- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hobby elektronika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xantomas
őstag
hmm, hmm, nekem meg 31,919 sec alatt számolja ki a pi-t 1M értékig
Brutál
DVD ügyben, nekem is a Verbatim +R jött be, de azt se írta 4x-nél gyorsabban, de gyönyörű grafinkonja van írás után Nero DVD speeddel. Ellenben még egy DL lemezt se volt hajlandó megírni. Fujitsu, Verbatim, Philips, TDK, +,- mind ismeretlen számára...
Lasssú, de nem ront, nekem ennyi elég. -
Xantomas
őstag
Én azért megpróbálkozok vele. Jó érzés ilyen dolgokra magunktól rájönni, agyalni, és utánna látni hogy működik. Valszeg az ember soha nem fog érte elismerést kapni, sőt, hülyének is nézik majd, a szakik, vagy a szakbarbárok, hogy mi az hogy notit tuningol, holott, csak rejtett lehetőséget használ ki.
Amiben én gondolkodok:
12'' wide
2 magos Intel
Intel VGA
1GB DDR2
~80GB HDD, esetleg SSD
+ egy komolyabb, brand halk asztali masina, meg carpc -
Xantomas
őstag
ÁRULÓ!
Amúgy pedig Mitac MiNote 8258 . Már a nevében is benne van. ''Albacomp Activa Eco Mobil Business V3 notebook (8258-009-LIN)''
Van egy MiNote 8258 is ami Teljes billentyűzetes. Nekem az jön be igazán. De mostmár csak sub noti méretű, de teljes használatú noti után sasolok.
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Igazábol ezek nekem még puszta ámbrándnak tűnnek, mert nagyon nincs hely a szerkezetben. Nagyjábol annyi, amennyia webcamera elektronikájának kell. Oda befér egy kisebb pendrive.
Bár, ha már egy új 755 procira lenne fölös pénzem (100E körül találtam csak) akkor adnám el a mostanit, és vennék egy magnéziumházas MSI s271-t.
A gyári BT lassú, és sokat fogyaszt. 1.1-es, tehát még nem nagyon energiatakarékos.
A sok RAM meg nem árt. A 256-as modulom helyett egy 1G-sat lehet hogy beújítok (512+256), bár eddig úgy vettem érszre elég a 768, egészen addig míg nem kezdek cnc3-ni. -
Xantomas
őstag
Ehhehe
3rd party dzsunka technology
Beszéltem egy sráccal, az azt mondta, hogy a business V2 webcamját is bele lehet tenni, csak át kell forrasztani a csatlakozóját. (a v1-e 0.3Mpix a V2 1.2Mpix) Mindkettő egy belső USB portra csatlakozik, aminek a kivezetése a wifi antenna mellett van.
Ha lejár a garim, asszem meg lesz oldva az SSD kérdése. Szétkapom a gépet, lefóliázom a csuklótámaszt, és a belső usb portra teszek egy 4 v. 8GB-os kisméretű pendriveot. -
Sam8888
tag
-
Xantomas
őstag
7.2, 7.3 ugyan olyan Sz. Valszeg ugyan úgy mint az Nvidia, nem akarják tovább az AGP-s kártyákat támogatni vista alatt.
Kb ugyan így használom én is az XP-t, csak VS2k5 helyett Delphi 7, és MPlab 7.6-t használok, de a VS is csak azért van fent, mert hátha szükség lesz újra rá.
Már megszokásból se tudom a Vistát használni. Megint egy új rendszerszemlélet, sokminden máshol van, jó lenne már egy átlagembernek is használható konzol.
Polip, pic felprogramozáshoz minimum kell a soros port, így más alternatíva tényleg nincs a Speedy-n kívül (Albacomp berkekben) subnoteszen, meg pláne nem találok olyat, max régebbi PII korabeli masinákban. Max még a Business V2, de az meg még jobban melegszik, mint ez. Így is csuklópántot használok huzamosabb használat közben.
A glaretype kijelzőket meg nem értem miért erőltetik. Zavaróan csillog, kisebb a betekintési szöge, ami megint csak az erős napfény esetén rossz, mert az ember nem tudja úgy mozgatni, hogy lássa rendesen. Biztos olcsóbb az előállítása, vagy csak divatosabb, mert tapasztalataim alapján semmivel se szebbek a színei, max csak nincs meg a matt felület fénytörése, ami miatt még pixelesebbnek tűnik a kijelző.
[Szerkesztve] -
fischi
tag
Köszi, kipróbálom. (már fennt is van, legkisebb szorzó, legkisebb megengedett fesz, de a venti megy...)
Nekem amúgy gyanús még, hogy a ház oldalán nincsen ''szellőzőnyílás'', csak hátul egy kicsi (proci alatt sincs szellőző). A hozzáadott cd-n a használati utasításban pedig van oldalt is, valamint találtam egy 660n reviewt, ott is le van fényképezve oldalról ( [link] ) na nekem ez hiányzik...LÉtezik, hogy elfelejtették beépíteni? Bár a ház olalán nem látom, hogy elő lenne készítve. (bár nekem van kártyaolvasó, aminek az előkészítése meg ezen a képen nem látszik)
-
Xantomas
őstag
Nalátod, ezt én se értem.
Hasonlóan viselkedett a gépben eddig minden író, csak 4xes sebességgel volt hajlandó dvd-t írni, és ha 8xosra vettem fel, akkor se ment gyorsabban.
Itt tuti magával a masinával lesz valami gond, bár szerintem bőven jó az a 4x-es sebesség, fölötte már jóval könyebben sikerül játékosban nem olvasható lemezt gyártani. -
D4rkm4n
őstag
Ajánlom ezt a cuccot [link] Nekem nagyon tetszik, de csak az tart vissza a megvételétől, hogy - egyenlőre - nem nagyon használnám ki. De ha belenyomsz egy 160-as wincsit, akkor lesz egy nagyon mobil, nagyon király, nagyon megbízható rack-ed. (Extra tulajdonságokról olvashatsz(tál) a linkelt cikkben.
-
ch4os.prof
csendes tag
Nem rég találtam hddkeret notebookokba, kiszeded a dvdirot és be a winyot kerettel, én sztem ezt fogom csinálni ha már nagyon fogytán leszek helynek de nincs mit selejtezni. Persze ez két esetben jo ha van mondjuk egy tehermentesítö asztalid amin tudsz dvdt irni, vagy ha külsö dvdirod van.
-
D4rkm4n
őstag
-
Xantomas
őstag
Pep.Up a pontos neve, roszul tudtam [link] Pont úgy néz ki, mint bármelyik másik táska amit a fiatalok oldalán lát az ember. Egyszer már láttam egy embert, ilyen táskával, szóval úgy néz ki nem gyakori
Az enyém barna-narancssárga. Iszonyatosan ki van párnázva.
Iskolai laptopos jegyzetelés meg egy külön történet a Kandón. Kicsit gyorsabban gépelek mint írok papírra, ezért év közben gyakran notival az asztalon ültem, és gépeltem mint a güzü, utánna megy egyből tettem fel a jegyzetet netre. Csak ugyebár mindíg vannak irígy tapló egyedek, akik ''nézd a kockát!'' felszólítással egyszerre, egy méretes papírgalacsint kezd el gyúrni, ami teljesen véletlenül a hátamon, vagy a kijelzőn landol... Kocka ide, kocka oda, nem csak magamnak kicsiálom, sőt ő is abból tanul, és mint láttam nyomtatja ki puskaként. Azért ezt kicsit gusztustalannak érzem. -
D4rkm4n
őstag
Szerintem a közbiztonság miatt nem érdemes nagyon villogni a notebook táskával...
Ha hosszabb útra mész, akkor egy sima hátizsákba tett bele kézitáskáskával együtt. Így biztonságban is van az ütések ellen és persze nem is feltűnő. Továbbá még pakolhatsz mellé könyveket, jegyzeteket... -
Xantomas
őstag
Az a táksztíl bőr tatyó jó dolog. Nekem pont befér a hátizsákomba, mellé meg a könyveim és a dossziém, amiben az aznapi előadások jegyzeteit pakolom. Ha meg csak a noti kell, meg pár papír, akkor meg a Dicota pep!Up pont jó. Papírforma szerint csak 0,8 kiló... aha... leszakad a vállam mire a beérek a főiskolára. Ha hoszabb útra megyek akkor hátizsák. Jó kis hosszú, lapos Budmil, lehet vele rendesen bringázni.
-
D4rkm4n
őstag
Ez a kocsiban való bekötés aranyos dolog. Könnyesre nevettem rajta magam.
Nekem egy tök szimpla táskában van (nem tudom sem a márkát, sem a típust) és eddig semmilyen sérülés nem keletkezett rajta. A tatyóban egyébként egy tépzőzáras pánt van csak. A lényeg, hogy 3D-ben mindenhol legyen párnázott. Szerintem... -
Xantomas
őstag
Papírforma szerint dupla időt kellene bírnia, de legroszabb esetben is 1,5x annyit mint most. Az enyém 1,5 éves aksival elmegy takarékosan mint írtam 3 órát. Ha 5 és felet elmegy a 2x akkora aksival már tökéletes.
Bár ahhoz a 8800-hoz nem találtam olyat hogy hány wattod ad le. -
Xantomas
őstag
a gépünkbe (m375ew), egy modem-bluetooth combo van. Bemész szervízbe, megmondod, hogy kell bele, pár napot ülnek fölötte, kipucolják a gépet, kiveszik a modemet, benyomják a combot, kifizeted, és annyi. Ráadásul nincs egy 10-es, és külön ki lehet kapcsolni a wifitől függetlenül, hogy ne cumizza az áramot.
Te, tény hogy a legkényelmesebb az USB-s BT, mert abbol 2.0-ás reviziójút is lehet használni, a beépített pedig csak 1.1-t tud. De a csuklótámaszon szépen világító LED mindenért kárpótol XD.
tyger kösz az infót, kicsit szíven ütött, hogy költöztek, de mikor arrafele voltam soha nem volt ben érdeklődő, ellenben a szervíz melletti boltban csoportusultak a nípek.
A gép összeszerelési, ill anyagminőségéről: Hát nem egy IBM, de nem is egy olcsó Acer. Az Acereknél jobban van összerakva, anyagában is jobb. Fedlap nem kopik, bár az is igaz, csak 2hetente picit végigfutok a tetején polírpasztával, és pamutzoknival, hogy lássam hol karcolodott, ill azt javítsam. Ami bosszant az az alsó háznak a sarkai, ott már nincs festék egy 2mm.es csíkban, de egy 1,5 éves gépnél nem is rosz. Ill még a bal oldalon levő hangszóró feletti rácson jött le a lakk egy kis részen, de lakkfilcel javítva nem látszik.
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Business V1-ben 855PM van, és nem GM. 400-as FSB-t kezel, de szerencsére van 400-as FSB-s 2.1-es Dothan. [link]
Régebben az ACOMP listán láttam 765-ös dothant, de bőven 100E+áfa volt.
755-ük most van (2.0), de újonnan az is 50+áfa, bontottan, ill használtan eddig nem találtam 1.7-nél gyorsabb dothant.
Nekem a winyónál eddig a max 63°C volt (lehet hogy több is). Hibernáltam, csak hibernálás közben fagyott le. Nem vártam meg a folyamat végét, lecsuktam a gép tetejét, bevágtam a táskába, és mikor vettem ki, éreztem hogy marha forró. Szobaventi elé álltam, bekapcsoltam, és 63°C-t mutatott. 40-es Samsung.
Mod: Jó a táska, mert nem halt meg egy alkatrész se a gépben.
A mostani 80-as Samsungom 37-40-et megy idleben, (enable spindown, és az acoustic mod pedig quiet) de 54 fölé még nem ment loud, és maxperformance módban.
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
-
-
Xantomas
őstag
Azért nézik le mert nem látszik rajta hogy drága, ill mert magyar. Sajna sikk magyar terméket venni, mert ''milyen az már, hogy magyar''. USA, mert az messze van, vagy német, mert az minőség.
Álandóan ezt hallom, ha ajánlok egy Albacomp gépet. Mindenki az Acerre, HP-ra, meg Fusira esküszik. ASUS-t nem vesznek mert kínai, IBM-et nem vesznek, mert már kínai, az Acer, meg a Fusi német. Szerintük... A HP meg jó. Majd megveszik mindenféle briliáns nevű kristálybrájt kijelzővel, utánna meg szídják, mert tudják az erkélyen használni.
Csak olyan nem jut eszükbe, hogy a márka nem = minden kategorában azonos minőséggel.
A Gericomok meg többnyire echte Clevo gépek. De van hogy csak az alaplapjuk. -
Xantomas
őstag
Író pedig: [link]
De egy Nec előlapja van rajta, mert a másikat épp leszedtem mert ezt egy másik gépre akarom rátenni, és nem akarom, hogy elkallódjon, így a géppel együtt viszem.
A gyári azonos színű a ház színével.
Az aksid milyen állapotban van, mennyit bír?
Az enyém, már 10%-os elhasználódást mutat per pillanat. Bár 2 órát még mindíg lazán kibír, de ha pl NHC-vel mindent energiatakarékosra állítok, akkor szövegszerkesztéssel (helyesírás ellenőrző, meg minden más terhelő kikapcsolva) kihúz hármat is.
Készülök venni egy utángyártott 8800-ast, de az a baj, hogy csak feketében találtam.
Az SPDIF hangkimenetet szoktad rajta használni?
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Egy Gigabyte miniPCI kártya, Railink rt2500-as chip van rajta.
Linux jobban kedveli, meg több hozzá a leírás, mint az inteles kártyákhoz. Egyedül a BT-t hiányolom belőle. Túl sokat fogyasztott, és nem lehetett külön lekapcsolni, csak egyszerre a Wlan kártyával.
Mod: A porvédő fedőgumik még megvannak, de nem szoktam rátenni, mert a táskából kivéve álandóan lepottyan róla. Ellenben az aljáról lejött mindegyik. Hőre lágyulú ragasztópisztollyal, meg biciklibelsővel pótoltam. Ne az alja kopjon
A touchpadját imádom. Nagyon precíz, kényelmes használni, nem úgy mint pár kezembe járt típus. A koppintást viszont utálom, túl érzékeny, és mivel csak ''símogatom'' sokszor koppintásnak érzékeli. Minden telepítés alkalmával az első hogy kikapcsolom. Ha valaki használja, álandóan fikázza, hogy milyen rosz, mert nem megy a koppintás, mondván: ''nem hiába, Albacomp''. Van aki még rá is üt, hátha úgy megy.
Az Alps touchpadokat utálom. Sok Fusi gépbe olyat raknak.
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Mi lett a Gericommal?
Az alapgép ugyan az, de én rt2500 alapú kártyát pakoltam bele, ill 1.7-es 735-ös proc van benne.
Mod:
Sam88: az asztali filmnézős gépemben egy Philps DVD-CD-RW kombo van, de mindent olvas.
600-as cerka, 2db 40-es Maxtor, Mx440, 384 MB Ram, tuner, SBlive, USB2.0 kártya, 2db 10/100-as LAN +1 modem amit lusta vagyok kivenni, és elmegy egy felújított 200W-os Chieftecről. Sztem mikor valamit felveszek vele, és közben egy cd írás is megy, akkor rendesen terhelve van a táp, de még nem rontott cd-t.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- 3D nyomtatás
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Korábban jelenik meg a Borderlands 4
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Kedvező ár! HP Probook 455 G2 laptop (15,6/AMD/8GB/500HDD)
- Kedvező ár! Acer Aspire 7750G laptop (17,3HD+/I3-G2/8GB/500HDD/Magyar/AkkuX)
- Kedvező ár! Acer Aspire 5742 laptop (15,6/i3/3GB/500HDD/Magyar/AkkuX)
- DELL Vostro 15 laptop
- Asus Rog Flow Z13 Dobozos ÚJ GZ301VU I9-13900H 16GB ram 512 ssd RTX 4050 2560X1600
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest