussal van baj.
Hogy a te gondolatmeneteledet folyassam, tessék: Autót, ismerősökkel együtt szerelünk, mert megvan a kellő tapasztalat a régebbi típusokhoz. Mosógéphez pedig, ha még garanciális a szerkezet, márkaszervízt hívok, és utánna pedig, ha lejár a garancia megpróbálom szintén márkaszervízbe vinni, annak tudatában, hogy ismerik a típust, és meg tudják csinálni. Pl, ha elromlik az Ariston mosogépem, nem fogok régi, manuális Leheleken felnőtt szervízest hívni, aki kicseréli az egész vezérlést, holott csak az egyik érzékelő akadt be, és ad hibajelzést az elekronikának.
Mod: OFF-ba téve
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Xantomas #1267 üzenetére
Örülök hogy utólag nagyon okos tudsz lenni. Gondolom neked is csak így megy.
Dell gépet azért vittem oda, mert itt vannak a szomszédban, és mikor megkérdeztem hogy javítanak-e ilyet, akkor azt mondták igen. Sőt annyira azt mondták hogy rögtön ott is fogták. Gondolom te az autót sem autószerelőhöz viszed, meg a mosógéphez is tévészerelőt hívsz.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Figyelj Ergo, hülyeséget írtál.
Az Albacomp szervíz fehérváron elvállalta a munkát. Mondom elvállalta. Az engem nem érdekel hogy mit és hogy csinálnak. Én fizetek nekik, ők meg visszaadják a javított gépet, így működik egy szervíz.
A gépet visszakaptam az albacomptól, működik is. Viszont a tápegységet és a táskámat lenyúlták. És igen, csak irogatok, mivel itt erre van lehetőség. Gondoltad volna? Nem, mi? -
_seth_
veterán
válasz
Xantomas #1270 üzenetére
Ez van... meg kell fizetni rendesen
Én úgy tervezem (kb tegnap óta), hogy év végén lecserélem a mostani notimat vmi kétmagos intel gépre amiben van rendes vga... de még csak álom...
De lehet úgy csinálom, hogy a jelenlegi notimat megkapja öcsém és az asztalit adom el úgy is zavar az a nagy monstrum a szobámban főleg, hogy alig használom...
Majd lesz valahogy.... lehet inkább az autómra költök vagy ki tudja még...
[Szerkesztve] -
ZZoZZ
csendes tag
válasz
#95904256 #1266 üzenetére
Akkor elárulok egy titkot. Maga az Albacomp nem javít Dell notit. Helyesbítek: tápcsatlakozó meg lan csatlakozó cserét már csináltak Dell-en is. Egyébbként szépen továbbküldik a ''szakszervizbe'' - asszem a Rikvest. Ebből következik hogy akkor fogsz árajánlatot kapni, meg a gépedet vissza amikor ők kegyeskednek válaszolni/dolgozni. Ergó az Alba szervizzel semmi tapasztalatod, csak irogatsz.
-
Xantomas
őstag
válasz
#95904256 #1266 üzenetére
Dell gépet minek albacomp szervízbe viszel? (csak nem a rikveszthez vitted?
annyira ők se rosszak )
Hova vitted? Egy rakat alba szervíz van pesten, az ország többi részén pedig... maradjunk a sokban.
Ez a post kb olyan volt, mintha azt mondtad volna, hogy minden ember fehér. ( tekintsünk el a faji megkülönböztetéstől)
Táskát, tápot amúgy se szokás leadni sőt át se veszik, ha meg leadod, nézd meg hogy mi van a papíron. -
törölt tag
Albacomp szervíz tapasztalat:
- nem induló DELL laptop szervizbe bevisz; december elején
- borsos árajánlat javításra; március közepén!!!
- DELL laptop kész; április közepén
- rögvest hozom is el, de a tápegységet és a samsonite táskát nem kapom vissza, mondván hogy annak idején csak ''laptop''-ot adtam le a papírok szerint...
- DELL laptophoz új tápegység rendel; április közepén
- borsos árajánlat új tápegységre... vajon mikor???? -
Freezura
tag
Sziasztok!
Kérdésem úgylátszik meghallgatott a VIA-nál is, és végre kiadták az S3 Unichrome IGP csoda alaplapi grafikus maghoz a Vista drivert. Így már nincs akadálya a Vista megvásárlására. -
Xantomas
őstag
Igazábol ezek nekem még puszta ámbrándnak tűnnek, mert nagyon nincs hely a szerkezetben. Nagyjábol annyi, amennyia webcamera elektronikájának kell. Oda befér egy kisebb pendrive.
Bár, ha már egy új 755 procira lenne fölös pénzem (100E körül találtam csak) akkor adnám el a mostanit, és vennék egy magnéziumházas MSI s271-t.
A gyári BT lassú, és sokat fogyaszt. 1.1-es, tehát még nem nagyon energiatakarékos.
A sok RAM meg nem árt. A 256-as modulom helyett egy 1G-sat lehet hogy beújítok (512+256), bár eddig úgy vettem érszre elég a 768, egészen addig míg nem kezdek cnc3-ni. -
Xantomas
őstag
Ehhehe
3rd party dzsunka technology
Beszéltem egy sráccal, az azt mondta, hogy a business V2 webcamját is bele lehet tenni, csak át kell forrasztani a csatlakozóját. (a v1-e 0.3Mpix a V2 1.2Mpix) Mindkettő egy belső USB portra csatlakozik, aminek a kivezetése a wifi antenna mellett van.
Ha lejár a garim, asszem meg lesz oldva az SSD kérdése. Szétkapom a gépet, lefóliázom a csuklótámaszt, és a belső usb portra teszek egy 4 v. 8GB-os kisméretű pendriveot. -
Xantomas
őstag
Jó, nem úgy értettem, hogy azokra a frekvenciákra süket lesz az ember mint a nagyágyú, hanem úgy, hogy folyamatos használat után úgyis megszokja, és nem fog rá figyelni.
Hasonlóan, mint ahogy a hajó gépházában is lehet beszélni annak aki már megszokta, mert már teljesen monoton alapzajnak érzi. Üvöltve, de meghallja, míg egy újonc teljesen kuka.
Továbbra is fenttartom, hogy nem zavaró, mert már mindkettőt megszoktam.
[Szerkesztve] -
Sam8888
tag
válasz
Xantomas #1228 üzenetére
USB-s soros port átalakító megoldaná a problémádat
sulep: Fusi addig halk, amíg benem indul a ventije... Én anno a fusimat letöltésre használtam (másra nemnagyon lehetett), volt rajta ilyen halkító gomb, ami sz4rt sem ért, mivel ha felmelegedett a proci, akkor iszonyathangosan beindult a venti énmeg persze mindig felébredtem... A mostani Business V3-am ventije miatt még nemébredtem fel, viszont a szobatársam fusija (pár hónapja vette vmi akciós go7400+amd x2) ugyanazt produkálja, mint az én régi fusim... Aludni mellette nuku
Scoobyka: A Business V3-am, ha mindent minimumra veszek (proci, kijelző fényerő, vga, vmint no dvd-mozgatás), akkor 3óra felett az üzemideje, viszont ha minden maxon, akkor kb annyi mint az msi-é (1-1,5óra). Egyik csoporttársamnak van msi notija, ugyanaz van benne, mint abban a notiban, ami a linkedben van (pontos típusszámot nemtudok) és a srác mondta, hogy iszonyatmód melegszik (az én albám nemigazán)... Viszont az msi go7600-a egy hangyányival erősebb, mint az alba x1600-a (legalábbis az enyémben gddr2 van, asszem az újabb albákban már gdd3-al szerelik az x1600-at, de ez nembiztos, viszont ha gddr3-as, akkor én tuti az albát választanám)
[Szerkesztve] -
Sam8888
tag
-
_seth_
veterán
V1 Buisness notin miért szaggat a hang? Ha újraindítom akkor jó egy darabig de utána elkezd szaggatni mintha 0,5mp-es időközönként leállítanám és gyorsan elindítanám (zene, film). Driver fent van, codecpack is
-
Xantomas
őstag
válasz
D4rkm4n #1245 üzenetére
CTRL+ALT+langyos balta.
Egy notebook kicsit jobban összerakott rendszer mint egy asztali.
Nem szokása lefagyni. Ha többször fagy akkor vagy HW hiba, és viheted szervízbe, vagy OS. A 4seces lenyomásnál nincs jobb megoldás.
Scoobyka, szted egy ilyen kérdésnek itt a helye az Alba topikbanRészemről MSI, mert meghülyülök a numpad hiányátol, de játékra mindkettő jó kb még 1 évig. Gondolom arra kell. Az msi új modell (teszt van a PH-n), míg a Business V3 egy bejáratott, jól összerakott gép. Intel, vagy AMD párti vagy, az alapján dönts.
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
Ti hogy szoktátok resetelni a gépet ha mondjul lefagy a rendszer?
Nekem Clevom van, (V2) és csak a radikális kikapcs-bekapcs módszert fedeztem fel. -
Scoobyka
addikt
[link] v.
[link]
a jobb....az MSI üzemideje 1-1,5óra....az albánál ez köbö mennyi?..Valamint az alba melegedése köbö milyen....az MSI 1-1,5órás játék sórán a GPU akkár 80-85fokos is lehet...alapon 50 körüli azért akárcsak a proci....ha terhelve van 60fokos...az albác ilyen téren hogy állnak...mert a kettő közül vacilálok,hogy melyik is legyen..nekem mind2 nagyon szimpi...kicsit talán az msi felé huzzok,mert ott van beépített webcam+kékfog...az alba ezt nem írja....ha az aksi időben és melegedés terén is jobb az alba akkor lehet msi helyet azt veszek....a héten történe ez a vásárlás. -
Xantomas
őstag
Elvileg ha ott már pixelhibás, akkor mondhatod, hogy kössz, nem kéred, mert az első 3 hétben tuti jön mellé még három mikor bejáratódik a kijelző, de ez bolt függő.
Nagyon sok helyen meg lehet tapizni a gépet, és ha tetszik, kiválasztod, megrendeled. A lényeg, hogy hagyjál ott kb 10X-nyi előleget, ismerek pár helyet ahol csak az után tekintenek igazán vevőnek a rossz tapasztalatok alapján. Megjegyzem, megértem őket.
Mikor meghozzák a gépet, akkor úgyis kibontják, kipróbálhatod. Én is közel 20 percig vizsgálgattam a sajátomat mikor megvettem. Nem akad-e a zsanér, nem jön-e elő pixelhiba, stb. Kb 2 hét után jött elő egy zöld pixel, egy héttel később deadpixel lett. Olyan helyen van, hogy nem zavar.
Ne feledd, rendelésre megy, elég nagy valószínűséggel nem lesz raktáron gép, így 1-2 hetet várnod kell majd rá.
Kb két hónap aktív használat után úgyse fogod hallani a ventit, mert a füled, az agyad megszokja, így emiatt felesleges parázni.
Egy notebookot meg nem játékra kell használni. Ha meg az ember arra akarja, akkor úgyis mélyebbe bele kell nyúlnia a zsebébe. Ráadásul egy gamer noti nem könnyű, nem hideg, és pláne nem megy sokáig aksiról, emiatt gyorsabban is tönkre megy az aksija. Nem értem miért vaciálálsz a VGA-n.
[Szerkesztve] -
sulep
senior tag
Akkor még annyit had kérdezzek. Olyat meglehet csinálni, hogy rendelek egy gépet Albánál és ugye kipróbálom mielőtt kifizetem és elhozom. És pl meglátom a boltban hogy pixelhibás. Ekkor mi van ha aztmondom a boltosnak hogy köszi de mégse kérem vagy hozzon olyant aminek nincs pixelhibája. Vagy ilyent nemlehet csinálni? Azt tudom hogy általában 3 pixelhibáig nem cserélnek, de ha még nemfizettem ki akkor visszaléphetek nem?
-
polip
addikt
-
fischi
tag
Hát figyelj, ha nem játszani akarsz akkor elég a VIA új vistás integrált vga-ja (de a játékok semelyik integrálttal nem mennek, ne hidd, hogy a GMA950 pl sokkal jobb lenne, az is harmatgyenge). Az aksi nálam 2-2.5 órát megy el, egy filmet minden további nélkül végignézhetsz vele pl. (ez speedy 15.4, lényegében ugyanaz, mint a V6, csak intel chipset).
Én elég sokat hurolom magammal, egyelőre jól bírja, megszerettemAz egyetlen gondom az, hogy sokat megy a venti, de ezt is megszoktam. Nyugodtan válassz alba notit, nem hiszem, hogy megbánnád.
-
Freezura
tag
Szia!
Ha csak Office-ozok az akksi eddig max 2,5 órát bírt ki, de ha film is ment akkor kb. 1,5 órát.
A vidkari tényleg gyenge, mondjuk nálam játékra ott van az asztali gépem. De azért kibróbáltam néhány régi játékot (2001 körülieket), azok mentek rendesen, illetve új alap logikaijátékok is mennek. 3DMark 2001 640x480-ban: 2700 pont.
Ha több pénzem lett volna, akkor mindenféleképpen intel chipkészletüt és Core Duo-s procist vettem volna. Ezek jóval gyorsabbak, csak +50e pénz lett volna. -
Freezura
tag
Sziasztok!
Két hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy Traveller V4 -nek(C1,46, 256RAm, 40GB vinyó). Sajnos nem volt elegendő zsetonom, ezért választottam ezt a gépet. Igaz a 256MB RAM fél hónapig volt elég, aztán bővíteni kellett (+512). Eddig teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.
A kérdésem a következő lenne. Kipróbálás céljából felraktam rá a Vista Home Premiumot. Minden szép és jó, viszont nem találok Vista-s drivert az igen gyorsS3 Unichrome Pro integrált csodához. E miatt se directdraw, se direct3D, a filmek lassított felvételként forognak, se alap 3D játékok stb. A VIA oldalán csak valami CX700-hoz való driver van, de azt nem tudom felrakni.
Tud valaki esetleg Vista-s drivert ehhez, vagy felejtős a téma?
Válaszokat előre is köszönöm. -
_seth_
veterán
5 nap 8 óra folyamatos üzemidő után újra fogom indítani a notit
Jó kis gépecske.
-
sulep
senior tag
Légyszi aki egy ideje használ Alba gépet írja meg hogy az akksik mennyire megbízhatóak. Kb mennyit bírnak ki normál használat közben és mennyire tartósak. A másik pedig hogy a V6 esetében hány USB port van? Tudja valaki?
-
Xantomas
őstag
7.2, 7.3 ugyan olyan Sz. Valszeg ugyan úgy mint az Nvidia, nem akarják tovább az AGP-s kártyákat támogatni vista alatt.
Kb ugyan így használom én is az XP-t, csak VS2k5 helyett Delphi 7, és MPlab 7.6-t használok, de a VS is csak azért van fent, mert hátha szükség lesz újra rá.
Már megszokásból se tudom a Vistát használni. Megint egy új rendszerszemlélet, sokminden máshol van, jó lenne már egy átlagembernek is használható konzol.
Polip, pic felprogramozáshoz minimum kell a soros port, így más alternatíva tényleg nincs a Speedy-n kívül (Albacomp berkekben) subnoteszen, meg pláne nem találok olyat, max régebbi PII korabeli masinákban. Max még a Business V2, de az meg még jobban melegszik, mint ez. Így is csuklópántot használok huzamosabb használat közben.
A glaretype kijelzőket meg nem értem miért erőltetik. Zavaróan csillog, kisebb a betekintési szöge, ami megint csak az erős napfény esetén rossz, mert az ember nem tudja úgy mozgatni, hogy lássa rendesen. Biztos olcsóbb az előállítása, vagy csak divatosabb, mert tapasztalataim alapján semmivel se szebbek a színei, max csak nincs meg a matt felület fénytörése, ami miatt még pixelesebbnek tűnik a kijelző.
[Szerkesztve] -
sulep
senior tag
Hát ha jól látom akkor sikerült a kerüld el kategóriába belenyúlnom. Habár notin úgyse játszanék nagyon. Arra ott az asztali gép. De a mostanin is pl simán élvezhetően elmegy a Call of duty. De ha ezz a VIA meg még jobb is annál akkor nekem megfelel. Számításokhoz meg wordhöz annyira nemkell jó vga.
-
polip
addikt
-
polip
addikt
üdv
V6-ot vedd...ennek a videókarija komolyabb, mint a V4/V5-é, ez már tudja a vista aero felületét, míg a másik nem...
a vga amúgy egyikben sem nagy durranás, játszani nem kell egyikkel sem. A kijelzőjük szép, GlareType-os mindkettő. Ez akkor szerencsés, ha viszonylag kevés a fényzaj körülötted...ha akarsz látni glaretype kijelzőt működés közben verőfényes napsütésben, pillants ide: [link] <-- alul van egy kép, én fotózom épp egy MSI kijelzőjét...
Nem bumfordiak, a travellerek inkább kecses félék..Ugyanezen az oldalon lelsz egy Traveller V4 leírást is, én kreáltam azt is...kép sajna még nincs róla, de ugyanaz a doboza a V6-nak is...
Szét tuti hogy nem esik, nem véletlen van az Albacompokra 2 ill 3 év garancia!
Drivereket le tudsz szedni, pl az Albacomp ftp-jéről, itt a PH-n is be van linkelve párszor... -
sulep
senior tag
Ja és az akksiidő érdekelne még mert azt hallottam hogy al Albákhoz adott akksik elég rosszak.
-
_seth_
veterán
válasz
Xantomas #1210 üzenetére
A vista nekem futott gond nélkül egészen addig míg fel nem raktam az ATI drivert mert utána nem volt kép
Talán a 7.1-el próbálkoztam anno de már van újabb is és lehet működne is de vhogy nem foglalkoztat főleg mert az xp-hez meg van minden program ami nekem kellhet és számomra a vista semmivel sem nyújt többet mint egy xp.
(Vista Buisnissel próbálkoztam egyébként de azt végül az asztalira tettem fel és azon regeltem, a notin már nem fogadja el a kódot sem.).
Nekem is 2.1-et mivel annyi volt a leggyengébb asszem a vga.
+ a gépet viszem suliba is nem árt ha minden ugyanott van órán ahol a sulis gépeken azokon pedig xp van jelenleg. (lásd szoftverfejl. vmiért nem kapcsolt be a sulis gépem de megoldottam: notit elővettem és azon csináltam a feladatotVisual Studio 2005 rajta van így nem volt probléma.).
XP: 4 film, kb 10 óra zene, játék(quake4, stalker, oblivion, c and c 3 tiberium wars), dvd írás, kb 60 gb másolás hálózaton, rengeteg net (kb 2x akksiról), névjegykártya tervezés akksiról => ez fért eddig bele 4,5 napba ugyanis ennyi ideje megy az xp egyfolytában jelenleg a vistás asztali gép is stabil és már az is ment ennyit de vhogy ne az igazi, sok progi nem tetszik neki és bezárja vagy a pocsék nv driver miatt pl lassú a game... egyébként olyan nagy baja nincs a vistanak, hogy ne lehessen használni de én nem sok jót jósolok neki... 2009 vienna...
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
V6, egyértelmű.
Ismerősnek egy Clevo 540s-je van, így tudok róla valamit írni.
ExpresCard van benne (V6), és nem a ''csiga'' PCMCIAII. Valszeg a kártyaolvasója is már az EC-ra kapcsolódik, és gyorsabb. A V5 legroszabb tulajdonsága, hogy 1 memo slotja van, ezáltal max 1G RAM pakolható bele. (elvileg gyári opció, hogy 2 slottal is lehet a megrendelőnek kérnie, ezért ebben Polip az illetékes, hogy megmondja az Albákban mennyi slot van)
A VN896 chipset előnye, hogy teljesíti az aero követelményeit, de játékra ez is használhatatlan)
A V6 ráadásul egy tök új széria, így gondolom még tapasztalat se sok van.
Polip, még van egy bő év a garanciábol, így inkább nem kapom szét, hiába éget a kiváncsiság.
Részemről minnél többet használom és hurcolom a gépet, annál jobban érzem, hogy jó ez a szélesvásznú kijelző, de mégis marha nagy a gép, de egyszerűen nincs kisebb, amin lenne soros port.
Mod: Seth, Vistaval milyen élményed van? Egy tallonba eltett 40-es winyóra feltelepítettem egy home premiumot, mert várhatóan olyat fogok használni, de nem igazán volt az amire vártam. Eszi a procit, folyamatosan megy a ventilátor, ráadásul a gép élményindexét is 2.1-re értékelte az alap Vistás ATI driverrel, a 7.2-es Catalisttal pedig 1.9-re, ami egy vicc. A VGA kivételével mindent 3.9 fölé értékelt.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Hugom v4 travellerének az órája néha nem megy windows alatt, meg megáll pillanatra, majd elindul... Igy egy het alatt akar par oras kesest is osszehoz, biosban pedig jol mukodik. szerintetek mit csinaljunk a géppel?
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Hát úgynéz ki hogy mégis Alba gépem lesz már csak 2 típus között vacilálok.
Albacomp Activa Eco Mobil Traveller V6 hordozható számítógép (660E-007-LIN)
15.4'' WXGA TFT kijelző, VIA VN896 chipset, Intel Core Duo T2250 (1.73GHz/533MHz) processzor, 512MB DDR2/533MHz memória, 60GB SATA merevlemez, Dual DVD író, 7-in-1 kártyaolvasó, Ethernet, 56k modem, Express Card slot, 2.6kg, 2év garancia, Wireless LAN, Linux.
Br 156.000
és
Albacomp Activa Eco Mobil Traveller V5 hordozható számítógép (540S-006-LIN)
14'' WXGA TFT kijelző, VIA VN800 chipset, Intel Core Duo T2250 (1.73GHz/533MHz) processzor, 512MB DDR2/533MHz memória, 60GB UATA merevlemez, Dual DVD író, 7-in-1 kártyaolvasó, Ethernet, 56k modem, PCMCIA II slot, 2.2kg, 2év garancia, Wireless LAN, Linux.
Br 160.000
Szerintetek melyik jobb? Igaziból csak a chipset tér el ha jól látom. Az első VIA VN896 míg a másik VIA VN800. Melyik jobb? És ezek a VIA VGA-k milyenek? MAX hány MB lehet? Bármelyik is lesz akkor a HDD-t 80 vagy 100-al kérem. Megbízhatóak ezek a típusok? Szép a kijelzőjük? Nem túl bunfordik és vastagok? Ja és nem mennek szét (szétesnek) 1 vagy 2 év után? Ja és mivel ezek Linuxosak de én majd XP-t akarok rátenni (Esetleg később VISTA-t) így ezekhez drivereket valahonnan meglehet majd szerezni? Vagy elfelkejthetem a WINdowst? Vagy a Sata winyó miatt ez picit macerás?
Bocsi a sok kérdésért de nem utólag akarok pofáraesni ha úgy alakul.
Előre is köszönöm -
Simi2000
tag
Hello.
Van egy olyan problémám, hogy a notim képernyője elkezdett villogni, most meg egyszerűen elsötétült a monitorja. Ez az első komolyabb problémám vele. Gondolom vihetem szervízbe. Ilyenkor szoktak adni csere gépet? Mert ha mondjuk ez nekem munkaeszköz, és kell minden nap?
Amúgy ez egy Traveller V3 -
Xantomas
őstag
Lekaptam a gép aljáról a proc feletti műanyag lapot, és mikor megláttam a ventillátor lapátjait, majdnem szörnyet haltam. Tele volt macskaszőrrel az egész. Kb úgy nézett ki, mint amikor egy nagy kupac cérnába valaki belenyomja a merülő mixert.
Ecsettel, meg csipesszel eltakarítottam, próbáltam kioperálni magát a ventit is, hogy a tengelyt megnézzem, de a hűtő levétele nélkül lehetetlen, azt meg inkább nem bolygatom.
Mindenesetre a morgás megszünt, a macska meg jobblétre szenderült, a lakás legtávolabbi végén.
Inkább nem próbálok belegondolni, hogy a gép közepén levő ventilátor hogy nézhet ki, bár annak nincs felső nyílása, ahova a macs lefekszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest