Új hozzászólás Aktív témák
-
fischi
tag
válasz
#32577792 #1799 üzenetére
A szervízek szerint valahogy mindig minden rendben van... Az akkutöltés nálam max 3,5 óra, semmiképp sem 24, az kicsit durva lenne.
Próbáld meg visszacseréltetni mindenképp, végülis 3 napon belül vagy. Sokkal drágább lenne egy business v4? Az egész jól muzsikál, csendben van, és még 1 gombbal a nagyobb videókari is iktatható ideiglenesen, cserébe drágább.. -
törölt tag
örül a .... az
írtam az albacompnak, ahol "dícsértem" a terméket. persze válasz nincs.
mind1, szombaton megpróbálom visszacseréltetni valami másra. nem értem, ha nem tudják megoldani a hűtést, miért nem tesznek bele intergrált kártyátsíma phoenix bios
állítási lehetőség = 0
még azt sem tudom, hogy letiltom a 8400-ast és menjen a via integrált szutyka.
35 perce megy akkuról, és 50%-on vagyok vele. mi lesz ha napi 4-5 ügyfélhez kell rohangálni vele? megint kereshetem a fali csatlakozókat. -
fischi
tag
válasz
#32577792 #1796 üzenetére
Örüljetek, nekem 42 fok fölött kapcsol be, hogy levigye 37 alá, ami nagyon ritkán sikerül... (igaz nekem speedy-m van,de a ház ugyanaz, a szellőzés picsa, és nektek ebbe még bedobtak egy rendes videókarit is)
Hűtőpaddal lehet elérni, hogy néha csendben legyenApropos: milyen bios van ezekben a gépekben? Insyde efi, mint nekem, vagy sima phoenix bios?
-
törölt tag
-
Zofren
aktív tag
válasz
#32577792 #1788 üzenetére
A V7-ről lebeszélnélek. Mi kegyetlenul szivtunk azzal a sorozattal. Elég sok ment vissza szervizbe. Most helyette V8 van, de inkább azt se. Igy marad a Business V3. Kicsit drágább, de jobb.
Én a saját Silverline-mal szivok, mert a cpu csak 800mhz-en akar ketyegni, nem többön. T2350-es proci meg ne csak ennyin menjen. Tudom hogy ha terhelem, akkor emeli az orajelet, de nem emeli. Pedig egy film konvertálás csak terheli a procit. Xp megy a gépen. -
zsoca929
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményeteket...
Két gép közül választanék..és nem tudok...
Lehet,h itt már megvan a győztes,mivel ez Albacomp-os topic,de azért kérem,h vki függetlenül is ssegitsen...
1. Albacomp Activa Eco Mobil Business V4 (8252-005-LIN)Geforce 8600M GS,120gb,Core2DuoT5250,1giga ram
2.Toshiba Satellite A200-1S9(Radeon HD2600,1giga ram,Core Duo T2330,160gb,a többi ugyanaz kb...)Kb mindkettő hasonló kategóriájú gép...
Egyikben 40gigával nagyobb winyó van meg van hozzá Vista(egyik sem motivál igazán...)
Másikban Core2Duo van,ez már fontosabb,de azt viszont lehet cserélni a Toshibában,mivel abban csak egy T2330 van ...
A vga viszont már komolyabb tészta...
A választásban ez fontos szempont nekem mivel azstali gépet váltana ki,és néha játszanék vele...
Hordozhatóság nem a legfontosabb szempont,mivel havi max 5-6* lenne cipelve...
A tartósság már azért fontosabb,ne essen szét 1 év után,ne repedjen meg ilyesmi...
Mindkettőre 2 év gari van...,de egyiket sem ismerem hazai ellátottság terén,bár az Albacomp hazai cég,szal tuti előnye van...
Az akkuidő meg kb annyira fontos,h birjon ki legalább 1.5 órát ha netezek,vagy szövegszerkesztek...
Igazából a vga a legdöntőbb,mivel azt a legnehezeb cserélni,minden mást lehet...több ram,nagyon winyó,erősebb Core2Duo,stb...
Remélem tud vki segíteni!
Előre is köszönöm! -
törölt tag
na, ettől félek én is az albacomp notival, sztem ugyanaz, mint az előbbi Clevo. nem sok jót hallani a via chipszetekről
pedig ilyet néztem én is ki magamnak
Traveller V7zsanérok minőségéről van valakinek tapasztalata?
-
Xantomas
őstag
válasz
fgyula17 #1783 üzenetére
[Gonoszkodás on]
Egy ilyen kérdés után az ember elgondolkodik azon, hogy lehet hogy ott van az a beállítási lehetőség, csak te nem tudod, hogy mit keress.
[Gonoszkodás off]
Pont fordítva írod:
Az extented memory, az amit a proci lát a gépben levő RAM-ból mikor valós módban fut. (valójában 1MiB-t tud megcímezni, de a felső 384KiB egy lyuk, ahova nem ír). A többi pedig a System Memory, amit már Védett módban címez. -
fgyula17
csendes tag
Hát a biosban nem lehet állítani semmit már néztem korábban is. Még azt sem írja a biosban, hogy milyen proci van benne, csak amikor gép indulásásnál bejön a bootscreen. Nem tudja valaki miért azt írja ki a memóriánál, hogy System memory: 639kB, Extended memory: 1254MB. Ez így kell hogy legyen?
-
Hilbert.R
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy van egy albacomp business v2-m 915-s chipsettel és szeretném lecserélni a procit,!
Tehát jó bele pl t2450-s vagy esetleg 5xxx vagy 7xxx-s proci is vagy csak a m7xx-k mennek bele?
Előre is köszi!
Hilbert.R -
fgyula17
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Clevo M660SE laptopom. Van benne egy Core Duo T2450 proci. Az a probléma, hogy érezhetően lassú, mintha valami nagyon gyenge proci lenne benne. Csináltam Everest teszteket és PcMark teszeket és gyalázatosan gyenge eredmények lettek. Ott vettem észre először a lassulást, hogy akárhol Flash volt egy weboldalban az a Flash nagyon akadozott, minth nem bírta volna a proci. Bevittem a szervízbe ahol csak annyit mondtak, hogy VIA chipset miatt van, na de azért ne vicceljünk, hogy egy VIA chipsetes gépbe beteszünk egy kétmagos procit és használhatatlan a gép!? Főleg, hogy a VN896-os chip nem is egy régi darab. 1,5 GB RAM van a gépben. Ha valaki tudja miért lehet ez, kérem írjon.
Köszönöm -
törölt tag
lemaradtam egy Acer notiról, most egy Traveller V7-es a kinézett gép. viszont nem asztalinak lesz csak, hanem hordozom is sokat illetve elég sokat kell nyitogatni emiatt. érdekelne a tapasztalat a zsanérok, ház tartósságáról és az akku üzemidejéről - bár ez nem annyira lényeges
-
Gygyusz
csendes tag
válasz
zsoca929 #1776 üzenetére
Igazából ezzel kapcsolatban HÁLA ISTENNEK nem tudok semmi konkrétumot mondani mert szerencsére eddíg minden a legnagyobb rendben volt (kopp-kopp-kopp, pedíg én futárszolgálattal hozattam így volt némi rizikó) DE annyit elmondhatok, hogy azért utánnanéztem ill érdeklődtem még vásárlás előtt és mivel ez 1 magyar gyártmányú (gyártású?) cég ezért elméletileg nem valószínű az alkatrészhiány. A notihoz kapott jótállási jegyen elég sok hazai márkaszervíz van feltűntetve így valamelyest nyigodt vagyok - már csak azért is mert a legközelebbi(ahol lakom ahhoz képest) itt van pesten a frangepán utcában.Azt mondták itt lehet gépbővítést is végrehajtani, jótállást meghosszabbítani,stb.
Egyébként én minden nap hurcolom a gépet és csak a saját nejlonzacsijában meg 1 notebooktáska szerűségben szállítom de nem észleltem semmi rongálódást (jó a noti tetején lévő fóliát meghagytam, hogy ne karcolódjon - útban van, néha zavar is de mivel a noti teteje ezüst színű(!) el akarom kerülni a külső sérüléseket még a legapróbbakat is.szvsz a 2 év garanciát nem csak úgy találomra dobálják pláne nem egy ilyen nem épp világhírű noti esetében, de kívánok, hogy senkinek ne kelljen a gyakorlatban megtapasztalni, hogy jó-e az alba szervízháttere vagy sem
(egyébként én is az msi ex600-ast akartam megvenni de aztán az alkatrészhiány meg a kisebb teljesítmény miatt lemondtam róla; az ex 610-ről is hiába jobb benne a kártya)
-
zsoca929
aktív tag
-
zsoca929
aktív tag
válasz
Gygyusz #1772 üzenetére
UHh...
EZER THX a segitségedért!
Kimerítő és korrekt válasz volt...!
Tudod azért is kérdezem,mert nekem MSI EX600X-076Hu-m van és a köv héten adom el (HA MINDEN IGAZ...)160-ért!
És akkor hozzátennék egy keveset,és megvenném ezt,mert az MSIben 8400..van az meg nem vmi fényes...
A 160as winyó/120 nem gond,sztem úgyis lesz mellé külső házas winyó...ha elfogyna a hely
Az anyagminőség meg annyira érint,h kb 1 hónapban max 5* lenne hordozgatva,szal nem állandóan úton lenne!Azért remélem,nem reped meg sehol a burkolat..Az akksi 2-2.5 óra is elfogadható egy ilyen gépnél...
Mégegyszer thx a válaszokat!
Szép napot mindenkinek...
Akkor sztem meg is van a köv notim... -
Gygyusz
csendes tag
válasz
Gygyusz #1771 üzenetére
Annyit lefelejtettem, hogy a gépezet leginkább a tapipadtól balra eső területen melegszik. Ez nem annyira vészes több órás játék során sem megfoghatatlan. A gép bal oldalán van a hűtőborda fő kimeneteli nyílása azt miondenképpen szabadon kell hagyni (egyébként ide nyulva lehet érzeni hogy ,megy-e a hűtőventi vagy sem, mert amugy alig hallani). Eddíg még a hőmérséklet több óra gamma után sem ment 70fok (proci) és 75fok (vid kártya) fölé (szerencsére). Mindenesetre a gép alja is tele van kimeneti nyílásokkal ezért érdemes azokat is szabadon hagyni és mivel vannak a gépnek kis gumitalpai mindenképpen valami nagyobb felüleltű dologra célszerű felülteni (tálca, gépház oldala, ilyesmi, mind1 csak egyenes legyen;tehát az öledben tartás felejtős). Egyébként én vettem hozzá bill.zetet,egeret így nem annyira érezni ha meleg
Viszont én is kérdeznék valamit amire még nem jöttem rá: a kikapcs gomb mellet van egy másik gomb egy elem jel egy villámmal az miaz istenre jó?? ha akksiról megy be tudom kapcsolni de semmi sem történik.
-
Gygyusz
csendes tag
válasz
zsoca929 #1770 üzenetére
Szia!
Engedd meg hogy én válaszoljak elsőnek hiszen kb 1 hete ugyanebben a dilemmában voltam én is. Nálam az anyagiak döntöttek ugyanis a T7100-es procival és 160-as vinyóval szerelt verzió hirtelen 16eft-al lett drágább az 1 héttel azelőtti árnál, míg a kisebb procival és vinyóval szerelt ugyanannyi maradt ill pár száz forinttal emelkedett. Én speciel a Gibzone-nál rendeltem meg a gépet mert még mindíg jóval olcsóbb mint maga az anyavállalat(albacomp; gondolom a kedvezmények miatt). Viszont én is rafkós voltam mert az olcsóbbikba opcionálisan kértem a T7100-a procit és így legalább egy 5-össel olcsóbbra jöttem ki mint ha a drágábbat vettem volna
(na jó buktam 40 giga vinyót de nekem a 120-as is teljesen elég, a többi periféria meg teljesen ugyan az!!). A T7100-es proci klasszisokkal jobb mint az T5250 íme: [link]
Még csak pár napja birtokolom a gépet, XP-t használok rajta, minden megy eddíg hibátlanul (egyedül a SATA dolgot bénáztam el,de most az sem számít).
Anyagminőség: Műanyag ez eddíg sem volt titok, nem egy magnézium mittudomain milyen burkolat mint a VAIO-kban de azért nem vészes (a por az erősen meglátszik mert ilyen fura sprőd, recés műanyag van a billentyűzet mellett körbe. Igazából minden attól függ ki mennyire igényes - mire is kell neki a gép. Nekem special asztali gépet kellett vele helyettesíteni/pótolni és eddíg nagyon jó vételnek tartom. A kijelzője először nagyon ratyi volt, de amint felkúszott a driver és megkapta a kellő (1280X800-as) felbontást teljesen meglepődtem mert olyan képe lett mint 1 crt monitornak (ajánlom a 32-bit es felbontást az is sokat segít).
Használat: Hát igen én kimondottan vegyes használatra szántam és hát a kártya miatt maradt fenn a rostán az a márka ill laptop. Ebbe most nagyon mélyen nem mennék bele; a telepítések után felraktam a 3dmark06-ot és MINDENT csutkára téve kaptam 1882 pontot (tehát nem finomítgattam én semmit mindent maxra tettem kíváncsiságból,majd 1x megxcsinálom normálisan is). Amiket eddíg kipróbáltam: Fifa08 totál maxon gond nélkül, Motogp07 viszonylag magas beállításon elég szépen (apró szaggatások előfordultak), és most a Pro street amire nagyon gyúrtam hála istennek teljesen maxon megy és gond nélkül (1-2 óra után van némi szaggatás de én ezt az 1g ramnak tulajdonítom;gondolom elfogy...)
Az akksi elég változatosan teljesít;ha csak böngészek akkor kevésbé, ha youtube-ozok már jobban és így tovább fogy az akksi terhelhetősége. a max olyan 2,5 talán 3 óra de akkor semmit sem csinálsz csak ülsz előtte
Per pill ennyi jutott eszembe ha tudok megpróbálok még segíteni.még anyit, hogy itt a 2 gép: az eredeti: ([link]) és az általam vásárolt és fennt is említett olcsóbb: ([link]) mely utóbbiba került 10eft-ba a proci bővítés így lett 182e a vége (amúgy 180 volt nálam a max keret 2-őt így is kölcsönkértem
)
-
zsoca929
aktív tag
válasz
zsoca929 #1769 üzenetére
Sorry...
helyesbitenék!
Találtam most 2 félét...
Az 1. 10k val olcsóbb...ebben 120as sata és T5250 proci van!
A másik 160as winyóval van,és T7100 van benne...
Kérdésem a következő lenne?!
Megéri a 10k pluszt a T7100?
A 40gigával nagyobb winyó annyira nem érdekel,a proci annál inkább,h mennyiivel erősebb...
Illetve,h mit lehet tudni erről a gépről...
Amint irtam szoktam játszani,szal a 8600gs jóól jönne...
Mennyire jó az anyagminősége a gépnek??
Sok a kérdés,remélem tudtok válaszolni!
Köszönöm! -
zsoca929
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Activa V4-ről...
Az a változat lenne,ami kb 185k,van benne egy 8600gs,1giga ram,15'kijelző,120as winyó...
Megéri az árát ennyiér vagy nem vmi jó mindőségű darab...
Használnám játékra is ezért lenne fontos vmi jobb vga...Thx -
Xantomas
őstag
válasz
donpeter84 #1762 üzenetére
Lehet hogyha usb-s bill van rádugva akkor alapértelmezettnek veszi, hogy az Fn lockolva van. Ha megint csinálja, nyomd meg egyszerre az Fn + Numlock gombot.
-
miklos1987
csendes tag
Havonta egyszer kifújom sűrített levegővel, úgyhogy patyolat tiszta a belseje (legalábbis amihez hozzáférek az biztos tiszta). Ahogy az előbb is írtam engem inkább a többi alkatrész melegedése aggaszt.
-
fischi
tag
válasz
miklos1987 #1765 üzenetére
Porszívó? Óvatosan porszívózd meg a kicsikét, elég jól össze tudja belül szedni a port, ami miatt meg rendesen melegszik.
-
miklos1987
csendes tag
Sziasztok!
3 éves az Albacomp laptopom (nem egy mai darab). Eddig is melegedett de a mai programok mellet a cpu hőmérséklete nagyon hamar felmelegszik 70-80 fokra (a hdd 40fok körül van). Erről a hőmérsékletről nem sikerült lejjebb vinnem pedig már van alatta hűtő is és a proci feszültségét is csökkentettem már, de nem igazán használt. A kérdésem az lenne hogy a proci körül lévő alkatrészeknek mennyire árt ez a magas hőmérséklet?
-
törölt tag
válasz
donpeter84 #1762 üzenetére
Dugd vissza az USB billt, és a scroll lock gombot próbáld. Vagy a num lock-ot.
-
donpeter84
csendes tag
Üdv, mindenkinek!
Lassan 6 napja kaptam meg a Business V4 laptopomat és kivállóan működik. Vistán főként rajzolásra, netre és honlapozásra használom. Játékot még csak a Flight Simulator X-et próbáltam, de teljes grafikával gond nélkül ment rajta. Egyetlen problémám lenne amiben hátha kapok itt választ.
Rádugtam egy USB-s billentyűzetet, hogy jobban menjen a gépelés. Amíg rá volt dugva addig a laptop billentyzete úgy viselkedett mintha nyomva lenne a Fn gomb. Semmi gond nem lenne, ha miután kihúztam billentyűzetet visszaállt volna de többszöri újraindítás után se hajlandó vissza állni. Próbáltam vissza dugni, kihúzni, másik USB-ben a billentyzetet, de semmi. Állandóra vette az Fn billentyűt.
Fordult már ez elő valakinél esetleg én nem értek hozzá, hogy állandóra is lehet kapcsolni az Fn-t? De akkor mit nyomhattam meg vagy hogy kell kikapcsolni?
-
student
őstag
srácok amikor visszakapcsolom készenléti állapotbol a travellerem akkor a hangkártya nem akar beindulni tehát no sound. azt irja hogy minden rendbe de nincs hang.
valami ötlet hogy miért csinálja hogyan lehet megoldani?
-
student
őstag
2xer küldte
-
hardline
senior tag
válasz
jako1971 #1756 üzenetére
Ha sok pénzed van,veszel külső flopy meghajtót,és egy doboz floppyt(10ből 6nál több úgy sem jó,szval érdemes egy dobozzal venni),ha pedig egy üres CD-d és egy kis időd,mindenképp az nLite-ot fogod használni.Nem kell tőle félni,nagyon egyszerű a használata,pár kattintás az egész,és nem kerül semmibe.
Ha meg nem SATA-s a vinyó,akkor szervíz... -
Zofren
aktív tag
válasz
jako1971 #1752 üzenetére
itt vannak a driverek [L:]ftp://ftp.albacomp.hu/DOWNLOAD/DRIVERS/NOTEBOOKOK/M660S_TRAVELLER%20V4/Drivers/][link][/L]
Kell hozzá kisfloppyakkorse mukodik a linkelés
no chipset driver és itt drvdisk-et kimásolod egy floppyra és nyomni kell majd f6-ot az xp telepitésnél. lehet nem értheto, mert most keltem és a reggeli feles még nincs bennem. ja kell kislemez meghajto is.
-
jako1971
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Albacomp m660s laptomom,tönkrement az xp rajta.Gondoltam simán újratelepítem,de nem látja a vinchestert.Mi lehet az oka,vagy mit kell letöltenem még hozzá?Segítségeteket előre is köszönöm!
jako1971
-
hardline
senior tag
-
Zofren
aktív tag
válasz
Tom Kent #1748 üzenetére
Nálunk van egy Business V3 a polcon, kiprobáltam. E2450 proci, 512mb ram, x1600pro vga. felraktam rá nfs pro street porsche nemtudommi demoját, ami full felbontásban simán ment. akksirol kb 40 percet lehet játszani vele. amugy 2,5-3 orát bir. tobb játékot még nem probáltam ki rajta.Szoval szerintem hasolno, de inkább jobb a V4.
-
Tom Kent
csendes tag
Helo!
Nézegetek laptopokat mostnában,és egyszer cask megláttam ezt az Albacomp V! Bussiness gépet.és nem hittem el,az árát,és a teljesítményét.Sok jót olvastam róla,de igazán senki sem mondott még semmi konkrétat.
Kérdéseim lennének,mennyire megbízható,mennyi az üzemideje és legfőképp,milyen játékok mennek el,milyen felbontással,és milyen grafikai részletességgel.Mondjuk ha valaki Crysist próbálta már rajta,az érdekelne legfőképp,mert az a legjobb tesztjáték.
Válaszokat előre is köszönöm! -
kocsmy
csendes tag
koszonom szepen!
-
kocsmy
csendes tag
Udv.
Szinten V4 vasarlasban gondolkodok, egyetlen dolog meg ami visszatart, hogy szeretnem ha kicsit tobb kepet lathatnek a notirol. Ha esetleg valaki megtenne hogy csinal 1-2 kepet az nagy nagy segitseg lenne ;>
Elore is koszonom! -
Gygyusz
csendes tag
válasz
suddesolaris #1743 üzenetére
Értem és köszönöm az infót. Nekem személy szerint eddíg az a Gibzone által kínált 177eft-os lehetőség a legszimpatikusabb és még azt is hozzátenném, hogy +4800ft lenne a +1giga ram és +990 a házhozszállítás így az albacomp indulóáránál lyukadnék ki (kérdés, hogy ez a cég mennyire megbízható, mennyire jó...?).
Közben azért felmerült még 1 kérdés ():
Sem a Gibzone-os oldalon sem az Albacomp-os oldalon nem találtam az S-video és a Firewire interface-t a notiban. Ezzel ellentétben a depo-n írják,hogy van benne. Így az lenne a kérdésem, főleg azoktól akiknek van, hogy akkor most van a notin vagy nincs? mert az S-video-nak örülnék az előfordulhat, hogy kellene a későbbiekben. -
suddesolaris
csendes tag
válasz
Gygyusz #1741 üzenetére
Gygyusz én pécsi vagyok és itt nincs albacomp üzlet,csak szervíz ezért albacomp.hu-ról rendeltem.Így volt bruttó 183.000 linux-szal(futárdíj nincs 150.000 felett).Egy pécsi laptop boltban lehetett volna venni de ott párezerrel drágább volt.
Utána találtam egy webáruházat ahol olcsóbb,viszont nem tudni mennyire megbízható:www.gibzone.hu.Itt csak 177.322 plusz 990 a házhozszállítás azt hiszem.
Az albacomposok korrektek voltak,péneteken adtam le a rendelésem és keddre megjött.Szépen a dobozkájában,dobozkán rajta a garanciapapír. -
-
Gygyusz
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!Sok hasznos infóhoz jutottam. Már csak 1 kérésem lenne: Ki hol vette?
(és mennyiért?mert hát hiába va kinézve a legmegfelelőbb laptop, valahogy hozzá is kéne jutni
)
-
hardline
senior tag
AC Business V4 a legjobb választás,ha játszani is akarsz a notin.2 napja használom,az asztali gépemet alázza játékban.
A kérdéseidre válaszolva:
1.: játék során a hűtőventi nálam szinte állandóan megy,viszont nem zavaró egyáltalán.Legalább tudom,h nem fő meg.A tapipadtól balra kicsit meleg,mert gondolom ott van a winyó,vagy a RAM,de ez is csak langyosnak mondható.Nyáron talán a 40fokban majd zavaró lesz,de sztem ilyen teljesítmény mellett ez elfogadható.
2.:Vistagyűlölők klubját megalapíthatjuk úgy látomXP-s driver van mindenhez,és kivállóan is működik.
3.:Szervizeléssel kapcsolatban nem tudok mit mondani,remélem nem lesz rá szükségünk
2 év gari van a gépre.
A videókártya nem 256mb,hanem 512mb!!!
én 2GB RAM-al vettem,és a proci c2d T7100
Az akksi játék mellett nem húzza sokáig,kb 1,5 óra,de ha nem játszol,hanme pl csak böngészel,vagy szöveget szerkesztesz,akkor úgy 2,5 órát is megy minden gond nélkül.Válaszolva suddesolarisnak:
ha akksiról megy a gép,nekem is jelez,h a vga teljesítményét lecsökkenti,bár meg is értem...A gép külseje nekem tetszik,belül pedig tényleg látszik a szösz,de a karc nem
Örülök neki,hogy ezt választottam,és h ennyit vártam rá,mert egy b@szott jó gép!!!
Egyetlen negatívum:ha berakok egy dvd-t,elég hangosan pörög.Mást nem találtam.Esetleg annyi még(nekem ez szokatlan,nem negatívum),h az "í" betű a space melett balra van,és alig találom.Aki egy bika erős hordozható gépet szeretne,az ne gondolkodjon tovább,a legjob választás!
-
suddesolaris
csendes tag
válasz
Gygyusz #1737 üzenetére
Igazából nincsen nagy hangja semminek,a winyónak egyáltalán,a hűtés azért feltűnőbb ha bekapcsol de nem különösen zavaró.
Dvd meghajtónak persze van hangja főleg ha éppen felpörget,de ez szerintem természetes.
Annyira még nem teszteltem túl a filmnézést akksiról,de egy átlag hosszúságú xvid/divx filmet végignézhetsz vele viszont a hd nekem kifogyasztotta szegénykét -
Gygyusz
csendes tag
válasz
suddesolaris #1736 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! A hűtés mennyire zajos ill van valami jelentős zajforrás? (hdd, dvd). Egy átlagos hosszúságú filmet meg lehet vele nézni akksiról ha mondju knem vagyok otthon és nincs töltőm?
-
suddesolaris
csendes tag
válasz
Gygyusz #1735 üzenetére
Egy-két dologra tudok válaszolni:
-Akksija 6 cellás,normál terhelés melett 2-2,5 órát bírja,erőteljesebb terhelésnél jóval kevesebb ideig, 1-1,5 óra(pl.:hd film nézése,játék)
-Xp driver támogatás szuper,mindenhez van driver és működik is.(ftp.albacomp.hu)
-A hűtése szerintem jó.A touchpadtól balra kissé melegszik,főleg játék során de nem elviselhetetlen módon,még 4-5 óra folyamatos játék alatt sem.Amint megszűnik a nagyobb terhelés visszahűti magát. -
Gygyusz
csendes tag
Még kibővíteném a kérdéseket annyival, hogy játék esetén egy mit bír az akksi körülbelül??Mert azért ez a videokari és a proci már zabálhat rendesen, de azt nem találtam meg, hogy hány cellás az akksi ezért is lenne ez fontos. Ja és PBR13 - tól kérdezném, hogy mit értett az alatt, hogy "Amúgy az aksit tornáztasd, és nőni fog a kapacitása"?
-
Gygyusz
csendes tag
Sziasztok!
Az asztali gépem elévülése és a mobilitás szükségessége miatt én is laptopvásárlás előtt állok. Már megjártam az MSI topic-ot; ott próbálkoztam de ott nem jöttek be a számításaim. A tervezett notit általános használatra szánom+ némi játék. Ez utóbbi miatt felég fontos szerepet játszik nálam a videokártya. Még annyit hozzátennék, hogy az asztali gépben lévő amd processzor sz@rságai miatt nem vagyok hajlandó többet amd-vel foglalkozni
Rengeteg hozzászólást elolvastam és figyelembe véve az igényeimet és a meghatározott anyagi kereteimet (bruttó 180eft) igazából egy noti maradt fenn a rostán: Albacomp Activa Eco Mobil Business V4 ([link]). Átböngésztem ezt a topic-ot is, elolvastam a 2 laptopkalauzos tesztet/leírást is, de maradtak még kérdéseim.
Mivel láttam, hogy van itt 1-2 ember aki már rendelkezik ezzel a notival elsősorban tőlük kérdezném:
1: Mennyire jó a laptop hűtése, mennyire melegszik - és ezt legfőképpen a játék során értem, mert olvastam már jót is rosszat is.
2: Mennyire van ellátva az a noti XP-s driverekkel? ugyanis Wistával nem szándékozom foglalkozni egyáltalán viszont jó lenne ha XP alá meglenne minden (PL van-e olyan hardverelem,stb amihez nincs driver vagy csak sok vele a szívás?)
3: Ennek a notinak mennyire jó a szervízelése? gondolok itt a gyorsaságra ellátottságra ill megbízhatóságra (PL lásd MSI ahol állítólag 1 hónapig is visszatartják a notit+ alkatrészhiány is van sűrűn)
Ezek a kérdések azért merültek fel mert egyrészt nem vagyok járatos a laptoptámában és anyagilag sem engedhetek meg magamnak 1 tévedést ezért jól kellene döntenem. Ebben kérném a segítségeteket. Minden választ nagyon szépen köszönök! -
suddesolaris
csendes tag
válasz
hardline #1731 üzenetére
Még nem vittem el szervízbe.Várok még vele.Nagyon örülnék ha vsszajeleznél hogy nálad is csinálja-e.
A satával nálam nem volt gond mert olyan xp-t tettem fel ami felismeri.
Egyébként nagyon tuti kis laptop ez.Negatívumot nagyon nem tudok róla mondani,esetleg annyit hogy a fekete színe miatt minden kis porszem meglátszik rajta.
A képe nagyon szép,én meg is lepődtem rajta.
Nem sok játékot próbáltam még vele, de amit igen azokkal nem volt gond,magas részletesség mellett sem szaggattak.(Hitmanlood Money,Test Drive Unlimited)
3dmark06 pontja(nem regisztrált basic edition 1.0.2) 2200.Ez kb. háromszoros teljesítmény az asztali gépemhez képest, bár abban egy jó régi ati 9800 pro van.
Kb. ennyi.Abszolút elégedett vagyok vele. -
Üdvözlet...
Problémám van...
Ismerős apukája meglepte az ismerősömet egy notival. Albacomp Activa, asszem V6, 15.4" WXGA, T2130-as 1,8-as Core 2 proci, 2 giga DDR2 667-es ram, 180-as sata hdd, Chrome 9 HC videókari. Uhu-val szállították, lecseréltük XP-re... Probléma ott kezdődik, hogy érzetre veszett lassú... feltettem 1-2 tesztprogit, és beigazolódott, memóriaolvasás 1200 MB/sec körül van valami miatt, írás 3-500 mega körül... időzítés 350...
A tesztre Everestet és Sisoft Sandra-t használtam, ez utóbbi ide vágó pár adata itt olvasható...
Kérdés mitől ez a helyzet? Bios-ban szart sem lehet állítani, a memóriáról is csak annyi szó van, hogy mennyi van, de semmi egyéb, elsőnek a hozzá adott drivereket tettük fel, majd miután meggyőződtünk, hogy melyik komponens mi, frissítettük és rápakoltuk a legújabb Via Hyperion pakkot, legújabb hangkari és legújabb Chrome drivert, mindet egyenesen a viaarena-ról... Mivel ezek után is maradt a tempó, így én spec kifogytam az ötletekből (sosem használtam még notit, így szegénynek ennél többet hirtelen nem tudtam segíteni...)
Tudna valaki mondani valami okosat? -
hardline
senior tag
válasz
suddesolaris #1730 üzenetére
Megrendeltem én is a Business V4-et,holnap kell érte menni,mert 2 GB RAM-al veszem,kíváncsi leszek rá,hogy nekem is csinálja e a hibaüzenetet.Ha vársz egy kicsit azzal a szervizeléssel,akkor én arra a kérdésedre,hogy másnak is csinálja e fogok tudni válaszolni.
Egyébként mi a véleményed a notiról?Játékot próbáltál már rajta?Ha igen milyet,és hogy bírta a kiképzést?
OP rendszer szempontjából én is egyértelműen az xp pártján állok,vagy linux,de nem vista!Nem azért vettem azt az 1 GB +memóriát,hogy a vista megegye...
És egy kérdés a végére:az xp-t ha jól értettem te telepítetted a gépre.Ez mennyire ment könnyen(gondolok itt esetleges problémaként a SATA winyó által okozott problémákra,amik mostanában igen gyakoriak,tehát hogy az xp nem látja a winchestert.Volt ilyen gond,vagy egyből ment minden?) -
suddesolaris
csendes tag
Szerintem inkább xp mint vista, merthogy még nem volt pénzem a memóriabővítésre.
A drivereknek ugyanolyan jól kell működniük, mint a tieidnek.Nem netről vadásztam össze őket hanem az albacomp ftp-jéről.Ha nem ide találták volna ki az xp-t akkor nehezen lehetne hozzá drivert találni.
No mind1, majd valahogy csak megoldom a dolgot.
-
PBR13
csendes tag
válasz
suddesolaris #1728 üzenetére
Nálam Vista van, annak a drivere ok. Az xp-t nem igazán ide találták ki
-
suddesolaris
csendes tag
Először is köszi a gyors választ.Azt hiszem szervíz lesz belőle.Biosban semmi ilyen jellegű állítási lehetőség nincs,energiagazdálkodásnál szintén nincs.Oprendszer pedig xp.Aztán lehet hogy csak láma vagyok hozzá
Arra is gondoltam hogy az nvidia drivere okozza a gondot az energiafogyasztás kezelésével, de a funkciót kikapcsolva is ugyanaz a gond.
Kiváncsi voltam, hogy vajon másnál is csinálja-e, de ezek szerint nem. -
PBR13
csendes tag
válasz
suddesolaris #1726 üzenetére
Az enyém semmi ilyet nem csinál.
Biztos, hogy szoftveres oka van. Bios?Oprendszer? Energiagazdálkodás?
Amúgy az aksit tornáztasd, és nőni fog a kapacitása.
-
suddesolaris
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem az új Albacomp Business V4-et, tegnap meg is jött.Van vele egy kis problémám:
Ha a gép csak az akkumulátorról megy akkor rendszerindítás után előjön egy hibaüzenet miszerint a videókártyának kevés az energia és ezért lejjebbveszi a teljesítményét.
Ez normális?Merthogy nyilván a 8600-as kártyának több energiára van szüksége mint egy gyengébb teljesítményűnek, na de ennyire? -
SKyle
tag
PBR13: privit küldtem.
-
sz0tyi
tag
Sziasztok! Kinéztem őt. 2 fő szempontom volt, az első a méret, a második a stabil működés. Jó a választás? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Gus
aktív tag
válasz
neogotik #1714 üzenetére
Fn +F11 gombbal lehet a WLAN rádióját bekapcsolni, amit egy kis led is visszajelez.
Amíg ez nincs bekapcsolva, az eszközkezelőben ugyan látszik mint hardverösszetevő, de nem fog kommunikálni sosem. Azért van így megoldva !minden! notebooknál, hogy , ha nem akarod használni akkor ne merítse az akkut fölöslegesen a hálózat kereséssel.
User manual letölthető: [link]
a modell kiválaszttása után. (M660SE) -
PBR13
csendes tag
Köszi, megnyugodtam. Nekem a FuSi-mon tört el, baromi szoros volt, annyira, hogy a zsanéröntvény rögzítőcsavarjai elszakadtak. Utána kapott egy kis WD40-et és sokkal jobb lett. Lehet, hogy a kollegádnak is ezt kéne tennie - bár én sem a garanciális idő alatt csináltam.
Amúgy köszi az olvasói tesztet, sokat segített a döntésben!
-
earny
tag
Nem. A zsanér az előző, Power 7 -en (Clevo M400A), törött el.
Valóban elég szoros a zsanér, de két hónap után már kicsit "lágyult".(Tanultam az előző leckéből és sokkal jobban vigyázok rá)
Kollégám a héten kapott egy FUSI-t hát azt a V4-hez képest úgy kell szétfeszíteni.WLAN: Nálam az Fn+F1-el kapcsolható ki/be. (A biosból is, de ezzel a bill. komb.-al is lehet)
-
neogotik
csendes tag
szerintem g-s, de a routeren mixed mode-ban müködött az AP és nem látta így sem.
Bekapcsolni? hol kell bekapcsolni ? amugy engedélyezve van windows alatt nincs letiltva.
Ugyan ez a jelenség egy ASUS notival is, nem csak az ALBACOMP-al., Az ALBACOMP-os notin XP az ASUS-on VISTA fut
Elvileg lennie kell külön kis aktiváló gombnak, ami be kapcsolja a Wlan-t nem?!?!?!
Sok noti megfordult már nálam de ez az Albacomp-os...ááá
Alig találni valamit róluk -
neogotik
csendes tag
Sziasztok!
nekem albacomp notival kapcsolatos problémám van, amiben remélem valaki tud segíteni!
a következő a gond:
adott egy albacomp noti (asszem M660E típusú) amiben van 1 WLAN kártya is.
Egy D-link és egy Linksys router-el is próbáltam wlan-t kialakítani de az XP nem látta egyik hálózatot sem
amugy a router működik! tehát nem azzal van a baj.
próbáltam a drivert ujra telepíteni gyári lemezről, de nem segített.
remélem valaki tud okosat mondani -
jekisa19
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig a laptopon gondolkodom és közben egy kicsit több pénzhez jutottam.
Szerintetek az Albacomp Business V4-es laptopra gondoltam. 15.4"WXGA Glaretype TFT kijelző, Intel 965PM chipset, Intel Core 2 Duo processzor T7100 (2MB Cache, 1.8GHz, 800MHz), 1GB DDR2/667MHz memória, 160GB SATA merevlemez, Dual DVD író,nVidia Geforce 8600M GS 256MB, Express Card slot, Ethernet, 56k modem,Wireless LAN, 4-in-1 kártyaolvasó
Szerintetek jó-e? Hát nekem játékra is kellene.
Van valakinek valami tapasztalata vele??
Köszi a válaszokat előre is! -
smaragdzold
csendes tag
na, mar megint en vagyok.
helyesbitek, az albacomp az core 2 dou, nem sima duo.
-
smaragdzold
csendes tag
HALI,
keszulok megvenni eletem elso laptopjat,s a velemenyetek szeretnem kerni.
mi lenne jobb egy albacomp v6 Intel Dual Core T2130, 15.4'' kijelző, 80 GB HDD, 1 GB DDRII RAM, Linux(mert errol sokat meg nem halottam, sot egyaltalan nem, de olcsobb mint egy hp, deteszteken is jokat olvastam igaz, csak a v4rol).
vagy egy hp CoreDuo T2400 (1830) ,1024 MB,120 GB ,15,4" WXGA Brightview,
DVDRW +/-de az albacompr a2 ev garancia, mig a hp-re csak 1 ev van.
kerlek segitsetek, minnel hamarabb.
sziasztok -
sammo
csendes tag
Megcsináltam a Bios frissítést. Mindkét Bios a legújabb:
SYS BIOS: R1.07
KBC BIOS: R1.04
Továbbra sem működik az a pár billentyű, de USB-s billentyűvel tökéletesen tudok írni. Ebből remélem az következik, hogy csak érintkezési hiba van ezeknél a gomboknál és nem az alaplapon ment tönkre valami chip. Jól gondolom? -
sammo
csendes tag
Na megvolt a gépbővítés. Nem kockáztattam a memória dologgal, 2*1GB Kingmax DDR2-667 lett belerakva, amivel gond nélkül megy dual-ban. Plusz vettem bele egy 250GB-os WD winyót, ez is gond nélkül megy, csak sajnos az egész gép rezonál tőle és hangosabb, mint az előző samsung. A debreceni Albacomp szervízben rakattam bele a dolgokat, és ha már ott voltam megemlítettem a gép sípolását is akkus üzzemmódban, ha a procin nincs terhelés. Erre nyomott a szervizes egy Bios optimal default-ot. Ahogy hazahoztam nem működött kb. 10 gomb a billentyűzeten. Az a gond, hogy nem is tudom, hogy mióta nem működnek, mert az utóbbi fél évben USB-s billentyűzettel használtam csak a gépet.
Lehetséges, hogy a bios default miatt nem megy az a 10 billentyű? (ezek: x c v m , . - RSHIFT END á) Egy BIOS frissítés megoldhatja? Mitől lehet az említett sípolás? -
earny
tag
Én pontosan ugyanígy voltam. A pécsi szervizbe vittem be. 2 hét után elkezdtem őket hívogatni hogy mi lesz. Mindeféle ürüggyel leráztak. A végén már ki sem csörgött. (lehet letiltották a számom?) Aztán írtam az általad említett mailcímekre, de nem válaszoltak. A követzeő levelem kicsit durvább hangvételü és konkrétabb lett. Megmondtam nekik, hogy x nap megyek a gépért, ha nincs kész megy a fogyasztóvédelemnek a feljelentés (itt már kb a javításba adástól eltelt 35. nap környékén jártunk.) Erre írták, hogy felviszik pécsről a fészkesfehérvári szervizbe. Két nap múlva hívtak, hogy mehetek a gépért.
-
fischi
tag
Gondolom TSST író, iszonyú válogatós... Főleg a 632d az mindenre jó, csak dvd írásra, és olvasásra nem. Nekem is problémázott, kicseréltettem (Fehérváron vittem be, meg se nézték, hogy tényleg rossz-e, fél órát vártam a cserére, a kulcs, hogy mondtam a lányoknak akik felvették a munkát, hogy nagyon sűrgős
, akkor is tsst-t kaptam, de újabb tipust, azzal már nincs annyi gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- általános iskolai rendszergazda
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Politika
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T490 i5 8365U 8GB DDR4 RAM alaplap
- Laptopok bontás alatt (HP 650 G2, Lenovo 520S, Dell N5110, 3521, 2560P, 250 G8)
- Lenovo ThinkPad L580 Intel i5-8350 16gb ram 500gb SSD Windows 11
- HP ProBook 650 15col FHD Intel i5-7300 8gb ram 256gb SSD Win11
- Lenovo ThinkPad 15 Intel i5-8350 8gb ram 256gb SSD Windows 11
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest